Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek življenje

življenje

Kaj je narobe s fokusom na želje, določena pričakovanja? Meni je pomembno, da je partner boljši od mene, da se lahko od njega še kaj naučim. In tudi, da ima določene dobre lastnosti, ki jih morda sama nimam in je to zame dodana vrednost. A zdaj če sama nisem “dovolj dobra”, moram imeti “slabšega” partnerja od sebe, ker mu ne morem ponuditi več?

To je pa pač ta kruta realnost, kjer dobimo tisto, kar si zaslužimo in ne tistega, kar bi radi. Smo preveč le fokusirani na svoje želje in premalo na to, kdo smo sami in kaj sami ponujamo.[/quote]

Ne vem, ampak se ne morem strinjat, da je ravno v vsakem primeru tako, da si nekdo nekaj zasluži, ker to pač dopušča. Ni nujno, da to dopušča. Morda le ne zna ali ne zmore se dovolj dobro postaviti zase. Če bi bilo tako, potem se v tem stilu lahko vali krivda tudi izključno na prevarane. Čeprav, roko na srce, si nekateri resnično zaslužijo tudi to, da so ali da bi vsaj bili (pa ne iz prej naštetih razlogov).

Samo sva že dva, ki sva to opazila :// Sicer bi bil Boom kak bolj vroči “otoček”.[/quote]

Predvidevam, da bi zdaj moral vzeti v bran mojo popolno, brezmadežno sploh in oh osebnost in če ne že popiz… in spljuvat vse po vrsti, ki si upajo dvomit vame pa se vsaj zjokat na forumskih ramenih. hmmmm…[/quote]

Ah, kje pa! V resnici sem te hotela videti samo malce segretega, da ne rečem vročega, ne pa tako večno hladnega, zato sem namenoma izpustila smajlije. Majčekno mi je pa le uspelo :))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

To je pa pač ta kruta realnost, kjer dobimo tisto, kar si zaslužimo in ne tistega, kar bi radi. Smo preveč le fokusirani na svoje želje in premalo na to, kdo smo sami in kaj sami ponujamo.[/quote]

Ne vem, ampak se ne morem strinjat, da je ravno v vsakem primeru tako, da si nekdo nekaj zasluži, ker to pač dopušča. Ni nujno, da to dopušča. Morda le ne zna ali ne zmore se dovolj dobro postaviti zase. Če bi bilo tako, potem se v tem stilu lahko vali krivda tudi izključno na prevarane. Čeprav, roko na srce, si nekateri resnično zaslužijo tudi to, da so ali da bi vsaj bili (pa ne iz prej naštetih razlogov).[/quote]
Ja, je res. Ampak temu, da nekdo ne zna, se po “domače” reče, da dopušča. Saj dejansko tako tudi je.
Če ne znaš ustaviti otroka, ki ti skače na nevarno cesto recimo, bodo pač vsi drugi rekli, da mu to dopuščaš. Čeprav sam pri sebi veš, da se ful trudiš. Otroku nič ne pomaga ta trud, ko ga recimo butne avto. Odgovornost bo še vedno nosil starš, čeprav se je ful trudil, da se to ne bi zgodilo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne vem, ampak se ne morem strinjat, da je ravno v vsakem primeru tako, da si nekdo nekaj zasluži, ker to pač dopušča. Ni nujno, da to dopušča. Morda le ne zna ali ne zmore se dovolj dobro postaviti zase. Če bi bilo tako, potem se v tem stilu lahko vali krivda tudi izključno na prevarane. Čeprav, roko na srce, si nekateri resnično zaslužijo tudi to, da so ali da bi vsaj bili (pa ne iz prej naštetih razlogov).[/quote]
Ja, je res. Ampak temu, da nekdo ne zna, se po “domače” reče, da dopušča. Saj dejansko tako tudi je.
Če ne znaš ustaviti otroka, ki ti skače na nevarno cesto recimo, bodo pač vsi drugi rekli, da mu to dopuščaš. Čeprav sam pri sebi veš, da se ful trudiš. Otroku nič ne pomaga ta trud, ko ga recimo butne avto. Odgovornost bo še vedno nosil starš, čeprav se je ful trudil, da se to ne bi zgodilo.[/quote]

ma ti si pa sigurno pravnik. OK,: v prvem odstavku tega posta se beseda “dopušča” zamenja z besedo “dovoljuje”.

Tako, zdaj pa samo še spravimo skozi proceduro.

Saj naša realnost in mi nismo le tisto, česar se zavedamo ali kar zavestno dopuščamo.
Realnost samo odseva to kar smo in s tem kar smo, ustvarjamo realnost.
Na kogar pa potem kdo vali krivdo, pa je stvar subjektivnega pogleda in razlage.

Kaj je narobe s fokusom na želje, določena pričakovanja? Meni je pomembno, da je partner boljši od mene, da se lahko od njega še kaj naučim. In tudi, da ima določene dobre lastnosti, ki jih morda sama nimam in je to zame dodana vrednost. A zdaj če sama nisem “dovolj dobra”, moram imeti “slabšega” partnerja od sebe, ker mu ne morem ponuditi več?[/quote]
Prevelik fokus na naše želje, povzroči ravno to, da ne izberemo boljšega od nas, ampak takšnega, ki bo čimbolj zadostil našim željam in bil le podaljšek nas samih.
Učiti se, pomeni odpovedovati se marsikateri želji in sprejeti drugačno miselnost od trenutne. Razen, če menimo, da smo že popolni in so naše trenutne želje res najboljše za nas.

Kaj je narobe s fokusom na želje, določena pričakovanja? Meni je pomembno, da je partner boljši od mene, da se lahko od njega še kaj naučim. In tudi, da ima določene dobre lastnosti, ki jih morda sama nimam in je to zame dodana vrednost. A zdaj če sama nisem “dovolj dobra”, moram imeti “slabšega” partnerja od sebe, ker mu ne morem ponuditi več?[/quote]
Prevelik fokus na naše želje, povzroči ravno to, da ne izberemo boljšega od nas, ampak takšnega, ki bo čimbolj zadostil našim željam in bil le podaljšek nas samih.
Učiti se, pomeni odpovedovati se marsikateri želji in sprejeti drugačno miselnost od trenutne. Razen, če menimo, da smo že popolni in so naše trenutne želje res najboljše za nas.[/quote]

Kako se oceni, da je fokus na naše želje prevelik?:) Kaj če je ta fokus močno podoben fokusu partnerja?
Zame učiti se pomeni nadgrajevati to, kar že imaš, videti drugačne razsežnosti, jih dodajati v svoj mozaik, nikakor pa odpovedovanje tistemu, kar si že. Tudi ne vidim smisla zakaj bi morali na vsak način sprejemati drugačne miselnosti od svojih? To pomeni, da se do sedaj nismo nič naučili. Saj ne rečem, če te nekaj močno zasuka in sprejmeš za svoje, potem ja. Drugače so pa bolj dodatki k naši miselnosti, ni nekih korenitih premikov. Želje so želje, ne vem zakaj bi jih morala ubiti. Mene ne dušijo, pomenijo mi razvoj.

seveda je pustolovščina…..dokler se zjutraj ne prebudiš in se začne boj za preživetje….mi je pa všeč tvoj mladostni idealizem….ohrani ga dokler ga lahko…še prehitro te bo zapustil

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close