Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj imajo revni sploh otroke?

Zakaj imajo revni sploh otroke?

Ja, sprašujem se zakaj imajo revni sploh otroke. Večina revnih je to že preden se jim rodijo otroci. Običajno že tudi samo izvirajo iz revščine in neurejenih družinskih razmer in bede. Skratka, začaran krog! Kaj se torej plete pa glavah revnih, da v svojo bedo rojevajo otroke, običajno več otrok. Res mislijo, da je za njih dolžna poskrbeti država ali pa dobrodelne organizacije ali dobrodelneži, ki organizirajo razne dobrodelne akcije, ki slonijo na trkanju na vest ljudi. Če bi želela donirati vsakič samo po pet eurov, ko se spet in spet zbira denar, bi lahko zapravila pol plače. Zakaj te dobrodelne organizacije in država ne pristopijo h revščini bolj celostno. Ljudi naj vključi v dobrodelna dela, potem naj jim šele da podporo, da bodo sploh videli kako je z lastnimi rokami preživljati družino in bodo morda preutrujeni, da jim bo po glavi hodilo samo kako otroke kot zajci delati. Če v ljudje v 21. stoletju še ne poznajo kontracepcije, naj se jim to razloži. Dokler bodo samo doma sedeli in se smilili sami sebi, računali na pomoč soljudi in države, se bo še vedno v bedo rojevalo preveč otrok. Kaj mislijo, da bodo vmes na lotu zadeli, dobili sanjsko službo ali kaj? Ni mi jasno kaj razmišljajo, ko se odločajo za še več otrok. Ta usta je treba nahraniti, obleči, šolati. Navsezadnje pa ni fer do otrok, da so že pred rojstvom obsojeni na bedno življenje.

Saj smo se slovenci tudi razmnoževali kot zajci v času fevdalizma. Če si reven kmet, rabiš več rok za pomoč na kmetiji. Tko pač je

Odgovor na objavo uporabnika
eh no no, 13.06.2021 ob 14:23

Saj smo se slovenci tudi razmnoževali kot zajci v času fevdalizma. Če si reven kmet, rabiš več rok za pomoč na kmetiji. Tko pač je

Ja, ja, včasih je za delo na njivi vsak par rok več prav prišel. Včasih revni niso bili na grbi soljudi in države. Danes njiv ni, če pa so, so razni izgovori, da se jih itak ne splača obdelovati. Tako da včasih in danes ni primerjave.

Zame ladikalca je nesprejemljivo!!! Bruka!!! In sramota!!! Da bi morala drzava skrbeti za mojega otroka…

Vama se moze… Vi ste bolj prosti.

Vsi imajo pravico do otrok, tudi revni. Mi ne smemo soditi, kdo sme in kdo ne načrtovat družino. Gre bolj za sistemsko reševanje ogroženih in bolj jasno začrtane zakone, ki so nujni popravkov in predelav. Je pa tudi res, da se je v Sloveniji zadnja leta razpasla praksa po družinskem podjetništvu – beri rojevanje zaradi delovne dobe in denarja. To bi mogli zakonsko prepovedat, potem bi bilo pa marsikaj drugače. Pišem za Slovenijo. Za Indijo, Kitajsko … je brez smisla sploh kaj napisat.

Mularija je luksuz, ki si ga Slovenija ne more privoščit. Babe samo še rojevajo, ker jim je dolgčas in ne vedo, kaj bi same s sabo. Nataliteto je treba nujno znižat!

Popolnoma se strinjam s tabo, v vseh pogledih. Z re nimi bi bilo treba delati sistemsko, na več različnih nivojih, ne pa samo nek denar jim dati pa adijo. Če je v igri še akoholizem in kajenje, jim jaz sploh ne bi denarja dala dokler se ne odvadijo obojega. Nek red pa že mora biti.

Sama se velikokrat vprašam enako. Ne zdi se mi pošteno do otrok, da jih na svet spravljajo, saj bodo že iz štarta zaznamovani.

Ker nimajo denarja za dopuste, jadrnice, restavracije, kino, koncerte, izlete z novim avtom, kopališča, wellnese, dodaj po potrebi. Edino, kar stane malo ali nič je hopa cupa.

To vprašanje bi morala zastavit na katerem drugem kontinentu ne v Evropi, saj rodnost imajo najvišjo v Afriki in Aziji. In res je, družine po 8 otrok, pa starši nimajo za kos obleke. In potem tiščijo v Evropo kot “begunci” so pa ekonomski migranti.

Vedoželjna867, 13.06.2021 ob 14:15

Ja, sprašujem se zakaj imajo revni sploh otroke. Večina revnih je to že preden se jim rodijo otroci. Običajno že tudi samo izvirajo iz revščine in neurejenih družinskih razmer in bede. Skratka, začaran krog! Kaj se torej plete pa glavah revnih, da v svojo bedo rojevajo otroke, običajno več otrok. Res mislijo, da je za njih dolžna poskrbeti država ali pa dobrodelne organizacije ali dobrodelneži, ki organizirajo razne dobrodelne akcije, ki slonijo na trkanju na vest ljudi. Če bi želela donirati vsakič samo po pet eurov, ko se spet in spet zbira denar, bi lahko zapravila pol plače. Zakaj te dobrodelne organizacije in država ne pristopijo h revščini bolj celostno. Ljudi naj vključi v dobrodelna dela, potem naj jim šele da podporo, da bodo sploh videli kako je z lastnimi rokami preživljati družino in bodo morda preutrujeni, da jim bo po glavi hodilo samo kako otroke kot zajci delati. Če v ljudje v 21. stoletju še ne poznajo kontracepcije, naj se jim to razloži. Dokler bodo samo doma sedeli in se smilili sami sebi, računali na pomoč soljudi in države, se bo še vedno v bedo rojevalo preveč otrok. Kaj mislijo, da bodo vmes na lotu zadeli, dobili sanjsko službo ali kaj? Ni mi jasno kaj razmišljajo, ko se odločajo za še več otrok. Ta usta je treba nahraniti, obleči, šolati. Navsezadnje pa ni fer do otrok, da so že pred rojstvom obsojeni na bedno življenje.

Saj zato. Ker pride bon bon. Iz S rbije pa še b azen.  Ker je naslov , več kot leto E Mija, pač je v rokah žensk. Razen otrok po karitasih in tv. Pridejo pa do toplic in bazena. To je sedaj možno, z omejitvami. Kdo zastopi, malo manj. ?‍♀️

Brigaj se zase.  Mogoče zato, ker razlog za imeti otroka ni enako razlogu nakupu večjega stanovanja ali avtomobila.  BTW – tudi avtomobile in nepremičnine kupujete ljudje, ki nimate pojma o finančnih instrumentih in svojih zmogljivostih in potem beremo o tragedijah najetih kreditov v švicarskih frankih ali neodplačanih obrokih leasinga, in to pri takih pametnjakovičih, kot si ti, torej ljudeh s slabo službo, ki želijo pred sosedi  izpasti bolje finančno preskrbljeni, kot so v resnici.

anonimno 3253331, 13.06.2021 ob 20:58

To vprašanje bi morala zastavit na katerem drugem kontinentu ne v Evropi, saj rodnost imajo najvišjo v Afriki in Aziji. In res je, družine po 8 otrok, pa starši nimajo za kos obleke. In potem tiščijo v Evropo kot “begunci” so pa ekonomski migranti.

Ne, V Aziji se zihr ne gredo tako. Imajo več smisla za odgovornost. Odvisno), o katerem delu je govora. Ker poznate samo našlo India and Afrika ime.  Kerala recimo, zemljerodnost ? Kot bi kdo tja prišel na forum in take krasil. Vsaj v Kerali je drug svetp₩, z normalnim razmišljanjem. Toliko.

Ne, V Aziji se zihr ne gredo tako. Imajo več smisla za odgovornost. Odvisno), o katerem delu je govora. Ker poznate samo našlo India and Afrika ime.  Kerala recimo, zemljerodnost ? Kot bi kdo tja prišel na forum in take krasil. Vsaj v Kerali je drug svetp₩, z normalnim razmišljanjem. Toliko.

In zakaj admini ne dovolite objave, podpirate pa laži? Če že pravi oseba o rodnosti Indie? World press? Or pleasure or stresor₩?

Otroci in revščina, 13.06.2021 ob 17:13

Vsi imajo pravico do otrok, tudi revni. Mi ne smemo soditi, kdo sme in kdo ne načrtovat družino. Gre bolj za sistemsko reševanje ogroženih in bolj jasno začrtane zakone, ki so nujni popravkov in predelav. Je pa tudi res, da se je v Sloveniji zadnja leta razpasla praksa po družinskem podjetništvu – beri rojevanje zaradi delovne dobe in denarja. To bi mogli zakonsko prepovedat, potem bi bilo pa marsikaj drugače. Pišem za Slovenijo. Za Indijo, Kitajsko … je brez smisla sploh kaj napisat.

Pravice, pravice, pravice… samo tem čivkajo nekateri. Da bi pa pomislili, da poleg pravic obstajajo tudi DOLŽNOSTI, jim pa ne gre v glavo.

Torej, če imajo PRAVICO do otrok, naj se zavedajo, da imajo tudi DOLŽNOST dostojno poskrbeti za njih. Tako jih pa večina takih misli, da jih ima pravico nafookati, davkoplačevalci pa dolžnost skrbeti za njih.

Revni so po večini (nekaj izjem seveda obstaja) nižje izobraženi, nerazgledani, omejeni osebki. Razmnoževanja ne jemljejo kot proces, ki zahteva tehtno (pred)razmislitev,ampak kot nekaj kar se pač spotoma nekje ‘zgodi’. In seveda kot nekaj, kar jim bo tako ali drugače koristilo: ker … bodo imeli 200 evrov na mesec več, … bodo imeli točke za neprofitno stanovanje, … bodo imeli 4 dni dopusta več, … bodo imeli pravico do dopusta sredi avgusta, pred vsemi ostalimi nestarši …

Reveži sploh ne bi smeli imeli otrok. Če sam nisi sposoben skrbeti za svoj zarod, se pač ne razmnožuj. Pač izumri. To bi bilo najbolj pošteno in naravno.

Desperadodajka, 13.06.2021 ob 17:45

Mularija je luksuz, ki si ga Slovenija ne more privoščit. Babe samo še rojevajo, ker jim je dolgčas in ne vedo, kaj bi same s sabo. Nataliteto je treba nujno znižat!

V vašem primeru bi bilo res potrebno znižati nataliteto.

Tudi dolžnost, 13.06.2021 ob 22:50

Pravice, pravice, pravice… samo tem čivkajo nekateri. Da bi pa pomislili, da poleg pravic obstajajo tudi DOLŽNOSTI, jim pa ne gre v glavo.

Torej, če imajo PRAVICO do otrok, naj se zavedajo, da imajo tudi DOLŽNOST dostojno poskrbeti za njih. Tako jih pa večina takih misli, da jih ima pravico nafookati, davkoplačevalci pa dolžnost skrbeti za njih.

A tebe žrejo stroški, ki jih taka družina pridela državi in jih, ti revež sofinanciraš v nekem obsegu, ki je sploh omembe vredno?  Tistih nekaj €, ki jih odtrgajo od tvoje plače (če jo sploh imaš), ni vredno imena denar.

Kot drugo okoli financiranja teh ljudi – pomisli raje, koliko košta državo nek urgentni postopek pri predoziranju bogataškega sinčka, ki je po pomoti požrl preveč Mollyja in čez še povlekel črto, računaj od reanimacije, zdravljenja, odvajanja in še česa zraven. Zato ne trobi o stroških za reveže.

Taki kot si ti in tebi podobni, se tudi postavi vprašnje s kakim namenom ste se sploh povrgli??? Zagotovo starša nista pričakvasla da boš postalo brezmožganski sociopatski izrodek, ne?

Zato, ker ne razmišljajo kako bo otrokom, ampak o tem da izpolnjujejo svoje sebične želje. Bodo pač na socialni. Večina revežev dela reveže in nekaj revežev potrebujejo firme, da delajo za sitne pare in jim prinašajo dobičke. Za njih so potrošna roba, sredstvo za ustvarjanje bogatstva in plemenitenje kapitala.

O moj bog na bruhanje mi greste vsi skupaj. Pa ravno taki nebi smeli imeti otrok!!! A jih ucite da je samo denar pomemben??? Pri marsikateri “revni” druzini je vec ljubezni in topline kakor pri takih ki imajo denar. A mislite, da z denarjem lahko otroku nudis vse kar potrebuje?

pa dejte nehat klobasat neumnosti.

a vam je kdo kej iz zepa vzel, ce ma kaksnega otroka brez.

jaz vam svetujem da se raje brigajte zase pa za svoj zlat beri usran denar pa boste imeli dela se pa jos.

prov za kozlat ste s takimi kometarji.

Sem v sluzbi, je tezko kdaj cez mesec ampak speljemo. In pol poslusam take brihtne glave, ce se pomaga nekomu, ki pac ne more speljat cez mesec…

ste pa res “zgled” svojim otrokom.

naucite se spostovati vse ljudi ne pa jih metat v dva razlicna kosa med bogate in revne

Slovenija majhna si ne more privoščiti toliko otrok. Sploh pa ne revnih. Že čez dva milijona nas je! Kdo bo to futral? Slovenci se samo še razmnožujejo, delal pa nihče ne bi. Tukaj je huje kot na Kosovem!

M1, 14.06.2021 ob 12:43

O moj bog na bruhanje mi greste vsi skupaj. Pa ravno taki nebi smeli imeti otrok!!! A jih ucite da je samo denar pomemben??? Pri marsikateri “revni” druzini je vec ljubezni in topline kakor pri takih ki imajo denar. A mislite, da z denarjem lahko otroku nudis vse kar potrebuje?

pa dejte nehat klobasat neumnosti.

a vam je kdo kej iz zepa vzel, ce ma kaksnega otroka brez.

jaz vam svetujem da se raje brigajte zase pa za svoj zlat beri usran denar pa boste imeli dela se pa jos.

prov za kozlat ste s takimi kometarji.

Sem v sluzbi, je tezko kdaj cez mesec ampak speljemo. In pol poslusam take brihtne glave, ce se pomaga nekomu, ki pac ne more speljat cez mesec…

ste pa res “zgled” svojim otrokom.

naucite se spostovati vse ljudi ne pa jih metat v dva razlicna kosa med bogate in revne

nekateri so samo siti, da iz vseh kotov, cajtengov, medijev skačejo reveži, ki prosjačijo na račun svojih otrok. Zaradi mene jih lahko ima vsak kolikor jih hoče, samo naj ne težijo za vsakim vogalom, da jim moramo dajati denar. Naj bodo srečni v svoji revščini, saj denar je tako ali tako usran a ne?

Ali vi to resno…?! Nisem si mislila,da v današnjem času še obstajajo ljudje s tako primitivnim razmišljanjem. Se pravi,da vse čistilke,trgovke,sobarice, delavci za trakom in še bi lahko naštevala…pa tudi ljudje brez služb,invalidi ne bi smeli postati starši. Praktično bi bil previleg tistih z mastnimi plačami. Dajte si eno orng klofuto,da vas malo predrami.

Anonimno 10941, 14.06.2021 ob 13:30

Ali vi to resno…?! Nisem si mislila,da v današnjem času še obstajajo ljudje s tako primitivnim razmišljanjem. Se pravi,da vse čistilke,trgovke,sobarice, delavci za trakom in še bi lahko naštevala…pa tudi ljudje brez služb,invalidi ne bi smeli postati starši. Praktično bi bil previleg tistih z mastnimi plačami. Dajte si eno orng klofuto,da vas malo predrami.

sej piše!!! v stanju!!!

halo??? sebe ne moreš preživljat. sebi ne moreš omogočit preživetja in dostojnega življenja a ti bi mel otroke???

ne vem kdo bi si moral dati klofuto??? jaz ker sem proti al tist ki ustvarja socialni in družbeni problem/dno.

sej zato pa je tako. ko kerovi. piše. nemarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close