zakaj si moški napačno razlagate nasmeh in šalo ženske
Se strinjam z Markom.
Glej, če ti kaj ni všeč, res ni všeč, se boš potrudila, da do tega ne bi prišlo. Že v štartu. Torej, videla boš, da je v neki družbi spet neznanec, ki bi znal tvoje šale ipd. jemati na tak način, ki tebi ni všeč.
Ker si zrela oseba, sposobna sprejemati in izvajati kompromise, se boš raje zadržala, kot pa spet nekoga s svojim vedenjem spravljala v nepravilno razumevanje tebe in tvojega vedenja. Saj veš, da ko pa boš bila v družbi ljudi, ki te že poznajo (in ki te ne pecajo, ker za tvoje lastno vedenje vedo, da ni še koketiranje), pa boš bila tisto kar si in kar rada si.
Ljubica draga, tako vsi delamo. “Ves” čas. Se zadržujemo v svoji naravnosti, če vidimo, da naša vedenja ne prinašajo pravega razumevanja. Nismo do vsakih isti.
Imam občutek da si še zelo mlada in da ti takšni odzivi fantov, saj so fantje (in ne moški) kajne, pašejo. Saj boš spoznala, o čem pišemo.
Popolnoma prav imaš. Res že nekaj časa izvajam to tehniko zadrževanja, ko se stari družbi pridruži kakšen moški, ki ga jaz prvič vidim. Sicer to ni to, ker se moram ves čas kontrolirat, kako se obnašam, ponavadi jo kar hitro popiham, ker mi ni prijetno nekakšno pretvarjanje oz.kontoliranje same sebe. Sem kar čustven človek, tako, da težko zadržim solze in smeh 🙂
Torej po tem zdaj lahko sklepam, da če nas je v družbi 5 in od tega en moški razume moje vibracije kot koketiranje, sem jaz odgovorna za njegove občutke, ker sem se mu med pogovorom nasmejala in potem najboljše, da mu kar dam, ker sem odgovorna za njegovo reakcijo. Jah smola, ostali štirje pa ne palijo na moje koketiranje :)[/quote]
Lahko mu daš, lahko pa tud samo sprejmeš to, da te je pač narobe razumel in se zaradi tega ne vznemirjaš preveč ali pa spremeniš ta vzorec obnašanja, če te toliko moti, da te napačno razumejo. Moški se zaradi tebe gotovo ne bodo spremenili. Tvoje vprašanje “zakaj si moški napačno razlagajo to in ono” kar kliče po tem pričakovanju, da bi se morali vsi ti moški spremenit, zato, da tebe nihče več ne bi narobe razumel. Če boš to pričakovala, boš nonstop razočarana oziroma prizadeta, kakorkoli se že pač počutiš ob tem.
Ta potreba po spreminjaju drugih ravno prihaja iz nezadovoljstva s samim sabo. Spremenili oziroma sprejeli bi radi sebe. Ker se ne sprejemamo, imamo potrebo po spremembi, zato, da bi se lažje spremenili. Ker pa se spremenit ne moremo, skušamo ves čas spremijat druge. Torej, ko sprejmemo sebe, potreba po spreminjanju drugih izgine.
Popolnoma prav imaš. Res že nekaj časa izvajam to tehniko zadrževanja, ko se stari družbi pridruži kakšen moški, ki ga jaz prvič vidim. Sicer to ni to, ker se moram ves čas kontrolirat, kako se obnašam, ponavadi jo kar hitro popiham, ker mi ni prijetno nekakšno pretvarjanje oz.kontoliranje same sebe. Sem kar čustven človek, tako, da težko zadržim solze in smeh :)[/quote]
Ne razumem, v čem je problem potem, če postaviš mejo in ti dajo mir???
Popolnoma prav imaš. Res že nekaj časa izvajam to tehniko zadrževanja, ko se stari družbi pridruži kakšen moški, ki ga jaz prvič vidim. Sicer to ni to, ker se moram ves čas kontrolirat, kako se obnašam, ponavadi jo kar hitro popiham, ker mi ni prijetno nekakšno pretvarjanje oz.kontoliranje same sebe. Sem kar čustven človek, tako, da težko zadržim solze in smeh :)[/quote]
Ne razumem, v čem je problem potem, če postaviš mejo in ti dajo mir???[/quote]
Ne razumeš, ker si introvertiran človek in se v to vlogo ne znaš vživet, ker poznaš premalo teorije, da bi lahko razumel, in ker imaš premalo empatije, da bi vsaj preko teg aprincipa zmogel to SKUŽIT. Zato si žaljiv(da je preveč domišljava) oziroma no saj veš… pojma nimaš pač 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Kate
Katenjka, se lahko malo vzdržiš svojih psihologiziranj, kjer se vedno dokoplješ do “fenomenalnih uvidov” in fantastičnih zaključkov, kjer se vidi, da se takoj vidi, da si težek poznavalec moške psihe. 😀 Poskusi se kdaj pa kdaj vzdržati, ne da “butneš” vse ven brez razmisleka, bo bolj zdravo zate, boš videla. 😉 :)) Ampak saj ti vsega ne zamerim, ker slabo spiš, si bolj napeta, ko struna na violini? :))
O kuhi vampov? Pa ni res, sem jih že delal, so izpadli dobro, še prste bi si lizala. ;))
Mattias
Res bolj slabo spim, hodim prilično ob svitu spet spat, saj ne vem, kaj mi je…
Ah ne… jaz imam raje svoje pice in pite in tortice… pravzaprav pa japke pa oreščke.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Mattias
Glej, ja… jaz malo težko prenašam kri, pa saj to veš… če bi jo, bi čisto možno šla študirat medicino in potem po vsej verjetno sti specilaizirat psihiatrijo… A vidiš zdaj, pred čim me je bog obvaroval…?
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Glej, ja… jaz malo težko prenašam kri, pa saj to veš… če bi jo, bi čisto možno šla študirat medicino in potem po vsej verjetno sti specilaizirat psihiatrijo… A vidiš zdaj, pred čim me je bog obvaroval…?[/quote]
Psihiater je zdravnik v bistvu, empirik, metodik – torej bi verjetno zgolj predpisovala zdravila svojim pacientom, psiholog pa je slušatelj FF. Najboljše je biti oboje skupaj. 😀
Hvala za prevod po direktni ravni liniji 🙂 🙂 Nisem vedela. A zato si ti sanval včeraj omenjal, ker ga ti predpisuješ 🙂 🙂
Ne najboljše je bit nič od tega… Poglej se 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Seveda nisi odgovorna za tisto, kar drugi čuti.
Lahko pa predvidiš, kaj tvoje dejanje lahko povzroči. In če ti njihov odziv ne bi ugajal, se ne bi obnašala, kot da ni ni mar za to, kar drugi čuti, ampak bi na sebi nekaj spremenila, da tistega odziva, ki ga nočeš, ne bi več povzročala.
Mislim pa, da se v ozadju skriva prepričanje o tem, kako so moški domišljavi, nerazumevajoči, da jim je samo za seks…..In s tvojim prisrčnim obnašanjem, le potrjuješ to lastno resnico.
In ta resnica ti je seveda pomembnejša, kot pa to, da bi spremenila svoj način obnašanja.
Ok. Saj razumem… torej če misliš, da če nam neko dejanje drugega povzroči v nas nek negativen občutek, napr. žalost, ki ga seveda ne maramo, potem želimo to spremeniti pri drugemu, da žalosti več ne bi čutili, mi, ki nismo mazohisti. Si mislil tako?
Če si, mi ni jasno, kako boš lahko to (žalost) sprejel do te mere, da bi izginila potreba po spreminjanju ali drugega, ali enostavno situacije, ki v nas povzroča žalost.
Po mojem videnju, nam ostane le ta možnost, da spremenimo svoje mišljenje, da nam nekdo ali nekaj več teh občutkov (žalost) ne povzroča več. Torej da mi na neko dejanje napr., ne odreagiramo več z žalostjo.
To, to pa je res velikokrat čista misija nemogoče. Ali teorija, kot bi rekla katjenka.
Ali pa si ti imel kaj drugega v mislih?
Sem imel kar nekaj takega v mislih ja. Če te dejanje nekoga razžalosti, moraš bit sposoben pogledat vase, če je to dejanje res nesprejemljivo, ali pa je problem pri nerazumevanju te druge osebe. Take zadeve se je treba mirno pogovorit, tako da oba povesta točno, kaj sta z določenimi besedami mislila. Oba pa morata bit pripravljena sprejeti kritiko na svoj račun. Če je nekdo prepričan, da ni odgovoren za svoje občutke, seveda nobena debata nima smisla. Nekoga lahko recimo šala na njegov račun precej užali, nekdo drug pa bo zraven povedal še kakšno šalo na svoj račun, ker ga bo iskrenost tako zabavala. Ta prvi pa se bo čutil užaljenega, češ da se norčujemo iz njega. Ko se človek ne sprejema, se ves čas počuti ogroženega in ima občutek, da mu vsi hočejo slabo, da se iz njega norčujejo, da ga namerno provocirajo itn.
Mislim, da bi bilo na mestu vprašanje, zakaj imate nekatere ženske potrebo kazati neko poudarjeno prisrčnost krnekim moškim..
Jaz sem do ljudi načeloma še kar prijazen, če mi do nekoga nekaj je, pa to posebaj pokažem. Ni šanse, da bi jaz bil nekaj ful prisrčen do ene ženske, potem pa bi jo moral postavljati na “realna tla”..
jaz bi te spomno da je to vse zelo relativno…
neka punca bo lahko misla da jo osvajaš ko ji rečeš da je danes lep dan, in da ma lepo obleko ter se ji nasmehneš ko jo pozdraviš, druga pač ne….
enako vidi(m/j)o moški… nehče bo mislo da ga punca osvaja če se mu lepo nasmeji in mu pomežikne, drugi pa ne…
Tako da je tako vprašanje nerelvantno in nemogoče je nanj z gotovostjo odgovorit
Forum je zaprt za komentiranje.