zaposleni v šolstvu dodatnih 5 dni dopusta
se pravi, od oktobra se je šolalo na daljavo, vemo, kako je to marsikje potekalo in kakšne “napore” so vlagali nekateri učitelji..Zdaj pa dodatnih 5 dni dopusta, zakaj že???
zaradi epidemije, 09.06.2021 ob 08:52
se pravi, od oktobra se je šolalo na daljavo, vemo, kako je to marsikje potekalo in kakšne “napore” so vlagali nekateri učitelji..Zdaj pa dodatnih 5 dni dopusta, zakaj že???
Kot vemo vsi, imajo učitelji specifičen delovni čas.Za vse , kar imajo, jim jaz nisem prav nič fouš.Da imaš pred seboj vsak dan in vsako minuto 24 otrok pred seboj,normalnih in NENORMALNIH s takimi drugačnimi potrebami…HVALA LEPA. Sama delam v vrtcu in vem, da ni enostavno.Kdor pa misli, da učiteljem vsako uro cvetijo rožice – naj pa samo izvoli.Gledati od daleč in od zunaj je videti enostavno.Pa seveda ni.Sicer pa : stvari naj razčistijo sami.Sploh ne vem, zakaj nas ti NOVINARJI bombardirajo z internimi problemi.Preveč novinarjev in premalo novic?
Zato so jim dali dodatni teden, da reveži ne bi tolkli manjka ur.
Za vzgojiteljico- se strinjam da ni za marsikaterega poklic učitelja. Ampak za marsikoga tudi niso dela v gradbeništvo, trgovini, gostilni, poklicih kjer se drla z ljudmi ali težka fizična dela. Marsikatera služba v gospodarstvu ima hud tempo. Ampak večina ima dopusta tam do 20 dni.
Moje mnenje je da si ne zaslužijo dodatnega tedna.
Elementarna nesreča ter epidemija? :)))))))))))))))))) Ko so ljudje prosili za solidarnostno pomoč zaradi epidemije, pa ni nihče slišal, da je bila epidemija elementarna nesreča. :))))))))))))))
Ne jokati, se lahko le smejiš sistemu, ter razlagam.
Za šolnike je epidemija elementarna nesreča, od kdaj že? :))))))))))) In resno, delali so od doma, torej? Če prav razumem, tisti, ki je delal od doma, dobi še pet dni dopusta za elementarno nesrečo, ki ni dogodek, ampak dogajanje več kot leto in pol?
Vidim jest tega šolnika soseda ja. Pa njegovo delo od doma. Na vrtu se sonči z laptopom.
Da ne rečem, ker pač nekateri ne moremo delati od doma, nisem učitelj, kličeš službeno za službeno stvar, pa pravi na drugi strani, joj, ste me pa ravno dobila pri sajenju sadik paradižnika. Toliko o delu od doma. Ti se pa pretegni v službi.
Ampak nor bo tisti, ki ne bo izkoristil pravic, ki jih daje sistemska napaka.
5 dni ponavadi pripada, glede dopusta, ko si enkrat malo že star. Tole vsekakor ni razlog za dodatnih 5 dni dopusta. Ker ne gre za elementarni dogodek, temveč dogajanje v letu in četrt. Kar ni dogodek, sploh pa ne elementarni.
Potem naj vsem tistim, ki so zaprosili za solidarnostno pomoč, kot višjo silo, ki se ji reče epidemija, izplačajo ta denar. Ne da se na vsakem voglu isto stvar na tritisoč prafaktorjev razume in tretira. Nisem prosila, ampak, kdo se tu dela norca? Kakšen dopust že, za delo od doma, katastrofa. So paradajzi že zrasli vsi? Adijo pamet. Me zapušča ja. :))))))))))))))
kaj pa takole, 09.06.2021 ob 14:28
Nikjer v članku ne piše, zakaj bi ta učitelj imel izredni dopust!
Kaj pa, če mu je umrl oče in bi zato imel ta izredni dopust? Tudi v tem primeru je izredni!
Govora je o dodatnih 5 dneh za ucitelje zaradi epidemije in ja, ZAKAJ ŽE???
-
Jaz bi tudi bila 5 dni doma, aja nisem v solstvu, ampak ko je/bila epidemija je epidemija za vse. Eni dodatke, drugi doma, eni pa drek na palci.
…in? Kaj potem, ce kaksen ucitelj celo izkoristi, kar.mu pripada?
Vi, če bi vam pripadalo, ne bi? Vsaka nadaljna razglabljanja so odvec – to, da je bila sola na daljavo tako dolgo, ni krivda in odlocitev solnikov, je bila povsem neupraviceno vsiljena. Tako da..
P.s.: in res, delati tak ‘pomp’ z nepomembno vsebino v osrednjem casniku, je res pomenljivo…
Anonimno 6914, 09.06.2021 ob 11:09
Elementarna nesreča ter epidemija? :)))))))))))))))))) Ko so ljudje prosili za solidarnostno pomoč zaradi epidemije, pa ni nihče slišal, da je bila epidemija elementarna nesreča. :))))))))))))))
Ne jokati, se lahko le smejiš sistemu, ter razlagam.
Za šolnike je epidemija elementarna nesreča, od kdaj že? :))))))))))) In resno, delali so od doma, torej? Če prav razumem, tisti, ki je delal od doma, dobi še pet dni dopusta za elementarno nesrečo, ki ni dogodek, ampak dogajanje več kot leto in pol?
Vidim jest tega šolnika soseda ja. Pa njegovo delo od doma. Na vrtu se sonči z laptopom.
Da ne rečem, ker pač nekateri ne moremo delati od doma, nisem učitelj, kličeš službeno za službeno stvar, pa pravi na drugi strani, joj, ste me pa ravno dobila pri sajenju sadik paradižnika. Toliko o delu od doma. Ti se pa pretegni v službi.
Ampak nor bo tisti, ki ne bo izkoristil pravic, ki jih daje sistemska napaka.
5 dni ponavadi pripada, glede dopusta, ko si enkrat malo že star. Tole vsekakor ni razlog za dodatnih 5 dni dopusta. Ker ne gre za elementarni dogodek, temveč dogajanje v letu in četrt. Kar ni dogodek, sploh pa ne elementarni.
Potem naj vsem tistim, ki so zaprosili za solidarnostno pomoč, kot višjo silo, ki se ji reče epidemija, izplačajo ta denar. Ne da se na vsakem voglu isto stvar na tritisoč prafaktorjev razume in tretira. Nisem prosila, ampak, kdo se tu dela norca? Kakšen dopust že, za delo od doma, katastrofa. So paradajzi že zrasli vsi? Adijo pamet. Me zapušča ja. :))))))))))))))
E, vidiš, sosed bil pameten, ko je faks vpisal. Ti pa…..ejaj, po toči je prepozno zvoniti. Nč jokcat zdaj, ko ga gledaš, takrat bi malo bolj pomislil al pa njega vprašal za nasvet 😀
Drage mamice in očki zlatih sončkov! Učitelji še kako potrebujemo in si zaslužimo dodatnih 5 dni dopusta, ker to kar ste vi naredili iz vaših sončkov med šolanjem na domu, niso več otroci. Zamenjam s komurkoli teh pet dni za neplačan dopust, pa naj gre namesto mene v razred, ker tako nevzdržno ni bilo še nikoli.
Vsi, ki pljuvate po učiteljih, kdo pa bo drugače izobraževal vaše potomstvo? Kmalu, tudi zaradi tako nagnusnega odnosa javnosti, nihče ne bo več hotel biti učitelj.
Delo na daljavo ni samo in ni za vse sončenje na vrtu. Je tudi dodatno ogrevanje stanovanja, ko bi sicer bili v službi. Je dodatno kurjenje elektrike, uporaba lastnih sredstev, marsikdo si je moral kupiti zmogljivejši računalnik, kamero itd. Šole tega učiteljem niso zagotavljale. Velikokrat so morali biti učitelji na razpolago ves dan, tudi pozno popoldne, ker so službe staršev tudi raznorazne in drugače pač ni šlo. Zagotovo so razlike med šolami bile, kakor tudi vedno so. Tu itak nikoli ne bo ne enotno ne enako in ne fer do vseh. Samovolja ravnateljev je še vedno močna, tudi pri odmerjanju oz. odobritvi izrednega dopusta.
O tem, kakšne so generacije današnjih otrok, pa nima smisla izgubljati besed. So, kakršne smo si naredili in k temu smo prispevali vsi kot družba. Najbrž smo močno zavozili. morda bodo pa oni znali bolje vzgojiti naslednje generacije…
ne povem, 09.06.2021 ob 18:44
Delo na daljavo ni samo in ni za vse sončenje na vrtu. Je tudi dodatno ogrevanje stanovanja, ko bi sicer bili v službi. Je dodatno kurjenje elektrike, uporaba lastnih sredstev, marsikdo si je moral kupiti zmogljivejši računalnik, kamero itd. Šole tega učiteljem niso zagotavljale. Velikokrat so morali biti učitelji na razpolago ves dan, tudi pozno popoldne, ker so službe staršev tudi raznorazne in drugače pač ni šlo. Zagotovo so razlike med šolami bile, kakor tudi vedno so. Tu itak nikoli ne bo ne enotno ne enako in ne fer do vseh. Samovolja ravnateljev je še vedno močna, tudi pri odmerjanju oz. odobritvi izrednega dopusta.
O tem, kakšne so generacije današnjih otrok, pa nima smisla izgubljati besed. So, kakršne smo si naredili in k temu smo prispevali vsi kot družba. Najbrž smo močno zavozili. morda bodo pa oni znali bolje vzgojiti naslednje generacije…
Se ti norca delaš ali resno misliš? Dodatno ogrevanje? Hočeš reči, da učitelji, ko gredo na delovno mesto v šolo, izklapljajo centralno ogrevanje? Pa računalnik te skrbi ali dodatna kamerca za 15€? Se ti zdi, da so ti gospodje na minimalcih, da jim nakup računalnika predstavlja strošek? Oziroma, zakaj misliš, da so morali sami poskrbeti za nakup računalnika (če ga že niso imeli)? Poznaš učitelja, ki nima računalnika doma? Saj ne veš, kakšne neumnosti pišeš….
Neučakana, 09.06.2021 ob 19:31
Se ti norca delaš ali resno misliš? Dodatno ogrevanje? Hočeš reči, da učitelji, ko gredo na delovno mesto v šolo, izklapljajo centralno ogrevanje? Pa računalnik te skrbi ali dodatna kamerca za 15€? Se ti zdi, da so ti gospodje na minimalcih, da jim nakup računalnika predstavlja strošek? Oziroma, zakaj misliš, da so morali sami poskrbeti za nakup računalnika (če ga že niso imeli)? Poznaš učitelja, ki nima računalnika doma? Saj ne veš, kakšne neumnosti pišeš….
Ja, mi imamo centralno tako naštimano, da se ugasne med 7h in 15h (in ponoči seveda). In ko sem bila 1x pozimi na daljši bolniški se je kar poznalo na položnici, da se je kurilo cel dan.
Glede izrednega dopusta pa bi mi bilo edino logično, da so ga pokurili v tistem dodatnem tednu počitnic novembra.
O my god, 09.06.2021 ob 09:06
Kot vemo vsi, imajo učitelji specifičen delovni čas.Za vse , kar imajo, jim jaz nisem prav nič fouš.Da imaš pred seboj vsak dan in vsako minuto 24 otrok pred seboj,normalnih in NENORMALNIH s takimi drugačnimi potrebami…HVALA LEPA. Sama delam v vrtcu in vem, da ni enostavno.Kdor pa misli, da učiteljem vsako uro cvetijo rožice – naj pa samo izvoli.Gledati od daleč in od zunaj je videti enostavno.Pa seveda ni.Sicer pa : stvari naj razčistijo sami.Sploh ne vem, zakaj nas ti NOVINARJI bombardirajo z internimi problemi.Preveč novinarjev in premalo novic?
Ni enako. Sama sem delala v vrtcu in s solskimi otroci. Delo v vrtcu se mi je zdelo lazje, predvsem zato, ker nanje domaca nevzgoja se ni imela toliksnega vpliva. Ampak to ne opravicuje vseh zahtev, ki jih imajo ucitelji. Ce so naredili napako pri izbiri poklica in ga ne zmorejo opravljati, naj gredo v stroko, ki jim bolj lezi.
Ti pišeš neumnosti!
Kakšni gospodje so učitelji?!?
Kakšne bajne plače prejemajo?
Za poučevanje na daljavo potrebuješ kvaliteten računalnik z dvema zaslonoma, dobro internetno povezavo in ustreznimi pripomočki.
VELIKO UČITELJEV TEGA NI IMELO ZAGOTOVLJENEGA, MNOGI SO PRIPOMOČKE KUPOVALI NA SVOJE STROŠKE, ČETUDI BI JIM ŠOLE MORALE ZAGOTOVITI USTREZNE DELOVNE POGOJE!
S tem, da neracionalno razsipavaš z ogrevanjem, se še hvališ, namesto da bi izboljšala svoj odnos do narave?
Jahno, 09.06.2021 ob 19:48
Ja, mi imamo centralno tako naštimano, da se ugasne med 7h in 15h (in ponoči seveda). In ko sem bila 1x pozimi na daljši bolniški se je kar poznalo na položnici, da se je kurilo cel dan.
Glede izrednega dopusta pa bi mi bilo edino logično, da so ga pokurili v tistem dodatnem tednu počitnic novembra.
Ponoči izklopljeno, dopoldan tudi… Torej vam centralna v hiši dela samo 8 ur na dan, super da vam uspe vzdrževati normalno temperaturo.
Res jim je težko une 5 urc v službi, ubogi reveži res. S tem da so 3 mesece na leto doma, na počitnicah, ubogi reveži. In tudi če grejo na bolniško jim ne grozi izguba službe. Pri nas v 3rOŠ je učit. skoz na bolniški, otrok star 1,5 leta in 3 dni je v šoli, potem jo 5 dni ni, pa je spet 2 dni, pa pol tri dni ni, od februarja ni bila nikoli cel teden v šoli. In potem imajo otroci vsak dan druge učit., tiste ki pač imajo slučajno čas, od otrok pa zahtevajo znanje k da so najmanj že v SŠ.
Z možem delava v gosp., imava 3 otroke in niti pod razno ne bi več imela službe, če bi bila odsotna zaradi bolniške za otroke. Ko so zboleli sva dan, dva ostala z njimi, ponavadi sva koristila kar dopust, ostalo sva najela varuško.
V šolstvu pa je vse all inclusive, bolniške kokr hočeš, dopusta za izvoz, place za 5urno delo ali še manj super.
Kar smo mi starši naredili med šolanjem doma je to, da smo otroke res nekaj naučili, da razumejo snov, vedo zakaj se gre. Ker vi učitelji tega ne znate, znate jih samo učiti kako naj se piflajo, na pamet učijo nekaj kar ne razumejo in se učijo nekaj kar bodo že naslednji teden pozabili. Mi starši pa smo jim dali znanje, veliko so se naučili, najpomembnejše pa je, da tega ne bodo pozabili. Ker kako in kaj jih vi poučuje v šolah je katastrofa.
Forum je zaprt za komentiranje.