Zakaj služenje denarja ni enako pomembno za oba spola
Saj to ja, ampak veliko jih vztraja za vsako ceno v zakonu. Se spomnim znanke, ki je zgrožena, ker sem jaz samska, ona je pa seveda poročena. Potem drugič pa joka, ker jo mož tepe. Po njenem sem jaz, ker sem samska, čudna, ona pa normalna, ker je poročena :). Pa naj človek to razume.[/quote]
Oseba, ki je srečna v vezi, se ne bo vtikala v samske ljudi, niti se od njih ne bo počutila ogrožene. To počnejo tisti, ki imajo precej težav doma, in ta način uporabljajo za zdravljenje svojih “bolečin”. Kar se tiče pretepanja – je odrasla oseba in naj odide, ker ne verjamem, da ji grozi. Če pa imata otroke, je pa neodgovorno od nje, da otroci pretepanje gledajo.
Kakor gledaš, jaz osebno bi v tem videl težave, če nobena ženska ne bi bila zmožna sobivanja z mano. Potem bi to zame pomenilo, da sem jaz težavnosten in moram pri sebi iskati napake, ki jih delam v odnosu z nasprotnim spolom…[/quote]
Ok, razumem, ti osebno. Za koga bi pa to, da je 3x ločen pomenilo, da je bil sposoben imeti vsaj 3 dobra razmerja, od katerih pač nobeno ni bilo za vedno. Seveda bi obstajala tudi zelo velika verjetnost za novo razmerje, ker je očitno zaželjen in atraktiven. Je pa to jasno enako posploševanje, kot tvoje težavnostno obarvano 🙂
Samo trdim: 3x ločen definitivno bolje, kot tak, ki ne more dobiti ženske.
Aja, a 3 punce pa je lahko imel? Ali je po tvoje tudi težavnosten?
Pa ne mi zdaj z odgovori v stilu, da če bi bila razmerja dobra, bi trajala za vedno.[/quote]
Imeti punco ni isto kot poročiti se … upam. V osnovi naj bi bila predanost in prepričanost v vezo drugačna, ko se poročiš.
Se pa strinjam z Matjažkom. Trikrat ločen ni kul mateiral za resno zvezo. Ali se vanjo spusti brez pravih temeljev ali pa mi sredi zveze nekaj zatika, kar ne zna poštimati.
Tak, ki ne more dobiti ženske, pa ima očitno neko drugo težavico. Morda ni dovolj socialen, morda ne zna pristopiti, morda se ne giblje v pravih krogih, morda ga ne zanima …
Kaj je bolje in kaj je slabše je brez veze razpravljati.
Pandora a dopuščaš možnost, da je tale zapis in razmišljanje posledica poklicne deformacije (če si ekonomistka po poklicu 🙂 ?
Rekel bi da so tile psihologi tudi del tega sistema in pišejo stvari, ki “hranijo” ta sistem, ker ne vem kako bi drugače nastal ljudski rek, ki pravi, da nobena ženska ne pobegne od moža, če je zgolj kruha lačna…
Verjetno lažje uloviš žensko bitje, če imaš nekaj več pod palcem, vprašanje je kako dolgo jo lahko na ta način obdržiš? In ali zveza temelji na finančnih temeljih?[/quote]
Nisem ekonomistka. Seveda so psihologi del sistema, je pa za temi ugotovitvami tudi neko solidno raziskovanje, s katerim ne moremo kar enostavno pomesti, kot da je idološko pogojeno in pika. Če želimo biti vsaj približno korektni … 🙂
Zveze so se v velikem delu zgodovine sklepale na osnovi drugih kriterijev, ne (zgolj) čustev. Ali so današnje, ki se sklepajo na osnovi čustev, bolj obstojne?
Tvoja trditev, da če imaš nekaj pod palcem prideš lažje do partnerice, jo pa težje ohraniš … ne vem, nisem prepričana. A je sploh namen, da jo ohraniš? Partnerica se stara ,,, :D, ona pa tudi z ločitvijo ohrani (dovolj) denar(ja).
Če so obstojne? Mislim, da ne ampak ne zaradi tega ker bi se sklepale na drugi osnovi kot nekoč, bolj zato ker se danes lažje razideš, ker si ekonomsko bolj neodvisen. Včasih je bilo to težje pa še družben pritisk je bil večji.
Današnji sistem nas v mladosti opremlja/izobražuje za življenje predvsem v materialnem smislu (šola nudi znanje kako finančno preživet), v čustvenem smo pa prepuščeni lastni angažiranosti, pripravljenosti se izobrazit in potem ni čudno da zveze propadajo…
Forum je zaprt za komentiranje.