Zaklepanje oceta
kren33, 13.12.2022 ob 17:52
Mislim, oče je star 60 let in ti bi ga zaklepal?
MagdalenaB, 13.12.2022 ob 13:00
Lahko se je delati norca, če niste v taki situaciji, kot jo ima avtor. In zakaj je vosu in zakaj ga čaka karma? Ker hoče očetu preprečiti, da bi si kaj naredil? Se mi zdi, da bo v tem primeru karma počakala nekoga drugega. Ne vem, kaj svetovati, verjamem, da vam ni lahko, odzvala sem se na neprimerne komentarje.
Zato, ker je oče star malo čez 60 in ni nek bebo verjetno, pri teh letih ljudje še delajo in so normalno opravilno sposobni. Ne moreš kr zaklent nekoga, kaj če te oče prijavi na policijo. Če si pa izpustil kako diagnozo je pa druga stvar.
Bebo si ti, ker ne znas brat. Lepo je napisal, da ima oce tezave z zivci, epilepsijo, poskodovano nogo pa se cim.
ladygaladriel, 20.12.2022 ob 12:18
Evo ti enega takega škart sinkota.
Veš ti teslo neumno, da obstajaja 24 urna oskrba za take primere. Aja plačat je treba. Da sem jaz tvoja soseda ti pošljem policijo potem pa bodo oni tebe kam zaklenili.
Govna brezčutno,egoistična. Tisti, ki to zagovarjate ste ista drhal.
Drhal si ti, k zmerjas ljudi, ki sprasujejo za informacije.
franc395, 21.12.2022 ob 19:21
Sin ? kako se počutiš , ko bereš forume- vprašaj ljudi , ki se s tem ukvarjajo pa ti bodo pomagali, saj vsak bedak ve , da to ni prav, da ga zaklepaš v hišo, a se zavedaš kaj se mu lahko zgodi v hiši, ko je sam. Premisli oče ti je.
Kaj praviš? Verjetno se, saj se zelo zaveda tudi kaj se mu lahko zgodi zunaj ko je sam, sploh zdaj pozimi, ko je mraz je še dodatna nevarnost.
Jaz vam bi svetovala, da ga ne zaklepate, ker ce pade v hisi in zacne klicat na pomoc mu noben ne bo mogel pomagati…jaz bi mogoce v vasem primeru dala kljuko “s bunko” ravno v obratno stran kar pomeni iz notranje strani zunaj pa naj bo kljuka, ce vas je strah…vem da so negovalke drage, vendar bi bilo se pametno pozanimati pri druzinskem zdravniku ce mu kaj pripada…vem d ce je diagnosticiran, kot invalid mu pripada asistent 1000 bruto placan iz strani drzave
Dobil si veliko nasvetov. Upoštevaj predvsem tiste ki pišejo iz lastnih izkušenj. Pametovanje drugih pa presliši.
Vsi ste polni nasvetov o dnevnem varstvu. Vam povem iz svojih izkušenj, da je večina javnih domov dnevno varstvo ukinila med covidom, čeprav ga na svojih spletnih straneh še vedno ponujajo. V tistih redkih ki sprejemajo pa je čakalna doba tudi po pol leta in več. Da ga dobiš na poti v službo je skoraj misija nemogoče.
Kar se pa tiče dementnih oddelkov v domovih. Jaz imam same pozitivne izkušnje. Mama je bila nekaj časa na navadnem oddelku, ker je čakala na prostor na dementnem oddelku. Pa vam povem da je kot noč in dan. Na dementnem oddelku je bilo tako kot bi moralo biti na vsakem oddelku v domovih. Da so starostniki res ljudje in ne samo številke. Lepše sobe z izhodom na atrij, dnevni prostori za manjše skupine, osebje čisto drugo, odnos drugačen, skupne aktivnosti čez dan,…. Res je da se za to plača, ampak je vredno vsakega evra.
Forum je zaprt za komentiranje.