Zakaj mislite da so dobri moški in ženske zasedeni?
Ni nujno, da so zasedeni. Jaz poznam veliko dobrih, kvalitetnih ljudi, ki so samski. Sploh pa biti vezan ni pokazatelj kvalitete človeka. Moje videnje je naslednje:
Vezane so predvsem ženske, ki: A) same sebe niso sposobne preživljati in imajo od veze neposredno korist. B) od otroštva sanjajo o neki srečni družini in kako bodo skupaj živeli “do konca svojih dni” – take ženske imajo plan, do kdaj mora biti družina, koliko bo otrok, kako bo otrokom ime itd. C) se zaradi veze počutijo nekaj več – takim je samo važno, da okolica vidi z nekim moškim. Če jo danes moški zapusti, bo jutri že z drugim.
Pri moškemu gre to malo drugače: Če mu je ženska simpatična, bo probal kaj doseči, potem pa odvisno. Če vidi, da se ženska zanima zanj, bo priliko sprejel (in če bo treba tudi toleriral pol njenih napak). Večina moških se ob vstopu v zvezo spremeni v copato, samo zato, da si zasigura neko žensko in da slučajno ne bi ostal sam.
Tu sem vam lepo opisal, kateri ljudje so vezani. Kje se tukaj vidi kvaliteta, pa mi res ni jasno.
Ta rek izhaja iz zgodovine, mogoče 50, 100, 200 let nazaj, ko je bila zveza oz. Poroka nujna za preživetje. Tisti ki so bili npr. pri 30ih še samski so bili res neki odpadniki družbe. Danes je popolnoma drugače. Poznam res veliko zelo v redu moških in žensk ki so samski še v 30 in 40. Edino kar se pa ne spreminja je pa to da ženskam tiktaka ura. Tu so pa res na slabšem. Ker morajo potem na hitro najdi nekoga če si želijo otroke. In ponavadi gre taka zveza potem v kurac. Zato toliko samohranilk. Te potem še težje najdejo partnerja, ker se nekim skuliranim uspešnim moškim niti slučajno ne da ukvarjat s tujimi predšolskimi pamži.
Franci248, 24.08.2025 ob 17:12
Ni nujno, da so zasedeni. Jaz poznam veliko dobrih, kvalitetnih ljudi, ki so samski. Sploh pa biti vezan ni pokazatelj kvalitete človeka. Moje videnje je naslednje:
Vezane so predvsem ženske, ki: A) same sebe niso sposobne preživljati in imajo od veze neposredno korist. B) od otroštva sanjajo o neki srečni družini in kako bodo skupaj živeli “do konca svojih dni” – take ženske imajo plan, do kdaj mora biti družina, koliko bo otrok, kako bo otrokom ime itd. C) se zaradi veze počutijo nekaj več – takim je samo važno, da okolica vidi z nekim moškim. Če jo danes moški zapusti, bo jutri že z drugim.
Pri moškemu gre to malo drugače: Če mu je ženska simpatična, bo probal kaj doseči, potem pa odvisno. Če vidi, da se ženska zanima zanj, bo priliko sprejel (in če bo treba tudi toleriral pol njenih napak). Večina moških se ob vstopu v zvezo spremeni v copato, samo zato, da si zasigura neko žensko in da slučajno ne bi ostal sam.
Tu sem vam lepo opisal, kateri ljudje so vezani. Kje se tukaj vidi kvaliteta, pa mi res ni jasno.
V zvezi smo tudi takšni, ki ljubimo svoje partnerje in nam je v dvoje ali z družino lepše kot samim. Raje se vprašajte zakaj v resnici toliko sovražite pare?
Ta rek izhaja iz zgodovine, mogoče 50, 100, 200 let nazaj, ko je bila zveza oz. poroka nujna za preživetje.
Danes se ta rek uporablja bolj kot “tolažba” ali “samopotrditev” tistih, ki so v vezah – v smislu, saj če sem pa v resni zvezi, potem sem kvaliteten material. V resnici to ničesar ne pomeni. Zakaj je neka ženska oz. moški v zvezi sem napisal zgoraj.
Forum je zaprt za komentiranje.