zaljubljenost:moski vs zenske
Saj sem ti odgovorila in očitno ti tudi moj primer moje kolegice ni dovolj jasen.
Tudi če imam brezposelnega tipa, še ne pomeni, da sem njegov financ minister. Še vedno se mora sam preživljat, če ne, je to parazitski odnos. V zvezo vstopata dve celi osebi, ne dve polovički :)[/quote]
Saj točno o tem pravim, da se ljubezen konča pri denarju…. kaj pa če tip zgubi službo pa v teh časih več ne najde službe. oz bi se moral zaradi službe preselit 700km daleč? al pa 1000km?
In če bi šla skup bi morala ti pustit službo…..
Ljubezen splava po vodi, ko je denarnica prazna z ženske strani, to je dobro poznano :)[/quote]
Kaj hudiča tebi ni jasno????????????????????????????????????????????????????
Kaka ljubezen? Tipa spoznaš in to ni ljubezen. Kemija že lahko, ljubezen pa ne. In ne obračaj mojih besed sam zato, ker nas ženske skušaš prikazat kot keš pičke. Če ne znaš razbrat pomena iz konteksta, si butl.
Kaj ti resno misliš, da veza lahko fura samo, ko je vse lepo in travica raste in smo vsi veseli? Si res tako naiven, da misliš, da to kriz ne pride nikoli? Ja, tudi partner lahko izgubi službo. In? Ne poznam nikogar, ki bi se razšel v tem primeru. Mar misliš, da ljubezen traja samo do prvega vogala, ko pa se pokažejo težave pa rep med noge? Mogoče tako deluješ ti, ne pa vseh metat v isti koš.
Dater, ravno toliko je usojeno, kot moje. 🙂
In kaj sploh je usoda ? Usoda ni nekaj neodvisnega ali neka božja volja…Usoda je le tok dogodkov…Kot neka objektivna realnost, kot vsota vseh subjektivnih realnosti. In že ko se rodiš, si preprosto del teh dogodkov v našem prostoru-času in preden se zaveš sebe, je tvoje življenje že v približno 95% determinirano in del tistega nezavednega, kamor tvoja zavest nikoli ne bo sposobna pogledati.
Približno tako, kot če se vsedeš v avto in na podlagi neke želje želiš odpeljati na nek cilj. Ti, kot neka zavest, le preko čutil spremlja dogajanje okoli sebe in upa, da bo s pomočjo svojih sposobnosti in znanja srečno dosegel svoj cilj…..In to je le delček vsega, kar se dogaja okrog nas, ne razmišljamo in se sploh ne zavedamo ostalih dogodkov ali prcesov….Nimamo pojma, kaj se dogaja z avtom in v avtomobilskem računalniku, razen tistih par informacij, ki jih dobimo na svojem displeju, kar potem lahko dojamemo s svojimi čutili in zavestjo.
Ne zavedamo se ostalega prometa in ostalih subjektov in njihovih želja, zato se dogajajo konflikti in nesreče, ker smo preveč omejeni s svojo zavestjo, da bi bili sposobni razumeti, zakaj smo se znašli nekje, kjer si nismo želeli.
Saj točno o tem pravim, da se ljubezen konča pri denarju…. kaj pa če tip zgubi službo pa v teh časih več ne najde službe. oz bi se moral zaradi službe preselit 700km daleč? al pa 1000km?
In če bi šla skup bi morala ti pustit službo…..
Ljubezen splava po vodi, ko je denarnica prazna z ženske strani, to je dobro poznano :)[/quote]
Kaka ljubezen? Tipa spoznaš in to ni ljubezen. Kemija že lahko, ljubezen pa ne. In ne obračaj mojih besed sam zato, ker nas ženske skušaš prikazat kot keš pičke. Če ne znaš razbrat pomena iz konteksta, si butl.
Kaj ti resno misliš, da veza lahko fura samo, ko je vse lepo in travica raste in smo vsi veseli? Si res tako naiven, da misliš, da to kriz ne pride nikoli? Ja, tudi partner lahko izgubi službo. In? Ne poznam nikogar, ki bi se razšel v tem primeru. Mar misliš, da ljubezen traja samo do prvega vogala, ko pa se pokažejo težave pa rep med noge? Mogoče tako deluješ ti, ne pa vseh metat v isti koš.[/quote]
Če ti nisi taka, to ne pomeni da nobena ni…. daj si to opovedat no že enkrat…. večini žensk je materialno > večinim drugega…. rugč ne bi gledali 70+ letnih tipčkov tipa Berlussconi z 25 letnimi šmrkljami….. a misliš da ona ljubi njegov karakter ali denarnico?
Dater, ravno toliko je usojeno, kot moje. 🙂
In kaj sploh je usoda ? Usoda ni nekaj neodvisnega ali neka božja volja…Usoda je le tok dogodkov…Kot neka objektivna realnost, kot vsota vseh subjektivnih realnosti. In že ko se rodiš, si preprosto del teh dogodkov v našem prostoru-času in preden se zaveš sebe, je tvoje življenje že v približno 95% determinirano in del tistega nezavednega, kamor tvoja zavest nikoli ne bo sposobna pogledati.
Približno tako, kot če se vsedeš v avto in na podlagi neke želje želiš odpeljati na nek cilj. Ti, kot neka zavest, le preko čutil spremlja dogajanje okoli sebe in upa, da bo s pomočjo svojih sposobnosti in znanja srečno dosegel svoj cilj…..In to je le delček vsega, kar se dogaja okrog nas, ne razmišljamo in se sploh ne zavedamo ostalih dogodkov ali prcesov….Nimamo pojma, kaj se dogaja z avtom in v avtomobilskem računalniku, razen tistih par informacij, ki jih dobimo na svojem displeju, kar potem lahko dojamemo s svojimi čutili in zavestjo.
Ne zavedamo se ostalega prometa in ostalih subjektov in njihovih želja, zato se dogajajo konflikti in nesreče, ker smo preveč omejeni s svojo zavestjo, da bi bili sposobni razumeti, zakaj smo se znašli nekje, kjer si nismo želeli.[/quote]
LOL Robi, daj mi neke dokaze o tej 95% determiniranosti……
Kr neki, še malo pa bo določeno za cel lajf, vnaprej kolkokrat bom na dan jedo pa kdaj se bom napil 🙂
Kaj ti resno misliš, da veza lahko fura samo, ko je vse lepo in travica raste in smo vsi veseli? Si res tako naiven, da misliš, da to kriz ne pride nikoli? Ja, tudi partner lahko izgubi službo. In? Ne poznam nikogar, ki bi se razšel v tem primeru. Mar misliš, da ljubezen traja samo do prvega vogala, ko pa se pokažejo težave pa rep med noge? Mogoče tako deluješ ti, ne pa vseh metat v isti koš.[/quote]
Če ti nisi taka, to ne pomeni da nobena ni…. daj si to opovedat no že enkrat…. večini žensk je materialno > večinim drugega…. rugč ne bi gledali 70+ letnih tipčkov tipa Berlussconi z 25 letnimi šmrkljami….. a misliš da ona ljubi njegov karakter ali denarnico?[/quote]Berlussconi ni v večini, on je eden in ni hudič da ne bi eno tako našel, ki pali na njegov keš. Večina pa nima toliko keša niti jih ne gane denar, če je tip drugače glupan…
Upam, da imaš ti vsaj denar….
Če ti nisi taka, to ne pomeni da nobena ni…. daj si to opovedat no že enkrat…. večini žensk je materialno > večinim drugega…. rugč ne bi gledali 70+ letnih tipčkov tipa Berlussconi z 25 letnimi šmrkljami….. a misliš da ona ljubi njegov karakter ali denarnico?[/quote]Berlussconi ni v večini, on je eden in ni hudič da ne bi eno tako našel, ki pali na njegov keš. Večina pa nima toliko keša niti jih ne gane denar, če je tip drugače glupan…
Upam, da imaš ti vsaj denar….[/quote]
Berlussconi je samo ”tip of the iceberg” bi rekli, potem pod njim pridejo tisti malo manj bogati ki imajo kakšen miljonček ali dva, potem pridejo ljudje z vrhunskimi plačami kirurgim, odvetniki ipd…..
To je vse isto, samo cifre so malo nižje 🙂
Šele tam pri mesečni plači POD 1500€ neto, bi upal popolnoma izključit € kot faktor v ženski presoji in vrednotenju ”snubca” 🙂
Imaš izbiro, da se preseliš v drug čas ali da postaneš kakšna rastlina ? 🙂
Na gene prav tako ne moreš kaj dosti vplivat…..Tudi to, da ješ, je določeno. ali lahko živiš brez hrane ? :)[/quote]
Ampak to mi ne usoja moje izbire ali bom jedel zdaj ali čez 3 ure…..
Kako lahko ptoem rečeš da je življenje 95% determinirano…. veš kolko je to….. to pomeni če to zožimo v 1 dan oz. 24 ur, da je samo 72 minut v našem dnevu ki niso vnaprej določene!
Se pravi jutri, je že določeno, al bom šel na sprehod, al grem laufat, al bom naredo sklece, al bom spil 2 litra vode al samo 1,5litra, al bom jedo 5x al samo 3x 🙂
neumnost!
Ženske dlje časa rabijo, da odkrijejo svojo seksualnost. Pri ženski je pač prvi seks povezan s krvavitvijo in bolečino, pri moškem pa samo z nestrpnostjo in potrebo. Mladim fantom se seks zdi bistven, puncam pa niti ne. Kasneje se pa to malo obrne; tam po 30-em je marsikatera ženska potrebna bolj, kot moški.
Saj to je splošno znano, da se krivulji sekata tam blizu 30tim, v povprečju in potem moška moč začne upadat ženska pa naraščat 🙂
Moj bog, koliko neumnosti ste natrosili. In to moški o ženskah! Se slučajno počutite kot ženska v moškem telesu? Če je tako, si dajte raje spol spremenit, preden kvasite budalaštine.
Marsikatera ženska ne krvavi pri prvem spolnem odnosu in marsikatera tudi uživa in ojoj, marsikatera naredi tudi prvi korak (sploh, če je fant še bolj lesen) in jojmene, tega ne vzame kot popoln fiasko, kot nekateri skušate tu prikazat. Dajte nehat bit tako prekleto negotovi in bojazljivi in dojemite že, da je svet črn zato, ker nosite vi napačna očala. Za svoj (ne)uspeh je vsak sam kriv.
Matkič, ti dejansko žensk ne maraš. Edino sprejemljivo ti je, da jih imaš kot prijateljice in za pofukat (nenujno oboje hkrati), ostalo pa polno nekih neosnovanih stereotipov, ki žensko prej žalijo kot jo spoštujejo. Na tak način boš spoznal edinole ksantipo, ki ti bo, ko se boš po potešitvi lenobno usedel pred tv, naredila življenje … no, pestro 😀 Ampak s svojim obnašanjem si zaslužiš prav tako.
Lepo napisano. Jaz podobno gledam tudi na zenske.
Zal pa je problem naslednje:
Cloveka tezko na hitro pravilno ocenis. Nisem se zasledil autobiografije bogatega clovega, ki bi priznal, da je karkoli dosegel na neceden nacin. Se vecja utopija pa je to pricakovati med zacetnim spoznavanjem dveh potencijalnih partnerjev.
Niti je tako enostavno vedeti, da je nekdo dober. Sploh pa je tudi dobrota sila raztegljiv pojem. Imas moske in zenske, ki vecino zasluzenega namenijo za podporo ostarelih bolnih starsev, sami pa bolj kot ne zivotarijo. Recimo, da izberes takega. V kriticnem trenutku utegne pomoc pricakovati tudi od partnerja, ki je ze sicer glavni financer v zvezi. In… koliko bi nas z navdusenjem sprejelo takega dobrotnika za partnerja? Moski bi ze marsikateri. Ampak, zenske, egoisticna bitja kot ste, bi takega dobrotnika v kali odkatale. Pa dobrota gor ali dol. ;)[/quote]
Kako oceniti človeka? Po njegovih odzivih, dejanjih, razmišljanju, “energiji” ki jo oddaja in podobno. In tudi na ta način, da je zmožen razumeti razumne oz. pametne argumente ter jih upoštevati, se držati dogovora. Zavedati se moramo, da vsi delamo napake. Toda, če nekdo večkrat prelomi dano besedo, potem nam je kmalu jasno, kako določen človek funkcionira.
Robi je napisal, da je inteligentnost v kontekstu dobrote pomembna. Se strinjam. Res je. Če gledamo s konteksta gausove porazdelitve populacije, potem sklepam, da je večini ljudi jasno, da je lepo, če so dobri, ali pa vsaj dobronamerni – toda ne dobri v lastno škodo!!
Morda smo preveč prešli v neke detajle. Želel sem samo poudariti, da vidim temelj odnosa med partnerjema (in ljudmi nasploh) v spoštovanju etike, dobrote in pristnih iskrenih medčloveških odnosov.
haha….
Resnica boli na žalost in običajno ko mački stopiš na rep zacvili (ti) 🙂
kak ne vzame kot fiasko, če pa poglej v eni temi, ko je ena ravno te dni napisala, da je všeč tipu pa je on pussy pa ne upa nič nardit, ona pa iz principa ne bo….
kaj drugega pa je to kot popoln fiasko tipa ki je softič!
Lakoto prav tako določa tvoje telo. Prav tako nam to, da smo ljudje, določa vrsto in količino hrane in ne moremo živeti od kamna ali jesti zemljo. Že pri hrani vidiš, da si omejen na tisto, kar potrebuje telo in ne moreš izbirati kar bi ti padlo na pamet.
Mi le služimo življenju in temu, kar je iz nas naredila evolucija in okolje.
Da pa imaš ti občutek, da lahko izbiraš ali boš jedel čokoladni ali jagodni sladoled, pa to ni ravno neka “jaka” svoboda v primerjavi z vsem ostalim dogajanjem in nezavednim izbiram katerim smo podvrženi.
Mislim, da smo vsi s tem seznanjeni in nam je to jasno. Tega ne prizna le tisti, ki so mu omenjene lastnosti tuje in zato mu je prav tako tuja bližina in pristen zadovoljujoč odnos.
Lakoto prav tako določa tvoje telo. Prav tako nam to, da smo ljudje, določa vrsto in količino hrane in ne moremo živeti od kamna ali jesti zemljo. Že pri hrani vidiš, da si omejen na tisto, kar potrebuje telo in ne moreš izbirati kar bi ti padlo na pamet.
Mi le služimo življenju in temu, kar je iz nas naredila evolucija in okolje.
Da pa imaš ti občutek, da lahko izbiraš ali boš jedel čokoladni ali jagodni sladoled, pa to ni ravno neka “jaka” svoboda v primerjavi z vsem ostalim dogajanjem in nezavednim izbiram katerim smo podvrženi.
Mislim, da smo vsi s tem seznanjeni in nam je to jasno. Tega ne prizna le tisti, ki so mu omenjene lastnosti tuje in zato mu je prav tako tuja bližina in pristen zadovoljujoč odnos.[/quote]
Bluziš Robi, ker lahko si danes vzamem življenje in ne bo telo določalo kaj rabim…..
Samo moja zavestna odločitev ima v rokah celo moje življenje….
Ravno samomor je znak nemoči, brezizhodnega položaja in izgube nadzora nad lastnim življenjem.[/quote]
Meni pa se zdi, da ravno za samomor morš met poguma, jaz nevem če bi se ”upal” ubit ….. bi prej šel pa začel streljat pred parlamentom, dokler me ne bi policija ”odrešla” če že….
Tak da ne bi upal rečt, da je znak nemoči…..
Nenazadnje, nad čem imamo več pravice kot pri odločitvi o lastnem življenju!
No mogoče pa si se ti že parkrat ubil, pa veš kaj je odraz nemoči in kaj ne, ker kolko vem umremo samo enkrat in noben ni bil tam pa prišel nazaj, da bi povedal kaj je blo kaj 🙂
Če je tvojemu telesu usojen samomor, potem bo izpolnilo točno to, kar mu je usojeno. Saj svoje usode/prihodnosti ne poznaš. 🙂
Če pa si res pogumen in premoreš tako veliko poguma, zakaj se pa potem pogumno ne soočiš s težavami in jih pogumno premagaš ? Zakaj raje storiti dejanje iz obupa in tako kazati svoj “pogum” ?
Drugače pa bolje in bolj sigurno, če greš v parlament. :)[/quote]
Mogoče zato ker veš, da četudi se boš soočal, boš na koncu umrl….
Zakaj misliš, da je vsak samomor iz obupa?
Še noben ni premagal smrti, ne glede na naš ali njihov pogum 🙂
Smrt je tak ziher v svojo zmago, da nam je dala celo življenje prednosti 😉 😉 😉 😉 ;)
Ja seveda, zaradi takih neumnosti služijo vedežavalke ipd…..
Ker ste tak glupi, da vas lahko vsak vse napizdi, da je usoda 😀
Če pa si res pogumen in premoreš tako veliko poguma, zakaj se pa potem pogumno ne soočiš s težavami in jih pogumno premagaš ? Zakaj raje storiti dejanje iz obupa in tako kazati svoj “pogum” ?
Drugače pa bolje in bolj sigurno, če greš v parlament. :)[/quote]
Se strinjam.
Forum je zaprt za komentiranje.