Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zveza musliman – kristjanka

Zveza musliman – kristjanka

in zakaj misliš, da si po poroki z zelo vernim kristjanom ne more zastaviti takih vprašanj? Krščanstvo celo ne pozna ločitve in Bog je ne dovoljuje. Torej se ločiti ne bo mogla. Bog ne dovoljuje splava in kontracepcije, torej bo morala imeti toliko otrok, kolikor bo bog dal. Ali ima možnost biti nekristjanka po poroki? Seveda ne, vsaj ne popolnoma, njeni otroci pa sploh ne. Toliko o sami veri. Da pa je večina ne upošteva v Sloveniji, je druga stvar. Kako jo pa upoštevajo v kakšni južni Italiji in kakšne pravice imajo tam ženske, ki ne želijo živeti po krščanskih naukih, si lahko samo misliš.[/quote]

sori, ampak ne, se ne vprašamo, ali bo po ločitvi od katolika “ob otroka”:))) se točno ve, o čem govorimo – da mož otroke pobaše in spoka v bosno ali albanijo. ne rečem da kristjan otrok ne more ugrabit, ampak je jasno, na kaj se cika tu, konkretno pri islamu.

ma dejte se no nehat sprenevedat v imenu neke prisiljene objektivnosti:) točno vemo, o čem tu govorimo in zakaj se mama te punce to sprašuje:))

Sori, vrtačka, krščanska vera uči, da mora žena biti možu pokorna. In sama islamska vera je bolj na kožo pisana ženskam kot krščanska.
Je pa res, da neki je napisano, drugo se pa potem prakticira…

Drgač pa najbolj verna krščanska družina našega kraja prakticira točno to. Mislim, da lih nasilja moža nad ženo ni, je pa žena pokorna, tiho, ga uboga. Tudi sin, ki ga dobro poznam, ker je mojih let, ima prepričanje, da je ženska tista, ki mora biti gospodinja in zgolj to- ne sme ugovarjat, mora biti tiho ter sprejeti to kar se ji reče.

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

smo že ugotovili,da je eno, kar vera uči, in drugo, kar se živi. in tu govorimo o socialni formi, ki jo konkretno islam prinaša. in to je vse to, kar že povedano zgoraj.

jaz prav dobro vem, kaj in kako vere učijo,ker je to del moje stroke. samo sem se for the sake of the argument sposobna spustiti iz teoretičnih višav in gledati real life situacijo. česar vi, očitno, ne zmorete.

smo že ugotovili,da je eno, kar vera uči, in drugo, kar se živi. in tu govorimo o socialni formi, ki jo konkretno islam prinaša. in to je vse to, kar že povedano zgoraj.

jaz prav dobro vem, kaj in kako vere učijo,ker je to del moje stroke. samo sem se for the sake of the argument sposobna spustiti iz teoretičnih višav in gledati real life situacijo. česar vi, očitno, ne zmorete.[/quote]

Ne, sej zdaj k sem prebrala tvoj zadnji daljši odgovor Frci, sm videla, da smo na isti liniji…
calm down 🙂

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

jaz prav dobro vem, kaj in kako vere učijo,ker je to del moje stroke. samo sem se for the sake of the argument sposobna spustiti iz teoretičnih višav in gledati real life situacijo. česar vi, očitno, ne zmorete.[/quote]

Ne, sej zdaj k sem prebrala tvoj zadnji daljši odgovor Frci, sm videla, da smo na isti liniji…
calm down :)[/quote]

haha, ma saj sem res preveč naspidirana, preveč cukra sem že zaužila:))))

dost je blo, nehimo se kregat – čeprav je čist luštno:))

lahko noč, si grem skuhat eno meto:)))))

jaz o koranu nisem govorila. govorimo o islamu, kot se ga živi vsak dan. in tam,draga moja, je realnost drugačna od tvoje sterilnosti in neke kvazi filozofske vzvišenosti,ki jo tu propagiraš. govorimo o DRUŽBENEM islamu, če se tako izrazim in tam se ne bodo spuščali v to, da ima alah pravzaprav končnico ženskega spola. baš jih boli, kot katolike boli, kaj je resnično mišljeno z “odpuščanjem”. oni se pokrižajo in grejo.

ampak je debata ravno o tem, kar hočeš ti iz debate izključiti: o enem povprečnem muslimanu, ki se prav nič ne sprašuje o metafiziki, ampak živi vero in tradicijo, kot so mu jo predali starši. o tem ta “ta pokvarjenem, izkirvljenem, spakedranem islam”, kjer je ženska zavita v ruto in možu pokorna./quote]

Pa daj nas že razsvetli, od kod črpaš te bogate izkušnje o tem, kako se islam živi vsak dan. Najprej praviš, da je res, da bosanski muslimani načeloma niso radikalni, zdaj doktoriraš o vsakodnevnem islamu, očitno zelo radikalnem, po katerem ženske nimajo nobene besede. Zgoraj pišeš, da VERA ZAPOVEDUJE POKORŠČINO ŽENSKE MOŽU, kar NI RES. Tega ne zapoveduje vera. Kot rečeno, bosanski muslimani ne živijo tvojega islamskega vsakdana. Kakšen je v resnici tale tvoj “povprečen musliman”, ki zgleda, da ga imaš v postelji, da o njem toliko veš, pa resnici na ljubo nimamo pojma. Ali je resnično ortodoksen “muslič”, ki mu žena pomeni lastnino, ali pa čisto običajen bosanski musliman, ki spoštuje svojo ženo, kot mu to narekuje Koran, ne vemo! Celo ti tega ne moreš vedeti. To, da želi otroke vzgajati v svoji veri in želi, da se žena ob njegovih obredih obnaša tako, kot zapovedujejo ti obredi, pa – kot smo že ugotovili – samo po sebi ne pomeni čisto nič drugačnega kot to, kar zahteva vsak pravi vernik od svoje familije. In kar zahteva vsaka vera od svojega člana. Krščanskega ali muslimanskega. Zdaj pa res zadosti, ker nima več smisla.

Aja, pa še tole o enakopravnosti krščanskih žena:

“Hočem pa, da veste: vsakemu moškemu je glava Kristus, glava ženski je moški, glava Kristusu pa Bog … Ženska pa je odsev moškega.” (Apostol Pavel v 1. pismu Korinčanom; pogl. 11: 3,7).

“Ženska naj se da poučiti mirno in z vso vdanostjo. Ne dovolim pa, da bi ženska poučevala, pa tudi ne, da bi gospodovala nad moškim. Krotka naj bo! Prvi je bil namreč ustvarjen Adam, potem Eva. Adam ni bil zapeljan, žena pa se je pregrešila, ker se je dala zapeljati. Zveličala pa se bo s tem, da rodi otroke, če se bo vedla spoštljivo, vztrajala v veri, ljubezni in svetosti.” (Apostol Pavel v 1. pismu Timoteju; pogl. 2: 11-15).

To, da slovenski kristjani ponavadi živijo krščansko življenje približno toliko kot jaz, nima s pravimi krščanskimi verniki ničesar. In povprečna ateistična Slovenka, ki bi se zaljubila v nekega resničnega kristjana, ki bi dejansko spoštoval nauke in pravila krščanske cerkve, bi imela nemalo težav z njim. V obliki vprašanj, kaj se lahko zgodi njenim otrokom, če se bo želela ločiti, kaj se lahko zgodi njej itd. itd.

Ti pa seveda lahko še vedno plozaš o tem, da je “vsakodnevni islam” (kar tako in tako na različnih koncih sveta pomeni popolnoma različno realnost) nekaj popolnoma drugega kot “vsakodnevno krščanstvo”. Verjemi ali pa ne, da sta v ortodoksnih različicah oba zelo podobna.

Lahko noč.

samo ti resnično ne dojameš, da tako kot ne živijo povsod takega krščanstva kot ga živimo v Sloveniji, tudi ne živijo povsod takega islama kot ga živijo v Savdijski Arabiji. Ne obstaja samo ena in edina socialna forma islama. Ne, bosanske muslimanke niso pokorne svojim možem, vsaj v večini ne. Tako kot so kristjanke v Kalabriji v večini pokorne svojim možem, v Sloveniji pač ne.

Če kdo ne zastopi poante, si to ti.

in zakaj misliš, da si po poroki z zelo vernim kristjanom ne more zastaviti takih vprašanj? Krščanstvo celo ne pozna ločitve in Bog je ne dovoljuje. Torej se ločiti ne bo mogla. Bog ne dovoljuje splava in kontracepcije, torej bo morala imeti toliko otrok, kolikor bo bog dal. Ali ima možnost biti nekristjanka po poroki? Seveda ne, vsaj ne popolnoma, njeni otroci pa sploh ne. Toliko o sami veri. Da pa je večina ne upošteva v Sloveniji, je druga stvar. Kako jo pa upoštevajo v kakšni južni Italiji in kakšne pravice imajo tam ženske, ki ne želijo živeti po krščanskih naukih, si lahko samo misliš.[/quote]

sori, ampak ne, se ne vprašamo, ali bo po ločitvi od katolika “ob otroka”:))) se točno ve, o čem govorimo – da mož otroke pobaše in spoka v bosno ali albanijo. ne rečem da kristjan otrok ne more ugrabit, ampak je jasno, na kaj se cika tu, konkretno pri islamu.

ma dejte se no nehat sprenevedat v imenu neke prisiljene objektivnosti:) točno vemo, o čem tu govorimo in zakaj se mama te punce to sprašuje:))[/quote]

Seveda se ne vpraša, ali bo po ločitvi od katolika od otroka, vsaj kristjanka v južni Italiji ne, ker ločitev sploh ni opcija.:)))) Prava italijanska vernica bo potrpela v peklu s svojim možem, saj je do smrti zavezana z njim. Če tega v Sloveniji ne poznamo, ne pomeni da tega ni.

Tako da je sprenevedanje predvsem na tvoji strani, sori.

res je. Če pa le ni prava vernica in od moža zbeži, si niti pod razno ne more obetati, da bo otroka odpeljala s seboj. Seveda bo ostal z očetom in njegovo družino, izdajalka pa naj gre kamor hoče. Pa kaj niste nič čez planke pogledali, a poznate samo kristjane v Sloveniji, ki to sploh niso?

Ojej vrtačka. Oprosti, ampak ti nimamaš pojma o krščanstvu, kaj šele o islamu.

Kaj vse zapoveduje krščanstvo in kako živijo krščani po svetu ne bom izgubljala besed. Veš krščanstvo ni samo biti katolik v Sloveniji. Na svetu so slabe dve milijardi kristijanov. Od tega jih po tvojih ceglicih, živi le nekaj milijonov.

Se lahko katolik iz Slovenije primerja s katolikom iz Hrvaške? Vera je ista. V vsem ostalem pa sta si različna kot dan in noč. Zgodovina, jezik, kultura, tradicija, običaji, navade… v vsem se razlikujeta. Pa živita na nekaj km2. Kaj pa katolik iz Slovenije, Gvatemale ali Slonokoščne obale? Da ne govorim o pravoslavcih, protestantih saj vsi pripadajo krščanstvu. Ali da grem še bolj globoko o jehovoh pričah, baptistih, adventistih, mormonihh… So vsi isti? Zakaj ne, vsaj vsi verujenjo v istega boga?

vrtačka, daj nehaj se smešit, prosim. Od vsega groznega vsakodnevnega islama, ki ga po tvoje očitno živijo čisto vsi muslimani enakega, je ostala samo tvoja trditev, da nevernica se pa pri kristjanu ne bi mogla spraševati o tem, ali ji bo otrok ostal ali ne. Kakšna neumnost!! Moja babica se je tako morala odpovedati najstarejšemu otroku, ki ga nikoli ni mogla pozabiti in ga je morala pustiti pri njegovem očetu, ker ji je grozil, da bo ubil njo in otroka če ga na silo odpelje s seboj. Njen prvi mož je bil katolik iz Poljske. Niti država ji ni mogla pomagati, ker je ona zbežala, ločiti pa se ni mogla. Oče je bil otrokov legitimni skrbnik. Ničesar ni mogla narediti.

in še dandanes v zelo vernih katoliških državah nima mati, ki pobegne iz blagoslovljenega cerkvenega zakona nobene pravice vzeti s seboj otroka. malo se izobrazi, no.

[/quote]

jao, frca,luba duša, ni govora o tem, kaj piše v svetih buklah, a si sposobna to dojet? mater vola, kar goniš in goniš, ko papiga, no:)) zdaj citira še biblijo:)) ja, bravo, lepo znaš citirat:) sedi pet:) samo sem že zgoraj rekla, da katoliki glih tko ne živijo tega, kar govori biblija. pa bolijo me svete knjige, ne govorimo o tem! džiz krajst no!!

musliman bo storkat prej fanatično reagiral kot katolik. in to vemo vsi v tej debati, samo eni se sprenevedajo, da so kul, ker so kao “objektivni”. haha

jaz čisto štekam, kaj hočete povedat, samo se ne zavedate, da govorite skozi demokratični aprat uma. vi bi radi vse vere spravili na skupni imenovalec. v neko formo, enakopravno, na skupno bazo, kao enako za vse. mi je čisto jasno, kaj je vaše stališče. saj to je ok, ne da ne. samo: islam je inherentno fanatičen, tega preprostega dejstva ne zastopite, ker vam je to nedojemljivo, to se upira vašemu pojmovanju in želji videti stvari tako, da v osnovi vse funkcionira enako. vera je vera. NI RES! tako je naš um programiram, jaz vas čisto razumem, a islamske vere ne poznate. mohamedanci radikalizem nosijo v sebi. jih dobro poznam. vem, kako delujejo. ne morete razumeti fanatizma islama, ker je nepojmljiv zahodnemu človeku. ta fanatizem ni nujno slab! lahko je samo goreča vernost. jihad pomeni: bodi resnično, globoko veren.

in takšnega fanatizma krščanstvo NIMA. ima morda drugačnega, a ne takšnega kot islam. stvari niso kar enake, ne da se kar tako na freh vse dajati na skupni imenovalec.

predvsem ste še vedno totalno sterilno teoretični:)) in načelni in – zahodnjaški. niste se sposobni spustiti v drek in blato gnijoče zemlje, ki je načela prav nič ne ganejo:)) še kar vztrajate pri “enakosti”, tokrat težav, ki jih ima vernik, bodisi kristjan bodisi musliman,

ni enako. niti slučajno ne! fanatizem mohamedanca se ne da primerjati s katolikom. in tudi katolištvo se ne more primerjati denimo z budizmom, gre za inherentne lastnosti ver, ki so drugačen med seboj. in se ne da tega spravljati na skupni imenovalec.

grenijo lahko življenje vsi pripadniki ver, res je, a NI VSEENO, na kak način.

no, zdej pa res dost, ne da se mi več:)) uh:))

oprosti, vem več o krpčanstvu pa tudi o islamu in še marsikateri veri kot marsikdo tu, brez skrbi. ne soli pamet o bedarijah.

in sori, totalno si sfalila point.

jao, vernik iz slovenije in vernik iz hrvaške pa sorči baš nista različna kot dan in noč:))) morda kak vernik iz poljske, od hrvatov pa pač nismo tako različni, kot bi ti to rada videla:)))

baš globoko s temi naštevanji ločin nisi šla, ker si pokazala samo to, da znaš trosit podatke, kaj bistvenega pa povedala, sori, nisi:) “globoko”? – globine še zdaleč nisi zajela. ne psihološke ne metafizične.

[/quote]

ej, to je pa ITALIJANSKI fanatizem:DDDD res je, temu pa po mojem ni primerjave na vsem svetu ne:)))) oni so fanatični povosd, ne le v veri in vse jemljejo fanatično. sem poznala italijanko budistko – matr, kar gorela je od vere:))

this is italian stuff, I tell you:))

res je. Če pa le ni prava vernica in od moža zbeži, si niti pod razno ne more obetati, da bo otroka odpeljala s seboj. Seveda bo ostal z očetom in njegovo družino, izdajalka pa naj gre kamor hoče. Pa kaj niste nič čez planke pogledali, a poznate samo kristjane v Sloveniji, ki to sploh niso?[/quote]

Poznam francoze, ki so zelo močni katoliki, pa takih fantičnih for vsaj načeloma pri njih ni. zdej boste pač jasno iskali skrajnosti:I)) katolike – italijane – ja, res, ta prave ste našli:)) še najbolje kar mafijskega poglavarja:)

če hočete boste itak našli sto primerov za dokazovanje svojega prav. jaz jih lahko najdem sto za kontra. do kdaj se bomo šli ta ping pong? do polnoči?:)) jaz moram spat:))

imajo jasno narodi svoje specifike.južno italijanski mafijski katoliki recimo so primerljivi z islamabadskimi muslimani po vsebnosti fanatizma:)) recimo:)) ampak sej ne govorimo o nekih skrajnostih, govorimo o tem, kaj ima en musli v bosni pa ena krščanska deklica tu.

povprečen musli je bolj fanatičen od povprečenga katolika. pustite skrajnosti, govorimo o povprečju.

ajd, res, gremo spat, kolikorkat sem že rekla lahko noč? pa vedno kdo spet kako prijavi:))

Če že govorimo o povprečnem vsakdanu povprečne slovenske familije, a se ti zdi, kako zelo veje iz njega demokracija in anti-patirarhalen odnos ter enakopravnost na vseh področjih? Povprečen vsakdan povprečne slovenske družine je namreč tak, da globoko utrujen možakar pride s šihta domov na kosilo, ki ga je spočita žena, ki je 8 ur delala v službi, potem divjala po mularijo v vrtec, z ljubeznijo skuhala in mu pripravila na mizo. Ob jedi žena poskrbi, da pojejo tudi otroci, posluša godrnjavega moža, kako ga vsi v službi jebejo v glavo in se ji v srce zasmili. Ko model vstane in gre na kavč počivat, ona pospravi in pomije posodo in poskrbi, da mularija ni preglasna, da lahko utrujen pater familija počiva. Ne, povprečen slovenski oče pač ne bo otroke popokal in odpeljal v Bosno, ker mu je totalen projekt v soboto jih popokati in odpeljati na bližnje igrišče za par ur, da se mama odpočije (od česa le?). Ne, povprečen slovenski možakar si ne bo rezal žil in hodil po sodišču, da bi lahko dobil skrbništvo nad svojimi otroki ob ločitvah, ker mu je ponavadi čisto zadosti vsak drug vikend videti otroka za par ur. Če sploh….. Ne, povprečen slovenski možakar ne bo vzgajal svojh otrok, ker naj bi bili vzgoja mulcev in gospodinjstvo domena žene. On skrbi za finance.

Lepo prosim, ne flancajte o tem, kako so v Sloveniji ženske enakopravne in kako v Sloveniji ni ne duha ne sluha o patriarhalnem načinu življenja, kjer je mož večno utrujeni tečen deloholik, ki hodi domov iz službe v poznih večernih urah, da lahko lepa in za seks vedno pripravljena slovenska žena ureja njegov dom – pristan, kamor se možek vrača iz svojih pohodov. Enakopravnost? Pa koga farbate?

Ja, res je, kakor si kdo postilja, se čisto strinjam. Kar pa vseeno ne pomeni, da v Sloveniji ni ogromno žena, ki prodajo svojo enakopravnost za to, da imajo lahko družino in “ljubečega moža” in ljubeče otroke. In jim je čisto samoumevno, da so otroci in gospodinjstvo in služba njihova domena. Moževa pa samo v toliko, kolikor se mu ljubi “pomagati ji pri tem”. Enakopravnost brez primere, moram priznat.:)))

Ja, saj verjamem, da je neenakopravnost, ki lahko (poudarjam, lahko, ne nujno) vlada v nekaterih muslimanskih družinah veliko težja za slovenske ženske kot neenakopravnost, ki so je deležne ob klasičnem klenem slovenskem maču, toda dejstvo, da nekateri neenakopravnosti velikega števila slovenskih žensk sploh ne vidite in se vam sploh ne zdi več neenakopravnost, ker je tako vpeta v naš vsakdan, da se nam zdi čisto samoumevna in ne več kritična, je – roko na srce – zaskrbljujoče.[/quote]

Uh… potem imamo pri nas na pol mater familija… glede na prvi odstavek…

vrtačka daj, odnehaj!

o kakšnem povprečnem musliju, ti to? na vso silo hočeš dokazat, da je povprečen musliman veliko bolj fanatičen kot povprečen katolik. Ampak v življenju imamo opravka z realnimi ljudmi in koliko je tale fant iz posta fanatičen ne ve nihče. Glede tega, kaj je povedal o svojih otrocih in da jih želi vzgajati v svoji veri se mi zdi fanatičen ravno toliko kot en povprečen resničen kristjan. S tem da je res da muslimani verjetno povedo, kako je s tem že prej, preden se poročijo in imajo otroke, tako da se punca lahko odloči (take it or leave it) kristjani pa znajo mutit dokler punce ne dobijo (poglej si en novejši post o tem), potem pa udarijo z vsemi topovi.

ti pa kar nakladaš in nakladaš, pa kako vsi vemo kako fanatični so muslimani pa ne vem kaj. Ne, ne vemo. Iz svojih izkušenj recimo poznam nekaj veliko bolj fanatičnih kristjanov (eden od njih je bil moj dedek) kot muslimanov (in zahajam v njihove hiše, en par so moji prijatelji).

Samo če nekdo želi verjeti da je “povprečen musliman” fanatičen, bo to verjel. In nihče te ne bo mogel prepričati v nasprotno. In ja, Cigani so tatovi, Bosanci so tupi, Gorenjci pa škrti. Vsaj povprečni, ne? Ajej, no.

To vse je res smešno ratal.Ma nisem vedela,da jo o tem toliko za povedat.No kot sem že v enem postu omenila,sem muslimanka in moj mož(20 let skupaj) enako.Otroke pošlihta , pospravlja,pere,pegla,kuha….vse počne ker je pač tako vzgojen,da ženska sama ne zmore vsega.Na vseh sestankih za šolo sva oba in o vsem se pogovoriva Vse je stvar kompromisa.Ampak sva oba iste vere.Kako bi se obneslo z krščanko ne vem a mislim,da bi jo spoštoval do ene meje.Ko bi prišli otroci pravgotovo nebi dovolil krsta temveč bi jih učil svoje vere.Jaz mislim,da dokler si mlad je to vse več ali manj nepomembno a kaj pa potem..otroci.Jaz odsvetujem tako zvezo.

ŠE EN VIC
Mojca in Mujo dobita sina in se dogovarjata o imenu
Mojca:dajva mu eno lepo moderno ime npr. Žiga
Mujo:Ma kaj ni lepše Irfan
Mojca :ni šans
Mujo malo razmisli in svoji dragi predlaga:Kaj pa eno svetovno ime s katerim bo povsod znan?
Mojca: No,povej
Mujo:Šerif,veš tako kot so v Ameriki tisti glavni kavboji
Mojca:supr to mi je všeč pa še povsod bo glavni

Spoštovana Vrtačka, točno to, kar ti pišeš, je tisto, kar meni roji po možganih, me navdaja s strahom, ker ne verjamem, da bo hči v tej zvezi dolgoročno zdržala. Bojim se, da bo enkrat naredila konec, vendar glede na njeno zaljubljenost in trenutno podrejanje bo najbrž prej otrok…Pa živi v njegovi širši družini, ki bo dolgoročno zagotovo vplivala najprej na to, da se bo on sam strogo držal svojih verskih načel. Je zgoraj že kdo rekel: “sama si je izbrala”, vendar postavite se v mojo kožo – vedno bo moj otrok in nič ekstremenega ji v življenju ne želim, da se ji pripeti.

niso vsi isti!! tudi nekateri kristjani pretepajo svoje žene, prav tako kot muslimani. vsi smo ljudje. vera je samo nek običaj ki so si jih ljudje vbili v glavo!

samo moje mnenje pač!

lp!

samo ti resnično ne dojameš, da tako kot ne živijo povsod takega krščanstva kot ga živimo v Sloveniji, tudi ne živijo povsod takega islama kot ga živijo v Savdijski Arabiji. Ne obstaja samo ena in edina socialna forma islama. Ne, bosanske muslimanke niso pokorne svojim možem, vsaj v večini ne. Tako kot so kristjanke v Kalabriji v večini pokorne svojim možem, v Sloveniji pač ne.

Če kdo ne zastopi poante, si to ti.[/quote]

hahhahahha kristjanke v kalabriji pokorne?????? ta je pa res za nos privlečena……

jaz sem v isti situaciji, seks laufa kot nor, starši katoliki bi znoreli. Ampak midva seksama kot zajca, na skrivaj.

Ni ji potrebno, da je muslimanka. Otroci so kaomuslimani, vsaj z njihovimi imeni.
Poznam pa družine, kjer se je taksen zakon razfukal.
Ločila sta se, otroci so sli z materjo in spremenili so musli imena z našimi in tudi bošnjaški priimek z materinim dekliškim.
Musli imena so bila vcasih in verjetno se danes za otroke zelo obremenilna.

[/quote]

Fuq je bogih ludi kruh, bogatih pa šport.
Sedaj te jebojo hormoni in ne qurac in to je samo eno obdoje, ki tudi mine.
Potem pa bos dobila qurac v glavo in bo vse drugače.

Ker brskam glede poroke bi vas uprašala kako poteka poroka musliman z kristjanko?

Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close