Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj se moški bojijo samozavestnih, uspešnih žensk?

Zakaj se moški bojijo samozavestnih, uspešnih žensk?

Torej samega sebe označuješ kot beta samca, sem te prav razumel? Kako pričakuješ, da te bo kdo cenil, če se sam ne?[/quote]

A zate je alfa samec ta, ki je brez ficka in se ravnokar odpravlja nakupovat marcedeza?
Tak “alfa samec” je šele človek, ki ga ne cenijo, oz. se precenjuje.
In oh ja, jaz sebe cenim, le precenjujem se ne.

Sicer pa je naslov te teme malce nejasen, kaj je s tem dejansko mišljeno “uspešna in samozavestna ženska”?
Namreč, lahko bi to bila ženska, ki je neke vrste umetnica, recimo oblikovna, pa je uspešna in samozavestna.
Domnevam pa, da večina ljudji, ko zasliši besede “uspešna in samozavestna ženska”, takoj pomisli na poslovodkinjo v nekem podjetju, kjer “prekladajo s papirji”.
Če je to bilo tako mišljeno, se pač takih žensk ne lotim, ker v večini(ne vse!) so to ženske, ki se ne zadovoljijo s skromnostjo, so oblastnoželjne, ljubijo “high class” … Zato pa so tudi, kot ženske, kot take željne uspešnosti in samozavesti(če je mišljeno to tako, kot sem napisal zgoraj).

Je pa izraz, da zakaj se moški “bojijo” … je precej neroden. Prej bi rekel, da jih ne marajo.
Če sodim po sebi, se jih ne bojim, vendar mi ne ustrezajo. Celo rajši imam ženske, ki so samozavestne in bolj “resen tip”, elegantne, … Ampak, to je poglavje zase.

Zase sem prilično prepričana, da bi se ob matjažku znašla v Norišnici, ker bi zblaznela, če bi mi fant to delal, kar se tu piše, da se hrani s krvjo stoterih žensk na chatu. Od spiderja bi se pa kulturno ločila. V nobenem primeru ne bi bila ne prva ne zadnja… skrajnosti so mi privlačne ali pa sem neprilagojena. In v svetu izgubljenih vrednot smo večinoma takšni. Večni iskalci samih sebe . . . . znova in znova. . in znova. . .

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

In iskalci sebi podobnih, v katerih bi prepoznali, da smo v njih našli tudi del sebe.

Zase sem prilično prepričana, da bi se ob matjažku znašla v Norišnici, ker bi zblaznela, če bi mi fant to delal, kar se tu piše, da se hrani s krvjo stoterih žensk na chatu. Od spiderja bi se pa kulturno ločila. V nobenem primeru ne bi bila ne prva ne zadnja… skrajnosti so mi privlačne ali pa sem neprilagojena. In v svetu izgubljenih vrednot smo večinoma takšni. Večni iskalci samih sebe . . . . znova in znova. . in znova. . .[/quote]

Katenjka, Latissa je glede pohlepa po ženski krvi malo pretiravala. :)) Matjažko je sicer večkrat v šali rekel, da pričakuje, da se bodo ženske steple (virtualno) zanj in da so ljubosumne druga na drugo, odtod Latissi verjetno ideja, da to napiše. Je pa zadevo zastavila dokaj dramatično. :))

Zase sem prilično prepričana, da bi se ob matjažku znašla v Norišnici, ker bi zblaznela, če bi mi fant to delal, kar se tu piše, da se hrani s krvjo stoterih žensk na chatu. Od spiderja bi se pa kulturno ločila. V nobenem primeru ne bi bila ne prva ne zadnja… skrajnosti so mi privlačne ali pa sem neprilagojena. In v svetu izgubljenih vrednot smo večinoma takšni. Večni iskalci samih sebe . . . . znova in znova. . in znova. . .[/quote]

Katenjka, Latissa je glede pohlepa po ženski krvi malo pretiravala. :)) Matjažko je sicer večkrat v šali rekel, da pričakuje, da se bodo ženske steple (virtualno) zanj in da so ljubosumne druga na drugo, odtod Latissi verjetno ideja, da to napiše. Je pa zadevo zastavila dokaj dramatično. :))[/quote]

Hehe….me pa res zanima, katera občuti ljubosumje in le zakaj neki? 😀 Diši po domišljavosti.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Katenjka, Latissa je glede pohlepa po ženski krvi malo pretiravala. :)) Matjažko je sicer večkrat v šali rekel, da pričakuje, da se bodo ženske steple (virtualno) zanj in da so ljubosumne druga na drugo, odtod Latissi verjetno ideja, da to napiše. Je pa zadevo zastavila dokaj dramatično. :))[/quote]

Hehe….me pa res zanima, katera občuti ljubosumje in le zakaj neki? 😀 Diši po domišljavosti.[/quote]

Jaz bom raje tiho, ker se bojim samozavestnih in uspešnih žensk, tako kot večina moških – in zato menda le vsaka 5. ženska na MON-u ni samska. :)))

Prikladni izgovori, a ne, tolažilni, ker sem samska, je to zato, ker sem samozavestna in uspešna… Figo, ja… :))) Bo treba že globlje pobrskati po sebi, tudi po tistih neprijetnih in zaprešenih predalih lastne psihe, kjer se skrivajo okostnjaki, ki bodisi odganjajo moške bodisi jih pehajo v zveze z neustreznimi moškimi.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Hehe….me pa res zanima, katera občuti ljubosumje in le zakaj neki? 😀 Diši po domišljavosti.[/quote]

Jaz bom raje tiho, ker se bojim samozavestnih in uspešnih žensk, tako kot večina moških – in zato menda le vsaka 5. ženska na MON-u ni samska. :)))

Prikladni izgovori, a ne, tolažilni, ker sem samska, je to zato, ker sem samozavestna in uspešna… Figo, ja… :))) Bo treba že globlje pobrskati po sebi, tudi po tistih neprijetnih in zaprešenih predalih lastne psihe, kjer se skrivajo okostnjaki, ki bodisi odganjajo moške bodisi jih pehajo v zveze z neustreznimi moškimi.[/quote]

Matjažko, ne vem na koga vse to leti, toda vsekakor svojo samskost opravičevati (ki ni namerna ali stvar izbire pač pa usoda) kompenzirati/opravičevati z izjavo, da je to posledica samozavesti in uspešnosti, to je za moje pojme precej privlečeno za lase; je razlika če gre za izbrani slog, da je nekdo raje samski kakor v zvezi in od tiste resnice, da nekdo nikogar ne najde iz takšnih ali drugačnih razlogov.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Se strinjam.
Je pa po drugi strani res, da ima lahko neka oseba, ki se ne podvrže raznim izzivom ter živi bolj preprosto in samsko življenje, občutek, da je samozavestna, saj ji življenje na splošno teče brez nekih padcev. Na kratko povedano..Zato, ker nima kje pasti. 🙂

Se strinjam.
Je pa po drugi strani res, da ima lahko neka oseba, ki se ne podvrže raznim izzivom ter živi bolj preprosto in samsko življenje, občutek, da je samozavestna, saj ji življenje na splošno teče brez nekih padcev. Na kratko povedano..Zato, ker nima kje pasti. :)[/quote]

Kako nima pasti, seveda da ima…tudi na lastni samskosti lahko človek pade oz Robi, to kar si napisal se tako bere, kot da samski ljudje pa živimo kar tako iz rok v usta, da se nam ni treba za nič truditi, pri ničemer dokazovati, da padcev pač ni (what?????)…nič nič drugače, pravzaprav če nisi sam se morda ob padcu, ki te doleti lahko hitreje pobereš, kakor ko popolnoma sam sestavljaš puzle, kje in kako naprej. Ni potrebe po omalovaževanju nas, ki smo samski.

Se strinjam.
Je pa po drugi strani res, da ima lahko neka oseba, ki se ne podvrže raznim izzivom ter živi bolj preprosto in samsko življenje, občutek, da je samozavestna, saj ji življenje na splošno teče brez nekih padcev. Na kratko povedano..Zato, ker nima kje pasti. :)[/quote]

Kako nima pasti, seveda da ima…tudi na lastni samskosti lahko človek pade oz Robi, to kar si napisal se tako bere, kot da samski ljudje pa živimo kar tako iz rok v usta, da se nam ni treba za nič truditi, pri ničemer dokazovati, da padcev pač ni (what?????)…nič nič drugače, pravzaprav če nisi sam se morda ob padcu, ki te doleti lahko hitreje pobereš, kakor ko popolnoma sam sestavljaš puzle, kje in kako naprej. Ni potrebe po omalovaževanju nas, ki smo samski.[/quote]
Če se počutiš omaloževana, potem samo dokazuješ to, kar si sama napisala.

Res sem malo pretiraval, ko sem napisal, da nima kje pasti.
Moral bi napisati ,da je veliko manj možnosti, saj je samsko življenje bolj lagodno in veliko manj izzivalno, kot pa, če živiš v odnosu in z otroki.
Ravno zato, ga večina izbere. Mislim na samsko življenje.

Kako nima pasti, seveda da ima…tudi na lastni samskosti lahko človek pade oz Robi, to kar si napisal se tako bere, kot da samski ljudje pa živimo kar tako iz rok v usta, da se nam ni treba za nič truditi, pri ničemer dokazovati, da padcev pač ni (what?????)…nič nič drugače, pravzaprav če nisi sam se morda ob padcu, ki te doleti lahko hitreje pobereš, kakor ko popolnoma sam sestavljaš puzle, kje in kako naprej. Ni potrebe po omalovaževanju nas, ki smo samski.[/quote]
Če se počutiš omaloževana, potem samo dokazuješ to, kar si sama napisala.

Res sem malo pretiraval, ko sem napisal, da nima kje pasti.
Moral bi napisati ,da je veliko manj možnosti, saj je samsko življenje bolj lagodno in veliko manj izzivalno, kot pa, če živiš v odnosu in z otroki.
Ravno zato, ga večina izbere. Mislim na samsko življenje.[/quote]

To o omaleževanju sem napisala v množini, kar pomeni, da nisem mislila sebe pač kogarkoli samskega, ki bi ga tvoj post zbodel. No, tega če imajo samski ljudje kaj manj izzivalno življenje napram vezanim z otroci, tega pa jaz niti ne bi primerjala, ker gre za tako dva popolnoma različna sloga/posledici….samski človek uvršča sebe na prvo mesto, človek z otroci pa otroke, zato pri meni ta primerjava odpade.

Ne bojimo se jih, take so dobrodošle, vendar eni ne vemo, kje se skrivajo 🙂

Ženske se morate tudi zavedati, da karierna uspešnost pri ženski za večino moških ni tako pomemben faktor, kot gre to v obratni smeri. Kvečemu nasprotno. Manj uspešen moški bo ob uspešnejši ženski dosegal same komplekse, ker se bo čutil nekoristnega.

Samska karieristka je torej v dvojni težavi. Manj uspešnejši od nje se je bojijo, ali pa pač vedo, da ji ne morejo nič nuditi in niti ne poskušajo, ali pa ona njih noče, ker hoče nekoga, ki je vsaj enako uspešen, kot ona. Sej pa vidite, da je mon poln samskih žensk, ki poudarjajo, da nočejo “luzerjev”. Luzer je v percepciji ženske nekdo, ki je manj uspešen, kot ona. No, samski tipi, ki iščejo in so na enakem ali višjem nivoju, kot naša potencialna uspešna samska ženska, pa za njeno uspešnost tudi niso ful zainteresirani, ker sami uporabljajo orožje lastnega uspeha za dosego cilja pri sebi podrejenim ženskam.

To bo zdaj ful kruto, a lepa in manj izobražena ženska ima veliko včejo izbiro, kot lepa in zelo izobražena in zelo uspešna, saj je prva zanimiva tako za manj uspešne tipe, kot za uspešne, druga pa lahko izbira le med zelo uspešnimi, a tudi ti pogosto raje vzamejo manj uspešno.

karierizem in poslovni uspeh je za žensko pri iskanju partnerstva ovira, vkolikor na poti do tega uspeha ni še našla partnerja ( recimo kot študentka ali mlada zaposlena ).

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Kruto toda resnično.
Sem ženska in okušam spodaj napisano. Še posebej zato, ker nisem neka lepotica, ker, če je ženska lepa pa ni problemov.

Pajki, tudi jaz se strinjam z zgoraj zapisanim.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Prav imaš.
Samski ostajajo nesamozavestni moški in samozavestne ženske. ALi bolje rečeno samozadostne ženske, ki jih luzerji ne zanimajo.

Kaj pa recimo lepa (karkoli že za koga to pomeni, saj je subjektivno, a recimo, da je) in izobražena ženska, a iz delavkse družine in zarado tega brez vez in poznanstev, razgledana na več potročjih, le da v tem času, ko služb ni pretek, pač nima kariere, niti je ne more začeti, saj ne dobi dela v svoji stroki in dela v Hoferju … Govori več tujih jezikov, a nikakor ne dobi primerne službe … Ta pojav izobraženk s službo, za katero bi ji zadostovala OŠ, je danes dokaj pogost … A te avtomatske prištevate med neizobraženke, luzerke, ali izobraženost razumete bolj kot stanje duha?

Pojmi razgledana, izobražena, z dobro službo, kariero … Ni nujno, da se prekrivajo. Saj je dosti polpismenih, nerazgledanih bab z denimo triletno SŠ, z dobro službo ali pa imajo dobro postlano zaradi očetove firme.

Izobražena, ki zaradi pomanjkanja vez dela kakšno slabo plačano delo, je glede iskanja partnerja verjetno na boljšem, kot izobraženka s kariero in dosti denarja. Zakaj, je bilo že opiasno. Ni treba zdaj sicirati vsake možne variante, ki v reali obstaja, naslovno vprašanje je, zakaj imajo samozavestne IN uspešne ženske probleme z iskanjem partnerja.

Ker sploh ni nujno, da gre za samozavestne ženske. Če je nekdo samozavesten na svojem službenem področju, še ne pomeni, da se enako dobro znajde tudi v intimnem partnerskem odnosu, kjer lahko pride na plan kup negotovosti, ki se jih služba ne dotika ali pa se jih lahko prikrije, ker se pač ni potrebno spuščati na osebno čustveni nivo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Prav marko, ti relativizator, potem pa: debata je o tem, zakaj imajo karierno uspešne ženske probleme z iskanjem partnerja.

zdaj pa se nas usmili in nehaj iskat dlako v jajcu v vsaki temi, ker si tečen ko driska.

Meni se zdi, da preveč posplošujemo. Probleme z iskanjem partnerja ima veliko samskih, ki jih lahko uvrstiš v različne kategorije, med njimi je tudi kategorija, ko niso tako karierno uspešne. Preveč ste se osredotočili na to, kar nekdo počne, kot pa na samega človeka in to, kar nekdo je, kakšno je njegovo razmišljanje in kakšni so njegovi cilji/želje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Deloma se sicer strinjam s Spiderjem, čeprav ne opažam tega, da bi si uspešni in premožni moški prav načrtno iskali in raje vzeli bistveno manj uspešno žensko … Ali še pomembneje – bistveno manj razgledano žensko, s katero nimajo praktično kaj početi ali se pogovarjati, če malo karikiram, o drugem kot o vremenu in čenčah. Razen, če za ženo po patriarhalnem principu iščejo vodljivejšo in podrejenejšo, pridno, nekomplicirano ženo, intelektualni izziv pa potem v zakonu iščejo drugje.

Marsikatera, ki se “prepozna” v ‘samozavestna, uspesna, a dolgoletno samska’ je le zaradi slabega izgleda zafrustrirana pogosto pa tudi karakterno zatezen zagovornica feminizma, ki zaradi eventualno dosezene akademske izobrazbe misli, da je ne vem kako uspesna, pa ceprav niti ne sluzi kaj ekstra, niti ne fura ne vem kaksne kariero. Bog ne daj, da je se kaj podedovala, ker potem si pa ze umislja, da je boga za jajca zagrabila.

Taksne potem rade nacenjajo teme kot je ta, pa ceprav v svoji podzavesti dobro vedo, da niso v nobenem pogledu tako oh in sploh uspesne, da bi samo zaradi tega pritegnila partnerja, se najmanj pa so samozavestne, kar se tice partnerstva. So vse prej kot to.

Le komu ustreza partnerstvo s taksno zensko? Smetarju? Elektricarju? Direktorju? Nikomur!

Zadnjič sem v restavraciji poslušala žensko pri sosednji mizi. Nisem mogla mimo nje, njenih besed, njenega obnašanja, ker je tako “krilila”, da smo jo prav vsi opazili. Od trenutka, ko je stopila v prostor, je imela milijon pripomb. Prišla je z družbo in edini moški (med samimi ženskami) je izbral res najboljšo mizo. Ni minilo 10 minut, ko so se že presedali. Ves čas je želela izstopati, biti v središču in kazati svojo talentiranost ter občutek za to, kaj je prav in kaj ne. Nisem mogla verjeti. Nihče iz družbe ni imel poguma, da bi jo ustavil pri njenih “izbruhih”. Čez čas mi je bilo jasno. Bili je njihova šefica iz službe. Očitno so praznovali novo leto.
Nekdo bi v njej videl samozavestno, močno žensko, ki ve kaj hoče. V bistvu je delovala konfuzno, utrujajoče in nestabilno. No, nekaj je pa držalo kot pribito…bila je lepa:).

A si ti pomislila, da so jo opazovali zaradi lepote vse ostalo pa je bilo neopaženo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close