Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske med 35 in 40!

Ženske med 35 in 40!

Z eno besedo – Odziv iz obupa negotovih žensk na zunanje fizične spremembe, ki so povezane s staranjem.
Šport je lahko isto kot droga sicer, na koncu zastavljenega cilja te preplavi adrenalin, zadovoljstvo.

American Beauty (1999)
http://www.imdb.com/title/tt0169547/

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

matjazko, ne bi ti škodilo, če bi kdaj pa kdaj namesto visenja na netu šel kdaj na kak tek skozi gozd, bi se ti misli močno zbistrile. Ker v tvojem postih marsikdaj čutim grenkobo in tudi nevoščljivost 🙂 ali pa mogoče pomanjkanje samozavesti, da se bojiš žensk, ki so fit, ki imajo cilje v življenju, ki pametno izkoristijo prosti čas?

Jaz po pravici priznam, da sem nevoščljiva ženskam, ki tako redno trenirajo in se zdravo prehranjujejo. Jih ne obtožujem, ampak si sama pri sebi tiho priznam, da sem nevoščljiva, ker sama nimam toliko volje.
Pa ne mislim s tem žensk obsedenih z dietami, ampak žensk, ki jedo predvsem zdravo hrano in pa precej časa namenij športu.
Da ni tale tema nastala iz nevoščljivosti?
Jaz namreč ne vidim nobenih obsedenk s športom? Opažam pa, da se ženske dosti bolj ukvarjamo s športom kot moški. Vsaj glede na sodelavce, sosede, sorodnike, bi rekla, da ženske dosti več časa namenimo športu kot moški.
Ne govori, da bi vsi moški bili neaktivni, govorim le, da v okolici vidim, da so manj aktivni kot ženske.

Čudim se, da se takšna tema o športanju žensk sploh pojavi na tem forumu, saj … Kaj niste tiste, ki nič ne športate, s 15 kg in več preveč baje bolj seksi in vas moški bolj opazjio (to skoz poudarjate na forumih)?. Kaj bi se potemtakem obremenjujete s tistimi, ki skrbimo za svoje telo.

Ronka

Precej takih stez sem pretekel v nekem zmernem tempu. Predvsem iz razloga, da grem v naravo, v gozd. Takšne odročne poti imam rad, kjer je v bližini voda. Kako da te nisem nikoli srečal tu ob Dravi, ti ciljaš višje, a ne? :))

Ne vem, prej bi rekel, da se ti identificiraš z ljudmi, ki jih včasih opišem, da tako hitro v zrak skočiš, 🙂 namreč vsaka stvar, s katero smo obsedeni, se (ji) prekomerno posvečamo, se da tudi zlahka zlorabiti. Saj zakaj pa je dr. Janez Rugelj zahteval maratone od svojih pacientov, da so nadomestili bolj nevarne odvisnosti z manj nevarnimi oz. škodljivimi.

Če imaš otroke, je druga pesem, na takšne “pametne načine izkoriščanje časa” takrat pogosto ne preostane časa, ker imaš druge obveznosti. Saj ima samskost tudi določene prednosti, a ne? 😉

Saj ne govorimo o tem, ampak ko nekomu pri 40 v glavi “naredi klik” – staram sem, ukrenimo nekaj, zavrtimo čas nazaj. To ne gre.

Vsak ima svoje veselje, kar mu paše, zakaj pa bi moral biti to ravno šport?

Matjazko kdo pa je obseden s športom? Jaz poznam le redke osebe, ki so res športniki pa temu ne rečem obsedenost. Ženske v omenjeni starosti pa jaz ne opažam, da bi bile kaj obsedene?
Šport zato, ker je zdrav. Vsekarko je bolje it na tek kot pa da preživiš toliko časa na MONu. Zakaj zdravniki kar naprej poudarjajo, da premalo gibamo? Da preveč nezdravo jemo? Da smo vse bolj zastani, vse manj gibljivi, v vse slabši kondiciji? Zdravniki pa menda ja vedo.
Veš tako kot si ti obseden z netom, so eni za žajfnicami na TV, redko kdo pa je tako obseden s športom kot si ti z MONom in verjetno še kakšnim portalom. Pa verjetno je on s športom dosti bolj zdrav.

Glej, a sem tebe omenjal, sem pisal v drugi osebi ednine? ;)))
Vsakemu je jasno, da je šport zdrav. Zakaj to potem tolikokrat poudarjati, saj gre za dejstva.

Vsak ima svojo življenjsko filozofijo, tudi glede prehrane – jaz do sebe ne želim biti preveč krut, da bi se vsemu odrekal, čeprav dobro vem, da ni zdravo, pa kaj? Jaz iščem skoz kompromise med zdravim in nezdravim, neko srednjo pot. Ampak to je moja filozofija, drugi lahko azradi mene živijo, kakor jim paše.

Dobro napisano.

Ena ok ženska: http://videolectures.net/nada_rotovnik_kozjek/

Izgleda kot, da sta se pojavila dva tipa žensk. Ene take, ki športajo in se veselijo zunanjih aktivnosti, druge take, ki prisegajo na dom (stanovanje) športajo samo organizirane športe (joga, pilates, ples..) in če prav razumem, jim izgleda kot da družinsko življenje in zunanji športi ne grejo skupaj. Druge vidijo prve kot nekakšne ‘begavke’, ki ne najdejo svojega mesta in to samo zato, ker se jim na zunaj vidi, da uživajo tudi zunaj. Noro. Zanimivo razmišljanje. Spomnim se, pred leti (sedaj itak skoraj vsi moški športajo), sta bila dva tipa moških. Eni so bili radi doma na kavču in gledali tekme. Drugi so, čeprav je bila tekma na televiziji, šli ven športat in so bili sami v akciji. Oboji pa so sebe imeli za športnike. Pa tudi, omenim samo kot zanimivost, sedaj obstajata dva tipa športnikov. Eni imajo radi adrenalinske športe, običajno v naravi, drugi imajo radi igre z žogo. Gre za dva tipa ljudi, ki že kar se samega prijateljstva tiče, ne gresta skupaj. Torej, mislim, da ni toliko vprašanje moških ali žensk pa tudi ne let. Mislim, da je dostopnost informacij v zadnjem času in večja osveščenost prisilila vse, da več migamo, ne samo tiste od 35 – 40.

Sem nekaj starejša, ampak tudi v letih med 35-40 nisem poznala takih obsedenk. Pravzaprav se mi zdi kar žalostno, kako ljudje bolje ne poskrbijo zase. Tudi danes jih ne poznam, le redke. Saj ne rečem, hodijo mesec ali dva, potem pa jih mine. S hrano je enako, enkrat so na dieti, drugič kontra.
Če se mlajše rekreirajo zaradi zunanjega izgleda, pa redna rekreacija po 40 dobiva veliko pomembnejšo vlogo, to je ohraniti zdravje in preprečiti nepotrebne težave. Jaz se tega poslužujem že leta, raje to, kot bolečine in težave, ki sem jih imela pred tem. Tisti, ki nimajo zadosti volje, se pač poslužujejo zdravil, če sploh pomagajo.
Ja, seveda smo v očeh tistih, ki ničesar ne naredijo zase obsedenke, ampak raje to. Meni nabiranje regrata, sprehajanje cucka, pa mal vožnje s kolesom ne bi pomagalo. In tudi to, da sem vitka, ne. Če pa je stranski efekt še vizualen, pa toliko bolje.
Tako, da tiste, po tvoje obsedenke, znajo biti tudi v kasnejših letih še zelo fit, zdrave, ohranjene.

Večina ljudi, ki tega ne prakticira, ne ve, kakšen pozitiven efekt ima to na zdravje, počutje, in konec koncev tudi na videz. Meni je samo žal, da tega nisem vedela že pred 40 rojstnim dnem. Ampak takrat mi ni še nič manjkalo in zdelo se mi je brezvezno matranje, medtem ko je danes to moj hobi.

takole na kratko zdajšnje ženske med 35in 40 so tako premetene
,da te glava boli veliko so prave lovače na od 18 do 25 letne fante
in se potem tudi same počutijo mlade in oh in sploh .
Ko pa poberejo kako spolno bolezen potem pa cvilijo po raznih forumih
kako so krivi njihovi deci in ,da so jim kaj navlekli .So pa same tiste packe .

Precej takih stez sem pretekel v nekem zmernem tempu. Predvsem iz razloga, da grem v naravo, v gozd.[/quote]
Dr. Rugelj je priporočal, naj gre človek, kadar je ‘in a bad mood’, namesto med druge ljudi, prav v gozd. Ti nimaš kaj veliko kontakta z drugimi ljudmi, (če odštejem dežuranje po teh forumih in drugih podobnih blagostanjih internetnih tehnologij). Torej si precejkrat slabe volje…:) 🙂

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ena ok ženska: http://videolectures.net/nada_rotovnik_kozjek/%5B/quote%5D
En ok tip je bil tudi njen mož, Pavle Kozjek, tragično umrl avgusta 2008 nekje v himalaji.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Precej takih stez sem pretekel v nekem zmernem tempu. Predvsem iz razloga, da grem v naravo, v gozd.[/quote]
Dr. Rugelj je priporočal, naj gre človek, kadar je ‘in a bad mood’, namesto med druge ljudi, prav v gozd. Ti nimaš kaj veliko kontakta z drugimi ljudmi, (če odštejem dežuranje po teh forumih in drugih podobnih blagostanjih internetnih tehnologij). Torej si precejkrat slabe volje…:) :)[/quote]

Ko bom pisal ob petih zjutraj, potem bo res kriza, a ne? Boš mi ti iz prve roke svetovala, na koga se v takšnih primerih obrniti? ;))

Seveda. Kaj pa je to takega, pač vstajam ob petih, ti bi tudi lahko in opazoval jutranje svitanje… samo ti greš menda raje v temne gozdove?

Lahko se name obrneš…Bom ob petih še vedno tu…:)

A ne…Kako lepo je opazovati, ko se prebuja dan in te ogrejejo sončni žarki…:)

Lahko se name obrneš…Bom ob petih še vedno tu…:)

A ne…Kako lepo je opazovati, ko se prebuja dan in te ogrejejo sončni žarki…:)[/quote]

Za vsak slučaj tudi ob treh in ob štireh glede na njeno oddajo postov. 😀

Čas je pač relativen.Včasih vstanem malo prej.

Čas je pač relativen.Včasih vstanem malo prej.[/quote]
Si pa dolgo spala…Cele tri ure….

zanimivo…ravno to da si dopovredujete da moraq nekaj postati drugače v teh letihravno sproži frustracije in pozavestno staranje…..vse je v glavi drage moje…če ste že prej tako živele o.k.če pa pričakujete da se bo staranje zaradi tega ker boste sedaj začele poskakovati jesti*zdravo*etc upočasnilo ste žal v zablodi…..upam da ste slišale za KVOCIENT VITALNOSTI..če ga imaste boste pri 40 izgledale 15let mlajše drugače pa si le uredite vse v GLAVAH in ne naprezajte se!!!!l.p.

Bolje v gorah kot da se pijan zabije na cesti in ubije še koga.

Saj ne morem verjeti, kakšne predsodke imate nekateri do žensk, ki se ukvarjajo s športom … pa kakršnekoli starosti že so. Po nekaterih objavah na MON-u sodeč bi se morale očitno vse nad 30 zapret v krsto. Kakršenkoli motiv že ima ženska za šport in voljo do njega, zagotovo ji koristi, tako na področju videza pa tudi postave, če hoče – najbolj se očitno obregate ob to. Zavaljena ženska po vzoru povprečnih Američank in Britank pa si zagotovo ne dela usluge niti za zdravje, niti za telo, pa ne glede na to, če je stara 20 ali 40 let.

Tako, rekreativne in profi športnice, jaz vas podpiram, pa kadarkoli in česarkoli ste že začele, nikoli ni prepozno 🙂

Šport, zdravo življenje,…. nobenemu ne škodi. Eni počnejo vse življenje to, eni se pač kasneje spomnijo, da je potrebno skrbeti za zdravje telesa in duha. Nič drugega.
Meni včasih tudi ni bilo treba, sedaj pa – hoja (12 km), tek (cooperja naredim brez težav), sex, zdrava hrana, ampak – kašna gazirana pijača, MCDonalds, alkohol, cigaret … so tudi na tapeti. Živim po načelu – delaj kot da boš živel večno, uživaj kot da boš jutri umrl. (moja verzija pregovora). Dol mi visi za tiste, ki so skrajni v bilokateri smeri. Njihova stvar, jaz se ne vtikujem v njihovo, oni naj ne v moje življenje. Zato vozimo kolegi in znanci skupaj že iz osnovnošolskih dni – ker se ne vtikujemo v življenja drugih, ampak se sprejemamo takšne kot smo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close