ženske v hlačah?
Slučajno naletela na temo kako ste v večini, brez make-upa in ena se še hvali, da nosi hlačne kostime… Pa kaj ste prave možače, ali kaj? Pa kaj res vse samo na njivi delate in niste v civilizaciji in ste se zato polenile? Ženska mora biti urejena, našminkana, tudi nohti povedo prav vse o urejenosti (poglejte si jih ta trenutek in se malce zamislite kakšni so!).
Ženska mora nositi krilo! Vsaj večino časa, hlače so za moške. Hlače nosijo samo tiste, ki so lenobe, ki se jim ne da nog depilirat, ki sem jim ne da nogavic in čevljev skombinirat s krilom, ki sem jim ne da… nasploh uredit. Zame so takšne ženske zanemarjene! Že res, da imajo nekatere kakšne zavore, da imajo noge na x, ali kaj podobnega kot Merklova. Le poglejte si jo kakšen dec je, ker je vedno v hlačah.
Sama sem po tvoje neženstvena, ker večinoma nosim hlače, se ne mažem, nohte imam večinoma nenalakirane, postrižena sem bolj na kratko,… A veš kaj? Vse tiste urice, ki jih ti posvetiš depiliranju, manikuri, pedikuri,… posvetim družini- igram se z otroki, se z njimi potepam, (zraven je tudi mož)… In živim kljub po tvojem neurejenosti ZELO KVALITETNO ŽIVLJENJE!!! Ti pa le zapravljaj evrčke za ženstvenost, jaz jih namreč večinoma za družinsko življenje. Aja-zadnjič mi je sodelavka ravno rekla, da imam vedno vse skladno oblečeno, čeprav sem bila v hlačah. Pa-pa!
Ojej, ti moraš biti pa zelo zakompleksana ženska. Ličenje spada v osnovno higieno ene normalne in urejene ženske. Pleskanje je obrt, ki nima veze z žensko, kajne??:))
Sicer pa ločimo dnevni make in večerni make up. Dnevni je lahek, krema, puder v tenu kože, da le-to naredi gladko, maskara, malo glosa na usta, umite in urejene lase, pa je ženska že naredila veliko. Če ima še urejene nohte je pa sploh zmagala. Obleka je druga stvar, ki jo je treba prilagajati postavi. Če ima ženska kratke noge, debele bodle…ji pač krilo ne pristoji in je bolje, da nosi hlače. Sploh pa je ženska z dobro postavo, malo ritko in ravno pravimi boki, lahko v hlačah zelooo urejena. Samo treba jih je nadgraditi.
Večerni make up, je lahko malo bolj drzen, s podlago pudra, močnejšo šminko ALI poudarjenimi sencami (ali eno ali drugo).
In ne delaj si utvar, draga moja, da je ženska z make-upom grda, vse , ki ga nimajo, pa naravno lepe. To je daleč od resnice. Poglej malo okoli sebe, da se ti izostri pogled. In snemi plašnice, te človeka delajo majhnega.
Take ženske me vedno fascinirate. Zakaj misliš, da se recimo jaz, ki sem urejena, ne ukvarjam z otroci. Zjutraj vstanem preden se zbudi otrok in mož, v eni uri imam u mite in zlikane lase, pobrite noge, podpazduhe in bikini (ne vsak dan, ampak recimo vsak drugi ali tretji dan), make up, odstranim lak in nalakiram z novim. Po tuširanju vedno skuham kavo, tako, da ko končam z nohti, se butnem pred računalnik in spijem kavo. Potem zbudim moža in otroka. Eto, vse v miru in brez panike.
Torej, tudi tebi polagam na srce, da ni vse tako, kot mislite nekatere. Ženska MORA biti urejena, pa se ti tolaži kakor veš in znaš. In zapravljanje evrčkov? Hmh, jaz jih ne zapravim prav dosti. dekorativna kozmetika se lahko kupi po zelo ugodni ceni in tudi traja precej dolgo. Britvica in pena za noge prav tako. Šampon, balzam…imaš itak. Ok, kupila sem si likalnik za lase, za ceno 30 eur v Leclercu. In to je to.
Ne vem, zakaj ve, ki ste neurejene vedno tako pljuvate po drugih ženskah?? Si nezadovoljna sama s sabo? Je mož nezadovoljen s tabo? Ti materinstvo vseeno ne daje tistega kar bi rada od življenja? Očitno ne, drugače ne bi pisala takšnih traparij.
Ne vem, res ne vem, koliko nerazgledanosti, da določeni osebki menijo, da je osnovna nega obraza in make up, pleskanje obraza… Tudi časa in denarja ni veliko potrebnega. Se pravi pojma nimate, kako se temu streže in mislite, da bo družina prikrajšana, če boste urejene… kakšne brezvezne. A ne pomislite, da je vaše otroke in može sram in da vaši možje z veseljem pogledajo urejeno naličeno žensko v krilu.
Res je, da je lahko je ženska tudi v hlačah urejena, vendar naj jih ne nosi 7 dni v tednu, kar jih večina počne.
Očitno imaš preveč časa in premalo resničnih skrbi, da imaš čas zijati naokoli in se brigati kako se drugi oblačijo! Ob 6.15 zjutraj na soboto tipac joče kako se ženske oblačijo? Ti res nimaš življenja! Brigaj se zase, boš imel dovolj dela do konca življenja (po napisanem sodeč moreš biti najmanj “rahlo” duševno moten).
To imaš pa prav, nimam nobenih skrbi, ker tako živim, da jih nimam.
Dan pa je potrebno zgodaj začet, da imaš kaj od njega.
Za ličenje in jutranjo nego zadostuje max 15 min, tiste, ki tega ne obvladate, sorry pač niste prave babe, ampak ste deci. Praaaave možače ste v hlačah in brez make upa in po možnosti brez las… Bljak.
No, spet eno pretiravanje: ženska, ki se ne liči, se zato bolj ukvarja s svojimi otroki – to je meni na isti ravno kot tisto, da bogati niso srečni.
Vsak se rihta po svoje. Jaz bi verjetno hecno izpadla, če bi šla laufat v komplet makeupu, mogoče bi se kak medo celo spustil za mano, ker bi mislil, da sem panda. Noge imam redno postrgane, čeprav načeloma nosim hlače in to celo skoraj izključno kavbojke. Tako da se stvari niti ne izključujejo. Srečujem pa recimo primerke z res moško kosmatimi nogami, v krilu in totalno namaskirane.
Veliko ljudi si pa samo misli, da so zrihtani, ampak bluza in krilo ali pri tipih kravata še ne pomeni, da si ves pražnji.
Uh, kaj si ti faca!
Ampak jaz sem še bolj, ker delam vse to, kar delaš ti, pa še dolge lase imama, nalakirane nohte, nosim krila in make up!
Mislim, daj se poslušaj malo!
Zelo dvomim v tvoje kvalitetno življenje, ker na to ne vpliva ne make up, ne krilo, ne čas preživet z družino! Je treba mnogo več za kvalitetno življenje in če bi ga res živela, ne bi take ven metala!
Ne vem če je ženstvenost pogojeno ravno z makeupom in krilom no…. bi rekla da se ženstvenost kaže v obnašanju, v nežnosti, zmerni občutljivosti, prijaznosti in zapeljivosti. Ker marsikatera uštimana, zamaskirana ”kokla” v krilu je bolj možača od neke preproste nežne, prijazne in zapeljive ženske brez makeupa v kavbojkah…
Jaz sem v tej temi zaznala ravno obratno. Vsaj avtorica deluje zelo napadalno do tistih, ki niso našmirane in ne opletajo vsak dan v krilih naokrog. Saj je prav, da je vsak takšen, kakršen si želi bit, ampak (ne)ličenje enačit z osnovno higieno? Takemu razmišljanju bi se lahko reklo duševna nehigiena 🙂
Je pa zanimivo, da so večini moškim všeč naravne ženske, torej je vzrok v (pretiranem) ličenju v ženskah samih. Ali se brez ličil ne počutijo dovolj lepe ali pa imajo dejansko nekaj za popravit, prikrit,…
Jaz sem v tej temi zaznala ravno obratno. Vsaj avtorica deluje zelo napadalno do tistih, ki niso našmirane in ne opletajo vsak dan v krilih naokrog. Saj je prav, da je vsak takšen, kakršen si želi bit, ampak (ne)ličenje enačit z osnovno higieno? Takemu razmišljanju bi se lahko reklo duševna nehigiena 🙂
Je pa zanimivo, da so večini moškim všeč naravne ženske, torej je vzrok v (pretiranem) ličenju v ženskah samih. Ali se brez ličil ne počutijo dovolj lepe ali pa imajo dejansko nekaj za popravit, prikrit,…[/quote]
pa ti to resno? Potem ne veš prav veliko o moških, kajne? Pa tisto o pretiranem ličenju daj na stran. Pač obstajajo tudi takšne. Ampak govorimo o neki običajni zaželeni urejenosti ženske. In poleg urejenih nohtov, opranih las in depiliranih določenih delov telesa, spada k urejenosti tudi naravni make up. Kar vključuje kremo, puder v odgovarjajočem tonu, maskaro in glos. Pa si ti lahko še tako zatiskaš oči.
Forum je zaprt za komentiranje.