Zakaj pa so se na fanta spravili?
Protesta se ne da prepovedat, tako kot se ne da prepovedat vojne. Sanjaci si domisljajo, da imajo moznost prepovedati kaj takega. Upor in vojna je stalna spremljevalka cloveka. Lahko posljejo vso policijo in vso vojsko sveta, se nobena policija niti vojska ni nikoli zmagala nobene vojne je pa marsikatero zacela. Vedno zmaga ljudstvo- tudi policaj in vojak je del ljudstva. Sanjajo nemogoce sanje ti nasi politiki (ne samo nasi) in to sred belega dne.
yram, 07.10.2021 ob 14:47
Protesta se ne da prepovedat, tako kot se ne da prepovedat vojne. Sanjaci si domisljajo, da imajo moznost prepovedati kaj takega. Upor in vojna je stalna spremljevalka cloveka. Lahko posljejo vso policijo in vso vojsko sveta, se nobena policija niti vojska ni nikoli zmagala nobene vojne je pa marsikatero zacela. Vedno zmaga ljudstvo- tudi policaj in vojak je del ljudstva. Sanjajo nemogoce sanje ti nasi politiki (ne samo nasi) in to sred belega dne.
Edini sanjači so tisti, ki mislijo da so pomembnejši od celote. Tisti, ki mislijo da zanje ne veljajo pravila in lahko počnejo kar hočejo.
Protesta se res ne sme prepovedati, vendar tudi nam drugim, ki mislimo drugače ne smete omejevati, ne gibanja, ne izražanja itd, kar se sedaj dogaja s zaporo cest, ulic. Se pravi smo na tankem ledu. Nekaj hočeš doseči za svobodo a pri tem kratiš drugim svobodo. Kaj si potem naredil, po moje nič.
Se pa naši policisti nežni proti tujim, kjub temu da jih obmetavajo s kamni. Jaz sem bil priča protesta v Nemčiji. Policisti so izdali samo ustno opozorilo, da imajo posamezniki, ženske in otroci 15 minut časa, da se umaknejo pred postopki. Ko se je začelo je top z vodo meril pred množico, če se niso umaknili, jih je dobesedno metalo po cesti, da so jih samo odvažali.
Ko so posamezniki v ulicah zažigali avtomobile so policisti samo opazovali in jih v 30 minutah obkolili, in ker so se upirali so jih tako zbili, da so jih spet odvažali s rešilci. Vse se je snemalo in so pri tem imeli tudi polno podporo tako vlade kot ljudstva. Nekateri so jim celo učitali, da bi morali ostreje nastopiti in bolj zaščititi lastnino.
Pri nas pa jamramo zaradi enega od 50.000 protestnikov.
Še dobro da so bili tam, 06.10.2021 ob 09:06
Meni pa po sliki sodeč tam izgleda kot da je mladenič vzel preveč substanc. Hvala bogu da so ga našli policisti in ga rešili pred samim sabo.
ljudje zraven so gledali vse to, videli so kako so ga pretepali… nehaj s takimi… tile se bodo morali poimensko določiti kdo so bili, ki so sodelovali v temu in upam,da jih fant toži za vse kar so mu povzročili…
gnide plave neizobražene… najprej človeka spravijo v nezavest, potem pa seveda s svojo neumno glavo ne premorejo niti toliko pameti,da vedo, kako bi morali vsaj odgovorno z njim ravnati kot uz nezavestno osebo – in ga ogrožujoče nosijo okoli kot res vrečo krompirja… seveda drugega kot tolči ne znajo – osnovne pameti v glavi ravno nimajo…
bera320, 07.10.2021 ob 16:18
ljudje zraven so gledali vse to, videli so kako so ga pretepali… nehaj s takimi… tile se bodo morali poimensko določiti kdo so bili, ki so sodelovali v temu in upam,da jih fant toži za vse kar so mu povzročili…
gnide plave neizobražene… najprej človeka spravijo v nezavest, potem pa seveda s svojo neumno glavo ne premorejo niti toliko pameti,da vedo, kako bi morali vsaj odgovorno z njim ravnati kot uz nezavestno osebo – in ga ogrožujoče nosijo okoli kot res vrečo krompirja… seveda drugega kot tolči ne znajo – osnovne pameti v glavi ravno nimajo…
In od vseh teh ljudi nima noben telefona da posname to? Čudno.
Test, 06.10.2021 ob 12:10
Bi rada tebe videla, kako gledaš s pretresom možganov. Preden se onesvestiš.
Bi rad probal?
Niste razumeli kaj sem hotla povedat, ne da se “prepovedat” in s tem preprecit upora, vojna (ne z zakonom niti z odloki) tako kot se ne da prepovedat kriminala, ubijanja itd. Zato pravim, da so sanjaci.Kaj vse je prepovedano pa se pocne. Osebno se ne udelezujem protestov, ker ne verjamem v njih, jih pa razumem. Ljudem je prekipelo. Pct ni namenjen ohranjanju zdravja in zivljenja ampak bogatenju posameznim prodani.m dusam, ki bi za denar storili vse in nic jim ni sveto. Bolj kot ne pct skodi. Skodi gostincem, trgovcem, gospodarstvu na splosno, skodi bolnim saj ne morejo normalno do zdravnika, skodi solarjem, studentom itd.
Od besed k dejanjem, 07.10.2021 ob 16:32
Pokaži namesto da blebečeš.
noja13, 07.10.2021 ob 16:47
Torej dokaz da ga dejansko niso sploh pretepali. Hvala lepa.
yram, 07.10.2021 ob 16:36
Niste razumeli kaj sem hotla povedat, ne da se “prepovedat” in s tem preprecit upora, vojna (ne z zakonom niti z odloki) tako kot se ne da prepovedat kriminala, ubijanja itd. Zato pravim, da so sanjaci.Kaj vse je prepovedano pa se pocne. Osebno se ne udelezujem protestov, ker ne verjamem v njih, jih pa razumem. Ljudem je prekipelo. Pct ni namenjen ohranjanju zdravja in zivljenja ampak bogatenju posameznim prodani.m dusam, ki bi za denar storili vse in nic jim ni sveto. Bolj kot ne pct skodi. Skodi gostincem, trgovcem, gospodarstvu na splosno, skodi bolnim saj ne morejo normalno do zdravnika, skodi solarjem, studentom itd.
Kar tako, ga niso, je že iskal pozornost. Pač ni upošteval navodil. Saj drugot ni nič drugače. Danes si šef, jutri te ni. Delavec enako, če boš zavrnil delo, te jutri ni. Pač treba odrasti, ni dovolj samo, da se odseliš od doma. Saj niste izbranci planeta zemlja. Rodili ste se zaradi drugih ne zaradi sebe.
Jaz tudi lahko rečem, da se ne bom več vozil v službo, ker je nevarno, saj pribljižno 2/3 ljudi danes ne bi opravilo izpitne vožnje. V podjetju se mi samo zahvalijo in adijo.
Enako je tudi pri teh CPT, niste izbranci in niste nič posebnega, večina pa narekuje tok življenja, s tokom kapitalizma. Izbrana smer razvoja je začrtana in temu se ne moreš upirati, saj si kot posameznik nepomemben. In to velja v vseh sferah družbe. Pri zdravniku si številka, enako v državni upravi, na delu tudi itd.
Kamal, 07.10.2021 ob 16:54
Kar tako, ga niso, je že iskal pozornost. Pač ni upošteval navodil. Saj drugot ni nič drugače. Danes si šef, jutri te ni. Delavec enako, če boš zavrnil delo, te jutri ni. Pač treba odrasti, ni dovolj samo, da se odseliš od doma. Saj niste izbranci planeta zemlja. Rodili ste se zaradi drugih ne zaradi sebe.
Jaz tudi lahko rečem, da se ne bom več vozil v službo, ker je nevarno, saj pribljižno 2/3 ljudi danes ne bi opravilo izpitne vožnje. V podjetju se mi samo zahvalijo in adijo.
Enako je tudi pri teh CPT, niste izbranci in niste nič posebnega, večina pa narekuje tok življenja, s tokom kapitalizma. Izbrana smer razvoja je začrtana in temu se ne moreš upirati, saj si kot posameznik nepomemben. In to velja v vseh sferah družbe. Pri zdravniku si številka, enako v državni upravi, na delu tudi itd.
jaja ziher tako kot jih niso ljudje, ki so sedeli po barih in so kasirali solzivec, tako kot so kasirali solzivec tudi novinarji(kki jih sicer ne podpiram ) ampak so včeraj jasno pokazali,da so policaji tolkli po vsemu, četudi so se novinarji drli zraven,da so mediji in naj jih pustijo poročati… plavih to ni brigalo – solzivec je letel v vse…
zamisli se – sploh ti ni jasno kako so lahko ti ljudje žaljivi in tudi kreeeepko presežejo svoja pooblastila – v uniformi se počutijo več – ampak neupravičeno…
kar poglej kdo največ krši zasebne podatke – z nedovoljenimi vpogledi – prav policija…
toliko o teh ljudeh v plavih oblekah – njihovem spoštovanju pravil itd.
Edini sanjači, 07.10.2021 ob 15:37
Edini sanjači so tisti, ki mislijo da so pomembnejši od celote. Tisti, ki mislijo da zanje ne veljajo pravila in lahko počnejo kar hočejo.
Ane, imaš take ki ignorirajo pravila na cesti-vozijo čez rdečo luč, vozijo tik za ritjo itd.. jok semaforji in varnostne razdalje so le za okras! tapravi sanjači!
Darwin273, 07.10.2021 ob 16:58
Kaj zavajaš s tistim odrasti?
Tebi pomeni odrasti biti suženj? Ti si se rodil zarad drugih praviš?
Glej da greš takoj v kot klečat in pet čelnih dati steni potem pa naredi selfi in ga tukaj deli. Jasno?!
Namenjeno @Kamal
Ne strinjam se s tem, da sem se rodila zaradi drugih. Rodila sem se ker sta starsa zelela druzino otroke ( vec kot eden jima pac ni bil dan, sta zelela vsaj se enega pa ni slo).
Tudi s tem se ne strinjam, da moras vedno slediti najmocnejsi in manj modrejsi credi (ni nujno da taka creda vedno hodi v pravo smer). Nasa trenutno mocnejsa, ne pa tudi pametnejsa creda (Slo) hodi po napacni poti- zal. Pa ni edina.Ce ves da nekaj ni prav in ce
imas vsaj malo poguma, pameti in pokoncnosti ji ne bos sledil.
Jaz sem sama svoj sef. Nisem odvisna od nikogar, verjetno mi ravno to daje prednost, da credo lahko zapustim in nadaljujem nekaj casa pot sama, dokler se ne pridruzim drugi credi, ki se mi zdi boljsa in ne hodi proti prepadu. Vse je stvar izbire.
Zartrose izven profila, 07.10.2021 ob 17:07
Ane, imaš take ki ignorirajo pravila na cesti-vozijo čez rdečo luč, vozijo tik za ritjo itd.. jok semaforji in varnostne razdalje so le za okras! tapravi sanjači!
Točno take sem opisal. In po tvojem ne bi smeli kaznovati take budale.
Forum je zaprt za komentiranje.