zakaj margarina
Vidim, da večina kupuje margarino, ker se lažje maže na kruh (zjutraj da se mudi). Pa me zanima, a se zjutraj takoj iz postelje direktno zapodite jest zajtrk? Jaz si med tednim najprej dam ven iz hladilnika jogurt, da se malo ogreje (vmes telovadim in se stuširam), med vikendom pa sploh traja kar nekaj časa, preden se spravimo jest. V tem času se pa maslo že zdavnaj omehča (kupujemo President maslo za mazanje, ki je po 10 minutah na sobni temperaturi že uporabno).
Pri tašči imajo vedno margarino. Ne vem zakaj, mogoče še navada iz časov ko je bilo treba šparat, ker zdaj ji definitivno ni več treba. Podobno je pri moji mami, ima maslo za na kruh namazat, za pečt pa margarino, ker je cenejša. Lol. Pri penziji, ki je višja od moje plače. Oboji seveda na veliko porabljajo svinjsko mast, kljub težavam s pritiskom in težo. Po tri piskre masti – čista mast, mali ocvirki in taveliki ocvirki. Kaj jim naj, stran jim ne bom metala, težit pa sem se naveličala.
Vsi, ki vam je maslo pretrdo: sama ga odrežem sproti en kos in ga imam kar pri kruhu na sobni temperaturi. Seveda sproti odmerim tako količino, kot jo v 2-3 dneh porabimo. V tem času se maslo na pultu ne bo nič pokvarilo.
Forum je zaprt za komentiranje.