Zakaj imajo revni sploh otroke?
Vedoželjna867, 13.06.2021 ob 14:15
Ja, sprašujem se zakaj imajo revni sploh otroke. Večina revnih je to že preden se jim rodijo otroci. Običajno že tudi samo izvirajo iz revščine in neurejenih družinskih razmer in bede. Skratka, začaran krog! Kaj se torej plete pa glavah revnih, da v svojo bedo rojevajo otroke, običajno več otrok. Res mislijo, da je za njih dolžna poskrbeti država ali pa dobrodelne organizacije ali dobrodelneži, ki organizirajo razne dobrodelne akcije, ki slonijo na trkanju na vest ljudi. Če bi želela donirati vsakič samo po pet eurov, ko se spet in spet zbira denar, bi lahko zapravila pol plače. Zakaj te dobrodelne organizacije in država ne pristopijo h revščini bolj celostno. Ljudi naj vključi v dobrodelna dela, potem naj jim šele da podporo, da bodo sploh videli kako je z lastnimi rokami preživljati družino in bodo morda preutrujeni, da jim bo po glavi hodilo samo kako otroke kot zajci delati. Če v ljudje v 21. stoletju še ne poznajo kontracepcije, naj se jim to razloži. Dokler bodo samo doma sedeli in se smilili sami sebi, računali na pomoč soljudi in države, se bo še vedno v bedo rojevalo preveč otrok. Kaj mislijo, da bodo vmes na lotu zadeli, dobili sanjsko službo ali kaj? Ni mi jasno kaj razmišljajo, ko se odločajo za še več otrok. Ta usta je treba nahraniti, obleči, šolati. Navsezadnje pa ni fer do otrok, da so že pred rojstvom obsojeni na bedno življenje.
Kondomi so pač predragi..
74829, 15.06.2021 ob 10:34
Kondomi so pač predragi..
Zskrbljujoče je tako masovna mentalnio gnila golazen, kot se kažete. Ker to res niste vredni nič, samo za pobit ste še, to je edino zdravilo. Je sicer razumet, da predolgo ni bilo vojne, da bi se to malo zreduciralo in prizemljilo. Ampak vseeno je tega mnogo več, kot bi smelo nastat v času od druge svetovne do danes.
Ni toliko v tem koliko denarja imaš, kot je v tem kaj imaš v glavi. Tudi neumnez lahko postane bogataš in intelektualec revež. Je pa tako…v svojem življenju sem spoznala veliko več bogate mularije, ki ga serje v šoli, kot pa revne. Preveč v riti in občutka za odgovornost ni. Ne gre toliko za to, da so jih “pametni” uspešni starši naučili kako biti koristni, pač pa so potegnili svoje veze in jim pridobili lepe službe, kljub temu, da je mulc šolo izdelal z dvojkami, naspideran od koke, ki pa jo nikoli ni smrkal za boljšo produktivnost pač pa za daljše gonjenje ponoči. To je naša “bogata”, “uspešna” mladina, katere članica avtorica zagotovo ni bila, sicer bi to vedela. Povprečnes, ki pljuva po povprečnih, ker si je lahko kupil novega cliota namesto rabljenega. Ne serjite po revnih, ker sami niste daleč s svojim jurjem in pol. Zato so bogati bogati, ker se ne ukvarjajo z dramami revezov, ki se tako ali tako požirajo sami med s sabo na podlagi tega kdo ima 200eur več. Patetiki
Ah ja…, 15.06.2021 ob 13:54
Ni toliko v tem koliko denarja imaš, kot je v tem kaj imaš v glavi. Tudi neumnez lahko postane bogataš in intelektualec revež. Je pa tako…v svojem življenju sem spoznala veliko več bogate mularije, ki ga serje v šoli, kot pa revne. Preveč v riti in občutka za odgovornost ni. Ne gre toliko za to, da so jih “pametni” uspešni starši naučili kako biti koristni, pač pa so potegnili svoje veze in jim pridobili lepe službe, kljub temu, da je mulc šolo izdelal z dvojkami, naspideran od koke, ki pa jo nikoli ni smrkal za boljšo produktivnost pač pa za daljše gonjenje ponoči. To je naša “bogata”, “uspešna” mladina, katere članica avtorica zagotovo ni bila, sicer bi to vedela. Povprečnes, ki pljuva po povprečnih, ker si je lahko kupil novega cliota namesto rabljenega. Ne serjite po revnih, ker sami niste daleč s svojim jurjem in pol. Zato so bogati bogati, ker se ne ukvarjajo z dramami revezov, ki se tako ali tako požirajo sami med s sabo na podlagi tega kdo ima 200eur več. Patetiki
ti si pa fouš višjemu sloju…
Vsak ima svojo funkcijo v življenju. Reven in bogat. Tak je krog življenja. Krut in resničen. Nekaterim je v startu dank vse pa si lahko zafurajo lajf prav zaradi tega, nekateri se morajo za to boriti in uspejo.
Kot je rekel Orwell vsi smo enakopravni pred zakonom samo, da so nekateri enakopravnejsi od drugih….
Samo nerazglednež lahko tako izusti kot je avtor te teme in seveda njemu podobni.
A sedaj vec trgovka, cistilka ne bi smela imeti otroka? Pa ti ves, da si danes lahko bogat, jutri pa ze reven invalid, a bi tem tud vzel otroke?
A potem se jaz ne bi smela rodit, ker je mama zacela delat kot delavka na minimalcu, bili smo v podnajemu, skozi leta je naredila se dodatno solo in menjala sluzbe ter napredovala, starsa sta nato sama naredila kar veliko hiso. Kot otrok sem imela “revne” sosede s tremi ubogimi (po tvoje) otroki, ki so danes zelo izobrazeni odrasli in uspesni, eden je doktor znanosti, v tujini ima IT firmo. Potem pa sem imela sosede “bogataše”, kateri otroci niso spacali več kot triletno šolo.
Sama res zase res pravim najprej stalca potem kravca, ampak nikoli res nikoli ne bi izjavila , da revni ne bi smeli imet otrok. Sedaj so “revne” ze trgovke, sobarice oz tisti z minimalno placo, a ves koliko ljudi dela za minimalca, cez par let bo kdo na vrsti za prepoved lastnih otrok? Kdo bo delal, ce ne bo otrok, a raje da tujce uvazamo in njihovih pet otrok prezivljamo? To ti je bolj vsec ne?
Podpiram omejitve pri stevilu otrok, ampak da izjavis, da reven ne bi smel imet vsaj enega otroka, je totalno egoisticno.
Ocitno niti ne ves iz cesa se splacujejo penzije.
Somebody1, 15.06.2021 ob 19:22
pač ja… so tudi taki ki se iz revščine dvignejo in uspejo… ampak to je mogoče “če” 5 na 100… to ni vsak… sem že včeraj al kdaj pisal za tiste tukaj zraven mene… jezni so na druge in na cel svet. bodi jezen na starša ker je imel nizke standarde pri načrtovanju naraščaja.
Bo kr malo vec kot 5 na 100 primerov. In ne mesat revnega starsa z alkoholikom in nasilnezem. Koliko je bogatih fotrov, ki so odsotni po cele dneve, ga pijejo, zeno nadvladajo in izvajajo nad njo psihicno in fizicno nasilje, kaj ima tak otrok od bogatega fotra?!
Sicer pa kdo ti bo stregel, prodajal, rit brisal v domu, a mislis da otrok od premoznih starsev? Od kod ti bo penzija? Hjoj, kaksne bucke ste eni. Ne vidite par metrov pred seboj, da bi malo sirse pogledali pa vam je precej tuje. Po vase bi bila najboljsa resitev, da bi revne ljudi kr strpali v vagone, saj jih druzba ne rabi ne? Raje prezivljate tuje revne otroke kot slovenske, izdajalci eni.
Tudi to so brezvezni predsodki do premoznejsih. Realnost kaze malo drugacno sliko in sicer, da revezi ponavadi vzgojijo reveze. So pa tudi izjeme seveda. To je navadna neumnost in tolazba, da so otroci iz premoznejsih druzin kot po tekocem traku zafurani in na drogi. Ravno obratno. Vecina jih kar lepo uspesno dostudira in nadaljuje z druzinskimi podjetji ali poklici. So pa tudi tam izjeme seveda. Denar omogoci marsikaj od razlucnih izobrazevanj, ki niso v sklopu sole, zdrave hrane, sporta itd. kar je nujno potrebno za socialni, fizicni in umski razvoj otroka.
sepravi za strežbo, brisanje riti, “pridelovanje” penzije bi bili ok?
nič nimam proti revnim… samo malo bi bilo treba “omejit” kdo lahko ima otroka in kdo ne.
pač to je široka tema… ne morem ti vsega napisat… ja čez noč lahko vse zgubiš… ali pa uspeš… niti ni treba nobenega obsojat če nima, ali je pač revnejši, slabega finančnega stanja itd. to je narobe!!! obsodit pa treba to neodgovorno ravnanje. praktično stvaraš sirotinju.
sem že prej hotel napisat to.. čisto nič mi ne manjka. res samo nek vako ostane. ampak a mi verjameš da tako KOT BI SI JAZ ŽELEL svojemu otroku ne morem omogočit. enga max dva še. ne da nimam. ampak ker potem to več ZAME nebi bilo več dostojno življenje.
mislim da pise v rich dad poor dad nekako tako al ne vem kje sem prebral “da je revščina prirojena”
ne vem sicer če točno tako piše… ali po “naški”
ko kod volova stoji ni ne zna više od volova
če veš kaj hočem povedat.. al sumljam
Mary MCScary nepr, 15.06.2021 ob 20:26
Tudi to so brezvezni predsodki do premoznejsih. Realnost kaze malo drugacno sliko in sicer, da revezi ponavadi vzgojijo reveze. So pa tudi izjeme seveda. To je navadna neumnost in tolazba, da so otroci iz premoznejsih druzin kot po tekocem traku zafurani in na drogi. Ravno obratno. Vecina jih kar lepo uspesno dostudira in nadaljuje z druzinskimi podjetji ali poklici. So pa tudi tam izjeme seveda. Denar omogoci marsikaj od razlucnih izobrazevanj, ki niso v sklopu sole, zdrave hrane, sporta itd. kar je nujno potrebno za socialni, fizicni in umski razvoj otroka.
Kakor zelis, ali pa so predsodki do revnih. Kako vam se vedno ne potegne, da rabimo visjo rodnost, vec delovne sile, saj vendar vidite, da se siptarji nocejo delati pri nas. Niti ni tak problem, da ima reven otroka, ampak politika, ki ni prijazna za ustvarjanje druzin.
Forum je zaprt za komentiranje.