Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj je umrl Boris Strel ?

Zakaj je umrl Boris Strel ?

A kdo ve?

Bil je veliko premlad

samomor?

Tukaj ste vecinoma skoraj vsi nesramni do Avtorjev tem.

Počasi mi gre to zelo na živce, vsake kvatre malo preberem da vidim kaj se kaj dogaja in vedno isto-SAMO ŽALITE… Prišla sem do zaključka, da ste žal vsi nesrecni tako ali drugace….

Nekdo nekaj lepo vpraša… Madona ga je treba takoj nahrulit…

Torej, Delo poroča, da naj bi šlo za samomor. http://www.delo.si/sport/zimski-sporti/umrl-je-boris-strel.html

Meni pa gredo pa točno taka vprašanja na živce, razna natolcevanja, ugibanja o nekom…

Tudi meni gre na živce, da ste tako pametni do avtorja, ki nekaj popolnoma normalno vpraša.

V vseh časopisih piše,d a je umrl, potem pa človek ne sme vprašati in pravite, da mrhovinariš. Kako naj človek razume ljudi? Zakaj pa ne pišete na časopise, naj odstranijo te novice?

Kaj je naorbe s tem, če človek vpraša zakaj je umrl? Neumni so samo odgovori. Kam je prišla ta družba, do kakšne stopnje nestrpnosti pa še lahko gremo?

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

eh.. Primož..skos pozabljate.. TO JE MON = VIRTUALA
kar pomeni da se pasejo določeni profili ljudi (ne ravno vsakdanji) plus če dodamo še vse je anonimno kar je toliko slajše.. mene sploh ne preseneča.. uf to še ni nič,če se name sprvajo se kar kadi..
mi je smešno :))))))))

___________________________________________________________ http://www.facebook.com/rednnammay ___________________________________________________________

Meni pa gredo pa točno taka vprašanja na živce, razna natolcevanja, ugibanja o nekom…[/quote]

Meni tudi.

Mene pa zanima ali je imel družino.

Odšla je legenda. Sožalje vsem.

Lepo, da me opozorite, ampak tudi ti bi se lahko kdaj kaj lepše obnašala.

ne smeš vedno samo druge gledati, moraš včasih tudi nase kaj.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Meni gre pa na živce, da se ob smrti znanih oseb vsi tako sprenevedajo. Človek umre zaradi bolezni (dolgotrajna, nenadna), nesreče, samomora. In popolnoma normalno je vprašati po vzroku smrti. Ne razumem, zakaj je, na primer, samomor tabu tema. Če pogledamo statistiko, smo Slovenci na vrhu samomorilnosti v Evropi, tudi v svetu. O samomoru se je treba pogovarjat, ugotavljat vzroke, zagotovit pogoje za delovanje pravne in socialne države, da bi na ta način preprečili vsaj nekaj samomorov. Velikokrat imam občutek, da se o samomoru naglas “ne sme govoriti”, sploh, če ga je storila znana oseba. To so le priložnosti, da se zavemo resnosti problematike!
Je pa dejstvo, da morajo biti komentarji spoštljivi do pokojnih. Realni, jasno, treba je reči bobu bob, a spoštljivo.

Ja, res žalostno kako se vsaka tema obrne na prepir in žaljenje.

Komur gredo takšne teme na živce, lahko preskoči in odpre tiste, ki ga zanimajo. Zakaj potem sploh komentirajo in začnejo prepir ravno tisti, ki jih teme sploh ne zanimajo???

Avtorica, se strinjam s tabo, odšel je mnogo premlad.:( Na strani Dela res piše, da si je vzel življenje.
Jaz sem ga srečala pred kakšnim mesecem na letališču v Munchnu – vesel, zgovoren…

Žal, tako je – danes si, jutri te ni. Bi bilo fajn, da bi se vsi tega zavedali in bili malo bolj prijazni drug do drugega!

Lepo napisano.

Poudaril bi rad, tale stavek.
Je pa dejstvo, da morajo biti komentarji spoštljivi do pokojnih. Realni, jasno, treba je reči bobu bob, a spoštljivo.

primož

se strinjam!

v medijih napisejo: ‘v tragicni nesreci’, ko gre za nesreco, ‘po hudi bolezni’, ko je posredi bolezen…
Tretja moznost ‘tragicne preminitve’ je samomor. Logicno.

tako!! Nekdo vpraša, četudi je naredil samomor, se pač odgovori.. Je pa ravno obratno: Primož, prosim izbriši temo……kakšno sprenavedanje……po drugi strani pa napeta ušesa do neba, da ne bi kaj ušlo mimo….

mar je važno zakaj je umrl?
vsi bomo pomrli eni tako eni drugače

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Meni pa gredo pa točno taka vprašanja na živce, razna natolcevanja, ugibanja o nekom…[/quote]

Tja, naceloma imas prav. Ampak cisto clovesko je, da se ljudje vprasajo, zakaj. In kolikor se mi marsikaj v ameriskem nacinu zivljenja upira, imajo oni navado, da v novicah o smrti te ali one znane osebnosti na kratko omenijo tudi vzrok smrti. Pa odpadejo ugibanja in natolcevanja.

Res, če gre za samomor, se o tem ne piše, ne govori. Če bi bila v ozadju bolezen, verjetno ne bi šlo nobenmu na živce, če bi kdo na to temo kaj vprašal…

Tudi sama sem se, ko sem prebrala novico, najprej vprašala, le kaj je bilo, glede na to, da sem ga nedolgo nazaj videla na TV in je zgledal čisto OK. No, na samomor pri tako uspešnem (vsaj nekoč) človeku niti ne pomisliš.

Mi je pa mimo, da se bo zdaj našlo en kup ljudi, ki so kaj vedeli o njegovem sedanjem (tudi zasebnem) življenju in bodo na plano vlačili “all the dirty details”… To mi pa res ni za javno razglabljanje po forumih, preveč posega v intimno sfero umrlega in tudi njegovih bližnjih.

Dejansko je pri nas vsak vzrok smrti tabu.

Tudi če nekdo umre za rakom, rečejo, po hudi bolezni. Zakaj? Ozaveščanje o raku je zelo pomembno, saj je večina oblik raka, če so pravočasno odkriti, ozdravljivih.

In ozaveščanje o samomorih ravno tako. Zakaj bi se sprenevedali?

ODLIČNO NAPISANO!

Ker rak JE huda bolezen?

Bolezen je bolezen, pa naj bo rak, pljučnica, ciroza jeter, gripa…
Nesreča je nesreča.
Samomor pa samomor.

Zakaj bi bilo potrebno pojasnjevati kakšna bolezen je vzrok smrti? Dovolj je, če se pove, da je bolezen. Vse ostale podrobnosti pa dejansko nimajo kaj brigat vesoljne Slovenije.
V primeru samomora se tudi objavi da je šlo za samomor, ne pa tudi ali se je dotični obesil, zastrupil prerezal žile…

Vedno mi je hudo, ko slišim za samomor. Kakšna stiska je morala bit, brezizhodnost…..hudo, res.

Ker rak JE huda bolezen?

Bolezen je bolezen, pa naj bo rak, pljučnica, ciroza jeter, gripa…
Nesreča je nesreča.
Samomor pa samomor.

Zakaj bi bilo potrebno pojasnjevati kakšna bolezen je vzrok smrti? Dovolj je, če se pove, da je bolezen. Vse ostale podrobnosti pa dejansko nimajo kaj brigat vesoljne Slovenije.
V primeru samomora se tudi objavi da je šlo za samomor, ne pa tudi ali se je dotični obesil, zastrupil prerezal žile…[/quote]

Bistvo je v tem, da se o bolezni RAK ne govori, kot da bi se ga lahko nalezel, če boš povedal kaj o njem.

Ker se ljudje bojijo smrti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close