zaposleni v šolstvu dodatnih 5 dni dopusta
šolstvo je katastrofa, 09.06.2021 ob 20:51
Kar smo mi starši naredili med šolanjem doma je to, da smo otroke res nekaj naučili, da razumejo snov, vedo zakaj se gre. Ker vi učitelji tega ne znate, znate jih samo učiti kako naj se piflajo, na pamet učijo nekaj kar ne razumejo in se učijo nekaj kar bodo že naslednji teden pozabili. Mi starši pa smo jim dali znanje, veliko so se naučili, najpomembnejše pa je, da tega ne bodo pozabili. Ker kako in kaj jih vi poučuje v šolah je katastrofa.
V bistvu je učenje oz. sodelovanje pri pouku na daljavo v največji meri res padlo na starše. Tudi neumnosti, o katerih zgoraj nekdo piše (češ, da morajo imeti prižgano centralno in da porabljajo elektriko – prižgane luči) so smešne in neprimerljive med nekom odraslim in otrokom ali celo več njimi.
Konec koncev so tudi učitelji upravičeni tudi do dodatkov za delo od doma, od kriznega do dodatka do dodatka za stalno pripravljenost in to so celo izrabljali na način, da so določene “naloge” zahtevali ob vikendih – vse z namenom, da so upravičili dodaten vir dohodkov na plačo. C’mon…. 🙂
Jahno, 09.06.2021 ob 19:48
Neučakana, 09.06.2021 ob 19:31
ne povem, 09.06.2021 ob 18:44
Delo na daljavo ni samo in ni za vse sončenje na vrtu. Je tudi dodatno ogrevanje stanovanja, ko bi sicer bili v službi. Je dodatno kurjenje elektrike, uporaba lastnih sredstev, marsikdo si je moral kupiti zmogljivejši računalnik, kamero itd. Šole tega učiteljem niso zagotavljale. Velikokrat so morali biti učitelji na razpolago ves dan, tudi pozno popoldne, ker so službe staršev tudi raznorazne in drugače pač ni šlo. Zagotovo so razlike med šolami bile, kakor tudi vedno so. Tu itak nikoli ne bo ne enotno ne enako in ne fer do vseh. Samovolja ravnateljev je še vedno močna, tudi pri odmerjanju oz. odobritvi izrednega dopusta.
O tem, kakšne so generacije današnjih otrok, pa nima smisla izgubljati besed. So, kakršne smo si naredili in k temu smo prispevali vsi kot družba. Najbrž smo močno zavozili. morda bodo pa oni znali bolje vzgojiti naslednje generacije…
Se ti norca delaš ali resno misliš? Dodatno ogrevanje? Hočeš reči, da učitelji, ko gredo na delovno mesto v šolo, izklapljajo centralno ogrevanje? Pa računalnik te skrbi ali dodatna kamerca za 15€? Se ti zdi, da so ti gospodje na minimalcih, da jim nakup računalnika predstavlja strošek? Oziroma, zakaj misliš, da so morali sami poskrbeti za nakup računalnika (če ga že niso imeli)? Poznaš učitelja, ki nima računalnika doma? Saj ne veš, kakšne neumnosti pišeš….
Ja, mi imamo centralno tako naštimano, da se ugasne med 7h in 15h (in ponoči seveda). In ko sem bila 1x pozimi na daljši bolniški se je kar poznalo na položnici, da se je kurilo cel dan.
Glede izrednega dopusta pa bi mi bilo edino logično, da so ga pokurili v tistem dodatnem tednu počitnic novembra.
Ker seveda nihce drug ni delal in ne dela od doma, samo ucitelji??
Jaz delam, oziroma nasa firma, vecina kadra, od doma ze leto in pol, ugani, kdo mi placuje dodatno pokurjeno elektriko, plin, vodo itd.. Dedek Mraz?
Jpiko, 09.06.2021 ob 21:25
Ker seveda nihce drug ni delal in ne dela od doma, samo ucitelji??
Jaz delam, oziroma nasa firma, vecina kadra, od doma ze leto in pol, ugani, kdo mi placuje dodatno pokurjeno elektriko, plin, vodo itd.. Dedek Mraz?
V tej temi je govora o učiteljih.
Sicer pa, pri delu od doma je tako – nekateri stroški se povečajo, drugi zmanjšajo oz. jih ni. Pa saj to sam/a veš, a ne. Do časa pred korono so bila polna usta ljudi o tem, kako fino bi bilo delati od doma, koliko bi prišparali, zdaj, ko ste nekateri to doživeli, nekaterim spet ni prav. Nikoli ni prav za vse.
Forum je zaprt za komentiranje.