Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › zakaj margarina

zakaj margarina

Spodaj berem temo o stvareh, ki naj bi bile skoz v hladilniku.
Več kot polovica jih omenja margarino.
Tudi, ko berem recepte po netu, povsod margarina.

Zdaj me pa zanima, zakaj margarina?

Ker mislite, da je bolj zdrava, vam je boljša po okusu, je cenejša kot maslo, ste navajene nanjo …

Torej, zakaj margarina.

PS Pa ne se zdaj oglašat tiste, ki margarine ne kupujete 🙂

Ker se lahko maže, ko jo vzameš direkt iz hladilnika. 🙂

Ker jo je lažje namazati na kruh kot pa maslo : )
Jo pa tako malo pojemo (kdaj za zajtrk čez vikend), da nimam slabe vesti, ker je kao ful nezdrava in umetna.

vedno imamo maslo…to je zakon za zajtrk, res prva liga masla in seveda je maslo bolj zdravo od margarine!

Margarina pa je pri nas rama, le zaradi sina, ker se mu ne ljubi čakat, da se maslo malo zmehča. Sem proti margarinam, ker imam rada stvari brez kemije…v margarini je je polno in zato me ne morejo okoli prinašat, da je bolj zdrava kot maslo, ki je narejeno iz mleka in smetane!

Maslo uporabljam še pri kuhi, pire recimo, nato maslo uporabim kdaj da namazem pekač, ponev…ali ko pečem pecivo…

ostali s ena veliko hranijo z maragrinami, kot zajtrk, namaz na kruh, ene celo mislijo kak so zdrave in kako bodo hujšale, ko kupujejo razne natege, tiste manj maščob, z vitamini, nič holesterola, ma ljubi bog iz česa le so te margarine, da so tako zdrave ane;)), živi nateg.

No, pri nas ne boš našla margarine v hladilniku in pri mojih starši tudi ne. In to že vsaj 40 let. In zakaj ne. Moj stric je delal v kemični fabrki, kjer so izdelovali sestavine za margarino. Samo živo sranje in sama kemija. Enim je pa očitno važnejše to, da se lepo maže… No, vsaj po svoje…

Mi margarine nimamo in je tudi ne kupujemo in ne uporabljamo.

Hmmm, meni se zdi, da je avtorica posta izrecno napisala, da se ne oglašajte tiste, ki margarine ne kupujete…

Jaz vem, zakaj jo imajo moji starši v hladilniku: stvar navade!

hm, jao. Če si ni odrasel in si kupuje margarino sam, je to zelo zanimivo stališče.

Seveda je napisala, smo razumeli. Ampak seveda pa to ne pomeni nujno, da se takšni ne bomo oglašali. Saj nam tega avtorica teme ne more prepovedati, lahko le izrazi željo. Tudi, če se zavedamo, da v temi nismo zaželjeni, še ne pomeni, da z oglašanjem nimamo veselja:) Želje se lahko izpolnijo, lahko pa tudi ne.

nimamo, ker ne jemo nafte

Je tudi mene zmotilo, da ima toliko ljudi doma margarino.

Margarina še za čevlje namazat ni dobra, kaj šele za jest.

Mi mamo doma vedno Margo z jogurtom in sicer za to ker mi je okus dober pa res se tudi lažje maže ;)) Pojemo pa eno malo mogoče v pol leta.
Za pire, mazanje pekačev, pecivo vedno uporabljam maslo.
Margarina je samo stvar navade, ker je maslo tudi z okusom jogurta (megle- al kva je že) samo je res trd ko ga zjutraj vzameš iz hladilnika, nam se pa vedno mudi ;))

Mi pa mamo vedno margarino. Ker je dobra 😉
Pri vsej umetni hrani, ki jo imamo se mi pa ne da ukvarjat ravno z margarino. Tudi mobitel je škodljiv, pa avto, pa laserski printer itd. Pa jih vseeno uporabljam. Kaj čem, bom pač umrl od starosti namesto od zdravja.

In kaj tebe briga, kaj je v mojem hladilniku?
Tako kot mene prav nič ne briga, če ljudje jedo čips in podobno svinjarijo, ki je jaz pač ne jem.
In me ne briga, če jedo govedino in podobno s hormoni pitano svinjarijo, ki je tudi ne jem.

Tistim, ki se zjutraj mudi, kupite masleni namaz od Pomuskih mlekarn, ima 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} masla in 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} repičnega olje, zato se lažje maže kot pravo maslo.

Vedno imamo margarino v hladilniku.
Resnično ne vem, zakaj bi se obremenjevali z malenkostmi. večji problem in tudi bolj škodljivo je, ko ni v hladilniku margarine, je pa veliko vina, piva, viskija …..

No, če je tega veliko pri hiši, potem ni panike. Hudo je tam, kjer tega non stop zmanjkuje:)

Moja tašča je en tak primer človeka, ki ima polno klet alkoholnih pijač in precej piva in vina v hladilniku. A ponavadi če smo pri njej na kosilu spijemo ene tri deci (vsi skupaj), ko pa pridemo čez dva tedna spet naokrog, pa jo vprašamo, če ji lahko tisto odprto flašo stran vržemo, ker tako dolgo pa res ni dobro imeti odprtega vina.

točno to. pr ns gre rame na tone. ta velika na teden vsaj. js in brat vsak dan, on zjutraj, js zvečer, pa čeprav še kej drugega jem to mora vedno biti potem še zravn!!!! pa si ne namažem, ampak kar za vsak griz sproti dam gor tok da se jo še več pojem. 🙂
joj ko bi vedeli koliko drugega “sranja” se poje.

margarino zaradi navede, masla nikoli imeli, rama dober okus pa tudi latta je zakon! mnjami komi čakam zvečer pa še zravn med in marmelado čokotelo al pa kr samo.

ja pa še maže se lepo 🙂

Sama ne jem ne margarine ne masla,
za peko uporabljam margarino, ker je cenejša.
Kot namaz na kruh pa ima ena od punc rada maslo, druga margarino.

pri nas je maslo prepovedano, seveda pa tudi vsaka margarina ni dovoljena

Margarino uporabljam samo pri pripravi krompirjevih cmokov, slivovih cmokov in podobno.

Za na kruh pa je ne uporabljamo.
Piškoti so tudi veliko bolj okusni z maslom.

Lep večer

Tašča jo ima, stvar navade. Ji je pač dobra.
Meni ni, možu tudi ne, pa še dejansko je industrijski proizvod, zato smo na maslu. Si ga pa nihče ne maže na kruh. Otroc imajo raje mlečne namaze ali sir.

Hmm, men pa tud maslo ni tko nedolžno…
Jaz sicer vedno kupujem Becel in ja, jem ga namazanega na kruhu, z domačo marmelado. Zame nepogrešljivi zajtrk.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close