zakaj se zelo visoke ženske…
Saj to tvoje pisanje že vsebuje odgovor.
Pišeš, da čuti, da mora leteti k frizerki, če ima par sivih las…
Kaj pa pomeni, da mora ? Od kod to prepričanje, da mora ?
Misliš, da je prirojeno ? Jaz ne.[/quote]
Saj sem navedla, da se kot takšno ne prenese, deloma pa ji je nerodno pred otrokoma, možem, iz tu izhaja ta da mora. Jaz bi na njenem mestu verjetno tudi tako naredila.
Krivokljunka, verjameš ali ne, las nimam čisto nič uničenih (če ne verjameš, ti pošljem sliko0), ker so gosti in svetleči po naravi. Si jih pa nikoli ne likam z likalnikom za lase (ker se strinjam, da jih uniči), ampak samo vlečem s krtačo in fenam z ionskim fenom od daleč.
Pa redno uporabljam zaščito za lase. Je pa res, da barvam si jih pa ne, blond bi mi jih res skurila, to ravnanje pa ne. Jaz si jih bom ravnala, ne glede na filozofijo, ki bo sledila tu. Z valovitimi sem kot … ne vem, ne spomnim se metafore za to, enostavno mi ne pašejo k faci. Z ravnimi se čisto druga.
Ne to ni res da lasje izgubijo sijaj po barvanju. To je čisto odvisno od strukture lasu že ko je las naraven nepobarvan. Kakor sem opazila ti da barva za lase lep lesk zaradi teh negovalnih olj, ki jih ima v sebi. Sploh ko je oseba s pobarvanimi lasmi nekje na soncu se žarki lepo uprejo v lase in se vidi lesk.
Ah princess ne sekiraj se zaradi Matjažkovih komentarjev, ker več kot očitno samo meče kost in provocira. Saj vidiši, da vsakič piše drugače: enkrat piše, da so ideal drobne Azijke, drugič plastične zaobljene blondinke, tretjič naravne nepobarvane in preproste. Enkrat piše, kako pomembna je osebnost ženske za vzdrževanje odnosa, pol pa, da možje varajo zaradi bolj seksapilnih žensk.
Glede las pa se strinjam, da je odvisno, kake strukture so; nekaterim barva res ne pride do živega, drugi pa so suhi po naravi.
Mene ne moti, kar drugi počnejo sami s sabo. Gotovo pa ni bi želel ob sebi nekoga, ki sebe ne sprejema takšnega kot je, ne več. Tak odnos ne laufa, to je večno tarnanje in nezadovoljstvo.
Ja, Alexis to sem tudi jaz opazila pri Matjazku, njegova mnenja so si full nasprotujoča. Kar nekaj. Drugače pa ja se strinjam s tabo, itak da je važno že kakšen je las v originalu natur. Poznam pa eno žensko, ki je imela blazno mastne lase, ni se pa hotela barvati. Pa tudi ni imela časa si las umivati vsak dan, ker so se ji tako mastile. Potem sem ji pa jaz predlagala da se lahko s kano barva, ker je ona blondinka in sedaj imajo tudi kano v večih barvah. Kana je pomojem vseeno malo bolj naravna kakor normalne barve. No sedaj se ji stanje las znormaliziralo, kana ji je vseeno malo izsušila lase tako da nima več zmaščenih.
Hvala vam za odgovore in prijazne besede.
Pesimistično razmišljanje zaradi vzgoje?? Lepo prosim.
Pesimistična sem zaradi sebe – ja, ne morem se sprejeti- in zaradi okolice, ki me že od šole naprej tolčejo dol! Ne samo sovrstniki, tudi odrasli. Sorodniki, učitelji… Ne pogosto, ko pa je, pa zaboli! Pol me pa tolažijo s tem, da sem luštna, pa fletna… ja pa kaj še! Kaj mi to pomaga! Kaj bi dala, da bi bila samo 10 cm višja, pa četudi malo manj luštna .
Marko, kaj naj naredim, da se bom sprejela tako kot sem? Lahko je reči. Ej, ne se sekirat… In ja, verjamem, da me takšno ne more vzljubiti nihče. Niti pomisliti ne želim. Le kdo me bo vzjubil? Vse prijateljice so že imele ali imajo fante. le jaz…..
Ne ne želim, da bi me vzljubili vsi. Želim si, da me sploh ne bi opazili, da se ne bi spotaknili ob mojo majhnost!!!!!!
Ah, blagor vam s 180 cm….
Poglej, mati narava te je ustvarila takšno, kot si, z nekim namenom. To, da se drugi šalijo na tvoj račun ni za to, ker bi majhnost bila nekaj manjvrednega, ampak zato, ker ljudje vidijo, da te to prizadene in ljudje, ki sami sebe ne spoštujejo, tudi drugih niso sposobni spoštovat. Uživajo v tem, ko vidijo nekoga trpeti. Mnenja takih ljudi so še posebej nepomembna in so daleč od resnice. Zakaj bi pa majhnost bila slaba? Povej mi, za kaj si prikrajšana v primerjavi z večjimi. Ljudje se norčujejo iz vsega, kar vsaj malo izstopa iz povprečja. Ti si pravzaprav posebna, ker izstopaš, le da ti verjameš, da izstopaš negativno. Obstajajo tudi manjši fantje, pa tudi ostali, ki so jim majhne punce bolj zanimive in privlačne od večjih. Samo tebe tak še ni srečal. Mogoče pa te je, pa ga ti nisi videla, ker ti je bilo preveč nerodno. Torej, izogibaj se “šaljivcem” in jim preprosto ne verjemi tega, kar ti sporočajo. Majhna si, to že veš, nisi pa premajhna. Zmoreš vse, kar zmorejo vsi ostali, razen če si kako drugače hendikepirana.
Jst bi rd še eno stvar tle pripomnu. Nima veze kako sm pršu do tega, pač z dost bejbami sm se že pogovarju do zdej in skoraj vsaka mi je že rekla, da nikoli nebi bila s 160 cm tipom. Potem pa, ko pogledaš njo, ki pa je ravno toliko visoka, ali pa še celo nižja ti pa nič ni več jasno. Še najbolj smešno mi je pa pogledat kako, ki je visoka ravno tako okoli 160 ob njej pa 195 cm tip, ki jo drži za rokco. Ta čist punčkasta, on pa cel Conan, kot da je direkt iz WWF uletu.
Šele 16 let imaš, zagotovo še lahko nekaj zrasteš (rastemo nekje do 19. leta, redke izjeme celo do 25.leta, odvisno od hormonov), po svetu obstaja mnogo žensk nižje rasti, ki so nekako osvojile svet in tega jim ne bi nikoli uspelo, če bi se “zabubile” v lastno majhnost in s tem obtičale. Naj naštejem vsaj nekaj teh, katere so kak cm ali dva višje od tebe in ve cel svet za njih: Kylie Minogue, Stevie Nicks, Eva Longoria, Christina Aguilera, Dannii Minogue, Anastacia, Lil Kim, Shakira, Judy Garland, Elisabeth Taylor, dvojčici Olsen,…), kar želim povedati, delaš si velik osebni problem tam, kjer ga ni. Navajaš, da celo sorodniki in učitelji “hodijo” po tebi, v to težko verjamem, toda sčasoma tudi to mine, v tem času pa se raje posveti temu, kar te veseli in kje se želiš potrditi, saj se lahko z lastnim pozitivnim delovanjem najbolj vzljubiš in sprejmeš. Vse prijateljice so že imele ali imajo fanta….dvomim, da je bila ravno njihova višina odločilni razlog, da so ga našle.
180 cm nimam in niti jih ne bi želela imeti, osebno mi je precej nenavadno, če je ženska ful visoka, pa tudi marsikateri fant mi je že povedal da so nizke ženske bolj “cute” kakor zelo visoke, tako da se v tem kontekstu sekiraš na zalogo.
Neobičajna zahteva, toda v realnosti je tako, da nas tako ali tako ne vzljubijo vsi, tudi če si še za to neizmerno prizadevamo – praktično ni mogoče. Morda je to le samo v tvoji glavi, da se vsi spotikajo ob tvojo majhnost, zagotovo premoreš še kaj drugega zaradi česar si posebna ravno tako kakor vsi ostali in posledično zato opažena 😉
Zmedena_samica, ta tretma je posebaj za Matjazka, ker vem da se po beauty tretmajih rad sveti v temi:)
MAJHNA-ti si sedaj v najstniških letih imaš komaj 16. Omg kakšna sem bila jaz pri 16, tudi precej zakompleksano bitje. Spreminjala stile oblačenja na vsake 3 mesece. En mesec sem imela na kratko postrižene lase, potem sem si jih barvala na full različnih barv. Motilo me je tudi skoraj vse na meni. Spomnim se ene sošolke, ki je imela pa ravno obraten “problem” od tebe. Ona je imela 180cm brez petk, je bila res visoka, in ko smo enkrat šle skupaj domov je ona zajokala da kako smo me lahko srečne ko smo manjše od nje da ona je čisto previsoka. No vidiš gre tudi v obratno:) Samo pomojem boš čisto srečna čez nekaj let, se boš samo še smejala temu kar te sedaj pri 16 moti. Potem to prerasteš. Če te pa sedaj res zelo moti, pa si kupi ene dobre platforma štikle samo kake udobne z 10-12 cm, ko boste hodili ven jih lahko furaš.
Aja, wow, Shakira ima samo 156cm jaz sem mislila da jih ima okoli 165cm, samo ona meni višja izgleda. Mogoče ima daljše noge od trupa pa tako izgleda. Sadni-drugače imamo pa pomojem skoraj vse ženske rade zelo visoke moške. Vsaj s kerokoli sem se zgovarjala, tudi moji ex-i so bili vsi nad 185cm, no jaz imam tudi 170cm brez štiklov. Priznam da če sem koga spoznala pa je bil moje višine mi je bilo tko malo neprijetno, mislim da se ženske bolje počutimo ob visokem moškem. Nekako imaš občutek večje protekcije vsaj telesno.
Večinoma smo ženske k temu podvržene, da nizke fante ali tiste, ki so naše rasti kar prezremo, povsem drugače je ob sebi imeti nekaj “možatega” kar moraš gledati nekoliko gor kakor pa dol…le kako to zgleda? 🙂 “Palčki” se običajno ful spustijo v body building ipd ekstreme kot kompenzacija napram višini, katere žal nimajo.
Zmedena_samica, samo res bodybuilderji so običjano zelo majni ali pa veš kaj sem opazila da je med vojaki veliko nizkih, redko keri je nad 175cm. Ne vem zakaj je tako da se lažje izognejo metkom? 🙂 malo heca hehe, sam sem res to opazila, ali so pa nizki tipi med kakšnim varnostniki tudi. Mah ne no, visoki tipi so full sexy vsaj meni, spomnim se ko sem prvič ugotovila da je Tom Cruise samo 172cm sem bila kar razočarana:)
http://www.youtube.com/watch?v=s_lU0rtMb7s&feature=related
Palček s 195 cm
Forum je zaprt za komentiranje.