Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zrelost?

Zrelost?

Dali življenje? Upam, da se hecaš. Ene se prav norčujete na račun takih, ki bi dali življenje za vas. Potem pa se čudite, če kdaj nazaj dobite.

Taki niso zreli. Vsak normalen zrel človek ve, da maš lahko samo eno mamico naenkrat.[/quote]

komot imaš dve…[/quote]

Nemogoče. Pokaž mi dve pi.čke materne. Prosim lepo 🙂

komot imaš dve…[/quote]

Nemogoče. Pokaž mi dve pi.čke materne. Prosim lepo :)[/quote]

Pri lezbijkah seveda.
ima vsaka po eno P.M. ampak mamici sta pa dve.

Nemogoče. Pokaž mi dve pi.čke materne. Prosim lepo :)[/quote]

Pri lezbijkah seveda.
ima vsaka po eno P.M. ampak mamici sta pa dve.[/quote]

A dab si pa enega tipa dobila ti pa ne rata?

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Prava je še vedno le ena.
Ostalo je preseravanje nezrelih izgubljenih žensk, ki so prekrute, da bi jih kakšen normalen hotel.
Krive so si pa same, ker so okužile družbo z feminizmom 🙂

Pri lezbijkah seveda.
ima vsaka po eno P.M. ampak mamici sta pa dve.[/quote]

A dab si pa enega tipa dobila ti pa ne rata?[/quote]

Dej Seba, get a life pa nehej se že ukvarjat z mano….al si pa najdi pomoč…ker tole ni normalno…

Vprašanje torej je kdaj je človek zrel? Je to res samo takrat, ko se pogrezne v sivino povprečja, z ustaljenostjo, ustvarjanjem družine in vsemi pritiklinami, vključujoč jamranje nad stanjem in kako težko je družino preživeti, vzgajati in šolati otroke itd. Recimo: da se za ta cilj do grla zapufamo (sploh v teh časih), je to dejanje zrelosti?

Ali gre pri vsem skupaj bolj za samotolažbo, morda opravičevanje lastne “brezjajčnosti” in zavist tistih, ki ne živijo “nezrelo”?[/quote]
Aplavz, Skela. 🙂

Ne.
Finta zrelosti je v tem, da znaš najprej sam pri sebi razčistiti KAJ BI RAD.
Potem pa to udejaniti tako, da do vseh vključenih ostaneš pošten in odkrit, da nikogar zavestno ne
zavajaš za izpolnjevanje svojih želja.
Zate je očitno življenje brez obveznosti in ustaljenosti odraz poguma. Ok, ni problema, ampak živi
tako, da posledice za svoj način življenja nosiš samo sam.
Kar pomeni, da se sam pobrigaj, kaj bo s tabo na stara leta, kar pomeni, da vsaki ženski v štartu poveš,
da se ne želiš vezati in imeti družine (če bo zato manj seksa, ga pa bo), kar pomeni da finančno in
čustveno nisi nikomur na puklu, da si samozadosten.

Lahko je bit pogumen in “imet jajca” na tuj račun.
Sam da to v resnici ne pomeni imeti jajca, ampak biti len, nesposoben, lažniv parazit….[/quote]

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Dali življenje? Upam, da se hecaš. Ene se prav norčujete na račun takih, ki bi dali življenje za vas. Potem pa se čudite, če kdaj nazaj dobite.[/quote]

Kaj pa je s tem vprašanjem narobe? To sem brala nek intervju nekega psihologa, ki se ukvarja s partnersko problematiko. Med intervjuji je bilo vprašanje, kako naj ženska preveri ali je moški primeren, zrel material za zvezo. Njegov kratek odgovor je bil: vprašajte ga tole – bil bi v situaciji ko je s svojo izbranko in mamo, pride do izrednih okoliščin, ko obe ne morata preživeti, za katero bi se odločil, za partnerico ali mamo, obvetzno mora izbrati med njima, vmesnih opcij ni.

Če kdo razume moje pisanje kot hec, to ni moj problem, vsak bralec ima pravico, da si moj post tolmači po svoje. NaN, jasno je, da ravno brihten nisi, ta manjko ti tu gor ne bo zrasel.

Jaz sem ti odgovoril…. Zrel je vsak za sebe, ni univerzalne teorije ali alinej zrelosti 🙂

Jaz verjamem da si ti ”zrela” za sebe, jaz pa za sebe, jaz ne govorim, da si ti nezrela kot ti govoriš za mene 😉

Če bi povzel tvojo retoriko, bi lahko dejal da ”Zrel” človek razume in sprejema, da zrelost ni definirana in da zrelih in nezrelih sploh ni, da smo samo ljudje, takšni in drugačni ;)[/quote]

Ti vedno pobegneš v retoriko….ampak ni res.
Zrelost je čisto dorečen pojem in ” da je vsak zrel sam zase” je enako temu, da potem nobeden ni zrel
po tvoje…
Kako ni definirana? Seveda je, če ne, kot pojem ne bi obstajala….zakaj pa potem za nekoga rečemo,
da je zrel, za drugega pa da je nezrel?
Dej nehi s to retoriko, meni se v krogih vrteti ne da.

Samo povedati ne znaš, kaj to je in to je vse.[/quote]

Seveda noben ni zrel…..

Torej če je nekdo zrel in nezrel morejo potemtakem obstajati TOČNO določene oprijemljive definicije zrelosti….

torej nekaj v smislu

”Polnoleten si pri 18tih letih”

”kazensko odgovoren si takrat”

To je pojem ki je oprijemljiv in ni SUBJEKTIVEN

Če za zrelost nisi sposobna podati enake teoretične razlage ki je po možnosti še kje zapisana je pojem zrelosti nekaj takega kot pojem ljubezni…. za nekoga je ljubezen to za drugega drugo…. vsi smo lahko zaljubljeni na različne načine in vsi smo lahko zreli na različne načine.

in dokler ni noben tukaj (Robijeva definicija zrelosti je samo delček in vsekakor premalo oprijemljiva) sposoben podati podobne definicije zrelosti kot jo ima polnoletnost (na primer) tako dolgo je zrelost le in samo sredstvo manipulacije…… saj nekaj podobnega kot copatar, pa še copatar ima bolj oprijemljivo definicijo kot jo ima ”zrelost” 😉

odebeljene besede so ključne, ti projeciraš svoje misli oz. mišljenje (saj to počnemo vsi) in ga delaš ”končnega”…

Češ 18 let je pa res dovolj in v tem času si videl ”dovolj” itd….

Ampak to je samo tvoje mišljenje, nekomu ni niti 40 let dovolj nekomu je po prvem izletu dovolj….

Kako potem lahko ti določiš za drugo osebo kdaj je ona dovolj videla in kdaj ne in se mora ustalit v sivo povprečje?

To je nekako tako kot da bi jaz ljudem ki so 18 let poročeni reko, da zdaj pa so dovolj fukali svojo ženo in da je čas da se ločijo drugače niso zreli, ker morjo še kaj drugega sprobat…..

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Zdaj pa vprašanje: za koga od omenjenih dveh bi rekla, da je zrel?[/quote]

Za nobenega!

Zame je zrela oseba tista oseba, ki za svoja dejanja prevzema tudi lasno odgovornost in prizna napake. Ti dam primer:
Moja profesorica nam je rekla, kako sem bila neumna v času mojega študija. Imela sem res super štipendijo in kot študentka sem še ogromno zaslužila. Pohajali in zapravljali ves prislužen denar. Če bi takrat razmišljala s to pametjo, ki jo imam danes bi drugače vse naredila. Danes pa sem za nakup stanovanja vzela kredit za 20 let, s tem da učim redno in izredno, da lahko gremo skozi mesec.

Zrelost ni v letih, ampak ko začneš drugače razmišljat in se zavedat določenih stvari. Zato pa sem rekla eni dozorimo prej, drugi kasneje ;-)[/quote]

kako da ni zrelost v letih… torej lahko trdimo da je imel moj deda narobe, ko je dejal, da je bil moj bratranec zrel ZA SVOJA LETA?

kaj pa naj to pomeni?

Da se je kot zgleda vsaj lagal 😉

ker to kar je dejal moj deda in kar govoriš oz pišeš ti se ne sklada.

Zrel se ne rodi noben, če predpostavimo da zrelost dejansko obstaja. Torej zrelost MORA bit v letih 😉

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Dali življenje? Upam, da se hecaš. Ene se prav norčujete na račun takih, ki bi dali življenje za vas. Potem pa se čudite, če kdaj nazaj dobite.[/quote]

Kaj pa je s tem vprašanjem narobe? To sem brala nek intervju nekega psihologa, ki se ukvarja s partnersko problematiko. Med intervjuji je bilo vprašanje, kako naj ženska preveri ali je moški primeren, zrel material za zvezo. Njegov kratek odgovor je bil: vprašajte ga tole – bil bi v situaciji ko je s svojo izbranko in mamo, pride do izrednih okoliščin, ko obe ne morata preživeti, za katero bi se odločil, za partnerico ali mamo, obvetzno mora izbrati med njima, vmesnih opcij ni.

Če kdo razume moje pisanje kot hec, to ni moj problem, vsak bralec ima pravico, da si moj post tolmači po svoje. NaN, jasno je, da ravno brihten nisi, ta manjko ti tu gor ne bo zrasel.[/quote]

Vprašanje ki bi ga jaz zastavil psihologu je da bi izbral tistega kateremu bi moral bit bolj hvaležen da sem živ. in da sem imel za jest ter da nisem bil na mrzlem in da nisem trpel ….

Če je za to zaslužna žena oz moja draga potem je to ona, če je moja mama poskrbela da sem prišel na Svet potem sem ”dolžan” njej 🙂

Malo za šalo malo za res tole zgoraj, ampak je pa vredno zamislit, kdo je za tebe naredil v življenju več oz. ko si bil najbolj nebogljen… mama ali žena ???

Skoraj ne verjamem, da danes ne razmišljaš, da bi takrat morala ravnati bolj zrelo. :-)))

In ravno zato sem postavil vprašanje. Po nekih “splošnih standardih” bi veljalo, da je v tem primeru zrel, tisti, ki se je absolutno posvetil in vse podredil študiju – kot investicija v prihodnost. No, poznam nekaj takih ljudi, ki pa so zrelostno popolnoma pogrnili, ko so študij zaključili. Po domače povedano: obrnilo se jim je. Pa ne v mentalno zdravstvenem smislu.[/quote]

Ne razumem kaj si mislil s tem?
Skoraj ne verjamem, da danes ne razmišljaš, da bi takrat morala ravnati bolj zrelo. :-)))[/quote]

da ti je morda danes žal, da si takrat živela tako kot pač si.

Če kdo razume moje pisanje kot hec, to ni moj problem, vsak bralec ima pravico, da si moj post tolmači po svoje. NaN, jasno je, da ravno brihten nisi, ta manjko ti tu gor ne bo zrasel.[/quote]

Men je to jasno. Mislim, da me ni treba podcenjevat.
Za matko klat pa bolš da nisi ravno brihten. Tut tle gor 🙂

Vprašanje ki bi ga jaz zastavil psihologu je da bi izbral tistega kateremu bi moral bit bolj hvaležen da sem živ. in da sem imel za jest ter da nisem bil na mrzlem in da nisem trpel ….

Če je za to zaslužna žena oz moja draga potem je to ona, če je moja mama poskrbela da sem prišel na Svet potem sem ”dolžan” njej 🙂

Malo za šalo malo za res tole zgoraj, ampak je pa vredno zamislit, kdo je za tebe naredil v življenju več oz. ko si bil najbolj nebogljen… mama ali žena ???[/quote]

Vprašanje si tolmačiš po svoje, gre za izbiro za življenje s kom bi bil, ne kdo je za kaj zaslužen ipd neumnosti, nezrelost te pošteno tepe – ti to paše? 🙂

Prava je še vedno le ena.
Ostalo je preseravanje nezrelih izgubljenih žensk, ki so prekrute, da bi jih kakšen normalen hotel.
Krive so si pa same, ker so okužile družbo z feminizmom :)[/quote]

To bo, ja.

Za matko klat pa bolš da nisi ravno brihten. Tut tle gor :)[/quote]

Gre za hipotetično vprašnje, nihče ne bo nikogar zaklal!!! Butlji!

To ni nujno dober pokazatelj. Odraz zrelosti je tudi, da zna človek presoditi, da morda ni zveza za nobenega od njiju zadovoljujoča in izpolnjujoča ter tudi v dani situaciji zna primerno ukrepati. :-)))

Vprašanje torej je kdaj je človek zrel? Je to res samo takrat, ko se pogrezne v sivino povprečja, z ustaljenostjo, ustvarjanjem družine in vsemi pritiklinami, vključujoč jamranje nad stanjem in kako težko je družino preživeti, vzgajati in šolati otroke itd. Recimo: da se za ta cilj do grla zapufamo (sploh v teh časih), je to dejanje zrelosti?

Ali gre pri vsem skupaj bolj za samotolažbo, morda opravičevanje lastne “brezjajčnosti” in zavist tistih, ki ne živijo “nezrelo”?[/quote]
Če se postavim v vlogo ženske, ki jo je Boom izpostavil, je zame povsem vseeno, če je ta moški, ki že 18 leta “tava okrog”, poimenovan kot ZREL ali pa NEZREL. Kaj mi to koristi, če pa z njim ne morem uresničit svojih želja? Nikjer tudi ne piše, da je ona zrela, ker želi, da njen neha lazit naokrog. Vse premalo podatkov je, da bi koga od teh dveh lahko poimenovali za zrela. Jaz bi kar rekel, da sta oba enako (ne)zrela. Vprašanje v temi je nepravilno zastavljeno in je povsem nepomembno. Pravilno vprašanje bi bilo, ali ima moj partner/ka enake želje, cilje, kot jih imam sam. In samo to je v neki resni zvezi pomembno. Ponekod pa niti to ne, če dvema ustreza, da živita dva različna stila življenja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To ni nujno dober pokazatelj. Odraz zrelosti je tudi, da zna človek presoditi, da morda ni zveza za nobenega od njiju zadovoljujoča in izpolnjujoča ter tudi v dani situaciji zna primerno ukrepati. :-)))[/quote]

Kriterijev je koliko hočeš, omenila sem najbolj delikatnega, ki sem se ga spomnila, nedvomno ima vsak svoje metode, kako koga presodi in kaj išče…vsak si lahko pojem zrelosti predstavlja po svoje, nekateri pa imajo o tem zelo popačeno sliko (koliko berem poste tu).

Malo za šalo malo za res tole zgoraj, ampak je pa vredno zamislit, kdo je za tebe naredil v življenju več oz. ko si bil najbolj nebogljen… mama ali žena ???[/quote]

Vprašanje si tolmačiš po svoje, gre za izbiro za življenje s kom bi bil, ne kdo je za kaj zaslužen ipd neumnosti, nezrelost te pošteno tepe – ti to paše? :)[/quote]

Mama je samo ena, dragih imaš lahko ogromno 😉

To je tako kot da bi izbiral med dildotom in lastnim kurcom…. kaj boš raje ”uničil” kurca ali dildota… kaj je lažje zamenljivo 😉

Če se postavim v vlogo ženske, ki jo je Boom izpostavil, je zame povsem vseeno, če je ta moški, ki že 18 leta “tava okrog”, poimenovan kot ZREL ali pa NEZREL. Kaj mi to koristi, če pa z njim ne morem uresničit svojih želja? Nikjer tudi ne piše, da je ona zrela, ker želi, da njen neha lazit naokrog. Vse premalo podatkov je, da bi koga od teh dveh lahko poimenovali za zrela. Jaz bi kar rekel, da sta oba enako (ne)zrela. Vprašanje v temi je nepravilno zastavljeno in je povsem nepomembno. Pravilno vprašanje bi bilo, ali ima moj partner/ka enake želje, cilje, kot jih imam sam. In samo to je v neki resni zvezi pomembno. Ponekod pa niti to ne, če dvema ustreza, da živita dva različna stila življenja.[/quote]

Končno se po doooolgem času strinjam z Markotom glede nečesa…. (odebeljeno) sicer je v nadaljevanju še naredil nekaj minornih napak ampak so mu spregledane, ker je odebeljeno res pravilno in edino pravilno napisano….

zrelost in nezrelost sploh ni pomembna 😉

Za matko klat pa bolš da nisi ravno brihten. Tut tle gor :)[/quote]

Gre za hipotetično vprašnje, nihče ne bo nikogar zaklal!!! Butlji![/quote]

Zakaj ne? Jst mislim da je v sloveniji premalo matricida in preveč feminizma in samomorov.
Hipotetično seveda.

To ni nujno dober pokazatelj. Odraz zrelosti je tudi, da zna človek presoditi, da morda ni zveza za nobenega od njiju zadovoljujoča in izpolnjujoča ter tudi v dani situaciji zna primerno ukrepati. :-)))[/quote]

Kriterijev je koliko hočeš, omenila sem najbolj delikatnega, ki sem se ga spomnila, nedvomno ima vsak svoje metode, kako koga presodi in kaj išče…vsak si lahko pojem zrelosti predstavlja po svoje, nekateri pa imajo o tem zelo popačeno sliko (koliko berem poste tu).[/quote]

Če se dopolnim: zrel človek tudi v primeru nezadovoljujoče zveze ne bo ukrepal impulzivno, temveč bo prepoznal pravi trenutek in znal ukrepati na dani situaciji primeren način. :-)))

Kriterijev je koliko hočeš, omenila sem najbolj delikatnega, ki sem se ga spomnila, nedvomno ima vsak svoje metode, kako koga presodi in kaj išče…vsak si lahko pojem zrelosti predstavlja po svoje, nekateri pa imajo o tem zelo popačeno sliko (koliko berem poste tu).[/quote]

Če se dopolnim: zrel človek tudi v primeru nezadovoljujoče zveze ne bo ukrepal impulzivno, temveč bo prepoznal pravi trenutek in znal ukrepati na dani situaciji primeren način. :-)))[/quote]

Možno, nekateri kljub vsem minusom imajo mnogo raje status quo, kakor da bi bili sami/šli narazen, kje si ti? :-)))

Če se dopolnim: zrel človek tudi v primeru nezadovoljujoče zveze ne bo ukrepal impulzivno, temveč bo prepoznal pravi trenutek in znal ukrepati na dani situaciji primeren način. :-)))[/quote]

Možno, nekateri kljub vsem minusom imajo mnogo raje status quo, kakor da bi bili sami/šli narazen, kje si ti? :-)))[/quote]

trenutno nisem ne tam, da bi se v tej hipotetični situaciji odločal za mamo. :-))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close