življenjski cilji
Sliši se zmedeno, ker če dobro prebereš, je v enem trenutku napisala, da si otrok s partnerjem ne želita, čez 2h pa je napisala, da si jih želi. ??
Saj to, da ima veliko opravka z otroci, je lepo. Ampak ne vem, kaj je želela s tem povedat. Mislim si že, ampak si ne drznem namigovat. 😉 Sicer pa čuvanje otrok nima veliko skupnega z biti starš, v to sem prepričan. Ko imaš svojega, je to povsem drug svet.
Uh marko se moraš zapičit v vsako besedo oziroma izpust … TRENUTNO si jih ne želiva, ker za to ni pogojev. Pa saj si verjetno dobro vedel kaj mislim, ti si se samo zapičil, da bi mi lahko dajal kontra.
Uh matjažko, sem točno vedela … Zdaj si že pri enakovrednem starševstvu 🙂 Ne, nisem gnamigovala na enakovredno starševstvo (imam super očeta), moj komentar je bil odziv na to, ker meniš, da nekatere (če nismo imele idealne mame) že po defaultu ne morejo biti dobre mame. Aja, torej sam priznavaš, da moški preživite manj časa? 🙂 🙂 🙂 Pa tega ne trdim jaz, to si sam napisal.
Ne Alexis, nisi napisala trenutno, napisala si, da si jih ne želiš in to sem lahko razumel samo tako, da si jih preprosto ne želiš. Malo za tem, pa si napisala, da si jih želiš. Kakšna je pa resnica v tvoji glavi pa ne morem vedet, niti za mene ni pomembna. Samo zate je. Iz napisanega lahko sklepam samo to, da obstaja neka zmeda. Če pa ti verjameš, da je ni in da so želje kristalno jasne, je pa spet pomembno le to in ne to kar si jaz mislim. Nikakor pa ni bil moj namen dajati “kontra”. Saj z mojega vidika si si kontra dala sama, ampak ok, razumem, da si se lahko samo površno izrazila. Potem bi lahko razumela tudi mene, zakaj sem te narobe razumel. Me veseli, da smo razčistili. 😉
Se bom kar vmešal, ker opažam, da gre ponovno za napačno razumevanje. Matjažko seveda ni mislil, niti ni tako zapisano, da tiste, ki niso imele idealne mame, po defaultu ne morejo bit dobre mame. Ampak, da obstaja samo velika verjetnost, da niso dobre. Po drugi strani pa seveda obstaja tudi verjetnost, da so veliko boljše, če uvidijo vse napake svojih staršev, kot si sama napisala in tega Matjazko ni izključeval. Se počutim kot odvetnik sedaj. 🙂
Mimogrede, idealno mamo ima morda 5% otrok, ali pa še to ne. In seveda, večina moških preživi z otroci manj časa, to je esnica. To pa še ne pomeni, da ne obstajajo izjeme.
ok pa kaj je z vami, da se greste zdaj eno statistiko in pišete neke zaključke, za katere ne obstaja nobena podlaga??
Marko, bolj kot pretiran povdarek na vsako ne jasno izraženo misel od Alexis (sicer jaz sem takoj razumela, da si otroke nekož želi, ne pa že sedaj) mi povej kaj si mislil glede bežanja pred samim seboj in glede tega, da nikol ne bom zadovoljna, niti v tujini…. Ker ne razumem ravno.
Alexis
Kaj pa mati? 🙂 Tu si se našla, zato si dreagirala tako omalovaževalno s posmehom do naju z Markom, češ, kaj bosta ta dva filozofa pametovala, a ne? :)))
Jaz ne trdim, da boš ti slaba ali dobra mati, tega ne vem, da ne bo pomote. Pisal sem pavšalno. A ni logično, da tiste hčere, ki so bile ranjene v odnosu z materjo, ki so imele slab onos z njo, da se potem težje znajdejo v materinski vlogi, ker sedaj so se naenkrat same znašle na tistem položaju kot njihove matere, ki ga podoživljajo z otrokom – in ti občutki so lahko zelo mešani, tudi nezavedno odklanjanje otroka, npr. pretirana čuječnost in zaskrbljenost za njegovo počutje itd….
Matjazko leti tudi nate to o tej statistiki in kar enih zaključhih brez podlage. In kako verjetno je da se bo kaj zgodilo…ker tako posploševanje je oprosti izrazu neumno. In ne, to ni res, da se tiste hčere ki so bile ranjene v odnosu z materjo potem težje znajdejo v vlogi matere. To je res neko neumno posploševanje, ki res nima nikakršne podlage.
Znima me, kaj si mislil glede bežanja pred samim seboj?
Tudi, če ti napišem, ne boš razumela ali pa ne boš želela razumet. Verjetno bom morala doživet. Kar ne doživiš, ne razumeš.
Saj si se tud sama vprašala, ali boš morda potem, ko boš službo dobila v tujini vprašala, ali boš potem spet želela nekaj več? Zakaj si se torej to vprašala?
Jaz osebno verjamem, da človek, ki dvomi vase, ves čas išče potrditve na zunanjih dejavnikih, najpogosteje je to pehanje za kariero, denarjem, materialom in stvarmi, ki nikoli ne prinesejo tistega miru in občutka vrednosti v nas. Občutek je tak, kot da ves čas “nekomu” nekaj dokazujemo. Dokler to počnemo, se ne moremo umirit, ustalit in prepustit rutini. Mogoče nam pa ni vsem namenjeno mirno živeti v družini ob vzgoji otroka, otrok. Vsak sam naj ugotovi, kaj je njegov namen oziroma smisel. Če sama verjameš, da te bo kariera osrečila, potem sledi tej želji in si jo izpolni.
enamaloraztresena, ne se preveč poglabljat v zgornje filozofije. M&M sta teoretika, ki veliko bereta in pišete iz teorije, ne prakse.
Ti si čisto normalna ženska in povsem normalno razmišljaš. Držim pesti, da ti uspe vse kar si zastavljaš. Za otroke imaš pa še čas čez deset let ali še kasneje. Moja kolegica je ravno rodila, prvič, stara 39. Pa če ti nikoli ne bo, da bi imela svoje otroke, pa kaj? Saj tudi tale tandem M&M zgoraj nimata otrok.
Saj nihče ni rekel da ni normalna in da nenormalno razmišlja. Metka, se ti zdi tvoja obtožba poštena? Kako pa veš, kaj berem in kako živim in ali pišem iz svojih izkušenj ali ne? Kako sploh lahko pišeš o nečem, česar nisi doživel? Jaz tega ne zmorem, oprosti, ne vzamem te etikete, ti jo vračam nazaj.
Zakaj misliš, da sem izkušen oče in imam veliko otrok? Sem karkoli takšnega napisal o vzgajanju otrok, da si na to pomislila? Ne rabiš se opravičevat, če sploh ne razumeš, kaj si storila narobe. 🙂
Marko, jaz sem ob tvojem pisanju pomislila, da pišeš vse to na podlagi teorije pa si bil užaljen, torej sem sklepala, da pišeš kot oče otrok in da si zato užaljen.
Kakorkoli že, upam, da avtorica posta ne bo preveč resno jemala tvojih teorij. Ona je povsem običajna ženska, veliko žensk nas tako razmišlja kot ona. In upam, da bo sledila svojim ciljem, da ne bo popustila pritisku okolice. Je pa zanimivo, da ženske jo večinoma razumemo, moški tu gor, jo pa večinoma ne razumete :).
Metka84, zelo površno bereš, zelo. Tako zelo nerazumjivo pa tudi ne pišem. Lahko bi šel citirat vse svoje stavke, s katerimi bi lahko ovrgel vse tvoje “obtožbe”, da avtorice ne razumemo, da je nimamo za normalno, da naj ne sledi svojim ciljem, ampak nima smisla. Očitno vidiš le to, kar želiš in ne to, kar je dejansko napisano. Lahko pa se potrudiš in malo manj osebno še enkrat prebereš vse kar sem napisal. Med drugim tudi to, da naj sledi svojim željam. Ah ja…že mora bit tako. 🙂
Ženske (ne samo) tu gor po večini sočustvujete z drugimi (ž in malo manj z M), moški, vsaj nekateri, želimo bolj neko razumsko razlago, ki ima nek (zemeljski) smisel, kar pa (pre)mnogokrat izpade kot nerazumevanje, arogantnost, da želimo nekoga užalit….
Ne znam si drugače predstavljat kako lahko rešiš nek problem, če ne poznaš vzrokov zanj, osnovnih principov kako naj bi stvar funkcionirala, razlogov zakaj/kako deluje v praksi, je pa res, da to največkrat ni prijetno za nekoga, ki sveto verjame v svoj prav, ker se mu potem ta njegova iluzija sesuje in je treba zadevo zgradit na novo , kar pa ni lahko, niti ni enostavno. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.