Ženske nas ne cenijo dovolj
Ja, zame je trpljenje, če moraš živeti tako, da on ni za drugo rabo kot za menjavo žarnic in klicanje mojstrov. Ženska mora pa vse ostalo sama narediti. Ko poslušam kako nekatere ženske živijo, kako morajo garati, mož pa si čoha jajčka ta čas, potem sploh nisemv več tako zelo močno zagrenjena zaradi samskosti.
Torej, kaj pa, če moški nima v službi konkretnega dela? Aja, moški v službi vedno garajo, ženske pa nimamo konkretnega dela?
Če imam na izbiro tole:
1. Moški, ki ne dela nič, razen to, da kdaj pa kdaj zamenja žarnico in pokliče kakega mojstra. Ženska pa mora narediti vse ostalo.
2. Ni moškega, ni treba delati zanj. Mojstra sama pokličem. Pa vibrator.
Definitivno 2. izbira.[/quote]
Če imaš občutek, da moraš nekaj za nekoga delati in se ob tem počutiš izkoriščana, potem je res bolje, da si samska.
Sicer pa ljudje nekaj počnemo zaradi sebe in lastnega užitka, ne pa zaradi drugih.
Na primer, da ženska rada kuha in ji je to veselje, potem se ne bo počutila izkoriščano, če moški ne bo kuhal.
Torej, kaj pa, če moški nima v službi konkretnega dela? Aja, moški v službi vedno garajo, ženske pa nimamo konkretnega dela?
Če imam na izbiro tole:
1. Moški, ki ne dela nič, razen to, da kdaj pa kdaj zamenja žarnico in pokliče kakega mojstra. Ženska pa mora narediti vse ostalo.
2. Ni moškega, ni treba delati zanj. Mojstra sama pokličem. Pa vibrator.
Definitivno 2. izbira.[/quote]
Če imaš občutek, da moraš nekaj za nekoga delati in se ob tem počutiš izkoriščana, potem je res bolje, da si samska.
Sicer pa ljudje nekaj počnemo zaradi sebe in lastnega užitka, ne pa zaradi drugih.
Na primer, da ženska rada kuha in ji je to veselje, potem se ne bo počutila izkoriščano, če moški ne bo kuhal.[/quote]
Če bo moški posodo pomival al pa vsaj v pomivalca zložil :-))
Daj, dam…gre v obeh smereh, rad ali nerad 🙂
Torej, naj ženska v bloku opravi vsa gospodinjska dela, ker to tako ali tako ni napor. Zakaj bi pa potem imela sploh moškega? Si pa še kupi vibrator in še to sama opravi. Saj ni noben napor.[/quote]
Jaz nič ne pravim, da katera kaj naj ali mora. Pravim samo, da ni problema, če ženski takšna vloga ustreza.
Tebi očitno ne, niso pa vse takšne.
Če je ženska doma ali pa v službi nima konkretnega dela, potem mogoče komaj čaka, da kaj naredi.
Vibrator pa ne more zamenjati sposobnega moškega. :)[/quote]
Robi, v službi imam dela, da se ven ne vidim, vendar je to delo umsko.. in potem mi je fino fizično še kaj narediti.. da se zbalansira 😉
Zato pa je razumljivo, da te domača opravila tako ne motijo, kot nekoga, ki pride zmatran domov in vidi le kauč. 🙂
Se strinjam. Meni je prav tako pomembna delitev dela.[/quote]
Meni tudi, tip prazni hladilnik, baba ga polni, delitev dela 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.