Zakaj si želite imeti otroke?
Samo, če bi bilo to res, da si večina mladih želi otroke, bi tule gor napisali na stotine razlogov zakaj si želijo otroke. Pa jih nič ne napišete. Aja, nagon pa ja. To ste pa napisali, da vas nagon vodi v razmnoževanje.[/quote]
Otroci so sad ljubezni, prinašajo veselje, toplino, nove izzive, te naučijo marsikaj novega o sebi in o drugih, določene stvari začneš gledati iz drugih zornih kotov, postajaš boljši človek, deliš svojo ljubezen, jo množiš in z veseljem opazuješ, kako gre ta veriga naprej. Dnevi dobijo še večji smisel in življenje večjo kakovost.[/quote]
Torej bi ti imela otroke, ker pričakuješ korist od njih.
Samo zakaj pa nimaš otrok? Nisi že malce prestara, da jih še ne bi imela?
Tle se pa enkrat za spremembo ne strinjam s tabo.
Večina mladih, ki jih jaz poznam, si želijo otroke. Kar se tiče razmer…še vedno živimo bolje, kot 3/4 sveta…[/quote]
Jaz pa se strinjam s Skelo.
Svet je pa seveda takšen, kakršnega ljudje ustvarjamo. In če se večina ne čuti sposobnih imeti otrok ali pa so preveč razvajeni, da bi se soočili z odgovornostjo ter kaj prispevali k boljšemu svetu, namesto samo jamrali in se smilili sami sebi, še to ne zanika obstoj same želje po otrocih.
pa še komentar na to: ni relavantna primerjava.
mene (s stališča starševstva) ne zanima, če je v indiji milijone brezdomcev. ali pa, če v somaliji nimajo vode in nimajo niti za navadne svinčnike.
mene zanima, kako lahko potencialno moj otrok prosperira v domačem okolju! kar pomeni, če mu ne bi mogla zagotovit šolskih potrebščin, računalnika, šolskih izletov, interesnih dejavnosti, jih ne bi imela. zato, ker bi si želela, da so primerno vključeni v družbo in če kot starš ne morem poslat otroka na izlet v pariz, ki stane 400 € in grejo vsi njegovi sošolci – potem se ne bi nikoli razmnoževala.
ker se bo tak otrok počutil izločen, ne glede na vso neskončno ljubezen, ki mu jo nudi mamica. in posledično tudi mislim, da glede na razmere, vsaj 20 % slovencev ne bi smelo otrok imet oz. bi blo treba preuredit politiko, da bo bolj temu prijazna
Otroci so sad ljubezni, prinašajo veselje, toplino, nove izzive, te naučijo marsikaj novega o sebi in o drugih, določene stvari začneš gledati iz drugih zornih kotov, postajaš boljši človek, deliš svojo ljubezen, jo množiš in z veseljem opazuješ, kako gre ta veriga naprej. Dnevi dobijo še večji smisel in življenje večjo kakovost.[/quote]
Samo zakaj pa nimaš otrok? Nisi že malce prestara, da jih še ne bi imela?[/quote]
Kje pa piše, da jih nimam?
Korist?
Dobiš veselje, žalost, rast, jezo, nemoč, srečo….dobiš življenje, ne pa korist.
Kaj pa, če preprosto ne želijo otrok?
Iz tvojega pisanja je razvidno, da so nestarši nesposobni ali pa razvajeni. Vsi starši pa so menda blazno spoosbni in blazno nerazvajeni. Koliko staršev naredi otroke. Sploh moški imajo to navado. In jo potem ucvrejo stran? Koliko tem je na MON, ko jamrajo samohranilke, ker dedci ne skrbijo za otroke. Samo so pa naredili otroke in so zato blazno sposobni in nerazvajeni.
Koliko jih naštepa kup otrok pa potem jokajo kako nimajo za jesti, ima pa mamica za čike. to pa ima. Samo to so seveda starši, sposobni, nerazvajeni.
v resnici je ravno obratno. vsi “vejo”, kako bodo vse naredili bolje. kako bodo njihovi otroci bolje vzgojeni. kako se ne bodo metali po tleh. kako bo vse super. kako bodo znali dojenčka potolažit, in njihov se pa ne bo drl 3 leta skupaj vse noči :)))
tipično človeško je, da smo blazno pametni, dokler nismo sami na poziciji. 🙂 pri 45-ih pa ugotovijo, da ko so bili še sami so imeli 4 teorije o vzgoji otrok, zdaj ko imajo 4 otroke, pa nimajo nobene teorije več 🙂
Samo zakaj pa nimaš otrok? Nisi že malce prestara, da jih še ne bi imela?[/quote]
Ne, otrok se ne dela, ker bi se od njih pričakovala korist.
Mi piše na čelu, da jih nimam? Prestar si kvečjemu ti in to za svoje nenehno iskanje, kdo in kaj pravzaprav si.
pa še komentar na to: ni relavantna primerjava.
mene (s stališča starševstva) ne zanima, če je v indiji milijone brezdomcev. ali pa, če v somaliji nimajo vode in nimajo niti za navadne svinčnike.
mene zanima, kako lahko potencialno moj otrok prosperira v domačem okolju! kar pomeni, če mu ne bi mogla zagotovit šolskih potrebščin, računalnika, šolskih izletov, interesnih dejavnosti, jih ne bi imela. zato, ker bi si želela, da so primerno vključeni v družbo in če kot starš ne morem poslat otroka na izlet v pariz, ki stane 400 € in grejo vsi njegovi sošolci – potem se ne bi nikoli razmnoževala.
ker se bo tak otrok počutil izločen, ne glede na vso neskončno ljubezen, ki mu jo nudi mamica. in posledično tudi mislim, da glede na razmere, vsaj 20 % slovencev ne bi smelo otrok imet oz. bi blo treba preuredit politiko, da bo bolj temu prijazna[/quote]
To je brez veze. Če je gospodarstvo v podnu, pol NOBEN otrok ne bo šel v Pariz, bodo pač šli
v Zgornjo Kungoto in se fajn imeli.
Teorija, da naj nihče nima otrok, če nima 3k plače je bosa. V bistvu je otrok s takimi starši
zdaj bolj izločen, ker je eden redkih….če mene prašaš…
če si slabo prebrala sem govorila o minimalcu (oz. je 600 € neto) in ne o 3k. poznam pa starše, kjer recimo ne morejo plačat položnic, ker je mama brez službe in imata enega otroka, v OŠ. niti slučajno mu ne moreta plačat takega izleta. aja, VSI njegovi sošolci grejo, mimogrede. in večina znancev je blazno pametnih, ko jima težijo z “kdaj bo pa drugi”, in “ah, sej če je ljubezen se vse da”.
In koliko jih ima 3k plače?
Ja, otroci so presrečni, ko so edini, ki ne morejo v šoli na izlet, ko pa gredo vsi ostali. Potem se otroci posmehujejo tistemu, ki ne more zraven, ker doma nimajo denarja. Pa posmehujejo se, ker ima subvnecionirano prehrano. Samo ja, imajo pa veliko ljubezni menda. Samo otrok je ves zakompleksan.
A ne zato, ker bi bil svet prenaseljen in obenem prekrut, da se vanj rodi še en otrok, tisti, v katerem bo tudi del tebe in ne le nje, ki naj bi jo – vsaj ob spočetju – imel najraje… Kajti, če bi jo imel, se ne bi moglo zgoditi, da se potuhneš in stisneš rep med noge takrat, ko te ne le ona, temveč tudi mali, najbolj potrebujeta.
Zadeve so jako preproste: najpomembnejši si si TI SAM, tvoji interesi, tvoji hobiji, tvoja z leti rastoča bojazen, da gre (to eno, samo, samcato) življenje mimo, preden si ga uspel užiti v vseh njegovih možnostih. Pri daj-dam si pripravljen medsebojno vagati še tako neprimerljive kategorije, le da si zagotoviš, da ti bodo že vnaprej izpolnjeni predpogoji do tistega zadnjega, slehrnega, za katerega verjameš, da ti pripada že z momentom, ko si vzel za čisto svojo teorijo, po kateri imaš LE sebe najraje.
Tukaj nekje vmes se je rodil in se ga ne more kar izbrisati z obličja zemlje … otrok. Le kaj bi bilo v njem tisto, kar bi lahko poimenovali: čudežno? Le kdo in zakaj bi si ga sploh želel imeti?!
Tako je, večina ljudi je na nivoju nemških ovčarjev.
Peezda, evolucija je rabila milijarde, da je od ameb, preko dinozavrov, australopiteka, neandertallca, homo sapiensa, naredila sodobnika…naredila sodobnike, ki še vedno štancajo deco zaradi nagona???[/quote]
To trdite tisti, ki ne marate otrok, ker v njih ne vidite ničesar drugega kot nadlogo in posledico razmnoževanja na nivoju živali.
In takšno videnje ustvari um na podlagi lastnih izkušenj in seveda logičen odpor do otrok, če vzbujajo le slabe občutke.
Če koga zanima moja izkušnja, čisto konkretna.
Foter me je naredil, ker pač ni uporabljal kondomov. Vedno mi je zatrjeval, da nikoli ni želel otrok, zato ni potrebe, da skrbi za otroke. Na stara leta pa se je sedaj spomnil, da smo otroci dolžni skrbeti za otroke.
Zakaj me je mama imela? Ne vem, ker se je šla neodogovorno spolnost? No, ona je vsaj skrbela zame. Čeprav ja, vem kako je to, če nimaš niti osnovnih pogojev za preživetje. Eno samo gnilo otroštvo. Najbolj beden del življenja je bilo otroštvo. Beda, čista beda. Zato resnično ne razumem, da bi kdo razumsko šel delat otroka.
če si slabo prebrala sem govorila o minimalcu (oz. je 600 € neto) in ne o 3k. poznam pa starše, kjer recimo ne morejo plačat položnic, ker je mama brez službe in imata enega otroka, v OŠ. niti slučajno mu ne moreta plačat takega izleta. aja, VSI njegovi sošolci grejo, mimogrede. in večina znancev je blazno pametnih, ko jima težijo z “kdaj bo pa drugi”, in “ah, sej če je ljubezen se vse da”.[/quote]
Taki otroci so bili vedno, tudi, ko sem bila jaz otrok.
Pravim, da je povprečje za vse otroke enako, (jaz ne verjamem, da vsi grejo v Pariz kar tako…mogoče
za maturanca….kr mal na izlet pa ne več)…vsi otroci so v povprečno enakih razmerah, vedno so in
vedno bodo obstajale špice navzdol in navzgor, ampak to ponavadi eden do dva na razred…eden na gor
in eden na dol…a zaradi teh dveh zdaj nihče ne bo imel otrok?
Če pa čakaš družbo, ko bodo vsi imeli enako in dovolj….se boš pa res načakala…
res ne vem, zakaj nekateri čutijo tako močno notranjo potrebo po tem da se usajajo, ko si nekdo ne želi otrok (mimogrede, ja, svet JE prenaseljen, pa ne na našem koncu). saj lahko sami nadoknadite. mene nič ne moti, če jih ima kdo deset, imam kolega z desetimi. žena je gospodinja.
za mene ni egoističen tisti, ki si izbere da jih ne bo imel.
egoističen je tisti, ki dela 9-17 + 60 nadur na mesec, in se odloči, da jih bo imel. potem jih pa poriva starim staršem in levo-desno v varstvo, otroku pa fotko pusti, da jih ne pozabi.
Forum je zaprt za komentiranje.