Ženske ki so zadovoljne da so le gospodinje
super woman, 11.05.2025 ob 10:19
Od doma sem najmanj 9 ur, običajno več. V postelji sem 8 ur. Ostane mi še 7 ur za vse ostalo.
Nekaj od tega gre na račun jutranjih in večernih priprav za v službo oziroma posteljo, za prehranjevanje naj bi porabili pol ure na obrok, jaz porabim recimo 1 uro za 5 obrokov. Kuhanje, priprava hrane, nakup hrane, osnovna higiena prostora in telesa, to mi vzame še dodaten čas. Vsaj 1 ura sproščenega kavčanja z možem/družino. Mogoče 1 ura zame???
To vse zbašemo v 7 ur ali manj, instant, na hitro, površno, da obkljukamo vse našteto, a nobeno stvar resno, ker se vse mudi…
Nisem super woman in nočem biti!
Namesto vseh teh blesavih referendumov bi lahko imeli kak bolj resen referendum za skrajšanje delovnega časa na 6 ur ali na 4 dni v tednu, kar se po raziskavah kaže kot zelo pozitivno tako za podjetja kot za zaposlene!
Podpis pod tole.
Barbika9700, 11.05.2025 ob 10:29
Anonimno 1434, 11.05.2025 ob 01:57
Cela zgodba pa postane še toliko bolj absurdna, ko so enkrat prisotni tudi otroci. Kdo bi me rad prepričal, da veliki večini žensk summa summarum bolj ustreza vegetiranje v neki službi kot vloga matere? Jasno, da ima tudi več ali manj vsaka mama obdobja, ko ima vsega poln kufer. Ampak to še toliko bolj velja za tiste, ki imajo nad sabo nekega šefa in delajo na razvoju, kaj pa vem, sekret papirja. Doma vsaj vzgajaš svoje otroke, delaš zase, tako kot tebi ustreza. In, ponovno, saj ni le 24/7 doma. Še vedno gre ven, v trgovino, pa z otrokom na sprehod, na kak obisk, itd. Kasneje, ko je otrok malo starejši, pa je posredi še vse kaj tretjega.
Je bilo videti med korono, ko so mamice lahko ostale doma. Toliko jamranja ker je bilo treba skuhat in z otroci kaj naredit ne bi pričakovala. Pa mi je soseda rekla, to je zato ker so navajene biti v službi, otroci jejo v šoli, tam mlajši že naloge naredijo, zdaj je pa vse padlo na njih.
Ogromno nas je delalo od doma-online IN bilo je ekstremno stresno v čas 8 urnega dela stlačili vmes še pripravo malice, kosila (seveda pred tem zajtrka), asistirat otrokom, ki niso bili vešči compa in Teamsov, ves čas se je nekaj zatikalo poleg vsega so bili pa deležni premalo razlage in premalo vaje. To smo tudi starši, ki smo delali morali dopolniti. Po službi nam je ostalo kup posode, priprava nasl.obroka, nabavka, rekreacija/narava z otroci in razmetan flat itd. Je bilo kar stresno a enkrat samkrat nismo dvignili glas. So pa sosedi lenuhinji otroci shujšal, to pa ja..a ona je bila glasna kljub temu, da je bila na porodniški je hodila po sendviče v Mercator. No..?
Yesss, 11.05.2025 ob 10:34
Podpis pod tole.
Še en. V našem oddelku nas je čez 30 in ko smo se pogovarjali o tem, ni bilo nikogar, ki bi bil proti. Žal pa, so to le mokre sanje, saj je cilj sistema in večine podjetij ljudi čimbolj izžeti, nato odvreči in naj se čimprej pospravijo pod ciprese.
Še en, 11.05.2025 ob 12:03
Še en. V našem oddelku nas je čez 30 in ko smo se pogovarjali o tem, ni bilo nikogar, ki bi bil proti. Žal pa, so to le mokre sanje, saj je cilj sistema in večine podjetij ljudi čimbolj izžeti, nato odvreči in naj se čimprej pospravijo pod ciprese.
V interesu sistema je, da se otroke vzgoji po okusu sistema. To pa je precej bolj verjetno, če starše kar se le da zaposliš modtem, ko otroci že od malih nog preživijo čim več časa po inštitucijah sistema. Ne pa da jih hranijo in vzgajajo starši, ki imajo čas.
To je pomemben razlog za to, da se je ljudi indoktriniralo v feministične “vrednote”. Ne edini. Vsekakor pa pomemben.
Anonimno 1434, 11.05.2025 ob 17:13
V interesu sistema je, da se otroke vzgoji po okusu sistema. To pa je precej bolj verjetno, če starše kar se le da zaposliš modtem, ko otroci že od malih nog preživijo čim več časa po inštitucijah sistema. Ne pa da jih hranijo in vzgajajo starši, ki imajo čas.
To je pomemben razlog za to, da se je ljudi indoktriniralo v feministične “vrednote”. Ne edini. Vsekakor pa pomemben.
Zelo se strinjam s to miselnostjo. Ne gre le za čas, ki ga otroci preživijo v institucijah. Starši pridejo domov utrujeni in nimajo energije za poglobljeno vzgojo oziroma podajanje vrednot otrokom.
No, takole je. Mene zmrazi že ob sami misli, da bi morala cele dneve čistiti, kuhati, se ukvarjati s perilom in bog ne daj še z vrtom.
Ni šans. Zame je to nujno zlo. Če bi imela več denarja, bi si najela hišno pomočnico. Da se mi le ne bi bilo treba več pritakniti nobenega od teh opravil.
Nisem lena. Rada sem zaposlena, rada preživljam čas z otroki, rada delam kaj ustvarjalnega, rada se ukvarjam z marsičem, rada grem v službo, rada delam z ljudmi. Ne maram duhamornih opravil in zame je večina gospodinjskih opravil duhamorna. Še huje je to, da gre za Sizifovo delo. Nikdar se ne konča. Počistim in pospravim v nulo, v pol dneva se tega nikjer več ne vidi. Poleg tega je človek pri tem sam. Jaz sem rada sama, če sem mentalno zaposlena, sicer pa sem raje v družbi drugih ljudi.
Sto ljudi, sto čudi.
hbrnr, 11.05.2025 ob 17:28
Takšna ženska ima pravilno osnovo ženstvenosti. Doma je vedno veliko dela, če ga ženska želi videti, od pospravljanja, kuhanja, gospodinjenja, skrbi za otroke, zase, za moža … To, na kar smo pristale določene ženske, nas dela to, kar moški pravijo možače. Res pa je, da so se časi spremenili …
Ne vem, kakšno zvezo naj bi imela ženstvenost z opravljanjem vsega gospodinjskega dela doma. Ali misliš, da so ženske, ki si lahko privoščijo pomoč pri skrbi za gospodinjstvo, avtomatično manj ženstvene? H gospodinjstvu seveda ne prištevam skrbi za otroke. To je čisto nekaj drugega. Otroci so vir veselja in navdiha, polno korito umazane posode pač ne.
Veš v čem je problem? Da lahko glancaš in kuhaš od jutra do vecera, pa boš vseeno ob svojo ženstvenost v trenutku, ko boš imela svoj denar.
Ženske, ki so finančno neodvisne enostavno niso seksi, vprašaj kogarkoli na tem forumu. Lahko imaš žepnino, par sto evrov “za šminko”, več pa ne, ker potem bi v hipu izgubila “milino”…..
daisycutter, 11.05.2025 ob 18:01
Veš v čem je problem? Da lahko glancaš in kuhaš od jutra do vecera, pa boš vseeno ob svojo ženstvenost v trenutku, ko boš imela svoj denar.
Ženske, ki so finančno neodvisne enostavno niso seksi, vprašaj kogarkoli na tem forumu. Lahko imaš žepnino, par sto evrov “za šminko”, več pa ne, ker potem bi v hipu izgubila “milino”…..
Seveda sem citirala hbrnr, pa ni prijelo….
Vedno je obstajal relativno zanemarljiv odstotek žensk, katere izpolnjuje kariera. In edino pravilno se mi zdi, da v skladu s tem tudi živijo. Samo to so kvečjemu redke izjeme. Večina ljudi v službi kvečjemu umira na obroke, ker mislijo, da drugače ne gre, ker so indoktrinirani, da je tako edino prav, “normalno” in zanje še najboljše.
Že to, da retardirana velika večina vlogo gospodinje doživlja kot vegetiranje skozi celodnevno čiščenje, kuhanje in pranje, dokazuje skrajno nesposobnost povprečne ovce za striženje. Samo zato, ker za neko brezvezno službo ne zabiješ po 10 ur dnevno, če upoštevamo še prevoz, priprave, ipd še ne pomeni, da le z metlo strašiš po stanovanju. Imaš še pa še časa za karkoli te že izpolnjuje. Kar pa seveda ne ustreza mrtvim puhalom, ki potrebujejo svojega pastirja, šefa, da jim diktira kaj pa kako.
Patetika sodobne možače je najbolj očitna v pripravljenosti podrediti se naključnemu nadrejenemu v brezvezni službi od katere je odvisno njeno preživetje. In tako 40 let držati jezik za zobmi in tiho trpeti.
Intektrinirane retardiranke se je prepričalo, da jim bo krona z glave padla, če prevzamejo vlogo matere in žene moškemu, ki si ga same izberejo.
“Intektrinirane (sic) retardiranke se je prepričalo, da jim bo krona z glave padla, če prevzamejo vlogo matere in žene moškemu, ki si ga same izberejo.”
Kako zdej same izberejo, če niso sposobne treznega razmisleka in se zmeri zapletejo z neprimernimi? Če že jemljemo pravice nazaj, ne gre omahovati, starši naj ga izberejo, i.e. oče, on najbolje ve, kaj je dobro zanjo.
Včasih bi rada bila več doma, gospodinja, mati, žena, …vrt, kuhanje in urejanje doma. Včasih pa res rada delam na polno, sem aktivna, uspešna, dosegam cilje… Trenutno lovim balans med vsem tem in še čim. Zaenkrat mi tako najbolj ustreza. Da bi bila samo doma, bi se mi zmešalo od monotnosti, da bi pa skozi samo delala in bazirala svoje življenje na to, bi padla v totalno depresijo. Mora biti raznoliko in zanimivo zame. Pa vsega ravno prav..
Anonimno 10462, 11.05.2025 ob 19:36
Večina služb je monotonih.
Meni umirjeno delo ustreza. Rada delam svoje delo in ga delam dosti in dobro. Sem pa tudi zelo rada doma, rada imam svoj dom. Ni mi težko skrbeti zanj, še raje za družino.
Mene v službi ubijajo odnosi, glasni ljudje, loputanje z vrati, vzvišenost nekaterih, ki ne znajo niti potrkati na vrata pisarne. Ubija me dvigovanje glasu nadrejenih, ubijajo me prisilna druženja pod izgovori sestanka, ki se sprevržejo v pokanje vicev, ubija me tihi nadzor, tisto ko delaš kot osel 8 ur, ampak ko ti zadnjo sekundo nabije “nujno” delo, potem pa vidiš, da je v predalu stalo več dni.
Če bi lahko, bi podaljšala karanteno do penzije. Če bi pa bila finančno preskrbljena, bi bila lahko brez težav gospodinja in mati full time.
Nismo vsi za vse, 11.05.2025 ob 17:48
No, takole je. Mene zmrazi že ob sami misli, da bi morala cele dneve čistiti, kuhati, se ukvarjati s perilom in bog ne daj še z vrtom.
Ni šans. Zame je to nujno zlo. Če bi imela več denarja, bi si najela hišno pomočnico. Da se mi le ne bi bilo treba več pritakniti nobenega od teh opravil.
Nisem lena. Rada sem zaposlena, rada preživljam čas z otroki, rada delam kaj ustvarjalnega, rada se ukvarjam z marsičem, rada grem v službo, rada delam z ljudmi. Ne maram duhamornih opravil in zame je večina gospodinjskih opravil duhamorna. Še huje je to, da gre za Sizifovo delo. Nikdar se ne konča. Počistim in pospravim v nulo, v pol dneva se tega nikjer več ne vidi. Poleg tega je človek pri tem sam. Jaz sem rada sama, če sem mentalno zaposlena, sicer pa sem raje v družbi drugih ljudi.
Sto ljudi, sto čudi.
Tudi jaz doma nikoli ne bi mogla biti. imamo hišo, ki je vedno čista, otroci so vedno bili dobri učenci, vrt pokošen, urejena zelenjavna gredica, ampak ne predstavljam si sebe, da bi bila vsak dan doma. Kaj bi delala? Postala bi total tumpasta. Človek mora biti zaposlen, služba ni le zaradi plače, gre za socialne stike. Sama dobro vem kako je ko si socialno zavrt, meni je največ pomagala služba. Je pa res da moraš imeti zdrav kolektiv in zdravo delovno vzdušje. Da delaš stvari, v katere verjameš in ki imajo smisel.
Mi imamo tako. Zaposlena sem pri možu in isto dobim plačo in imam svoj denar. Prej sem delala za 1000 eur in se ob sobotah. Ker firma dobro stoji, zakaj bi hodila za tak denar delat drugam. Moz ima tako naravo dela, da mora vcasih delat dlje in za 2 dni iti v tujino na kak prevzem. In nimava varstva, tako sva se odločila, ker nam ustreza. Drugače pa imam višjo izobrazbo in preberem 30 knjig na leto najmanj. Poleg vsega se pomagam kaj možu v pisarni. Vsak dan skuham in peljem otroka v vrtec, vse pospravim in nabavim, poleg tega se imam lep vrtiček in urejeno okolico. Ni mi dolg čas, v službi sem delala manj kot zdaj doma.. Če bi pa moz delal za 3000k pa zagotovo grem v službo, to sploh ni težava.
Slej kot prej pride na dan brezupna retardiranost indoktriniranih ovc za striženje, ki se ob misli na življenje brez “službe”, brez šefa, ki jim daje navodila, nalaga zadolžitve in z njimi upravlja, ZGROZIJO. Kaj neki bi samo delali, če bi bili svobodni, brez šefa in bi morali sami razpolagali s svojim časom? Umrli bi od dolgčasa. Nobenega smisla več ne bi imeli. Ostali bi brez socijalnih stikov. Katastrofa, a ne? To vam je realnost velike večine sodobnih NPC-jev. Čustveni roboti.
Brez šefa ne vidite nobenega dela? Nobenega smisla? Nobenih ciljev?
Brez službenih kolegov nimate nobene družbe?
Če ne bi zabili cele dneve v službi, bi bili zgubljeni in zdolgočaseni?
Raje vegetirate v službi kot, da bi bili cel dan z lastnimi otroci, družino?
In nimate se za indoktrinirane retarde???
Anonimno 1434, 11.05.2025 ob 22:01
Brez šefa ne vidite nobenega dela? Nobenega smisla? Nobenih ciljev?
Brez službenih kolegov nimate nobene družbe?
Če ne bi zabili cele dneve v službi, bi bili zgubljeni in zdolgočaseni?
Raje vegetirate v službi kot, da bi bili cel dan z lastnimi otroci, družino?
In nimate se za indoktrinirane retarde???
-
Krasno povedano, ampak da, mnogo takih je, ki so raje v službi kot doma. Moja bivša sodelavka ne zna čokolinota zmešat, vleče se v službi cel dan, 100x kava in čik, da potem ob 15.00 ima izgovor, da je še toooliko dela! Vedno planira tako, da ko so šolske počitnice gre ona na neka izobraževanja, najraje izven kraja, da še prespi. Otroke rihta mož, ta večja hčerka rihta mala dva. Babici, soseda…vsem nabija koliko dela ima, no, nima ga, samo vleče se cel dan kot polž in zavlačuje.
Barbika946, 10.05.2025 ob 19:57
predsodki, 10.05.2025 ob 13:24
Polni ste predsodkov. Osebno poznam samo eno, katere mož je na delovski plači in je doma. Imata 5 otrok. Živijo ne od njegove plače, ne si lagat 🙂 V družinsko malho pade več kot če bi ona delala nekje za minimalca.
Ostale ki so doma in jih poznam pa niti približno niso “gospodinje iz tvojega filma”. Večina delajo prostovoljno, so članice kakšnega društva, zelo vpete v šolanje in dejavnosti otrok, večina ima moža s svojim podjetjem, kjer so uradno zaposlene in tudi pomagajo občasno pri določenih stvareh, skrbijo za socialno življenje družine, ki je običajno dosti bolj pestro kot v nekih povprečnih družinah….nobena ni neka fata ki golaž doma kuha no :). In večina le teh je visoko izobraženih in niso iz povprečnih slovenskih družin. Ideja da si koristen samo če hodiš v službo in prineseš par fičnikov domov….no je žalostna. Da to pride iz strani ženske je pa sploh žalostno. Iskanje potrditve kako boljša si ker se pretegneš vsak dan s službo, z otroci, z gospodinjstvom….ti to da vrednost? Nimaš ničesar v življenju kar bi počela če ne bi rabila denarja in službe? Edina ideja ti je gospodinjstvo? A ni to žalostno? Ljudje v službo hodimo zaradi denarja. Ti pa zato da imaš občutek da imaš družbo in kaj od življenja? Izven službe nimaš družbe, hobijev, interesov? Kaj boš v penziji? Čakala na smrt?
Kaj pomeni – zelo vpeta v šolanje otrok? Da si ne bom narobe predstavljala, jim dela naloge ali kaj? Pri nas učiteljice že od drugega razreda tumbajo samostojno, samostojno… Zato me zanima kako se one vpnejo?
Glede tega, da so vpete v šolanje….. Pri mlajših otrocih, torej v nižjih razredih verjetno res ni prav veliko filozofije. V višjih razredih pa je lahko kar precej dela. Če imaš pridnega otroka, ni težav. A takoj ko ima otrok kak “faler”, brez aktivnega sodelovanja staršev ne gre. Naprimer ogromno je otrok, ki ne delajo domače naloge, ker je “brez veze”. Po pogovorih s temi starši je najučinkoviteje in najbolj enostavno in tudi najmanj je prepiranja, če starši vsak dan pregledajo otrokov urnik in zvezke, ali je naloga narejena. Namesto na inštrukcije za kak predmet, kot je matematika, fizika, angleščina itd., starši sami doma dodatno delajo z otrokom, mu razložijo snov, sestavijo vaje, pregledajo končane vaje in morebitne napake skupaj še enkrat predelajo in razložijo. Mnogim otrokom pomaga, da se kako snov, ki zahteva “piflanje na pamet” ala zgodovina, biologija itd., naučijo, potem pa jih nekdo – starš v tem primeru sprašuje snov. Pri nas je bil naprimer samo z matematiko problem, pa verjemi, da inštruiranje otroka doma vzame ogromno časa. Se strinjam, otrok mora delati samostojno, vendar marsikateri otrok ne ve, kako se tega lotiti. Misliš, da jih učitelji tega naučijo? Ja pa jade. Otroka morajo to naučiti starši, mu svetovati, pokazati kako in kje najti gradivo za delo, kako si zorganizirati delo, na kaj biti pozorni, pokazati s primeri. Če ti dam primer, v drugem razredu so otroci dobili knjigo, ki jo je bilo treba prebrati, narediti plakat (nobenih navodil, kaj okvirno naj bi bilo na plakatu) in potem imeti govorni nastop, ter predstaviti plakat. In to je vse, kar je otrok vedel o tej nalogi. Rezultat? Katastrofalen in na roditeljskem sestanku smo poslušali to učiteljico, kako nesposobni so naši otroci. Pa je en oče vprašal, če je bil to njihov prvi nastop, odkar hodijo v šolo. Je rekla, da ja. Ko jo je vprašal, če jim je sploh opisala, kako se tak nastop pripravi in če so v šoli vsaj za vajo poskušali “uprizoriti” en tak nastop, je rdeča v obraz kot paradajz odkimala. Na vprašanje, kako naj potem otroci vejo, kako se taka naloga opravi, ni znala odgovoriti. Otroka je treba naučiti, kako se dela, ne zgolj čakati, da mu bo to padlo z neba. In tako je nemalo staršev hočeš nočeš vpetih v šolanje. No, seveda imaš pa tudi take, ki delajo namesto otroka, stalno tečnarijo učiteljem, zahtevajo vedno nove priložnosti za popravljanje ocene in se hodijo kregat za vsako figo.
Ti ne znas delat drugo kot v sluzbi?
Gospodinjis in skrbis za familijo pa itak, ce si v sluzbi ali ne, razen ce imas dovolj denarja, da placas cistilko, kuharico, soferja in varusko za otroke, itd., ampak cemu potem druzina, ko nisi z njo…
Zelo redki so ljudje, ki jim je sluzba hobi, to so res izjeme. Tudi, ce rad opravljas svoje delo, je velik procent stvari, ki ti niso vsec in so zoprne, da pa prav uzivas in si posvecen delu, to je izjemna redkost.
Ko si doma, imas cas za vse, kar si pozelis.
In katera misli, da je svobodna, ker hodi v sluzbo, nima pojma o zivljenju. Clovek je svoboden, ko sam kroji svoj cas!
Anonimna362, 10.05.2025 ob 11:25
Nočem nobenega žaljenja, smo si različni, se pa čudim, da ženske ki ste doma, ne zbolite za depresijo , da vam to ne preseda. Ne predstavljam si tako živeti, vsak dan isti, na koncu je še tisto malo dela preveč. Sploh pa ne razumem, ker se zelo težko živi s pomočjo, in delavsko moževo plačo. Z dvema plačama bi bilo lažje. Še enkrat, nikogar ne obsojam, naj se debata ne obrne v napačno smer.
Ne misli, si da so vse gospodinje doma, “zdrave” Poznam eno res usekano babo. V službo hodi le njen mož, ona pa je že od nekdaj doma. V službi pa on brez sramu pove, da mora za vsako stvar vprašati ženo, če npr. lahko gre na službeno zabavo, če gre lahko službeno v tujino. Tudi, ko kdaj zbiramo denar za kakšen rd, on reče, da bo naročil ženi, da mu dvigne denar in bo prinesel drugi dan v službo. Ker on hodi v službo, kartico ima pa samo žena in on hodi okoli samo z gotovino, ki mu jo žena da (dvigne seveda z njegovega računa). Skratka žena ga imam popolnoma pod komando in pod nadzorom. Da ne govorim o tem, ker očitno preveč limonade gleda, pride tudi v službo in napada sodelavke, da so kurbe, ker hodijo z njenim možem na malico…. Skratka, pride na šiht delat galamo in štalo. Ženska nima vse v glavi pošlihtano!
Forum je zaprt za komentiranje.