Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj nočejo punce na kmete

Zakaj nočejo punce na kmete

haha ne žal nisem 🙂 samo predlagam

Škoda : )

mam pa kr simpatično sosedo samsko ni sicer velki kmetovalec imajo malo kmetijo je pa ful pridna 🙂

Jaz se opravičujem, ker nisem prebrala vseh 3 strani, pa še avtorjev post bolj površno. Pritegnil me je naslov, in sicer bi komentirala, da obstajajo tudi punce, ki jih ne bi bilo sram it na kmetijo, pa še za kakšno delo bi poprijele (pa četud z diplomo in podobnimi papirji)!

Življenje v mestu je sicer nobel in fajn, ampak nekaterim je narava in delo samo po sebi vrednota (pa makar nas označite za tradicionalistke, kar res ni nujno slabo).

Tko da, ne obupat! 🙂

Te punce ti večinoma ne bodo delale na kmetiji. Več ali manj so bolj urejene in po modi kot naše ženske, bolj so prefinjene, razen seveda tistih, ki jih stiska pelje v prostitucijo itd. Privlači jih razkošno življenje, mogoče kakšno fino delo, in to je to.

Za kmetije so bile izredne naše babice, garale so v težkih in mizernih razmerah, kakšno ponižno dekle bi se našlo, ki jo privlači narava, pa velik izbor med navdušenci na bio kmetije, tega imaš ogromno. Mlade družine, ki pustijo vse in gredo na kmetije.

Si me spomnila na clanek Mazzinija, o slovenskih vrednotah, pridnosti, garastvu. 🙂

Avtor: a poves kaj si vascani mislijo o fantu in Ukrajinki? Vcasih smo se salili, da bi soseda kap zadela, ce bi videl crnca na bliznji kmetiji traktor vozit. lol

tako podobno bi razmišljali pripadniki Ku Klux Klana. 😉

tebi Dater pa sigurno ne bi pogled zašel s traktorja, če bi na njemu sedela kakšna takšna mačka:

http://www.playboy.si/dekleta/sanjsko-dekle/nadiya-bychkova/

tako podobno bi razmišljali pripadniki Ku Klux Klana. 😉

tebi Dater pa sigurno ne bi pogled zašel s traktorja, če bi na njemu sedela kakšna takšna mačka:

http://www.playboy.si/dekleta/sanjsko-dekle/nadiya-bychkova/%5B/quote%5D
Mislim, da bi bil enako pozoren, ce bi kje v Sloveniji na traktorju videl crnca ali tako punco. So podobna redkost, lol.

No, da še jaz nekaj napišem, ker je zelo zanimiva tema 🙂 Jaz mislim, da dekleta nočejo na kmetijo, ker vejo, da se bo po službi še delalo. Poznam veliko punc, ki so ali s kmetij ali iz mesta in nobeni ni za delat na kmetiji. Tiste “kmečke” želijo mestno življenje, tiste mestne pa raje posedajo po kafičih vmestu, so urejene, se družijo s prijatelji kot pa npr. okopavajo koruzo …
Jaz sem iz mesta (čisto mestno dekle) ampak trenutno živim na kmetiji pri fantu. Skupaj sva 3 leta in trenutno si delama svoje stanovanje v mansardi z lastnim vhodom. Večina je že narejenega, čakamo še na notranjo opremo (predvsem kuhinja:)). Mene smrad ne moti, rada delam, zdaj ne hodim več v službo, ker nimam statusa, čakam na službo. Sem profesorica in vzgojiteljica. Ja, imam smolo, da sem ravno v teh vodah. No, moje delo na kmetiji je hranjenje zajcev, delo v vinogradu, grabljenje sena, okopavanje koruze, krompirja, gospodinjska opravila, cepanje, zlaganje in rezanje drv (tu in tam). V hlev ne hodim, razen ko sta tašča in tast na morju (oni grejo en teden, mi2 grema en teden). Ponavadi mi2 ne hodima v hlev, to opravita tašča in tast. Dokler je hodila tašča v službo, ni hodila v hlev, mogoče je šla le zvečer.
V glavnem jaz sem mojemu rekla, da hočem imeti svojo kuhinjo in lasten vhod, zato ker je njegova mama problematična. Rada komandira glede dela. Jaz če ne morem pomagat (prevajam občasno), to tudi povem, ker zase moram poskrbeti. Na tej kmetiji ni nič mojega, niti ne bo, tako, da moram izkoristit možnost za zaslužek. Je pa kmetija prepisana na fanta, on ima vse. Moti me pri njemu, ker se zelo ozira na očeta in mamo, ona vodi kmetijo, ne on … Bomo vidli kak bo naprej.
Je pa tudi res, da se mi zdi, da so kmečki fantje bolj zaprti v sebe, bolj čustveno hladni, bolj po moško vse al kak naj rečem, kot pa mestni. Mislim, da je to zaradi dela tak in zato ker so tako vzgojeni. Mi pa ta lastnost ni najbolj všeč.

Aja še nekaj sem pozabila omeniti, tisto najhujše delo je itak nekje maja, junija pa potem, ko se seno grabi, pozimi pa dela ni, razen živali moraš porihtat, to pa je zanemarljivo. Pa nekje sem zasledila, da je enim pomembna moda, lakiranje nohtov, frizurca itd … sama tudi med njih spadam, nohtov več nimam podaljšanih, zaradi dela, tako, da imam samo nalakirane, lase si urejam, oblačim pa se modno 🙂 mislim to pa res ne morš rečt, da grejo sam take bolj starokopitne na kmete 😀

Mestno punco ti ziher ne bo uspel zvlečt na kmetijo.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

ker kriza še ni tako zajela veter v kadra, da bi bejbe nastavljale že zato, da kaj toplega dobijo v sebe.
še leto – dve … pa se bodo mamice z otroki drenjale katera bo lahko za “tamlado” vsaj za nekaj časa

aja — še ocialo je treba stanjšati

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Veste kaj,tkole bom rekla.
Ene ko sem smrklja bla,sem kar pridno mogla delat na kmetiji.Mi nič ni falilo,malce krompirčka posadit,pa koruzo okopavat (na roke se razume) ,kakšno mrvo obrnt in zvečer čez ograjo švercat na bazen,maaa to so bli časi:))

Hrane je blo vedno,kakšno kislo mleko zvečer pa tople murke.
Se strinjam z prejšnjim postom zgoraj.

Še prosile bodo če jih bo kakšen kmečki fant za (želel)

Kak ne? Če pa sem jaz mestna punca, kaj nisi prebral al kaj?:D

Ja ena proti zwei millionen

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Zakaj nočejo punce na kmete

Tako zakomplicirano vprašanje o katerem se da toliko za razglabljat pa tako veliko filozofirat pa zelo malo povedat.

Vbistvu je tako…

Jaz imam 40 urni delovnik + 2 soboti v mesecu od 8:00-12:00

Starši in stari starši so v času Jugoslavije zgradili Vikend in imamo cca. 30 AROV zemlje okrog vikenda (ene 60 trsov, 10 jablan/hrušk/češenj/višenj ter ene 10 kvadratnih metrov vrta…

Delam vsak dan od 9:00 do 17:00 pridem domov si naredim za jest porihtam kaj doma se za par minutk vsedem za PC in imam že spet DELO na vikendu (zato ker pač starši več vsega ne zmorejo oz. imajo tudi oni 8 urne službe) Saj ne da je delo na vikendu vsakodnevno ampak običajno mi to delo na vikendu pomeni da

1. Ne morem se it socializirat na igrišče/gostilno
2. Ne morem se relaksirat
3. Ni čas porabljen za mene ampak za vikend ki si ga je omislil nekdo drug. delam pa JAZ!

Niti PREDSTAVLJAT si ne morem da bi moja starša imela par HEKTARJEV njive ali drevoredov…

Problem imeti zemljo je to da jo imajo le redki dovolj da lahko živijo od svoje zemlje ampak mora vsak še hodit v službo in to dvoje skupaj pomeni NIČ PROSTEGA ČASA zato ker si odvisen od tega kdaj seješ, režeš drevje, zalivaš, pobiraš sadje/grozdje itd, sadiš, okopavaš. zalivaš…

Vbistvu je tvoje življenje PODREJENO v prvi meri Službi, potem zemlji in potem imaš še hišo, ZVEZO, šele potem pridejo hobiji in prosti čas…

In le redkokatera in tudi redkokateri si želi postavit še 1 oviro preden pride do HOBIJEV in PROSTEGA časa.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Berem te poste, pa me nekaj moti. Nihče ne govori o otrocih, pa ima prav ženska z njimi največ dela, če ni na kmetiji in dokler ne odrastejo. Ali jih torej, če živi na kmetiji, mora dati na stranski tir?

ni za verjemat … ampak z otroci na kmetih ni toliko dela kot v mestu. Si sami najdejo interesne aktivnosti.
Pa še veliko prostora imajo in jih ni treba ves čas nadzorovati.
In čas se bolj racionalno izrabi.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

ni za verjemat … ampak z otroci na kmetih ni toliko dela kot v mestu. Si sami najdejo interesne aktivnosti.
In čas se bolj racionalno izrabi.[/quote]

A ti misliš, da so otroci na kmetih pa samorastniki ali kako? :)))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ne vem, zakaj toliko kmečkih pobov vztraja v svojem stanu, če jim kmečko življenje predstavlja tak napor in toliko razočaranja. Nič drugega ni slišat od njih, ko opisujejo svoje življenje, kot samo pritoževanje na tegobami: samo garanje, nič prostega časa, babe ne morem dobit… Zakaj enkrat ne pogledate res vase, si priznate, da to ni za vas, prodajte vse skup in se preselite ven iz tega frustrirajočega okolja? Zakaj vztrajat v lastnih mukah? Kupite si stanovanja v blokih, če boste dovolj iztržili za posestva, vam niti v službe več ne bo treba. Imeli boste prosti čas in s prodajnim izplenom morda za kratek čas še osrečili kakšno ukrajinsko dekle negovanih nohtkov. Če si kmečkega rodu, še ne pomeni, da si res rojen za to. Že od nekdaj so se na deželi rojevali takšni, ki so bežali iz usode svojih staršev. Nekateri v vojsko, v mornarico, v mesta, med duhovščino, med avanturiste vseh mogočih profilov… Svet je velik…

In čas se bolj racionalno izrabi.[/quote]

A ti misliš, da so otroci na kmetih pa samorastniki ali kako? :)))[/quote]

kaj “mislim” sem jasno napisal.

Tudi mene zanima, zakaj tipi vztrajate na kmetih, če vas pa okolje evidentno frustrira in se nobena noče k vam preselit. Pomanjkanje osebne samoinicitive, vdanost v usodo..?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Problem je v tem, da večini ljudi ne diši trdo delati.
Jaz priznam. Bolj enostavno je služiti denar v službi kot na kmetiji. Delat na kmetiji je bolj trdo, težje zaslužiš denar. Sem s kmetije, zato vem kako je.
Res pa je, da če bi bila brez službe, pa bi delala na kmetiji. Samo, da bi kaj zaslužila. Veliko brezposelnih pa tega noče počet. Poznam veliko kmetov, ki rabijo pomoč, dobijo brezposelne z Zavoda, ki pridejo 1x, 2x,… potem jih pa ni več. Zato veliko raje najamejo tujce, ker so veliko bolj pridni za delat.
Tisti, ki se sprašujete zakaj eni vztrajajo na kmetijah, vprašajte od kje je prišla malica, ki jo zdajle jeste. Pisarnarji pač ne pridelate nič za pod zob.
Vsaka čast vsem kmetom. Jaz priznam, da sem prelena, da bi delala na kmetiji. Razen seveda, če bi ostala brez službe pa ne bi pomišljalala ali kmetovat ali ne. Potem pa trdo delo ne bi bilo ovira. Bolje kot vegetirat na socialki.

Ni vsak za kmetijo. Tisti, ki mu življenje na kmetih ustreza, ne jamra po forumih, kako je hudo živet na kmetiji. Tisti, ki jamrajo, jim očitno ne ustreza. A nimajo življenjskega poguma, d abi poskusili drugačno življenje.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Poznam enega, ki je visoko izobražen in redno in z veseljem opravlja svojo službo v mestu. Ko pride domov, poje in dela na kmetiji, ker mu je to v veselje. In tega ne jemlje kot breme. In ne jamra….Je res, da je od malega doma na kmetiji, tako je tudi vzgojen.
Njegova partnerica je ”mestno dekle”, visoko izobražena -zaposlena na odgovornem delovnem mestu-, ki je na kmetijo pripeljala 2 (!) otroka iz prvega zakona.

Doma so v isti hiši še njegovi starši. Ta mladi imajo svoj ”štuk”.

Jaz nisem videla še bolj urejene in zadovoljne družine. Skupaj dobro funkcionirajo. Dela so porazdeljena. Ni en za vse sam, da bi kar ”crknil” od dela.

Kolikor vidim, oče dela zjutraj v hlevu. Ta mlad, pa zvečer. Ženske ne hodijo v hlev. Imajo pa gospodinjska opravila čez. Pri pobiranju krompirja in zlaganju drv je edino, da res delajo vsi člani. Njive s koruzo, krompirjem….ne okopavajo. Mleka ne oddajajo za prodajo. Svinj nimajo. Živino imajo za prodajo mesa.

Doma imajo še velik zelenjavni vrt, kjer delata obe: tašča in ”ta mestna” punca.

Sami za svoje potrebe imajo: mleko, meso, krompir,jajca, drva, zelenjavo…..

Ko to gledam in berem tele vaše komentarje……..pa dejte no strašit ljudi.

Za domačo hrano je treba delati. Tudi v mesih je tako, če imate dokalj velik vrt.

Je pa vprašanje vsakega posameznika, kaj koga veseli. Ni pa za posloševati, da ”ta mestne punce” samo rade hodijo okoli po kafetkih brez dela…..

Od tega posedanja in čvekanja tudi nič ni. Mislim,da ima lahko zmerno delo na vrtu lahko prav pozitivne ”terapevtske” učinke.

Aja pa še to: v letu gredo tudi ”ta mladi” za 14 dni na morje in kak vikend smučat.

Tako, da …….vse tole napeljevanje, koliko je to težko in kako je ‘ta mladim’ hudo ob starših…….dejte no. Starši že znajo voditi kmetijo, kot je treba, vse sorte znajo.

Ta mladim prav nič ne bo škodovalo, da se kaj koristnega naučijo za življenje.

Kaj pa kdo ve, kako slabi časi lahko še pridejo. Takrat pridejo ”ta znanja” še kako prav.

lp,D

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close