Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zdravstveno zavarovanje za tujino – Coris ali Vzajemna

Zdravstveno zavarovanje za tujino – Coris ali Vzajemna

Pozdravljeni,
pred odhodom na potovanje se je dobro seznaniti s pravicami, ki vam pripadajo kot državljanu EU. Preverite kako ravnati v primeru, ko morate v tujini poiskati nenačrtovano zdravstveno storitev in na koga se obrniti v kolikor menite, da so bile vase pravice kršene.

http://europa.eu/youreurope/citizens/health/unplanned-healthcare/temporary-stays/index_sl.htm?utm_source= forum_MC

Srečno pot!

Tudi sama sem prečekirala ponudbe vsaj najvidnejših ponudnikov. Zame velja merilo zavarovalnih vsot. Pri tem pa so najvišji pri grawe turistinih zavarovanjih. Res niso najcenejši, a kdor gleda na to,pač naj sprejme tudi tveganje doplačil. Da o paleti kritij sploh ne govorim. Ob znesku 250000 eur za kritje ambulantnega in stacionarnega zdravljenja so ostali ponudniki z desetkrat manjšimi vsotami pravi palčki. Krijejo celo storitve, ki niso zdravstvene narave, se pa v taki situaciji človek/svojec z njimi nujno spopada (svetovanje, komunikacija-prevajanje, pravna pomoč …) Trajne invalidnosti coris v svojem osnovnem zavarovanju sploh ne zajema, v famoznem multirisku tudi ne! Ne vem no … Če grem na tuje, hočem mirno spat. http://www.coris.si/si/866/Multirisk_zavarovanje.aspx?gclid=CI-Q8d7n3LwCFafnwgod-RcACA

Mi ponavadi vzamemo Coris, pred leti je bil paket boljši oz. obsežnejši od Vzajemne pri približno isti ceni; ali je še sedaj tako, niti nisem preveril.

Poleg tega je za EU nujno oz. zelo pametno, če imate evropsko kartico!

Naj povem zgodbo: lani smo potovali po Poljski in žena je imela “srečo,”da si je v nedeljo dopoldan zlomila roko. Bili smo v manjšem mestu (kot Kranj ali Celje, za Poljsko je to majhno), vendar turistično precej razvitem, nikakor ne zakotnem. No, kličem Coris v Slovenijo, povem, kje smo in kaj dogaja, potem oni iščejo asistenco… Po pol ure me pokličejo, da ne zmorejo priklicati obenega asistenčnega zdravnika ali česa podobnega, ker je nedelja in nismo v Varšavi… Medtem sem že sam, brez navigacije ali zemljevida, našel bolnišnico. Od zunaj malce zanemarjena oz. priletna, ampak noter pa vse brezhibno in osebje izredno prijazno; rentenske slike dobiš takoj na CDju (v LJ kliničnem ti še vedno pišejo, da moraš slike prevzeti v treh letih, ker jih zaradi pomanjkanja prostora, bla bla) in v dobre pol ure smo bili fertig – od prijave do gipsa. Skratka, nivo oskrbe je bil super.
Če bi imeli EU kartico, nam ne bi bilo treba plačati nič, ampak smo bili “pametni” in rekli, da imamo “itak Coris”; napaka, ki je ne ponavljamo več. Corisa v bolnici niso hoteli vzeti, zato smo morali plačati (in se naslednji dan vrniti po originalni račun, na podlagi katerega sem potem lahko doma refundiral). No, vse skupaj nas je stalo cca 60 eur in ko smo prišli domov, je Coris hitro vse povrnil, čeprav storitev (ki je pravzaprav ni bilo) ni bila v skladu z mojimi pričakovanji. Zato me malce skrbi, kako deluje stvar v kakšni državi, ki je malce bolj zakotna od novejših članic EU.

Coris ima najvišjo premijo, drugače pa nič boljše zavarovanje kot pri drugih zavarovalnicah.
Imam lastno izkušnjo, kjer mi kljub predloženemu računu nočejo plačati 50 avstralskih dolarjev oziroma protivrednost v evrih, ker računu nisem predložil zdravniške diagnoze, čeprav je na računu klinika in bi vse lahko preverili sami, če meni ne verjamejo.
Prepričan sem, da v primeru nastanka zavarovalnega primera nobena zavarovalnica ne bi bila slabša od Corisa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close