Ženske med 35 in 40!
Pa kaj je to? Druga puberteta? Totalno obsedene s športom, kozmetiko, zdravo hrano, oblekami, zdravim življenjem…meni je že prav smešno. Sama imam 40 let, suha sem od nekdaj, živim po načelu “vsega po malo”…in mi grejo te moje frendice že prav na jetra, kar jim seveda tudi povem.
Naročim v gostilni zrezek in krompir, pa totalno zgražanje v smislu…a si zmešena, pa kaj ti je, da ješ krompir???!!! Sladica…kaj je že to? Pa v nobenem športu nisem…kva je to spining, pa fensi joga, pa podobno sranje…pač mamo hiš, sem velik zunaj, delam okrog bajte, grem s tamalimi okol po regrat, na sprehode,mal s kolesom, ampak nič posebenega. Če sem lačna, pač jem, če mi paše coca cola jo pijem.
A imate ve tudi take izkušnje al mam samo jaz take okol sebe?
Moja soseda je kar naenkrat postala nora na tek. Prej pa nikoli nič, nobenega športa. Najbolj ji je pasalo, da se je vsedla na teraso pred hišo, pila kavico, kramljala z nami in ostalimi sosedi in ob tem pazila na otroka, ki sta se “lovila” okrog hiše.
Tudi kaj posebej urejena ni bila, pač tako čisto nekaj srednjega.
Potem pa kar naenkrat aerobika, tek do onemoglosti in planinarjenje čez vikend. Kasneje izvem še, da hodi na nek plavalni tečaj.
Kava in cigareti so bili kar naenkrat čisto nekaj groznega. Jedlo se je samo še zelenjavo (tisto BIO z njenega vrta). V njeni garderobi so bile samo še mini krila (poleg vse tekaške športne opreme seveda).
No, in kaj izvem po pol leta. Da ga ima poln kufer, da ne more več z njim in da se ločuje.
Sedaj je v enem popolnoma drugem svetu. Navzven deluje srečno, pa vendar se bojim, da ni. Da bega in tava. Otroci so ji bolj kot ne odveč in hvala bogu, da ima dobre starše. Drugače pa je najsrečnejša, če ni doma, da lahko gre v life in na tek ali kaj drugega, tudi dvakrat ali trikrat na dan.
No, jaz pa sosedo razumem, ker doživljam nekaj podobnega. V smislu partnerskega odnosa ne, ker imam krasnega partnerja, v smislu osebne rasti in skrbi za sebe pa vsekakor. Ko si mlad, to pač ni potrebno, ker stvari nekako same padejo na svoje mesto, ko prideš v leta, pa ni nič več samoumevno. Če bi jaz in moji nadaljevali v tem tempu, bi najkasneje pri petdesetih pomrli od srčnožilnih bolezni ali raka. Zato smo začeli migat, teč, kolesarit, planinarit in manj jest.
Bohpomoga, da zaradi tega požanješ zgražanje. A je sploh kaj na tem svetu, kar vam ne gre v nos?
Če mene vprašaš so to najlepša zrela leta! Pri nas je tudi pri vsaki kakšna novost, tudi pri meni, ampak tako drastično pa nikjer. Ženske se zavedajo, da je treba nekaj dodajati na vseh področjih: pač malo več zdrave hrane, malo več gibanje in pa nekaj več za dušo. Bodi malo prizanesljiva, vsekakor pa ostani ti ti. S coca colo in zrezkom.
Verjetno je hotela samo malo poklepetati in ni mislila šinfat prijateljic.
Ni treba takoj napasti in vse zatreti v kali.
Drugače pa, bambina iz Torina,
midve lahko greva tudi na kaj manj zdravega, ustrezam kriteriju po letih. Jem rada in ti ne bom delala sramoto z al’dente kolerabo zavito v špinačni list, posuto z drobljeno bio lečo na kartuzijski način, ekološke pridelave. 🙂
Tudi šport je lahko zasvojenost, kot je to zaljubljenost, kajenje, pitje alkohola, droga …
Poglejte samo, kolikim športnikom se zmeša (Janez Polda – samomor, Petrovič s potapljanjem, Čeplakova z drogo, Robič z divjanjem po hosti, Humar očitno, zdaj še Peterka ….)
Bom tudi samokritičen. Sem zasvojen s seksom. Menim, da s tem naredim najmanj škode.
In?[/quote]
Ženska jih je letos dopolnila 44, obnaša se pa kot bi jih imela 25. Posluša glasbo, ki jo posluša njena nečakinja stara 14 let, na facebooku je bolj aktivna kot marsikateri najstnik, ob vikendih pa komaj čaka, da gre v life. Najhuje je to, ker se je čez noč spremenila. Prej hrana pretežno McDonalds ipd. fore, zdaj pa presno. Tudi družbo je popolnoma zamenjala, sami študentje.
Sicer pa imate prav, to je njeno življenje. Naj ga živi kot ji paše, problem je, da kljub vsemu deluje zelo nesrečno, čeprav se trudi stvari prikazati drugače.
Se strinjam. Šport je lahko tudi zasvojenost, ki lahko meji že na nezdravo. Moj starejši kolega (športni učitelj) je bil tako zasvojen s športom, da je pustil žensko samo zato, ker mu je šport pomenil vse. S partnerko sta se popolnoma odtujila, on pa je športal ure in ure. Po moje ni športa, ki ga ne bi sprobal.
Na žalost je slabo končal. Pri 47 je doživel odpoved srca.
In?[/quote]
Ženska jih je letos dopolnila 44, obnaša se pa kot bi jih imela 25. Posluša glasbo, ki jo posluša njena nečakinja stara 14 let, na facebooku je bolj aktivna kot marsikateri najstnik, ob vikendih pa komaj čaka, da gre v life. Najhuje je to, ker se je čez noč spremenila. Prej hrana pretežno McDonalds ipd. fore, zdaj pa presno. Tudi družbo je popolnoma zamenjala, sami študentje.
Sicer pa imate prav, to je njeno življenje. Naj ga živi kot ji paše, problem je, da kljub vsemu deluje zelo nesrečno, čeprav se trudi stvari prikazati drugače.[/quote]
Ne sedi na svojem kapitalu in je pac zacela uporabljat svoj kapital oz je zacela dobro kavsat, ti si ji pa pac zavistna.
Ali se mogoce motim?
No, jaz sem tudi pri 40-ih začela hodit v fitnes, vsak dan hodim, tečem, nehala sem kadit, hujšam (sem imela res preveč kil in sem se slabo počutila), v svoji koži se počutim boljše in razmišljam, da dam dedcu odpoved, in da preostanek življenja preživim ravno tako, kot paše meni in da nikoli več nobenemu ne strežem in se mu prilagajam. Aja, sin je pa že polnoleten.
Verjetno je hotela samo malo poklepetati in ni mislila šinfat prijateljic.
Ni treba takoj napasti in vse zatreti v kali.
Drugače pa, bambina iz Torina,
midve lahko greva tudi na kaj manj zdravega, ustrezam kriteriju po letih. Jem rada in ti ne bom delala sramoto z al’dente kolerabo zavito v špinačni list, posuto z drobljeno bio lečo na kartuzijski način, ekološke pridelave. :)[/quote]
Mogoče je mišljeno tole spodaj kot šala, izpadlo pa je vsaj v mojih očeh, kot totalno norčevanje iz takih, ki skrbimo za svoje zdravje in dejansko jemo aldentekelerabozavitovšpinačnilistposutozlečonakartuzijskinačin. KAJ je v tem narobe, da se je treba iz tega norčevat???
jaz sem 35, tamlajši bo kmalu star eno leto in začnem intenzivno delat na sebi..imam doma steper..treniram 2-3X na teden po uro, jem pa zdarvo hrano, bolj kot ne se trudim, ampak ne malo oz. ne hujšam, ker sem pri bolj ta suhih, torej jem normalno. oz. mož bi rekel da veliko za punco…..s steperjem bi si rada postavo oblikovala, ne shujšala…popijem žličko sezamovega olja vsak dan, za lase, ne kadim, ne pijem, vsak dan si naredim smoothie iz borovnic, črneg ribeza in banane..rada bi več spala, ker vem da je zdravo..pa mi ne gre, ker predolgo gledam tv zvečer, zjutraj pa kriza za vstat..moje kolegice kar precej skrbijo za sebe pri teh letih in marsikatera zgleda več kot 10 let mlajša, tudi jaz, zadnjič sem peljala tavečjega v vrtec, pa reče neka nova vzgojiteljica drugi, ko me vidi…o.. a danes imamo pa novo študentko na praksi…sem kar zrasla…
In?[/quote]
Sicer pa imate prav, to je njeno življenje. Naj ga živi kot ji paše, problem je, da kljub vsemu deluje zelo nesrečno, čeprav se trudi stvari prikazati drugače.[/quote]
Tudi ženske zagrabi druga puberteta: moške pri 50-ih, ženske pa pri 40-ih. Nekatere se tako drastično spremenijo zato, ker se nikakor ne sprijaznijo s staranjem, s tem, da vizuelno postanjo e mlahave in ohlapne kože, najbolj na trebuhu, stegnih, nadlahteh v letu ali dveh, prej pri 20-ih do 35-ih pa je bilo vse napeto… potem gredo v ekstreme – tako pri hrani, kot pri športanju. nekatere tudi zato, ker si po 10-ih letih zveze omislijo ljubimca in imajo motivacijo drugje, kot v domači postelji. Težko je sprejeti, kako hormoni podivjajo v negativno smer, ko se bodisi nabira špeh na baročnih mestih, ker so se zapustile in premalo migajo ali pa ker doživaljajo spolno prebuditev iz spanja po hladu v domači splalnici.
Takim, ki sicer začnejo po letih brez rekreacije in neprestanem nažiranju doma, vse pohvale in čestitke – kajti če se pri 40-ih končno ne vzameš v roke in spraviš svoj organizem v remont, torej prečiščenje, shujšaš za 10. 15. 20 kg, obnoviš in ponovno pridobiš mišično maso, je to za čestitan in nova zmaga v življenju! Kritično je morda le to, ker so ene preveč obsedene potem s tem in s svojo teorijo in pogovori preveč obremenjujejo svoje bližnje, prijateljice, ipd, ki morda ne /z)morejo še tega pošlihtat v svoji glavi in so jim morda tudi zavistne zaradi novega izgleda, nekatere pa niso zavistne samo preseda jim neprestano poslušanje enega in istega nakladanja.
Največ škode človeškemu organizmu dela prekuhana in industrijsko predelana hrana. Presna popeši prebavo ( od zelenjave, sadja, oreščkov, olj). Pa čimmanj današnjih pekarskih izdelkov in kruha, ki so nabutani z glutenom, belim sladkorjem, raznimi dodatki, ki napihnejo in naredijo izdelke sicer slastne, a tako umetne in škodljive, da se zapacajo prebavila za najmanj 3 dni – ker se nalepijo na stene prebavil ( gluten, “lepek” v industrijsko pripravljenem kruhu).
Jaz se po hitri hoji počutim mnogo bolje, kot prej, ko nisem prehodila na dan 15km. Izginila je bolečinav hrbtenici, živčnost, bolj sproščena sem in med hojo tudi rešim marsikateri problem iz vsakodnevnega življenja, ker imam čas vse dobro premislit. Predvsem zato je gibanje na svežem zraku boljše, kot sedenje doma pred televizorjem, pa politika, ki je tu zato, da te samom žre in grize.
To se dogaja zato ker se zemlja pomika v četrto dimenzijo, zato se ogromno ljudi začenja prebujati in zavedati kdo v resnici so. To da se jih veliko odloči za zdravo hrano, hrano s skoraj nič mesa, to da se zavedajo kaj želijo in česar ne, da se jih mnogo loči, zamenja službe, prijatelji se zamenjajo. TO JE SUPER, ljudje nismo bitja iz mesa in kože ki se valimo po tem svetu. Telo je samo kostum, materija, ki ga menjamo iz življenja v življenje, duša je pa večna, in spremembe so defenitivno vidne po celem svetu.
Kaj pa je totalno obsedeno s športom? Koliko ur na teden?
Jaz namreč občudujem ženske, ki so zagnane v tej smeri, da zdravo živijo. Opažam pa, da ženske po 30tem sploh pa po 40tem začnejo bolj skrbet zase.
Meni se zdi pohvalno, če nekdo skrbi zase.
S tem pa ne mislim, da je obsedenost z dietami skrb za zdravje. Zdrava prehrana je skrb za zdravje, vse te modne diete pa imajo večinoma posledico jo-jo efekt.
Če ti naročiš kar naročiš za jesti je čisto ok. Tudi meni gre na živce, če nekdo zavija ob vsaki hrani oči. Od sladice tu in tam ne bo nikomur nič hudega.
Je pa nekaj: praviš, da si suhica. Koliko imaš pa delež maščobe v telesu? Kg niso pravi pokazatelj suhosti. Še bolj pa me zanima tvoja kondicija, v kakšnem stanju je?
Kaj popade ženske med 35 in 40 leti? Podobno besnilo, kot moške med 40 in 45 letom. Izraz druga puberteta je povsem ustrezen za zadnji večji naval hormonov in posledično razganjanje človeka v vseh smereh. Človek v tem obdobju še zadnjič vzveti in vzbrsti, podobno, kot poletne cvetlice v trati pred jesenjo in zimo. Nekateri v tem obdobju dobesedno pozabijo na svoj EMŠO , ko jih v tem obdobju razganja in nekatere v tem obdobju tudi dokončno razžene, ko lovijo za rep nekaj, kar odhaja za vedno – svoja mlada leta.
Kdor preživi prehod tega ciklona trdno sidran, pripravljen na to in ga ne prevrne, odnese ali razžene po šivih ali tudi drugače, lahko doživi tista čudovita, umirjena srednja leta, ko človek lahko končno užije življenje v miru, polnosti, ko mu prav pride modrost in izkušnje iz mladiih let in ko lahko žanje na podlagi minulega dela. Za premnoge je ta naval hormonov prehud in ker se mu prepustijo, počnejo to, kar počnejo. V tem obdobju je največ varanj, ločitev in vseh ostalih težav, ker premnogi mislijo s hormoni, s čustvi in ne z glavo. Ko učinek droge čez par let zanesljivo in dokončno popusti, ko se misli zbistrijo in ljudje potegnejo skupaj bilanco in oceno škode, je premnogokrat za tem ciklonom v drugi puberteti razsulo, kot po atomski vojni. Fantastične zgodbe o tem so na forumu Nezvestoba, ipd.
Ostalo je bilo že lepo povedano v remont po 35 letu je dostikrat repotreben!, čeprav je boljša varianta sprotno redno vzdrževanje in ne kampanjski remonti na par deset let. Predvsem pa, to so leta, najlepša leta, ko ženska dokončno sezori in se začne pomalem – mediti in se tudi umedi. Nezrele hruške so kisle in trde za zobe polomit, zrele so že boljše, ampak, ni jih čez medene… Včasih smo dali zrele hruške mediti na poličko, na sonce. Ja, zrela hruška je dobra, a ni je čez – medeno hruško. Taka, 40 letna in umedena, tista je zares najboljša!
Forum je zaprt za komentiranje.