Zakon o stempljanju ni izvedljiv
Lady vsakič, ko kaj napišeš se bojim, da vas js več tako prostaških in ogabnih žensk, če si sploh ženska. Jaz sem delal v tujini in bil v varovanem objektu, smo se vpisali in bili pregledani pred vstopom v objekt, ki je bil varovan z vojaki. To kar želijo tu izpeljati ni koristno za nikogar. Si se sploh poglobila v to, kaj se dogaja? Deluješ kot nekdo, ki ne upa gledati z odprtimi očmi. Od kje vsa agresija? Strah?
Poanta tega zakona, bi morala biti v tem, da tam, kjer ni možnosti koriščenja malice, delavci dobijo izplačane dodatne nadure, vendar prepričan sem, da to ni prioriteta, oziroma namen.Zakaj nekdo dela 7ur, in pol, nekdo drug 8, tretji 11, in pol, četrti pa 12. Kaj je to drugega, kot diskriminacija? Razumem, da vsako delovno mesto, ne more biti vrednoteno enako, vendar malica, in prevoz na delo, bi morala biti izplačana vsem enako, ker v nasprotnem, govorimo o diskriminaciji! Sindikalisti so vedno, oziroma desetletja, v globokem zimskem spancu, seveda z določenim razlogom. Ravnanje izključno po hierarhiji, brez razuma, morale, racionalnosti, in poštenja, vodi v anarhijo!Pametnemu popolnoma dovolj!
Plavi, 17.11.2023 ob 12:42
Poanta tega zakona, bi morala biti v tem, da tam, kjer ni možnosti koriščenja malice, delavci dobijo izplačane dodatne nadure, vendar prepričan sem, da to ni prioriteta, oziroma namen.Zakaj nekdo dela 7ur, in pol, nekdo drug 8, tretji 11, in pol, četrti pa 12. Kaj je to drugega, kot diskriminacija? Razumem, da vsako delovno mesto, ne more biti vrednoteno enako, vendar malica, in prevoz na delo, bi morala biti izplačana vsem enako, ker v nasprotnem, govorimo o diskriminaciji! Sindikalisti so vedno, oziroma desetletja, v globokem zimskem spancu, seveda z določenim razlogom. Ravnanje izključno po hierarhiji, brez razuma, morale, racionalnosti, in poštenja, vodi v anarhijo!Pametnemu popolnoma dovolj!
Si videl domišljavo smrkljo od inspektorice polno same sebe pri poročilih dva dni nazaj? Vsa napalena je kar orgazmirala, medetem ko je govorila kako bo s ponedeljkom že dosledno upoštevala zakon in pisala kazni.
Anonimno 5757, 17.11.2023 ob 12:31
Lady vsakič, ko kaj napišeš se bojim, da vas js več tako prostaških in ogabnih žensk, če si sploh ženska. Jaz sem delal v tujini in bil v varovanem objektu, smo se vpisali in bili pregledani pred vstopom v objekt, ki je bil varovan z vojaki. To kar želijo tu izpeljati ni koristno za nikogar. Si se sploh poglobila v to, kaj se dogaja? Deluješ kot nekdo, ki ne upa gledati z odprtimi očmi. Od kje vsa agresija? Strah?
Daj ne seri. Nimaš pojma ti o ničemer. Mene ni nicesar strah. Paranojo zganjate tebi podobni.
Moj karakter pa te naj ne skrbi, nimam v RL težav z njim . Mi pa pomaga odganjat idiote vseh vrst.
bilai ja, 16.11.2023 ob 12:55
Ne razumem kaj se razburjate. Ze leta in leta jih ima mnogo za stemplat. Pac prides v sluzbo ko imas za prit in gres ko je urnika konec. Enostavno. In edino pravilno.
A potem recimo v trgovini… Odpre se ob 7.uri, in ce pride delavec delat ob 7.15 bi vam bilo kul?
++++
Hahhaha, pa saj ne delamo vsei v štacunah ali pa v javni upravi, da bi prišli ob sedmih, se štempljali, šli za pol ure na malico in se ob treh spet štempljali za domov! Mater, mi smo na terenu, vsi! Komu naj javljamo, vodji, ki je tudi na terenu? Še dobro, da niso dali obveznega elektronskega, ker bi se jaz morala hodit štempljat v bazo, ki je 60 km od mojega doma! Jaz grem namreč od doma direktno po objektih, na različne lokacije, ki so na “mojem” področju… Butale jedne!
Pa Dober no; sami izgovori. A za aplikacijo na mobilnih telefonih še nisi slišal. Boš pa v tabelo na list pisal. Kaj se usajate za vsak drek. Če si na terenu moraš itak potni nalog izpolnjevat … al še to ni treba. Matr vam je enim fajn.
Izkušnje staršev so različne, 17.11.2023 ob 13:20
Pa Dober no; sami izgovori. A za aplikacijo na mobilnih telefonih še nisi slišal. Boš pa v tabelo na list pisal. Kaj se usajate za vsak drek. Če si na terenu moraš itak potni nalog izpolnjevat … al še to ni treba. Matr vam je enim fajn.
Jaz vem☝️, 17.11.2023 ob 13:40
Ja saj. Kaj češ to postopoma? Zahtevaj, da se sprejme zakon, da boš privezano na ketni in to ne daljši od en meter. Mater se mi gravžate zarukana ničvredna drhal, ki navijate vsemu kar je vam samim v škodo.
-
Že 25 let se štempljam in ne vidim v tem problema. Sploh nisem imela še sihta brez štemplanja; pa delam źe od leta 1998. Pridem se štempljam; malico se štempljam; grem se štempljam; zdravnik se štempljam; privat izhod in privat prihod se štempljam; sluzbeni izhod – teren in službeni prihod se štempljam. Kompenzacija in predčasni odhod se štempljam. In ko smo delali od doma in med korono je bilo enako spreko računalnika. Dobrodošli v gospodarstvu.
Izkušnje staršev so različne, 17.11.2023 ob 13:49
-
Že 25 let se štempljam in ne vidim v tem problema. Sploh nisem imela še sihta brez štemplanja; pa delam źe od leta 1998. Pridem se štempljam; malico se štempljam; grem se štempljam; zdravnik se štempljam; privat izhod in privat prihod se štempljam; sluzbeni izhod – teren in službeni prihod se štempljam. Kompenzacija in predčasni odhod se štempljam. In ko smo delali od doma in med korono je bilo enako spreko računalnika. Dobrodošli v gospodarstvu.
Razumem, da nisi imelo. Brat pa se tudi še vedno nisi naučilo jebote tupo blesavo.
In kaj se bo sedaj zgodilo z nadurami? Štempljamo se že odkar pomnim, tudi nadure vsak mesec. 20 nadur se lahko prenese v novi mesec, vse kar je nad 20 nadurami pa se briše. Briše se mesečno nekje 10 madur, 20 se jih prenese v novi mesec. Kaj bo torej sedaj s tistimi 10 urami, ki so jih sedaj redno brisali?
Kukulele923, 17.11.2023 ob 14:01
Spet ena zadeva, ki koristi samo delodajalcu. Sedaj se je lahko nekdo prišel štempljat v službo zjutraj in nato odšel po nakupih in drugih opravkih do štempljanja odhoda domov. Sedaj bo treba še vmes dodatno štempljati malico. Gre za zmanjševanje težko priborjenih pravic 😀
Pa ploskaj še vsakemu občinskemu radarju, ki ga kupijo. Je tudi v tvojo korist. Pa čisto premalo je redarjev, inšpektorjev, carinikov dacarjev. Jaz sem za to, da se da policijska pooblastila skoraj vsem nevladnim organizacijam. Še zlasti takim ala Nika Kovač 8.marec, razni podnebnimi, cuckojebci ipd.. Le tako boste bolje živeli. ☝️
Točno tako, birokracija ni napredek, dodana vrednost, ampak stagniranje v vsakem segmentu. Napredek je delovno mesto v gospodarstvo, vendar ne za minimalca.Koliko kvalitetnih delovnih mest nudi toliko opevani slovenski zasebni sektor, oziroma kolikšno je razmerje, med manualci, in intelektualci? Prevladujejo manualci, ker delodajalci niso sposobni producirati, dovolj kvalitetnih delovnih mest, ne glede na subvencije, seveda v kolikor nisi iz, pravega plemena. Razlog kombinacija pohlepa, nesposobnosti, in ega. Pametnemu popolnoma dovolj!
Anonimno 5707, 17.11.2023 ob 14:22
kako ni možno v vseh panogah se štamplati. Dobr, mi se ne štamplamo, ampak vodimo evidenco. Vsak zaposleni mora vpisati ure kdaj je prišel na šiht, kdaj je šel na malico in kdaj je odšel iz šihta.
To pa res ni neka umetnost!
Če delam od doma, isto napišem začela ob 6.00, končala ob 14.00. Basta
Delovna zakonodaja pravi, da lahko oddelaš 170 nadur letno, z tvojim pristankom, oziroma podpisom lahko oddelaš dodatnih 60, oziroma natančneje 230 letno. Tu je zgodba zaključena 230 nadur letno, v povprečju niti 20 nadur mesečno. Seveda nobeden ne krši omenjenih pravil, kar začnite z delom dragi inšpektorji! Kar lepo po vrsti gradbeništvo, gostinstvo, varovanje……… Počasi se daleč pride, v kolikor je namen iskren, oziroma pošten. Pametnemu popolnoma dovolj!
Anonimno 9546, 17.11.2023 ob 06:49
Zakaj nebi bil izvedljiv.Ze kar nekaj služb sem zamenjal in vedno smo beležili ure To je ja samoumevno dejanje.Ni problem v beleženju,problem je kdo se beleži in kdo ne.Morali bi se vsi brez izjeme.Neka panika se dela zaradi banalnih stvari.
so dodatno neplačljivo delo zaradi države, ki samo nalaga in nalaga dodatno delo, davke. Da bi kaj olajšala zaposlenim, to pa ne.
Jaz vem☝️, 17.11.2023 ob 12:23
ladygaladriel, 17.11.2023 ob 12:09
uthdete, 17.11.2023 ob 11:57
Odgovor zgoraj glede EU sodbe. Nekatere države o tem sploh še niso razpravljale (npr. Francija, Italija), druge pa problematizirajo z legalnostjo. Naj bi bilo v neskladju z GDPR direktivo (v določenih primerih tudi nacionalnimi ustavami), da ima država (ali njeni podsistemi kot so davčne uprave, delovne inšpekcije, itd.) neoviran in nereguliran dostop do tako občutljivih podatkov o zaposlenih. Ker, roko na srce, to je sledenje posameznikom in kot tako izjemno občutljiva tematika, saj lahko prihaja do zlorab. Zato so razprave in razglabljanja, kako to vnesti v nacionalne zakonodaje, da ne bo dvomov o hranjenju in dostopanju do teh podatkov. Seveda ne v Sloveniji, tu smo kavbojci in zakaj bi se kdo ibremenjeval s takimi detajli kot so sledenje državljanom.
Mislim, eni ste paranoiki v iber. Kakšni obcutljivi podatki???? Eni ste res fuknjeni do daske. Majke mi.
Svet gre u kurac. Na eni strani objavljate po socialnih omrežjih vse od sranja do fuka.
Jaz takim tudi plače ne bi dala, zakaj le , če rabim ” tako občutljive podatke” , da jo nakažem . Osli.
Evidentiranje prisotnosti je nekaj popolnoma normalnega za normalno delovno aktivno prebivalstvo za vse ostale fikuse, lenuhe in izkoriščevalce pa najnovejša teorija zarote.
Ne, lady, tokrat nimaš prav, niti pod razno ne. Obstajajo razne oblike dela, ne le klasičen 8 urni delovnik. Od tega če se bom jaz štempljal preko telefončka včasih tudi po desetkrat ali več na dan za vsak začetek in vsako prekinitev, ne bo nihče imel od tega nič. Če ne bom v živo tudi snemal, ne bo nihce vedel ali sem dejansko kaj delal. Bo pa en kup dodatnih papirjev. In dodatnega dela, kot je zdaj.
In ta zgoraj ima prav. Nadzor se sešteva in nadgrajuje. Na koncu boš imela belezeno vse kaj počneš 24 ur.
Enako je bilo z represijo. Pa se je dalo redarjem policijska pooblastila, pa carini, pa finančni upravi, pa raznim inšpektorjem. In v to represijo se je tudi nenormalno zaposlovalo, da ja poberejo čimveč denarja. Sprejemal so se zakon na zakon in se se vedno. Pa damo to prepovedat, pa ono prepovedat in določit kazen, da bo se kaj dodatno kapnilo. In kaj imamo? Same omejitve in vsako tele ti lahko napise plačilni nalog.
No , pa dajva lepo počasi razčleniti.
Torej 8 urni delavnik naj ne bi bil problem. Človek opravlja delo stacioniran na enem delovnem mestu. Torej se poštemplja odhod, prihod, službeni izhod/prihod, odhod na malico ipd. Za evidenco in dokaz , da je bil na delu. Za to dobi plačo, na lepe oči se ne daje plača , a ne.
V čem je zdaj razlika od drugega zaposlenega, ki svoje delo opravlja na več različnih lokacija , včasih 6 ur na dan, drugič cel dan. Jaz v vlogi delodajalca želim imeti evidenco tega, delavca, ker mu dam plačo za opravljene ure. Jaz v vlogi delaveca pa prav tako želim imeti plačane opravljene ure. Torej ? Kje je problem?
Jaz ga ne vidim. Poslovni odnosi ne bazirajo na lepe oči, ampak na izpolnjevanju pogodbenih obveznosti, ki bazirajo na raznovrstnih oblikah dokumentacije. Torej smo v dobi digitalizacije se te oblike spreminjajo v elektronske.
Seveda se strinjam, da je tu treba strogo lociti službo in zasebno življenje.
Seveda ta oblika evidentiranja moti vse navajene “balkan style” poslovanja, lenuhe in seveda vseznalce z 0 dnevi delavne dobe.
Normalni ljudje s tem nimamo nobenih težav. Zame se s tem zakonom prav nič ne spremeni, že vso mojo delovno dobo, ki jo je že za 30 let ni bilo drugače. S tem, da ko sem začela delati smo se štempljali še z uno uro. Kasneje pa elektronsko. In ugani, da nihče ni nikogar priklenil na verigo.
Forum je zaprt za komentiranje.