Ženske se podcenjujemo, moški se precenjujejo
Uh, precejšnja polarizacija, črno belo slikanje.
V katero skupino pa spadajo nesposobne, nerazgledane in manj privlačne ženske z dobro službo? V katero pa razgledane, izobražene in brez zaposlitve?[/quote]
Saj je napisal da ekstrapolira……… seveda obstajajo tudi zadeve zmes, ampak te dvojne so najbolj očitne….
Sicer pa je tu bolj pomembno vprašanje kaj je zate ”dobra” služba? Za mene je to nad 4000€ mesečno, torej koliko takih žensk kot si jih opisal poznaš ki imajo tako službo? Bratuškova je bla zavrnjena btw 😛
V prejsnjem prispevku sem opisal dve skrajnosti. Vsi mi pa smo nekje vmes, a ne? Kateremu polu je kdo bliže, pa naj vsak pri sebi oceni. Pac, treba se je zavedati, da so med ljudmi ogromne razlike. Pa ne le med skrajnostima. Poglejmo si povprečje
1) Večina Slovencev po končanem šolanju več ne prebere ene same knjige. Povprečje pa je nekje srednja šola. Sorry, ampak v primerjavi z nekom, ki ne le da je dosegel bistveno višjo stopnjo izobrazbe, ampak se vse življenje vsestransko neformalno izobražuje, je povprečen Slovenec zaplankanec. Razlike si je težko predstavljati. Pa se prvi vseeno zdi samemu sebi pametnejši. Po njegovem mnenju se izobraženec le “pametnega dela”, če se preveč oglaša. Počasi smo prišli tako daleč, da povprečneži besedo intelektualec radi uporabljajo kar kot žaljivko.
2) Dvomim, da je povprečen Slovenec srednjih let sposoben preplavati 200m, preteči 2km, prehoditi 5km, prekolesariti 20km ali narediti 20 sklec in počepov. Običajno pa je že s svojo fizično pojavo živ dokaz nerazumevanja prehrane ali zdravega načina življenja. Medtem, ko je človek z rezultati, izklesanim telesom, sam po sebi dokaz, da ve kaj in kako, vključno s samodisciplino, da to doseže. O želji in pomenu biti fit in imeti dobro postavo še največ povedo številke. Globalno gledano gre za 500 milijardno industrijo. Sorry, ampak z ljudmi, ki fit človeka “žalijo” z besedo “fitneser”, je marsikaj narobe.
3) Večina Slovencev skoraj celo življenje preživi v vasi/mestu, kjer so bili rojeni. Povprečen Slovenec pa pošteno ne govori niti enega tujega jezika. Nedvomno tudi zato tako rad dopustuje predvsem na obali Jadrana, pa čeprav ima toliko za povedati čez Hrvate. Sorry, ampak v primerjavi z nekom, ki ima za sabo bogate izkušnje s potovanji širom sveta, življenjem na večih kontinentih, je povprečen Slovenec sila nerazgledan. Vseeno pa slednjega rad “žali” z besedo “svetovljan”.
Ja, povprečneži se nad fitneserji, intelektualci ali svetovljani le zgražajo. Dr. Mazzini je je o tej slovenski posebnost že večkrat razpisal. Gre za prikrito sovraštvo do uspešnih. Zato se jih pod krinko anonimnosti z užitkom provocira. Vse ostalo je zgolj posledica.
In ne samo fitneser, tak je potem za zraven še samovšečen, narcis, obseden z zunanjim videzom,…Nevoščljivost kar seka iz njih. Potem pa vidiš njih, vsi zabuhli v faco, 18-20% bfja, dvigne en stol, pa že jamra kako ga v križu boli. Kako potem tak tip živi bolj zdravo od mene ? Mene nikoli nič ne boli, z zdravjem nimam problemov, nobenih zdravil ne jem, nič mi ni.
In ne samo fitneser, tak je potem za zraven še samovšečen, narcis, obseden z zunanjim videzom,…Nevoščljivost kar seka iz njih. Potem pa vidiš njih, vsi zabuhli v faco, 18-20% bfja, dvigne en stol, pa že jamra kako ga v križu boli. Kako potem tak tip živi bolj zdravo od mene ? Mene nikoli nič ne boli, z zdravjem nimam problemov, nobenih zdravil ne jem, nič mi ni.[/quote]
Pri petindvajsetih sem tudi jaz traverze prenašal. Zdaj jih ne več. Tudi če bi jih hotel. Pusti času čas. Vsakega potolče, prej ali slej.
Ti pa kritiziraš od kod?[/quote]
Saj ti pravim, dobiva se, pa ti lahko komot to kar ti tu pišem povem tudi v obraz. Sami te itak ne bo, ker si preveč pussy :)[/quote]
Kaj si zdaj glasen od daleč. Si bil povabljen, pa si bil predober za našo družbo.
Saj ti pravim, dobiva se, pa ti lahko komot to kar ti tu pišem povem tudi v obraz. Sami te itak ne bo, ker si preveč pussy :)[/quote]
Kaj si zdaj glasen od daleč. Si bil povabljen, pa si bil predober za našo družbo.[/quote]
A to v stilu ko je 20 ciganov ste glasni 1 na 1 pa nobenga nikjer….. že videno, move along!
Kaj si zdaj glasen od daleč. Si bil povabljen, pa si bil predober za našo družbo.[/quote]
Ne bi se jaz rad družil s tabo. Lahko pa se zmeniva, da ti eno pljesko prilepim, samo boš moral ti pridt sm 🙂
Če bi se pokazal, se več ne bi mogel idealizirati. 🙂
Fitniser ali športnik, še sam po sebi ni narcis.
Jap, smo vidli ja, ko em povabil in njega in matjazkota da se srečamo na samem pa mi naj poveta take gluposti v obraz, pa so vsi poniknili glede tega…. se strinjam da je to načeloma tak, ne pa vedno, poznam tudi glasne, ki majo črne pase v judu ipd. pa te zmečejo kot za hec, pa so zlo glasni…… upam da ne naletiš na takega za tvoje dobro 🙂
Nimam in nikoli nisem imel občutka, da bi se Margot, Goldfish, It, Pandora, Skela in ostale kaj podcenjevale. Ravno nasprotno. Bolj ali manj vse zagrabijo vsako priložnost, da lahko podcenjujejo in ponižujejo moške v svojih zapisih. Margot recimo to počne na kultiviran način, oplemeniten z ironijo, kakšna Goldfish pa divje in prostaško. Vsaka ima svoj način, vsem pa je skupen vzvišen pogled na moške.
Nekaj je, kako se predstavljas svetu, drugo je, kaksno podobo imas o sebi, v svoji glavi in kaksno vidis v ogledalu.Bistvo zgodbe je, da smo ženske preveč samokritične za razliko od moskih. In slednji navadno tudi preveč kritični do zensk, do sebe pa redkeje ali pa sploh ne. Marsikateri se celo zmrduje nad tako zvano nežnejso populacijo, a brez nje ne more. Če ni ravno marihuanca. 😉
In splošno znano je, da ima videz s strani moških večji pomen, kot pa s strani žensk.
Goldfish je malo posebna ( ni misljeno slabsalno), Skela in predvsem Margot pa ljubi-ta moške in dobro shaja-ta z njimi in obratno. Pa smo spet tam, stvar interpretacije določene stvari.
Fitneserji pa v luft, ( kot ze mnogokrat videno- le zakaj?!), zakaj ne skačejo v luft se tenisači, smučarji, kadilci, če pa to so, kaj bi šele rekli Bosanci, ki se jih (imenuje)čefurji potemtakem?
Jap, smo vidli ja, ko em povabil in njega in matjazkota da se srečamo na samem pa mi naj poveta take gluposti v obraz, pa so vsi poniknili glede tega…. se strinjam da je to načeloma tak, ne pa vedno, poznam tudi glasne, ki majo črne pase v judu ipd. pa te zmečejo kot za hec, pa so zlo glasni…… upam da ne naletiš na takega za tvoje dobro :)[/quote]
Pa kaj ti bom govoril v obraz, saj nisi menda glup, da ti bom iste stvari 2x govoril. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.