Ženske – take in drugačne
Jasno je,da tudi ženske ocenjujemo druge ženske po izgledu ! Tudi jaz se ponavadi za kakšno ozrem,seveda ne v smislu da me privlači ali kaj takega,ampak zaradi njenega izgleda,stylinga..
Kakšni so vaši ideali? Biti bolj ritkasta / joškata punči ali suha vitka prekljica? meni se zdi,da bo večina žensk odgovorila da so ji bolj vitke & suhe,ampak zanimivo pa je,da večina moških ljubi ravno nasprotno.
No zame je prava ženska z oblinami na pravih mestih,dolgimi lasmi in ubijalskim karakterjem.
Men so čudne ženske,k jim je všeč da so presuhe.Najbolj mi gre na živce,ko mi ena ful suha prjatlca (47kg,170 cm) pravi kako so jo občudovale prodajalke v trgovini kako nej bi ji hlače dobr stale k je tok suha.Men se kr obrne.Men so že od nekdaj všeč ženske,ki tud zgledajo kot ženske in ne kot tip;boki, rit,joške,to mora bit.Po drugi strani nas je pa velik,pa še dobr da mamo vsi drugačn okus,da ni tok dolgčas.
ja mene je tud groza, glih zanč sem brala ono, pa je bla not ena bejbika, kao ful model in oh in sploh, ampak sorry, zame ena anoreksična prekla ni model, sem že razmišljala, kaj bi blo, če bi jih kaka ženska organizacija tožila, ker delajo take prekle za “vzornike” oz. “nosilce mode”……. sam res no a ni to nagravžn?? sploh se mi to ne zdi prov, dons je že tko tok enih bolezni, pol se pa punce še stradajo, da delajo, neki kar jim je všeč, sam morjo shujšat, da do tega pridejo, k če ne jih pa nobena agencija ne vzame, sram nej jih bo
p.s. nimam namena žalit tiste, ki imajo prehranjevalne motnje zaradi bolezni, tko da se vam opravičujem, mislim pa da sem bila dost jasna, da je to letelo na prekle na pistah
bi pa rada slišala moška mnenja, kaj si oni mislijo
Ja pol pa seveda bodite ritkaste in joškaste in ZADOVOLJNE S SABO, ne pa pljuvat po ženskah, ki so slučajno suhe. Zdaj naj se gredo pa na silo redit ali kaj?
Modne piste in razne revije so pa poneumljajoče tudi zaradi drugih stvari, ne le zaradi vsiljevanja lepotnih idealov prekljic.
Jaz sem stvar rešila po svoje. Ne “berem” butastih modnih časopisov, nad modnimi brvmi in tam prikazanimi oblekami sem bila pa itak vedno razočarana. Drago pa nič za nosit… Tako da mi dol visi kakšne ženske hodijo po pisti.
Ojla,
Sama sem bolj joškasta in po trebuščku malo oblepljena z maščobnimi blazinicami. Kaj naj rečem, ene 10 kg preveč ja. In si nisem všeč. Ravno tako mi niso všeč druge take punce. Všeč mi je vitka ženska postava z večjimi bubicami in vitkim pasom ter nakazanimi boki…. Moja sestra je blizu te moje podobe in moram priznati, da kadar se vidiva, sem kar žalostna, da sta me mama in ata nardila v bolj močni obliki…hehe…
Ampak kaj čmo, narava me je naredila tako, lahko se posušim, pa si še vedno ne bom všeč, ker si kosti ne morem dat predelat.
Je pa res, da ne prenesem poveličevanja manekenk (ja, so pač na udaru, ne? saj vsepovsod popajo njihove slikce…), ker tiste trlice sigurno slabo vplivajo na deklice, ki si želijo nekoč stopiti na modno pisto…In tako imamo že znake anoreksije pri 10-12 letnicah!!! TO je bolano. Naj raje obešajo cunjice po deklicah, ki se jim kosti ne vidijo in ki nimajo obsega stegna 15 cm…
Se opravčujem vsem, ki so morda presuhe zaradi bolezni ali pa se ne morejo zrediti….Ni letelo na vas….Upam da se razumemo.
Pa mejmo se rade, ane? (ja ja, lažje reči kot uresničiti, vem…hehe)
Bom še jest prstavu piskrček, čeprav sem tip… pa ne bom pisal, kake jest perferiram ampak sam par reči… ker te debate so mi vedno zanimive…
1. Velikrat mam občutek, da mate ženske fuuuul večje zahteve in merila glede drugih žensk. Nevem kje je razlog, ampak če grem s kako frendico po cesti pa ocenjujeva bejbe – mora bit res skor k iz revije, da ji je všeč, medtem, ko sam vidim precej luštnih punc. Tok o tem, da MI iščemo manekenke. :))
2. Ponavadi so suhe ful tarča obrekovanja in ogorčenja in največkrat jih napadajo bolj močne. Redko (al pa že skor nikoli) slišim, da bi kaka vitka rekla “lej uno bajso, kakšna je”, medtem ko slišim “lejo kuro anoreksično” na vsakem vogalu. Kaj je kle? Ženska konkurenca, ogroženost, foušija? Drugo mi ne pade na pamet.
No sej konckoncev z tipi ni nič drugač. Ko se spravijo opravlat kakega dečka z mišicami…
3. Vedno je delitev na močnejše in anoreksične. Kje so pa vse tiste vmes? Zakaj je vsaka punca, ki je bolj suhcana takoj označena za anoreksično?Za vas ne vem ampak jest vseen ločim med suho punco in anoreksično punco (pa še to ni nujno, da ima anoreksijo in je ubistvu krivično tko rečt).
Žal pa tud sam z ogorčenjem ugotavljam, da velik folka nima tud ne meje med suho in normalno punco in se jim suhe zdijo že normalne.
Al pa gledajo manekenke in rečejo ta je normalna. Prekleto, če že ne drugače je za 10cm višja kot povprečna punca. 🙂
Za konec pa še mogoče (ker sem lih precej v tej sceni)… mi je ful žal, da se več punc ne ukvarja s fitnesom oziroma loti preoblikovanja telesa na tak način. Lepo mi je videt mišice na ženski, velik lepše ko eno suhico, ki jo primeš in je ko žele… ampak jebiga, preden se bojo opustile neumne diete in stradanje (kot orodje do “lepe” postave”) pa preden bojo ženske dojele, da čez noč od fitnesa ne bojo kot Arnie bo verjetno še kr trajalo…
Lepa ženska je po moje zadovoljna in samozavestna ženska, ene so prave bujne lepotice, druge imajo bolj koščeno postavo… na srečo imam normalno težo in mi za mišice ni potrebno veliko migati, edino čez zimo si vedno pridelam kakšen kg več. Zdi se mi -oz. poznam take primere, da nekatere ženske non stop hujšajo in se zares slabo prehranjujejo kar ima daljnoročno zelo slabe posledice za telo, celo srce trpi v pogojih stradanja…Imam pa kolegico, ki se je morala kot najstnica zdraviti zaradi anoreksije, pa tudi prijatelja, ki nekaj časa nikakor ni hotel nič jesti???, pa pri nobenem od njiju ni šlo za kakšno obsedenost od mode ali idealov lepote. Torej vitkim lepoticam in manekenkam niti malo ne zavidam ne maram pa narcisoidnih ljudi, torej tudi tipov, ki so prepričani, da se svet dejansko vrti okoli njih.
Kar se tiče ženske postave je meni všeč: normalna-do suha (ne presuha)-če rečem okvirno tam višina -115 (ja, saj vem, da je razlika, ker so razlike v konstituciji, itd), da ima normalne joške (ne prevelike, ne premajhne), da ima tudi nekaj riti (ne prevelike, ne premajhne). Preveč izraziti boki mi pač niso všeč, ker imam sama bolj izrazite boke. Veliki joški in tisti full mali, mi tudinikoli niso bili všeč. Pa seveda dolgi, negovani lasje, pa luškan obrazek mora imet. Manekenke, ki hodijo po pistah, so pa meni presuhe.
Gostek, s tem, da pa suhe bejbe ne rečejo: glej kak pa je ta debela, pa ni res. Normalne do suhe opazijo tako tiste full suhe, kot tudi predebele.
Glede zadnjega odstavka se zelo strinjam z Gostekom, čeprav sem ženska. Všeč so mi suhe bejbe, ki niso kot žele, kot si napisal. In tudi sama težim k temu, da ostanem na svoji (oz. malenkost zmanjšam) svoje kile, ampak ne na račun mišične mase – to želim le še povečati.
Pa čisto zares si ne znam predstavljati kake z D ali večjo košarico na športnem bajku 😮
ma po tem kaki lepotni ideali veljajo danes… groza! Bi rekla, da smo družba “prikritih” pedofilov. Redke so izjeme, ki so ekstremno suhe, pa so še podobne ženski. Ne vidim razlike (razen v letih) med manekenko in otrokom, ki se še ni začel razvijat.
Mieni so všeč normalne. Tudi suho žensko je lepo za pogledat, če je še ženska, ene pač imajo tako konstitucijo.
jaz niti slučajno nisem nikomur fovšna,ker nimam bit za kaj – vse kar želim imam že zdaj.
V svoji bolj rani mladosti sem pretrpela že anoreksijo in bulimijo in prav dobro vem,kakšna sem bila takrat.Tko da mi ne govorit,da sem komu favšna.Imela sem 55 kg pri višini 176 cm!
Ja,všeč mi je vitko,suho pa nikakor.Sem bila tudi sama že ful suha,pa sem si bila ogabna.To je pač moj okus.Se mi je zdelo,da so kosti kar žvenketale.In če bi želela,bi bila lahko takoj spet takšna.Pa si ne želim.
Jaz jaz pljuvam po prekljah pa sem ful debela,53kg.To ni foušija,oprosti.Kost ne zgleda lepo,ne vem zakaj si takega mišljenja.Nimam nič proti puncam drugače,ki so že celo življenje take,mam pa kej za povedat puncam,ki so nalašč presuhe,tist mi je mal bolano.Ja une v Oni,sem se pa tud jst ustrašla,sem najprej mislila,da bojo spet kaj o anoreksiji pisal,pol sem pa šele vidla,da gre za en top-model al neki.Sam na naslovnici je bla pa lepa,k je bil sam obraz.
Čisto možno. Govorim predvsem iz lastnega vidika in to kar slišim okoli sebe in tam so ponavadi na tapeti bolj suhe punce (in ti iz ust normalnih, ne močnejših punc).
Sicer pa kakorkoli, suhe, močne,… če bi folk mal bolj pred lastnim pragom pometal in namesto opravljanja drugih, branja neumnih diet – raje sebe pogledal v ogledalu, prebral nekaj (pametne) teorije in čas ter energijo vložil v šport (da ne rečem fitnes), bi blo verjetno velik več zadovoljnih ljudi na svetu.
dragi gostek,jaz sem daleč najbolj kritična do sebe in včasih vem,da se obremenjujem brez veze.Pač videz je pomembna zadeva – poleg izobrazbe,razgledanosti skoraj najbolj.Vsaj meni.In veliko vlagam vanj.Jasno pa je,da je normalno,da včasih koga pokritiziraš – pozitivno ali negativno kritiko podaš,ker okoli nas hodijo in boljši in slabši.Taka ženska,ki pa vsakega po vrsti graja in kritizira je pa ena velika zafrustriranka in verjamem,da jih ni malo.Še jaz poznam vsaj 3 take.
No, ko že ena omenja prikrito pedofilijo in to, da dandanes velja za lepo postavo vitka postava najstnice, pa potem ženske jamrajo, da tipi gledamo samo take mlade… Pa če zdej pustimo ob strani manekenke (ki žalostno začnejo svojo pot že pri 13 al kok?)…
(Žal) je situacija taka, da v mladosti se precej (da ne rečem večini) ni kej prida treba ukvarjat z preveč kilogrami in postavo – hormoni so na naši strani, konec koncev rastemo in hranila se porabljajo, pa tudi v mladosti je folk veliko bolj aktiven – v smislu ukvarjanja z hobiji, športom (s faxom, službo, družino se prosti čas zmanjša drastično, posledično ni časa za šport)… in prepričan sem, da vsi poznamo to, da se pridobi kar nekaj kilogramov ko prideš na fax in tako naprej). Pa če gledam recimo na našem faxu – pa nočem nikogar žalit – ampak lahko bi napisal študijo – premosorazmerna rast teže (khm in zadnjice) pri ženskah z letnikom študija…
Vse kar bi blo treba naredit je redna telovadba, malo na prehrano pogledat. Ampak seveda. Lažje je jamrat, obtoževat moški svet in se opirat na članke, ki prodajajo “bodi zadovoljen s sabo, ponosen na svoje kile in ne bodi suženj mode” in podobno…
In ja. Zdrava, športna, vitka postava odrasle ženske je lepša od ene najstniške še nedorečene. Žal pa kot pravim vidiš takih bolj malo.
Forum je zaprt za komentiranje.