Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj služenje denarja ni enako pomembno za oba spola

Zakaj služenje denarja ni enako pomembno za oba spola

Podpis. Če nekateri koruzniki mislijo, da so ločenci slabši od njih samo zato, ker so se uradno razvezali, to dejansko pove vse o teh konkretnih koruznikih – ne jemljejo resno svoje veze.[/quote]

Dober “koruznik” svojo vezo jemlje kot neomejeno poizkusno dobo. :-))
Večen pripravnik za kaj več.
Ampak čist zares… jaz na primer v nekem papirju, kjer piše, da sta dva poročena ne vidim prav nobene dodane vrednosti. Ker potem je tako…sta srečno poročena. Ona je srečna on pa poročen. :-))[/quote]
Če bi se poročil zgolj zaradi papirja je res brez veze, če pa želiš partnerju svečano zaobljubit (vse tisto kar se takrat zaobljubi) pred skupnostjo, takrat je pa to druga zgodba.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če moški res izbirajo ženske samo po lepoti….zakaj je potem tako veliko “nelepih” žensk vezanih? Druge izbiramo glede na to, kaj nam ustreza, ne glede na to, ali se ta oseba zdi vsem lepa ali ne. Kje pa piše, da so vsem moškim všeč 1,80 m visoke ženske? Nekaterim so bolj všeč manjše. O okusih je težko razpravljati.[/quote]

O okusih je res težko razpravljati. Vsake oči imajo svojega “malerja”. Zato ni rečeno, da je neka ženska, ki je enemu lepa, lepa tudi drugemu.
V principu je pa tko: Ko sem jaz bil še mlad, mi je bila lepa ena od desetih. Sedaj, ko sem malce manj mlad mi pa ena od desetih ni lepa. Sedaj… ali sem spustil kriterij ali pa sem uvidel, da je lepota malce širši pojem, kot je bilo to zame pred 20. leti. :-))[/quote]Hvala enako 🙂
Jaz sem za tisto drugo varianto 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ti še drva raje sama sekaš, a ne? :)))))

Dober “koruznik” svojo vezo jemlje kot neomejeno poizkusno dobo. :-))
Večen pripravnik za kaj več.
Ampak čist zares… jaz na primer v nekem papirju, kjer piše, da sta dva poročena ne vidim prav nobene dodane vrednosti. Ker potem je tako…sta srečno poročena. Ona je srečna on pa poročen. :-))[/quote]
Če bi se poročil zgolj zaradi papirja je res brez veze, če pa želiš partnerju svečano zaobljubit (vse tisto kar se takrat zaobljubi) pred skupnostjo, takrat je pa to druga zgodba.[/quote]

Papir ima smisel, če potem v življenju temu papirju tudi partnerja dasta konkretno vsebino.
Konkretno vsebino pa se da dati tudi brez vseh ceremonij oh in sploh obljubljanja, pred ne vem kom vse.
To nikoli ni odvisno od papirja ampak od partnerjev samih.
Se pa strinjam z Matkicem, da vsaj ne prelomiš nekih zaobljub, ki si jih svečano dajal, pred pričami in ne vem kom vse, če gre kaj narobe kasneje.
Nimam nič konkretno proti tistim, ki želijo biti poročeni in imeti uradni papir. Jaz samo pravim, da osebno v tem res ne vidim nobene dodane vrednosti, ki bi garantirala, da bo recimo moja veza bolj uspešna.

Če bi se poročil zgolj zaradi papirja je res brez veze, če pa želiš partnerju svečano zaobljubit (vse tisto kar se takrat zaobljubi) pred skupnostjo, takrat je pa to druga zgodba.[/quote]

Papir ima smisel, če potem v življenju temu papirju tudi partnerja dasta konkretno vsebino.
Konkretno vsebino pa se da dati tudi brez vseh ceremonij oh in sploh obljubljanja, pred ne vem kom vse.
To nikoli ni odvisno od papirja ampak od partnerjev samih.
Se pa strinjam z Matkicem, da vsaj ne prelomiš nekih zaobljub, ki si jih svečano dajal, pred pričami in ne vem kom vse, če gre kaj narobe kasneje.
Nimam nič konkretno proti tistim, ki želijo biti poročeni in imeti uradni papir. Jaz samo pravim, da osebno v tem res ne vidim nobene dodane vrednosti, ki bi garantirala, da bo recimo moja veza bolj uspešna.[/quote]
Na to temo smo že precej napisali in načeloma se strinjam s tabo. Vprašanje, ki se nehote postavlja ob tvojih trditvah je zakaj ne želiš svečano obljubiti, če je res vse tako kot naj bi bilo?
Nemara ni tako ali/in si pa neka cicija, ki ves čas zveze drži fige v žepu 😛
A ona si tudi (na skrivaj 😉 ne želi, da bi se ji svečano zaobljubil?

Sploh pa kako veš kakšna je potica, če je še nisi jedel? :))

Ne skrbi ti za najino kvalitetno zvezo, :-))
Hočeš resnico? Midva sva se enkrat resno hotela poročiti, pa sva pozabila rezervirati termin. :-))
Kao poročila se bova meseca maja.
Potem sva pa ugotovila, da nama čist nič ne manjka. In evo tko je ostalo. :-))

Hočeš resnico? Midva sva se enkrat resno hotela poročiti, pa sva pozabila rezervirati termin. :-))
Potem sva pa ugotovila, da nama čist nič ne manjka. In evo tko je ostalo. :-))[/quote]
Nič bat, nisem pisal zato, ker skrbim za vaju in vajino zvezo, pisal sem zaradi debate kot take. Verjetno sem pisal preveč osebno. :/

Ker govoriš o dekletih iste starosti takrat in sedaj, je to logično, saj se niso nič postarale, še vedno so 20, takrat in sedaj primerne zate… :))

Sicer pa se drugače pogosto pojavlja pojem: lepota je v očeh opazovalca, okusi so različni itd., ampak dejstvo je, da nekatere ženske bolj pritegnejo moško pozornost, druge manj. Zdaj, komu je dovolj, da je ženska zgolj lepa… 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Matjažko, si že izgubil junfer ? hihi

Monovski junfer? Nedotaknjen in čist kot solza… 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Kdo pravi da se družim s tabo, jaz pišem misel na javno mesto, če si slučajno ti tu gor, ne pomeni da se DRUŽIVA………

Še malo pa se boš mela za SOCIALNO osebo, ker si na forumu LOL[/quote]
Naslednja stopnja pa je, da se bo zaradi svoje socialnosti imela za ambiciozno. 🙂

Vceraj me je ena spomnila na zensko nastevanje kvalitet, ki bi jih naj moski imel. Ena je izobrazenost. Svoj cas je isto govorila. Potem pa je nasla premoznega podjetnika s srednjo solo. In izobrazba vec ni bila pomembna. Haha.

Kdo pravi da se družim s tabo, jaz pišem misel na javno mesto, če si slučajno ti tu gor, ne pomeni da se DRUŽIVA………

Naslednja stopnja pa je, da se bo zaradi svoje socialnosti imela za ambiciozno. 🙂

Vceraj me je ena spomnila na zensko nastevanje kvalitet, ki bi jih naj moski imel. Ena je izobrazenost. Svoj cas je isto govorila. Potem pa je nasla premoznega podjetnika s srednjo solo. In izobrazba vec ni bila pomembna. Haha.[/quote]
To samo govori o tem, kar sem že več kje omenil, to je, kako samske pri iskanju “pravega” ovirajo lastni predsodki.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Vceraj me je ena spomnila na zensko nastevanje kvalitet, ki bi jih naj moski imel. Ena je izobrazenost. Svoj cas je isto govorila. Potem pa je nasla premoznega podjetnika s srednjo solo. In izobrazba vec ni bila pomembna. Haha.[/quote]
To samo govori o tem, kar sem že več kje omenil, to je, kako samske pri iskanju “pravega” ovirajo lastni predsodki.[/quote]
Ali pa je vedno iskala bogatega, le tega ni direkt povedala, ker bi izpadla kesh pi….:)

To samo govori o tem, kar sem že več kje omenil, to je, kako samske pri iskanju “pravega” ovirajo lastni predsodki.[/quote]
Ali pa je vedno iskala bogatega, le tega ni direkt povedala, ker bi izpadla kesh pi….:)[/quote]
A se nismo absorbirali, da so vec ali manj vse zenske kesh p.cke? To jim je v genih. 🙂

Potem sva pa ugotovila, da nama čist nič ne manjka. In evo tko je ostalo. :-))[/quote]

Baje, da so koruzniki bolj ok ‘možje’ in ‘žene’, ker se zavedajo, da jih partner/ka lažje stera brez ceremonij s sodišči :). Menda naj bi bili koruzniki tudi bolj zvesti. A drži to?

Jaz si za razliko od vaju priznam, da sem zato tu gor, ker v reali nimam družbe pa sploh, da nisem ambiciozna. Vidva si pa delata utvare, da sta oh in sploh v reali priljubljena, verjetno bosta trdila tudi, da sta ambiciozna, tule gor pa ne zmoreta brez nas monovcev. Le kdo bi v reali poslušal vajine zgodbice? kako smo si podobni, a ne? Razlika je, da jaz nimam potrebe delat, da sem super mona.

Tipičen moškki, ki nikakor ne dobi ženske, razlaga okrog kako smo vse ženske kešp… , zato pa potem on nobene ne dobi, čeprav je super moški, odličnega karakterja. Samo bogat ni, zato mora ostati samski. Bogi revež.

Ženske pri moškem iščejo varnost in denar je bistven dejavnik pri zagotavljanju občutka varnosti.
Razen pri tistih, ki se same počutijo dovolj sposobne in samostojne. Ali gledano iz tvojega (pa še marsikaterega drugega) gledišča, so to feministke. 🙂

Ženske pri moškem iščejo varnost in denar je bistven dejavnik pri zagotavljanju občutka varnosti.
Razen pri tistih, ki se same počutijo dovolj sposobne in samostojne. Ali gledano iz tvojega (pa še marsikaterega drugega) gledišča, so to feministke. :)[/quote]

Torej, če moški ni sposoben ženski nuditi drugega kot denarja, večina ženska pa danes tega ne išče, ker same hodijo v službo, potem je užaljen in zmerja ženske po netu. Ampak jaz se ne bi sekirala. Še vedno je kar dosti žensk, ki padejo na denar. Aja, če pa še tega nima, potem pa sploh pljuva po ženskah :).

Saj tudi moški iščete varnost. Pišeš kot da smo ženske čudne glede tega.

Razen pri tistih, ki se same počutijo dovolj sposobne in samostojne. Ali gledano iz tvojega (pa še marsikaterega drugega) gledišča, so to feministke. :)[/quote]

Jah ne vem no….kr neki je ratal moderno, kako ženske pri moškem iščejo
denar….od kod le ta miselnost? Stoletja je bilo tako, da je dec najprej ornk
pogledal kakšno DOTO bo dobil z žensko, katere njive in gozdovi bodo
prišle z njo, katera posestva se bodo združila, kok keša bo prinesla s sabo,
šele potem je sploh punco pogledal, kakšna je….
Aja…to pa ni bilo koristoljublje, ampak gospodarno razmišljanje….

Skela, saj danes je tudi podobno. Pojdi na kak portal kot je recimo badoo pa boš videla, moški se kar ponujajo, da pridejo k tebi, v Slovenijo. Takoj ti napišejo kako si super, kako si lepa,kako te ljubijo in z veseljem se vselijo k tebi. So pa Afričani, Srbi, Turki, Makedonci…

Aja…to pa ni bilo koristoljublje, ampak gospodarno razmišljanje….[/quote]

Dota je enkratna finančna injekcija, medtem ko naj bi moški bil možnost za dolgoročnejšo eksploatacijo. 🙂

Aja…to pa ni bilo koristoljublje, ampak gospodarno razmišljanje….[/quote]

Dota je enkratna finančna injekcija, medtem ko naj bi moški bil možnost za dolgoročnejšo eksploatacijo. :-)[/quote]

Nak…posestva so bila kar lepo ornk vir preživljanja….za stalno
Danes pa… služkinja če jo najameš tudi nekaj stane, a ne?

Jaz si za razliko od vaju priznam, da sem zato tu gor, ker v reali nimam družbe pa sploh, da nisem ambiciozna. Vidva si pa delata utvare, da sta oh in sploh v reali priljubljena, verjetno bosta trdila tudi, da sta ambiciozna, tule gor pa ne zmoreta brez nas monovcev. Le kdo bi v reali poslušal vajine zgodbice? kako smo si podobni, a ne? Razlika je, da jaz nimam potrebe delat, da sem super mona.[/quote]
Haha… Saj te razumem. Iz tvoje podezeljske perspektive je marsikaj tezko razumeti. A ti pomaga, ce se mi zdis podobna?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close