Zakaj samski stan?
Če ti bo lažje pri srcu : prasec sem, da, imaš prav.[/quote]
Ne pravim, da je s tem kaj narobe. Hočem samo povedat, da ima vsak svoje razloge in pričakovanja. Imaš čas, da se neodvisno od drugih posvečaš športu. Sicer kdo ve kako bi bilo:). Torej je zate to najboljša opcija. Da si prasec hahahahaha. Joke:).
Zakaj samski stan?
Večina ljudi bi odgovorila tako:
– se prilagajaš le samemu sebi
– se ne pretvarjaš, da te nekaj tudi zanima, čeprav te ne
– ne spreminjaš prehranskih navad
– se ti ni potrebno spoznavati/srečevati z ljudmi, ki so del druge osebe
– ti ni potrebno polagati računov, kje si, s kom itd
– se ti ni potrebno z nikomer ukvarjati
– ti ni potrebno dajati nobene podpore
– ni potrebno nikogar siliti v dejavnosti, ki te veselijo
– ni potrebno poslušati, gledati, spremljati stvari, za katere ti ni mar
– se ni potrebno prepirati o gospodinjskih opravilih, dopustu, otrocih
– ni potrebno na mon-u jamrati, kakšno drugo polovico imaš in iskati instant rešitev
– …
Če se najdeta dva prava, primerna, potem je bolje za oba, da se samskemu stanu odpovesta, če ljudje silijo skupaj iz drugih iz drugih razlogov in ne iz ljubezni, ne morejo pričakovati trajno zadovoljivega/srečnega odnosa. Za ljubezen ni vredno delati kalkulacij: bolj ko kalkuliraš, bolj se zakalkuliraš.
Hehe, zakaj jo potem bereš, če veš da boš prebral “prebrano” – malo občutka za selektivnost, kje trošit pozornost bi pa lahko žrtvoval – ali je to morda prezahtevna naloga? :P[/quote]
Čaka, da bo kdo napisal kaj manj predvidljivega. 🙂
Zakaj vsi nimamo radi vanilije? Ker smo si različni. Simpl. In če boš gledala na te stvari kot na to, kdor se ne strinja s mano, je proti meni, boš še mela precej težav v lajfu.
Pač, nekdo zagovarja življenje v dvoje (troje…), drugi pač samskega. Nihče ni boljši ali slabši. In ne išči(te) patologije v vsem, česar ne razumeš ali se z nečim ne strinjaš. Sam dobronameren nasvet 🙂
Jaz sem samski iz odločitve. Ne verjamem in tudi nikoli več ne bom zaupal v partnersko zvezo, ker sem po pričevanju sestrične preprosto “predober”. Zato sem se kar po nekaj groznih in bolečih zvezah odločil za samski stan. Imam ogromno prijateljic, tiste ki pa so mi všeč, pa ne napeljem nobenih seksualnih vibracij. Če katera vame dreza, ostanem hladen in ji dam jasno vedeti da pri meni ne bo nič. Preprosto nimam ne volje, ne energije se spet posvečati spoznavanju nasprotnega spola, odkrivati njihove umazane skrivnosti in reševati njihovih problemov. Posvečam se sebi in svojemu razvoju in varčujem denar samo za eno stvar…da bom posvojil v prihodnosti otroka.
Še kakšnih 5 let bom pridno varčeval in si ga bom lahko privoščil (posvojitev iz tujine), kjer bo ta moj mali posvojenček dobil topel dom in ljubečega očeta. Posvetil sem bom predvsem njegovemu uspešnemu razvoju in ga naučil vse tisto, kar me moj oče ni mogel ali ni znal. Pripravil ga bom na svet, da bo lahko samostojno zakorakal in mu stal ob strani, ko me bo potreboval. In na stara leta bom umrl srečno, vedoč kako ponosen sem na svojega sina in v kakšnega odličnega očeta bo on odrastel…v takega kot ga je njegov lastni oče naučil in mu pokazal.
Ne bo mi lahko in bom potreboval občasno pomoč, a ker sem že sam dal veliko skozi v življenju, mi ne bo hudega. In to mi bo uspelo brez partnerke, kjer bi se potencialno vedno spraševal ali me ima ona res resnično rada.
Pač imam zelo rad otroke in ker sem toliko že star, si tudi želim enega in pač delam na tem. Ne rabim jaz babe zdaj , da mi da enega, še posebej pa ne “kukavičjega otroka” od nekoga ki mi gleda v oči in laže.
Ko enkrat denar ni problem v življenju, začneš gledat na stvari s popolnoma drugega zornega kota.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://www4.slikomat.com/13/0808/pdo-sssl.jpg[/img]