Zakaj krepostneži mislite, da ste kakorkoli boljši?
V imenu tistih ki smo že čez štirideset… Sem imel pripravljen odgovor na tole tvojo temo, ampak nima smisla- si Enostavno Prezelen.[/quote]
Tema je od Spiderja, jst pa nisem Spider.
Kmet.[/quote] Kmet? I .wish. Se opravičujem, ne tema ampak post. Bolje?
Ja in zdaj rabimo še rešitev, kdo bo te okvirje postavil, ti, jaz, Marko, On_ skela, Margot, antilopa, matjazko, Dater? Sadni?
Pa taki parametri bodo zlo zakomplicirani, ker se obdobje do obdobja, razlikuje, naša zrelost, mišljenje, samozadostnost, želje, pričakovanja, in ne smeš zanemarit globalnega vpliva, kot je kriza, recesija ipd……..
10 let samskega razmerja pri 20-30 ali 10 let razmerja pri 50-60 sta dva čist drugačna svetova (po moje), samskost 0-18 let pač ne šteje, ker to je neumnost….
Enako kot sta 10 let samskega življenja med 1990-2000 proti 10 let samskega življenja med 2004-2014 čist drugačnea svetova, zaradi drugih dejavnikov…… druga generacija ljudi, drugačna klima, drugačna gospodarska zadeva itd. ki vse vpliva na človeka, na določen način…..
Iz tega lahko potem potegnemo, da edino smiselno bi bilo, da bi tisti ki so trenintno v zvezi govorili le o zvezi, drugi pa izključno o samskem lajfu, ker je danes samski lajf drugačen kot pred XY+ leti…….. ampak saj veš da nam to ne bo uspelo regulirat kajne 😀
Ne. Posplošuješ. Želim povedati samo, da tisti, ki ima za sabo 5 kratkotrajnih propadlih razmerij (in ki praviloma propadejo na isti točki), je težko kredibilen zagovornik samskega stanu – saj je jasno, da je samski zato, ker se je potem, ko je petkrat padel na nos, odločil, da na kolo ne bo stopil več. In ni nič narobe s kolesom, ampak on očitno ne zna kolesarit. Kar spet ni nič narobe, če si je to sposoben priznati in s tem normalno živeti. [/quote]
Morda res, čeprav jaz ne bi kar reko, da je nekaj JASNO, pa naj bo 5 ali 15 propadlih zvez na podoben ali celo identičen način…….. Jaz vem samo to, da mi ne more nekdo ki je že XY let v zvezi pametovat, in dajat nasvete, kako je treba v zvezi DANES, z DANAŠNJO generacijo ljudi ali še huje, kako je treba danes osvajat (Opazla boš da kakšen Marko zelo rad daje takšne ”nasvete” on bo reko v hecu, ki so katastrofalni)
Ja in zdaj rabimo še rešitev, kdo bo te okvirje postavil, ti, jaz, Marko, On_ skela, Margot, antilopa, matjazko, Dater? Sadni?
Pa taki parametri bodo zlo zakomplicirani, ker se obdobje do obdobja, razlikuje, naša zrelost, mišljenje, samozadostnost, želje, pričakovanja, in ne smeš zanemarit globalnega vpliva, kot je kriza, recesija ipd……..
10 let samskega razmerja pri 20-30 ali 10 let razmerja pri 50-60 sta dva čist drugačna svetova (po moje), samskost 0-18 let pač ne šteje, ker to je neumnost….
Enako kot sta 10 let samskega življenja med 1990-2000 proti 10 let samskega življenja med 2004-2014 čist drugačnea svetova, zaradi drugih dejavnikov…… druga generacija ljudi, drugačna klima, drugačna gospodarska zadeva itd. ki vse vpliva na človeka, na določen način…..
Iz tega lahko potem potegnemo, da edino smiselno bi bilo, da bi tisti ki so trenintno v zvezi govorili le o zvezi, drugi pa izključno o samskem lajfu, ker je danes samski lajf drugačen kot pred XY+ leti…….. ampak saj veš da nam to ne bo uspelo regulirat kajne 😀
Ne. Posplošuješ. Želim povedati samo, da tisti, ki ima za sabo 5 kratkotrajnih propadlih razmerij (in ki praviloma propadejo na isti točki), je težko kredibilen zagovornik samskega stanu – saj je jasno, da je samski zato, ker se je potem, ko je petkrat padel na nos, odločil, da na kolo ne bo stopil več. In ni nič narobe s kolesom, ampak on očitno ne zna kolesarit. Kar spet ni nič narobe, če si je to sposoben priznati in s tem normalno živeti.
Morda res, čeprav jaz ne bi kar reko, da je nekaj JASNO, pa naj bo 5 ali 15 propadlih zvez na podoben ali celo identičen način…….. Jaz vem samo to, da mi ne more nekdo ki je že XY let v zvezi pametovat, in dajat nasvete, kako je treba v zvezi DANES, z DANAŠNJO generacijo ljudi ali še huje, kako je treba danes osvajat (Opazla boš da kakšen Marko zelo rad daje takšne ”nasvete” on bo reko v hecu, ki so katastrofalni)[/quote]
Dragi Matkič,
na svetu se opravlja vsak nad na stotine primerjalnih raziskav, kjer je bistveno težje določit parametre kot v tem primeru. Če bi kdo želel resno o tem razpravljati, bi pač to lahko naredili. Če pa je bolj komot, da ostanemo na gostilniškem nivoju (kjer se lahko samo hvališ s takimi in drugačnimi izkušnjami, ni pa treba biti posebej eksakten), pa je tako – kot beremo.
Ne strinjam se s spremenljivko “čas”, kot jo ti uvajaš. V končni fazi tudi tisti, ki je v resni vezi zdaj (pa čeprav je vanjo stopil pred x leti), srečuje konkurenco zdaj, sooča se z izzivi, ki so sad današnjega časa in današnje tehnologije. Tudi starejši (50+) se ubadajo z zmenkarijami preko neta, seksom preko neta, …. – in vse to je odraz TEGA časa, (in vpliva na njihove zveze, ki so nastale lahko tudi pred 20 ali 30 leti) in ne časa, ko so oni stopili v vezo.
Ja no potem pa povej parametre…. jaz grem stavit, da se ne bomo strinjali v nobenih podanih parametrih VSI, ali pa 90%+
Jaz jih ne upam sodit ali določat….
Evo vidiš, se že ne strinjamo 😛
Pa vendar je čas, bistven faktor…. nevem koliko si stara, ampak moj deda, ko mi je razlagal kako so bile ”zmenkarije” leta 1950 je to čist nek drug svet kot danes…. in kdo je njemu danes konkurenca? 25 letnik, bo mojo babico žical pri 80tih? Komaj čakajo, v vrsti stojijo najboljši 25 letniki, da bi nudli konkurenco katere se moj deda boji, no se je je bal, dokelr je bil še živ……….
In tudi 50+ letniki, ki so v zvezo stopli pred reciva 20+ leti, kdo jim je danes konkurenca? A misliš da si najboljši, najbolj sposobni in najlepši 25 letniki želijo 55 letnih? Nak, odpade, mogoče bi kdo kero ”povaljal” ker je res seksi ampak to so odstotki zanemarljivi, tako tistih ki bi jo, kot tiste ki so tega pri 50+ vredne…..
In tudi ni res da se danes starejši ki so še samski(ali starejše) soočajo z izzivi ki so plod nove generacije, to enostavno ne more bit res, razen če predpostavljaš da 50+ letnik osvaja 25 letno, ali celo 18 letno, potem se strinjam….. ti moraš razumet, da 30, 40, 50 letniki (ali letnice) imajo čist neki drugi stil govora, razumevanja, razmišljanja kot 18 letnice ali 25 letnice (ali tu okrog pač dajem primere v številkah) in če danes 45 letnik išče 45 letnic +/- 5 let, bo naletel na podobno mislečo žensko svoje ”generacije” ki bo resda malo spremenjena zaradi napredka tehnike, in ”okužena” z modernim časom, ampak niti približno ne tako, kot neka punca (ali moški) ki se je rodil leta 1995 in praktično od otroštva pozna PC, mobitel, tv, enostavnost bivanja itd)
Čas je pomemben faktor, in četudi danes živimo tako 18, kot 25 kot 50 letniki v istem času, je v glavah to čisto en drugi čas, in tako bo ostalo, tako kot bodo generacije za mano, živele v nekem drugem času, ker se ne bodo spominjale kako je blo ko si imel telefonski internet s 4,7kb prenosa, kako je blo piskanje ko si se povezal na internet, kako je blo stiskat gumb TURBO na PCjih iz predpotopne dobe, kako je bilo v DOS pisat da si si naštelal igrico ipd……….
Torej povej mi Pandora, kakšna konkurenca je 25 letnik, za mojega drugega še živečega deda in njegovo 80 letno ženo, torej mojo babico? Misliš da on to jemlje kot konkurenco? Odpade! Enako je pri 50+ letniku….. pa tudi 40+…. pa tudi pri 30+ letniku če predpostavljam da imajo vsi nekje v svojih letih tudi punce oz žene….
Ja so konkurenca tudi, ampak zanemarljivemu odstotku, in ob predpogoju da zgledajo te 30-50 letnice, res kot najboljše MILFE ali nenormalno nadpovprečno lepe, ampak teh je na 1000 MORDA 1 (občutno več pri 30-40 rangu, pa še vedno ne več kot 5% po moji presoji)
Tvoja 80 letna babica ni na tem forumu, tako kot kakšen 5 letni otrok tudi ni. Tako da bi bilo treba Gaussovo krivuljo na koncih malce porezat, da se pogovarjamo o neki srednji populaciji. 20-60? 25-55?
Vse to, kar razlagaš o konkurenci je v popolnem nasprotju s tem, kar vsak dan človek bere na tem forumu. Zdi se, da vsak 50 letnik osvaja 25 letnice 🙂 .. in to več kot uspešno :D.
Predpostavka, da imajo vsi v svojih letih punce/žene, je zelo toga. Jaz si je ne bi upala postaviti. Se mi zdi, da v realnosti prepogosto ne drži. Če že pogledam skozi okno in razmislim, kako je pri mojih sosedih – zadeva na pije vode. Je kar nekaj večjih razlik, pa živim v tradicionalno zelo konservativnem okolju.
Parametri niso nekaj, s čimer ti sodiš. So predmet dogovora, nek sporazum, ki nima nič skupnega z resnico. Kot se dogovoriš, da bomo vsi prišli v pižamah, če imaš pižama party. In to ne pomeni, da hodiš v pišami okolji Ali kot se dogovoriš, da bo na vrtu igrišče od tu do tam. Ne gre za to, da bi bilo edino pravo igrišče takšno, ali da bi moralo imeti takšne in takšne mere. Parametri so sredstvo, s katero omejiš svojo raziskavo in poveš, da boš primerjal to in to, ne pa tega in tega. Tisto, kar “izpustiš”, sodi pa v “omejitve študije” 🙂
Jaz nimam nobenih težav predlagat parametrov. 10 let veze vs. kaj? 5 ali 10 let samskosti? Brez vmesnih krajših vez? Ali rabimo isto število let za oba primera ali ne?
Sorry, Pandora1, ti si enostavno manj pametna, kot se nam tukaj predstavljas. To sem opazil ze v tvojih replikah meni, tokrat pa je se toliko bolj ocitno. Toliko tvoje argumentacije je enostavno skregane z realnostjo, pa ce jih se tako zavijas i celofan kvazi akademskega jezika.
Se absolutno strinjan z Matkicem. “Pravila igre” se skozi cas mocno spreminjajo. Vecina moskih, ki so se pred 20 leti poparckal s svojo prvo punco, nima blage veze kaj pomeni biti danes na dating sceni, niti so merodajni za dinamiko v vezi s tipicno s femiizmom napumpano zensko danasnjice. Isto velja za zenske.
Moja osebna filozofija se glasi: Od pičke stran se držat, čim manj delat in na flašo se priklopit! Sliši se bogokletno, vem, ampak meni pomaga ohranjati zdravje. Pri vsem pijančevanju in zabušantstvu bi moral po ortodoksnih teorijah biti že na cevkah tik pred smrtjo, sem pa čil in zdrav kot malokdo pri mojih letih. Pijača, če jo obvladaš, ti lajša vsakršne tegobe življenja, baba pa še nobenemu človeku ni dobrega povzročila. Kdor se je prepustil ženski, brez lastne hrbtenice in trdnega stališča, ta je vsak propadel kot suvereno človeško bitje.
LOL…sej če ne bi blo žalostno….
Pijačo obvladaš?
Kakšen fenomen.
Ker ostalih 99.999% ljudi na svetu pijača obvlada NJIH in ne obratno.
Ne pozabi svojega (mladega, zdravega in čvrstega) trupla zapustiti znanosti, da preštudirajo
to anomalijo…
Lej, sej je simpl, pa nč se ne spremeni, če sam sebi priznaš – življenja (in žensk) ne obvladaš,
se jih bojiš in zato bežiš v pijačo (in še kaj. ) Sej nč narobe, nisi edini, ti kar tako naprej,
edin kar ni apetitlih je to, da se s tem hvališ in svoj način propagiraš kot “pravi”…..ker izpadeš
patetično in ne frajersko….(izgovorov zakaj se priklopit na flašo je toliko, da še eden ne more
biti več izviren)
Zarostane stare device feministične in copatarski loleki se nimate kaj usajat. Zazrite se raje v praznino lastnih življenj. Ne bi vam škodilo malo alkohola za popestritev sivine. Samo se bojim, da tudi za zmerni alkoholizem niste sposobni. Vam, malomeščanskim cepcem, itak vse škodi. Še dobro, da vsaj farmacevtska industrija lahko služi na vas. Vsaj za to ste koristni.
Sej vem, da boli….ampak doza resnice vsake toliko časa ne škodi, a veš. Če si tak car, jo boš
pa ja prenesel….[/quote]
Mislim, da v tem momentu zre v svoje, pardon svojo prazno steklenico in že ima nagledano eno polno. Več sreče prihodnjič. 🙂
Sej vem, da boli….ampak doza resnice vsake toliko časa ne škodi, a veš. Če si tak car, jo boš
pa ja prenesel….[/quote]
Mislim, da v tem momentu zre v svoje, pardon svojo prazno steklenico in že ima nagledano eno polno. Več sreče prihodnjič. :)[/quote]
A to ti copatarski lolek sporočaš zarostani stari devici :-))) ?
Men je to jasno, ja.
Ena kronično brez desca, drugi konstantno brez babe, oba zagovornika klasičnega družinskega življenja, ki ga v tem zemeljskem bivanju ne bosta deležna, ne znata se organizirat, da bi živela po svojem prepričanju, potem se pa z nažganim marihuanco ukvarjata in mu poskušata neke svoje vidike življenja podtikat, ki jih niti sama nista sposobna realizirat.
Forum je zaprt za komentiranje.