z letalom z otroki
Eno je zoganje na obali, drugo pa plavanje. In pri nas z vecjima (4 in 3 leta) gremo v globoko vodo. Pa jaz grem tudi. Si ne predstavljam, da bi sla na dopust, pa se ne bi naplavala.[/quote]
Zakaj se pa ne organiziras tako, da ti plavas, moz pa cuva otroke na obali in se potem zamenjata? Midva sva delala tako, dokler niso toliko zrastli, da sva zaupala v njihove plavalne sposobnosti.
Ocitno nimas treh ali vec otrok. A si ze kdaj slisala, da gresta plavat dva, ostali pa pocakajo na obali? Nama je pac varnost pomembna. Ampak vsak po svoje, a ne?[/quote]
Pa si ti sigurna, da vi sploh hodite na morje?
Ker ob taki skrbi za varnost, verjetno otroke oblozis z vato in zapres v vitrino…[/quote]
O ja, smo letos ze bili, pa dobro preberi, da je tamala imela 10 tednov. Uzivali vsi, vsi plavali. Tudi sama, ko je bil moz zunaj z vsemi tremi, pa tudi s tavelikima dvema. In ja.
Eno je zoganje na obali, drugo pa plavanje. In pri nas z vecjima (4 in 3 leta) gremo v globoko vodo. Pa jaz grem tudi. Si ne predstavljam, da bi sla na dopust, pa se ne bi naplavala.[/quote]
Zakaj se pa ne organiziras tako, da ti plavas, moz pa cuva otroke na obali in se potem zamenjata? Midva sva delala tako, dokler niso toliko zrastli, da sva zaupala v njihove plavalne sposobnosti.[/quote]
To je komentar na originalen post, kjer bo mamica s tremi skorja predsolskimi otroki sama. Potem pa tega ni. Zelo redko bos na obali nasla neznancs, ki bo ob vodi prevzel odgovornost za tri takomajhne. Jaz tudi 13 letnici ne bi zaupala tega.
Zakaj se pa ne organiziras tako, da ti plavas, moz pa cuva otroke na obali in se potem zamenjata? Midva sva delala tako, dokler niso toliko zrastli, da sva zaupala v njihove plavalne sposobnosti.[/quote]
To je komentar na originalen post, kjer bo mamica s tremi skorja predsolskimi otroki sama. Potem pa tega ni. Zelo redko bos na obali nasla neznancs, ki bo ob vodi prevzel odgovornost za tri takomajhne. Jaz tudi 13 letnici ne bi zaupala tega.[/quote]
Jah, ce si z malcki sam na morju, pac vzames v zakup, da se ne bos naplaval.
Je to problem?
Vse ostalo pa z dobro organizacijo in nekompliciranjem speljes z lahkoto. Tudi brez 13 letne necakinje.
Ja kakšna mama pa si? Tvoj komot (rada bi se naplavala) ti je pred tvojimi otrocmi, s katerimi si raje doma, kot da bi kam šli in bi se ti morala “samo” žogati. Ma dej prizemlji. S tremi otrocmi marsičesa več ne počnem, kar mi je bila včasih strast. Sem pa odkrila nove dimenzije z njimi in mi je neizmerno lepo. Čeprav sem sama z njimi in gremo tudi v kraje kjer, no ja, bi se v teoriji lahko kateremu tudi kaj zgodilo.
A veš da moja starejša ni imela bicikla dokler ni šel tudi najmlajši samostojno z nami. Pa nismo za to nič zafrustrirani, smo koristno izrabili čas, ki nam je ostal ker sama s tremi nisem mogla na kolo. Sam zadnji dve leti pa kolesarimo. Bomo vse not prinesli 🙂
Še enkrat: Ne komplicirajte!!!!!! in lep dopust
Ja kakšna mama pa si? Tvoj komot (rada bi se naplavala) ti je pred tvojimi otrocmi, s katerimi si raje doma, kot da bi kam šli in bi se ti morala “samo” žogati. Ma dej prizemlji. S tremi otrocmi marsičesa več ne počnem, kar mi je bila včasih strast. Sem pa odkrila nove dimenzije z njimi in mi je neizmerno lepo. Čeprav sem sama z njimi in gremo tudi v kraje kjer, no ja, bi se v teoriji lahko kateremu tudi kaj zgodilo.
A veš da moja starejša ni imela bicikla dokler ni šel tudi najmlajši samostojno z nami. Pa nismo za to nič zafrustrirani, smo koristno izrabili čas, ki nam je ostal ker sama s tremi nisem mogla na kolo. Sam zadnji dve leti pa kolesarimo. Bomo vse not prinesli 🙂
Še enkrat: Ne komplicirajte!!!!!! in lep dopust[/quote]
A kaksna mama? Pozitivna. Taka, ki meni, da gre tudi dojencek lahko na morje. Ki je kljub grem majhnim letos na morju ne samo plavala, ampak imela tudi cas za jutranji tek, pa kuhanje, pa se kaj. Naplavali smo se pa vsi in se imeli super. Brez moza pa to ne bi bilo izvedljivo. In vem, da bo vsako leto drugace in najbrz najprej bolj tezko, potem pa lazje. Ampak tako je z vsemi stvarmi v zivljenju.
Oprosti, ampak tri na kolesu je nekaj drugega kot tri v vodi.
Joj a zato ker nimamo očeta naj bomo doma? Ne niti slučajno. Pa čeprav se moram zato odpovedati kakšnemu “užitku”, ki so ga deležne tiste mamice ki niso same.
Res lepo prosim ne komentirajte tisti, ki niste v isti koži. Ne more ena, ki ji ni treba iti brez desca nikamo, komentirat situacije, ene ki je prisiljena biti sama s tremi.
Ne more mamica ki ima edinčka soditi mamice s petimi.
Ampak to monovke počnete stalno. In danes ste me zjezile.
In ko se ti je to zgodilo prvic, si z istim partnerjem naredila se dva??? Moras bita res mal sadomazo…..[/quote]
pa ne me jezit 🙂
Kaj je v tem, da se ti rodijo trije otroci sadomazo? Pač spremeniš nekatere stvari in uživaš naprej.
In kaj sem jaz kriva za stvari na katere nimam vpliva? Po tretjem otroku je pač šel k drugi, ki si je ne rabi deliti še z otrocmi. Se je pač tako obrnilo. Kako pa naj bi vedela v naprej kdajmu bo žilca v glavi počla. A ti za svojga za gotovo veš????
No lep dopust
Hvala za odgovore.
Glede nečakinje še ne vem, ker nočem, da ima ona ali njeni starši občutek, da gre zraven samo kot varuška. Se bom pogovorila z njo.
Ni mišljeno, da bi pazila na otroke ure in ure, ampak pomoč s prtljago, ter tu in tam na plaži, morda na sprehodih, tu in tam “za uč vršt na otroke” in ne za stalno varstvo.
Na plavanje niti ne mislim, z njimi sem že večkrat šla na bazen. Nismo imeli težav, je pa ress, da če gremo sami, ne dovolim norenja po velikih vodnih parkih, po velikih vodnih igralih, kjer nimaš nadzora nad otroki.
Pač s tremi majhnimi ne greš v globoko vodo, to ni nič takega. Se bom že naplavala doma, ko bo mož popazil na otroke in bom jaz skočila za urico ali 2 na bazen, tako kot sedaj.
Na morju je za otroke zelo zanimiva igra ob sami vodi, na plitvini, na plaži,…
Pri nas kolesarimo, vačasih sama z otroki, včasih cela družina. Najstarejši je že sam na kolesu, mala dva sta zadaj v prikolici. Ko je bila najmlajša še dojenček, pa res 1 poletje nismo bili na kolesu. Imeti 2 majhna v prikolici in enega na stolčku pač ni bilo zabavno. Ne meni, ne otrokom.:)
Več težav kot v vodi imamo na smučanju. Pa gremo vsi. 🙂
Ena s tremi, sočustvujem s tabo in te občudujem, ker ne stokaš, ker potuješ in živiš s vojimi otroci. Sama trenutno res mislim, da moj nima kaj takega za bregom, a dejstvo je, da v življenju ne moreš biti nikoli nikdar v nič prepričan!
Tudi glede počitka in vsega me nič ne skrbi. 🙂 saj je doma tudi tako, le da moram še kaj skuhati, pospraviti, so druge obveznosti.
Bom rezervirala vožnjo v hotel in potem bo menda res vse ok..
Forum je zaprt za komentiranje.