Zakaj nočejo punce na kmete
Dragunov… je zelo velika razlika med tem kaj prej misli moški, ko nima punce ali žene in potem kako dela z nji ko jo ima! Res poznam kar nekaj fletnih primerkov, ko so prav srčki na prvi pogled, no tudi kakšno leto bi se dalo zdržati ob njih, ampak potem ko te dobi takšen v roke pa ni več tisti zlati dobri srček, ki je prej govoril same sladke besede. Čisto vrjamem, da veliko samskih fantov jamra po kafičih, kako bi bili oni veseli in dobri s punco, ko pa do tega res pride pa ni ravno tako.
Jaz sem govorila za te gospodiče, ki jih poznam in takih z zahojenim mišljenjem ni malo. Ja ne glede na to da nisem z vsakih od teh o katerih govorim živela leto dni, lahko rečem, da so čisto vse moje besede več kot ustrezne za njih.
Je pa res kar praviš ti Marko, kakor si postelješ. Zato pa nobena pametna noče na kmetijo, ker že prej vidi, kako razmišlja fant s katerim se dobiva.
To je res težko razložiti nekomu, ki resnično ne pozna tega okolja. Me pa res zanima, kje je kakšen napreden izobražen, pameten, mladi kmet pri nas v Sloveniji, ja verjamem da je kakšen, ampak to so bolj izjeme kot pravilo! Ker jih res poznam veliko, ki so naredili biotehniško fakulteto, njihovo spoštovanje žensk je res na vrhuncu, pa tudi sama miselnost na splošno (v obratni smeri se ve!!!). Vem pa kako je v tujini, sploh v avstraliji so cenjeni in posledica tega tudi sami cenijo ne samo sebe in delo. Tujina je druga pesem.
Če pa govorite tudi o naravi, da bi morali biti srečni ker živimo na vasi, pa lahko rečem, da je to res. Nekaj najlepšega je ko ti zmanjka čebela za solato in greš čez dnevno lepo na vrt, odruvaš čebulo, jo svežo, zdravo poješ:) pa sveže pokošena trava, o kako to diši, pa še zmigam se ko 2h brez postanka kosim. Takih primerov je miljon in še malo, samo o inteligenci mladih in starih kmetov pa ne bi
Ta miselnost se vedno pokaže LE tam, kjer ženska, če je že izbrala takega moškega, to dovoli oziroma sprejema. Kakor si postelješ, tako boš spal.[/quote]….in ni odvisna od tega ali je moški kmet po poklicu 😉
Je pa kmetijstvo način življenja, ki se ga težko navadi nekdo, ki je bil do tedaj vajen, da je preživel bolj ali manj brez lastnega dela…. :/
Odnosi med partnerjema so pa poglavje zase in niso toliko povezani z načinom/virom preživljanja družine.
Ta miselnost se vedno pokaže LE tam, kjer ženska, če je že izbrala takega moškega, to dovoli oziroma sprejema. Kakor si postelješ, tako boš spal.[/quote]….in ni odvisna od tega ali je moški kmet po poklicu 😉
Je pa kmetijstvo način življenja, ki se ga težko navadi nekdo, ki je bil do tedaj vajen, da je preživel bolj ali manj brez lastnega dela…. :/
Odnosi med partnerjema so pa poglavje zase in niso toliko povezani z načinom/virom preživljanja družine.[/quote]
Veliko deklet, ki so tu gor napisala, da ne bi šle na kmete za tamlado, je iz kmetij. Še več je takih, ki tu gor ne pišejo, ampak mislijo tako. En tak primer je tudi moja teta, ki se ne vidiva kaj pogosto, pa je bila blazno vesela in zadovoljna ko je slišala da sva z bivšim zaključila, njen komentar pa je bil: ne glede na to kako je vaša pridna, na taki veliki kmetiji bi zelo trpela,…s tem ovržem tvoj drugi stavek.
Ja odnosi so seveda povezani z načinom življenja in to zelo. Mislila pa sem, da se to pri določeni skupini ljudi zelo vidi, vsaj jaz tako vidim in zato če posplošujem, pravim to za kmete. Katere, sm pa že prej napisala.
S tem ne zaničujem nikogar, če je kdo tako razumel. Samo povem kar vidim in povem, da se s takim nespoštovanjem žensk ne strinjam. Sama vem koliko je dela na kmetiji in za delo ne bom kritizirala pridnih ljudi:) samo miselnost, ki upam, da se popravi, pa ne zaradi mene, ampak zaradi vseh ljudi.
….in ni odvisna od tega ali je moški kmet po poklicu 😉
Odnosi med partnerjema so pa poglavje zase in niso toliko povezani z načinom/virom preživljanja družine.[/quote]
Veliko deklet, ki so tu gor napisala, da ne bi šle na kmete za tamlado, je iz kmetij. Še več je takih, ki tu gor ne pišejo, ampak mislijo tako. En tak primer je tudi moja teta, ki se ne vidiva kaj pogosto, pa je bila blazno vesela in zadovoljna ko je slišala da sva z bivšim zaključila, njen komentar pa je bil: ne glede na to kako je vaša pridna, na taki veliki kmetiji bi zelo trpela,…s tem ovržem tvoj drugi stavek.
Ja odnosi so seveda povezani z načinom življenja in to zelo. Mislila pa sem, da se to pri določeni skupini ljudi zelo vidi, vsaj jaz tako vidim in zato če posplošujem, pravim to za kmete. Katere, sm pa že prej napisala.
S tem ne zaničujem nikogar, če je kdo tako razumel. Samo povem kar vidim in povem, da se s takim nespoštovanjem žensk ne strinjam. Sama vem koliko je dela na kmetiji in za delo ne bom kritizirala pridnih ljudi:) samo miselnost, ki upam, da se popravi, pa ne zaradi mene, ampak zaradi vseh ljudi.[/quote]Po istem ključu ne bi šlo veliko deklet k kakemu obrtniku za ženo, ker oni tudi veliko delajo in imajo posledično manj časa za druženje.
Preživetje na kmetih je odvisno od pravočasno! opravljenega dela in dela je relativno veliko, se pa da zadevo olajšat z dobro organizacijo in dobro voljo sodelujočih. Tvoja teta je po moje bila bolj vesela zaradi dejstva, da z “nesojenim” nista bila kompatibilna v načinu razmišljanja, v tem da ni bil sposoben postavit meje med vama, starši in delom in še kaj bi se našlo.
Tudi če živi človek v bloku je lahko “suženj” službe, družbenih norm kaj vse kao mora imeti/početi itd. Ravno tako, če se gre živet na kmetijo. Poznam kar nekaj teh (še vedno samskih 😉 fantov, ki na morebitno partnerico gledajo zgolj kot na dodatno delovno silo, ki mu bo zraven še rodila naslednika/e za kmetijo….. 🙁
Dvomim, da jim bo s takim načinom razmišljanja kot ga imajo sedaj kaj takega resnično uspelo. In na nek način bolje, da jim ne 😉
Lahko pa “prava” ženska naredi “čudeže”. Če hoče? 😉
:D
Kekec je raztrgal nesmisle o trpljenju na kmetih, ki zadevajo (fizično) delo, kvaliteto življenja…, se pa strinjam s tistim delom kjer “kandidati” za skupno življenje ne zmorejo toliko čustev, empatije….al ne vem česa, da bi se zavzeli za tisto kar si menda želijo in jim je več za “grunt” ali pa šminke. 😉 🙂
So zanimiva ta razmišljanja tu gor,obenem pa zelo žalostna.Mladi kmetje morajo obvladati 1000 stvari,od strojev,živali,opazovanja narave,morajo pazit na vreme,paziti na stroške,voziti otroke v šolo,dodatne dejavnosti v šoli treningi…saj so žene običajno v službi skoraj cel dan,itd,itd.Potem ko vse podelajo se stuširajo saj prej res smrdijo po živalih,kar za delavce in mnoge mestne ljudi ne bi mogel trditi-preverjeno.Običajno s svojim trdim in prizadevnim delom toliko zaslužijo da si lahko privoščijo tudi nadovprečno garderobo,ki si jo navadni delavci ne morejo privoščit.Stanujejo običajno v dvostanovanjskih hišah kjer imajo tamladi svojo kuhinjo,svojo dnevno sobo,otroci imajo svoje sobe z računalniki…Vteh hišah sta običajno dve kopalnici dva wc v hiši pa še kakšen zunaj.Vgaraži sta običajno dva avta za tamlade-eden srednjga razreda,tastari imajo pa svojega.To pa zato ker pošteno DELAJO,skrbijo za svoje kmetije,ki so jih ali jih bodo podedovali,ob tem NISO čustveni invalidi, pa tudi SVOJE ŽENSKE imajo RADI in jih SPOŠTUJEJO,če one tudi NJIH SPOŠTUJEJO.V glavnem…..se da še marsikaj napisat,samo je modra brez veze,saj je očitno pri nas še veliko umsko omejenih ANTIkmetov.
Sem nova na forumi in pravkar sem opazila vašo debato. Doma imamo kmetijo in jst tut še nimam fanta. Ampk ko govrimo da iamjo punce problem pridt na kmete. S tem se nebi popolnoma strinjala…Kajti fantje imajo tudi podobne probleme. Če mi je en fnt ušeč pa tko klepetava in ko mu povem da sm s kmetov za njega nism več zanimiva. Ker, ko mu to povem potem že pomisli na krave, smradi, umazanijo …in use ostalo. T ko da nimajo porblema samo fantje temvreč ga imamo tudi punce. Pa fantje saj nekateri so v teh časi tud zlo zbirčni. Vsi bi samo najbol polpolna dekleta, če se po domače izrazim “afne”, tiste k pa smo s kmetov, pridne, delovne, pa k nimamo časa samo za lišpanje pa šminkanje pa ns še nuben ne pogleda. Tako je moje mnenje o tem…
A ti pa misliš, da nisi? Čustven mislim? Se slabo poznaš. :)[/quote]važn da ti poznaš vse sodelujoče u nulo, ko si non stop priklopljen sem gor.[/quote]Ni mu lahko, ko vas je vedno toliko na novo, je pa malo bolj enostavno, ko vsi pišete (skoraj) enake komentarje z vedno isto temo :/
važn da ti poznaš vse sodelujoče u nulo, ko si non stop priklopljen sem gor.[/quote]Ni mu lahko, ko vas je vedno toliko na novo, je pa malo bolj enostavno, ko vsi pišete (skoraj) enake komentarje z vedno isto temo :/[/quote]
Ježešmarija kako pikamo danes :))))
Saj se vendar ne bomo postavljali na njegov nivo… Kako je že tista …. kdor se prereka z idioti je … idiot 🙂
Kaj pa, če idiotov ni in so samo različni pogledi? :)[/quote
V svoji mladosti bi se strinjala s tabo. Zdaj sem malo bolj “zahtevna”. 🙂
Če nekdo nima nobenega boljšega argumenta kot “važn da ti poznaš vse sodelujoče u nulo, ko si non stop priklopljen sem gor” .. pač … brez zamere, ampak se mi ne zdi ravno prepričljiv kot argument.
Morda sem malo pristranska 🙂 Zadnje čase imam veliko opravka z ljudmi, ki na drugačno mnenje reagirajo točno tako – užaljeno in vzvišeno – in je z njimi res ful težko delat, saj niso pripravljeni na noben dialog in se počutijo ogrožene od vsakega mnenja, ki ni identično njihovemu. In če jih kdo “presega” ne znajo reč “vau, maš prav, dobra ideja, nisem pomislil, ampak zdaj res bom”, ampak se zabubijo…
grem, da ne bom komu pokvarila teka ali prebave 🙂
Pandora, saj se strinjam s tabo. Ampak še vedno gre le za drugačne poglede, navadno zelo ozke, iz česar sledi ozka “argumentaža”. Logično. Je pa res, da debata s takimi ni možna in je res, da se včasih ni vredno ukvarjati. Ampak včasih si pa vendarle tudi oni prislužijo delček pozornosti, čeprav le v obliki heca, sarkazma. :))
Mislim, da smo vsi (večina) bili takšni v mlajših letih, res pa je, da se nekateri ne spremenijo tudi pozneje.
Forum je zaprt za komentiranje.