Zakon o stempljanju ni izvedljiv
CrazY FroG ?, 16.11.2023 ob 08:39
Vse skup zna splavat po vodi, spet neke prevelike ambicije in premalo usklajenosti, sploh pa če je narod pametn bo rekel stop. Pol pa zavijejo, gre za zaščito delavca 🙂
Tudi jaz sem mnenja, da ta zadeva ne bo oživela. Malo se pa vseeno bojim, da bo ljudem prehitro prešlo v navado, če zadevo pričnejo realizirati.
Tisa996, 16.11.2023 ob 08:24
Dajte si dopovedati, da nismo v Butalah. Ta zakon ni izvedljiv v vseh panogah. Upam, da vlado sreča pamet in nam neha gre niti lajf.
NIsmo v butalah? …se vedno smo v butalah…stemplanje so uvedli ze v casu stare jugoslavije in je uspevalo.
Glasne/ni ste tisti,ki zamujate v sluzbo in tisti,ki predcasno skliznete iz nje…
Cas vam je,da vam ze nekdo stopi na prste. Ste uradno v sluzbah..razne poslovalnice …pa vas ni v pisarnah…
Zakaj v drugih drzavah sistem poslovanja deluje…le pri nas ne…zato,ker ste vedno na drugi strani ceste med delovnem casu na kavicah…
Podpiram sistem da se uvede ,,stemplanje” …ce ga imajo v zdravstvu in v gospodarstvu( ne vsi) se naj uvede pri vseh…bo vec efekta na delovnih mestih..izhoda in prihoda…masovna imigracija se bo zmanjsala za 100% in ja se uvede za vse funkcionarje…zakaj bi bili izvzeti
Tina860, 16.11.2023 ob 09:40
Ne razumem kaj se razburjate. Ze leta in leta jih ima mnogo za stemplat. Pac prides v sluzbo ko imas za prit in gres ko je urnika konec. Enostavno. In edino pravilno.
A potem recimo v trgovini… Odpre se ob 7.uri, in ce pride delavec delat ob 7.15 bi vam bilo kul?
Sem za:
VSE ENAKO
PRODUKTIVNOST ČLOVEKA JE POMEMBNEJŠA OD FIZIČNE PRISOTNOSTI
TO ZOPET NE GRE ZA DOBRO POSAMEZNIKA, AMPAK KONTRLO NAD NJIMI IN RAZSLOJEVANJE
Anonimno 9864, 16.11.2023 ob 09:33
NIsmo v butalah? …se vedno smo v butalah…stemplanje so uvedli ze v casu stare jugoslavije in je uspevalo.
Glasne/ni ste tisti,ki zamujate v sluzbo in tisti,ki predcasno skliznete iz nje…
Cas vam je,da vam ze nekdo stopi na prste. Ste uradno v sluzbah..razne poslovalnice …pa vas ni v pisarnah…
Zakaj v drugih drzavah sistem poslovanja deluje…le pri nas ne…zato,ker ste vedno na drugi strani ceste med delovnem casu na kavicah…
Podpiram sistem da se uvede ,,stemplanje” …ce ga imajo v zdravstvu in v gospodarstvu( ne vsi) se naj uvede pri vseh…bo vec efekta na delovnih mestih..izhoda in prihoda…masovna imigracija se bo zmanjsala za 100% in ja se uvede za vse funkcionarje…zakaj bi bili izvzeti
Si prepoznavna stara trola in se s svojo privošcljivo zlobo in norostjo le ponavljaš. Zdaj pa pelji pogledat na papir, kako komando imaš za naslednjih 5 minut življenja, ne pa na monu viset.☝️
Sicer je pa tako, Se več birokracije rabimo.
Probajte padet v kak birokratski postopek. Boste videli, kako se ne da čisto nikamor pridet. Včasih so znali koga poklicat in zadevo rešit. Danes niti pod razno, delajo kot roboti in vedno ima “nekdo drug” pristojnost in odgovornost.
Potem pa najdeš zabito in privoščljivo drhal, ki kliče po še več v lastno škodo.
Seveda gre za zaščito delavcev. In ta zakon bo preglavice povzročil izključno delodajalcem. Zaradi birokracije. Za delavce bo vse enako kot doslej. Saj se morajo tudi zdaj držati ur prihoda in odhoda. Sicer pa zakon o evidentiranju delovnega časa že imamo in ga je že treba izvajati, ta sprememba dodaja samo še dodatne postavke.
Ej jaz vem? mogoce si ti prepoznaven stari vaski trol.
Pejd ven iz te vaske ozkoklednosti in poglej potek racunalniske digitalizacije. Smo ljudje,ki nismo tako omejeni v nasih butica in ze leta delamo samo preko racunalniskih povezav od podpisov,prijav,po celotnem svetu…ne samo v butalah..ok?!
A ti zmores vsaj mobilno klip uporabljat?
Naj bo koncno za vse enako..ko si v sluzbi ostani na delovnem mestu…in delaj.ce nekdo,ki dela na tekocen traku brez zamenjave ne mora na wc…mal se pobutaj po buci…gospodarstvo dela …a eni bi se setali. Nekaj ti ne gre,a ne?
Ne razumem kaj se razburjate. Ze leta in leta jih ima mnogo za stemplat. Pac prides v sluzbo ko imas za prit in gres ko je urnika konec. Enostavno. In edino pravilno.
A potem recimo v trgovini… Odpre se ob 7.uri, in ce pride delavec delat ob 7.15 bi vam bilo kul?
++++
Hahhaha, pa saj ne delamo vsei v štacunah ali pa v javni upravi, da bi prišli ob sedmih, se štempljali, šli za pol ure na malico in se ob treh spet štempljali za domov! Mater, mi smo na terenu, vsi! Komu naj javljamo, vodji, ki je tudi na terenu? Še dobro, da niso dali obveznega elektronskega, ker bi se jaz morala hodit štempljat v bazo, ki je 60 km od mojega doma! Jaz grem namreč od doma direktno po objektih, na različne lokacije, ki so na “mojem” področju… Butale jedne!
V družinskih mikro podjetjih je to čisto brez veze. Za koga se to piše? Podjetnik mora preživeti, ali dela 2 uri ali pa 13. Zanima me, če se bo na gradbišču v soseščini v nedeljo delalo? Seveda se bo, komu to mar? Gospod župan mesta Ljubljane to celo vzpodbuja, ni mu mar za ljudi, ki bivajo ob nastajanju betoskih džungel, kjer njegova klientela kupuje draga stanovanja, ki so navadnemu smrtniku nedosegljiva. Ni zakona, ki bi ukinil delo v slabih vremenski razmerah. To gospodov investitorjev ne zanima. Važni so le roki, profit in kdo bo koga bolj žejnega čez vodo peljal.
Že 25 let delovne dobe in v vseh 25 letih je bilo štemplanje normala. In če sem zaradi prometa 10 minut zamudila je bila kompenzacija ur in je moral šef preko dovolilnice to potrditi. In če sem na malici 45 minut mi odšteje mojih 15 minut narejenega plusa. Jaz druge realnosti sploh ne poznam. Plusa ur pa tudi skoraj nimam.
Ta zakon spet kaže, kako odtujen od realnega življenja in nesposoben je Mesec, tip gre z macolo, kjer bi moral s pinceto, spet je zaradi par ekscesnih primerov cela država hiperregulirana in zbirokratizirana, podoben problem kot zdej s temi donacijami prek društev pri poplavah. Problem je, da hiperreguliranost ubija podjetnost in kreativnost, mi imamo 20.000 zakonov in podzakonskih aktov, najbolj normirana država na svetu, ker v fundamentu ne zaupamo svojim državljanom, to je en razlog, zakaj nas druge države prehitevajo.
To kar so naredili, je isto kot če bi Mercator, ker jim iz štacun ukradejo nekaj malega robe, določil da moramo vsi za v štacuno imeti pri sebi seznam, kaj imaš v žepih in v torbici, na izhodu bi te pa varnostnik pregledal, da slučajno pri sebi nimaš česa, kar ni na tvojem seznamu.
Manj puhloglav in bolj operativen in moder politik bi šel v sistemsko rešitev, ki bi stimulirala delavce, da anonimno prijavijo, če morajo delati več ur kot je evidentirano in plačano, in ostro sankcionirala odgovorno osebo kršitelja, ne pa da morajo zaradi par ekscesnih primerov trpeti delovni procesi cele države. Zase in za svoje si je pa valjda napisal izjemo v zakon, za privilegirane elite, za “naše”, ne veljajo ista pravila igre kot za navadno rajo.
Pa tudi že sam koncept štempljanja je preživet, danes šteje koliko narediš v službi, ali dosegaš cilje, ne pa koliko ur si fizično tam, Mesec je mentalno 100 let nazaj, on si podjetje predstavlja še čisto v marksističnih okvirih, sestradan, izkoriščan delavec za strojem 16 ur na dan, in zašpehani, zlobni kapitalist, ki ga izžema za ekstra profit. Mesec in njegovi v življenju še niso ustvarili dodane vrednosti, cel lajf so paraziti na grbi drugih ljudi in ne razumejo medosebnih dinamik v sodobni firmi.
Na koncu te arhaične kvazisocialne ideje Levice najbolj škodijo ravno delavcem samim, ker so preveč zakomplicirali odpuščanje, je težje dobiti službo za ndč, s socialnimi transferji so ustvarili kulturo odvisnosti od države, ljudje niso agilni in samoiniciativni, socialna mobilnost je veliko nižja kot bi lahko bila in kot je v primerljivih državah, ker je delo ful preveč obdavčeno, nismo konkurenčni, ker je sistem nepredvidljiv, zakoni se menjajo vsako leto, se tuje firme bojijo investirati v Slovenijo, tuje firme, ki bi prinesle ne samo dobra delovna mesta, ampak tudi znanje, izkušnje, kapital, tehnologijo, vpetost v globalno ekonomijo, Levica dobesedno vleče slovenskega delavca nazaj in uničuje srednji razred, edini ki imajo korist od teh njihovih idej, so privilegirane elite, prejemniki javnih sredstev, njihov zastopnik so Levica, njihove interese zagovarjajo, ne pa interesov delavskega razreda.
Največ kršitev ravno pri urah opravljenega dela! Na katerih področjih???
Zdaj so moderne oblike dela, hibridno, na daljavo…
Beleženje delovnega časa je primerno za proizvodnjo, trgovino….zaradi raznih “Marinblue”… kjer so delavce izkoriščali po 12 ali več ur… plačali minimalca ne glede na presežene ure…
Za nekatera podjetja bi moralo biti beleženje ur zaradi varnosti delavca, ne pa za vse.
Pa, saj veste tisto …. pri zobozdravniku….za puljenje zoba ki je trajalo 5 minut zobar zaračuna 50eur in pacient pade ven….pa zobar reče, lahko vam ga izrujem tudi v eni uri!!!
Gre se za različne oblike dela in različno delo.
Marsikje lastniku, ni važno v kolikšnem času je delo narejeno ampak, da je narejeno!!!
Prisotnost naj merijo tam, kjer so kršitve!!!
hahahah to zato, ker se ti do sedaj nisi rabila štemplat. ja ja tko je. seveda da je izvedljvo. hahaha logično da je. lep ose boš zaeka štemplat, nehala šviglat na potnih storških in lepo bila pridna psica. ker to si. skrajni čas, da si psica na ketni. če te mož ne zna zrihtat te bodo pač v službi. psica si.
Forum je zaprt za komentiranje.