Zdravstveno zavarovanje za tujino – Coris ali Vzajemna
Definitivno CORIS! Kar je tukaj največji plus je ta, da krije zdravljenje tudi pri privatnikih – privaten klinike; poleg tega tudi prihod zdravnika v hotel, kar ponavadi računajo okoli 50 eur. Vzajemna tega ne krije, krije pa zdravljenje samo v državnih ustanovah.
Sama sem imela neprijetno izkušnjo letos poleti v Turčiji, bila hospitalizirana v zasebni kliniki – račun astronomno visok, na računu tudi obisk zdravnika v hotelu, prevoz s taxijem, zdravila… pa so vrnili vse do zadnjega centa brez vprašanj.
definitivno podatek ni točan;
na Vzajemni ponujajo Elvio (Mondial Assistance), ki krije nujne zdravstvene storitve tudi pri zasebnikih, v nočnem času, ima definitivno boljše zavarovalno kritje od Corisa, krije tudi udejstvovanje na športnih prireditvah…
preveri na njihovi spletni strani https://www.vzajemna.si/default.asp?CatId=428&TAS=true , ali pa jih pokliči na 080 20 60
ojla, bejba, napačen podatek
preden daješ informacijo, preveri pri obeh zavarovalnicah, kaj in v kakšni višini krije
jaz imam izredno dobre izkušnje z Vzajemno in zavarovanjem za tujino…so me prišli iskat na kraj nesreče, bila sem v zasebni kliniki, pa še pot domov so mi uredili z ZASEBNIM reševalnim prevozom…plačala nisem nič, vse se je krilo iz zavarovanja
Mene pa vleče k ZM – kaj pa če bi morali izbirati med Corisom & ZM?
Na slednji imajo tudi letno varianto oz. zame pride v poštev normalna varianta, ker grem drugo leto na en daljši dopust in potem ostanem brez dopusta 🙂 Cenejš je, kokr sm gledala in ful krijejo … ampak sem pa vedno bla s Corisom na poti in zdej pač nevem …
Heloou…
spet poletje, dopusti… brskanje po netu za zavarovanje za tujino. Sem zadnjič malo brala kaj imajo kje, cene, kritja… morm rečt, da mi je nekak praktična rešitev letno zavarovanje, res pa da grem parkrat na leto čez mejo, pozimi še smučanje….
Najbolj mi je bilo včeč letno pri Vzajemni, pa še na obroke ga lahko plačam, se res ne pozna tiste 4€ na mesec. Kritje je ful visoko, ziher pokrije vse. Aja, samo morate pa met tudi dopolnilno pri Vzajemni, da lahko mesečno plačuješ. No, meni se splača, mal preglejte kaj vam najbolj ustreza.
Coris!
Vsekakor karkoli drugega, kot kombinacija Vzajemna tujina-Elvia-Mondial Asistence! Asistence nobene, »nasveti« in informacije so si nasprotovale, Dunaj se je izgovarjal na SLO. Ko pa je prišlo do tega, da bi morali nuditi pomoč pri vračanju domov, pa so enostavno ‘zvenišali’. E-mail brez odgovora. Rešila me je res vrhunsko profesionalna pomoč Emirates. In po teh švicarsko-avstrijsko-slovenskih balkanalijah je bila – saj skoraj nisem mogel verjeti – pro bono!
Mi vedno uporabljamo Coris – zakaj, težko reči. Se mi pač zdijo bolj zaupanja vredni…
Enkrat smo rabili, žena je zbolela v Nemčiji. Nič urgentno nujnega, najprej smo iskali zdravnika v vasi, ga ne našli, potem smo poklicali Coris. Zdravnik je prišel v pol ure, ponoči z jeepom v penzion bogu za hrbtom v neturističnem kraju – napisal recepte, me odpeljal do dežurne lekarne. Zdravila sem plačal sam, ko smo prišli domov, so mi na podlagi računov vse takoj vrnili. Skratka, zadovoljni. Tudi od nekaj prijateljev sem slišal same dobre izkušnje, tudi v težjih primerih.
Že leta potujeva samo z evropsko kartico, zdaj pa razmišljam, da bi le vzela eno izmed teh zavarovanj (upam, da niso to kakšne slutnje?). Za Coris sem slišala, da je v redu.
Ima kdo kakšne izkušnje s turističnim zavarovanjem Zavarovalnice Maribor? Tako na prvi pogled zgleda bolj ugodno, poleg tega ima vključeno tudi zavarovanje za zamude letal, izgubljeno prtljago…
Pozdraljeni,
že vrsto let uporabljam Vzajemno tujina, in do sedaj ni bilo težav. Vedno so povrnili stroške, seveda sem jih predhodno poklical. V Avstraliji zobozdravstvene, Siriji privat bolnišnico, Egipt zdravstvene usluge, …
Tudi sam gledam ZM, moram še samo preverit drobni tisk pri njih, kaj vse krijejo in kako je organizirano. Bomo videli.
Lp
Glede zavarovanj, samo ne ZM, vzemite kakršno koli drugo dodatno zravstveno zavarovanje. Zavarovalnica Maribor je prevarantska firma. Pri njej vedno preberite drobni tisk.Ogromno obljub ampak nikoli izplačil. Vsi moji znanci, tudi sam samo negativne izkušnje. Tudi pri avtomobilskih zavarovanjih ali življenskih zavarovanjih – moj nasvet – roke proč od Zavarovalnice Maribor. Njen uradni naziv bi se moreal imenovati zavarovalnica prevara d.o.o. .
Avgusta sem se odpravila na potovanje v ZDA in vplačala zavarovanje Coriss za 6 mesecev, saj sem tam nameravala ostati toliko časa. Zaradi zapletov na meji na letališču (ki jih seveda nisem pričakovala), sem se bila prisiljena vrniti domov prej, in sicer sem se v Slovenijo vrnila po 2 mesecih.
Torej sem zavarovanje koristila za 2 meseca in ne 6! Gre za precej denarja!
Vendar so mi v podjetju odgovorili, da denarja ne morejo vrniti in to res ni fer! Kaj zdej bomo mogli še zavarovanja zavarovat v primeru odpovedi tako kot zavarujemo letalsko karto??
Premislite preden vzamete Coris!
Forum je zaprt za komentiranje.