Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice z letalom z otroki

z letalom z otroki

Rezervirali smo dopust, tja naj bi šli z letalom.
vendar ima sedaj mož nujne in neodložljive službene obveznosti.
Bomo še svsi skupaj šli konec septembra za en teden nekam, več spet ne, ker ima najstarejša šolo.
Razmišljam, da bi šla na ta dopust sama z otroki, ampak me skrbi, kako bo na letalu, kako s prtljago. Z enim otrokom ni problem, ampak s tremi?
Ni mi problem biti tam, ampak res samo pot tja in nazaj.
Otroci so stari 2, 3in pol ter 6 let.
Imate izkušnje na letalu z več otroci?

Gres na organizirano zadevo, te na letaliscu caka prevoz do hotela ali je to v tvoji reziji?
Ce imas to organizirano in ce nisi komplikator, ni tezav, bos zmogla. Drugace pa raje ostani doma.

Na letalisce te lahko pelje moz in poskrbi za prtljago, ravno tako te lahko pride iskat. Na letalu verjetno ne bos imela tezav, odvisno od dolzine leta, poskrbi za animacijo primerno za vse tri.
Na manjsih letaliscih ti kdo priskoci na pomoc okoli prtljage in ce imas potem organiziran prevoz do hotela, verjetno ne bo tezav. Glej pa, da spakiras cimmanj in imas cimmanj prtljage.

Pa vprasi, ce imajo spremstvo za otroke. Potem bi ti nekdo od letalske druzbe, osebja letalisca pomagal pospremiti otroke do letala.

Hvala. Na možnost spremstva za otroke se nisem sploh spomnila.
Rezerviran imamo hotel in let, prevoz do hotela bo res v moji režiji.

Ce si dobro organizirana…
Ali pa, ce vzames s sabo koga namesto moza.

Letalo naj te še najmanj skrbi. Kaj pa plaža kako ti bo uspelo imeti pod kontrolo vse tri, pa spanje 2in 3 letnik še rabita popoldansko spanje kaj bo med tem počel starejši. vsekakor ne bo to dopust ampak garanje in nazaj boste vsi prišli še bolj izmučeni. Vsekakor si poišči osebo ki ji zaupaš in ki ti je blizu da gre s teboj.

Spremstvo za otroke na letališču je namenjeno otrokom, ki potujejo sami, ne velikim družinam s prezaposlenim očetom.

Tale mama lahko sicer upa in računa na dodatno pomoč in pozornost stevardes, ne pa na spremljevalca otrok, ker njeni otroci že imajo spremljevalca, njo.

Jaz ne bi šla. Prtlaga sem in tja. Pa otroke vmes vahtat, pa kovčke, … Kaj če biosta oba ta mala lih v času, ko boš čakala na prtjago tečna in jokava?

Pa lulat, pa kakat, pa jest, pa pit. Jaz sem na letališčih ful živčna in za minuto ne upam spustit otroka z oči. Dva bi imela tri tako male kalibra sama? Ni šans.

But that’s just me. :)) Če ni na komot, raje ne grem. Ti transferji so že itak stresni.

A si še v četrto noseča? Pa valda da boš zmogla! Saj si sposobna mamica.

Jap vendar vcasih z lepo besedo lahko dosezes, da ti kdo malo pomaga. 😉 Je pa res, da na Ljubljanskem letaliscu se pijace ni po check in-u kaj sele kdo v hali, ki bi kaj pazil na potnike.

Osebje pa te vecinoma spremlja v letalo in takrat bi v primeru, da bi bilo treba pomagat tudi pomagali. So oni tudi odgovorni za potnike in jih morajo tudi vcasih mirit (strah, alkohol ipd.)
ter pomoc pri vkrcavanju. Saj ni treba, da jih za roko peljejo, ce lepo vprasas bodo pa v primeru,
da se otroci bojijo oz. se kaj zgodi priskocili na pomoc se ti ne zdi? Sicer pa kaj vec kot sledit otroci ne rabijo. Edino, ce se bo kdo vrgel na tla in izvajal tantrum. 🙂

Hvala za odgovore.
Razmišljam, da bi bila mlajša 2 v vozičku(za 2) na letališču, pa še na sprehode bi lažje šli.

Od odraslih, ki jih poznam, si nihče ne more nenadoma vzeti 14 dni kar tako. So v službah, na planiranih dopustih.
Imam 13-letno nečakinjo. Bom še malo razmislila, morda bi šla ona z nami. Bi ji dala nekaj žepnine.

Nisi povedala, kam greste, ali morate presedat, ze imas narocen rentacar, pa sedeze, kaksno nastanitev imate. Imam tri male otroke in ne bi sla sama, je prevec tezko. Pa pot bi se nekako sla, ampak v vodo gres varno z enim. A si prepricana, da ko bos v vodi z dveletnikom bo triletnik varno cakal nate na plazi? Tezko verjamem.

odvisno od tebe in tvojih otrok – če se znajdeš in se znaš organizirat, pa če nisi paničar in komplikator + če so otroci vzgojeni in se znajo obnašat v takih situacijah – ne bo problem

jaz imam tudi 3, sicer sta prva dva starejša, ampak bi šla z njimi sama lahko na konec sveta

Pretiravas.
Zakaj ne mores biti v vodi z vsemi tremi in to varno? Pa saj ne gre na dopust na coln sredi Tihega oceana…

Tole z necakinjo je fajn ideja, za pomoc na letaliscih bo super, ker ti bo pomagala s prtljago in vozickom, pa tudi tam bo lahko zamotila otroke, da ti lahko kaj naredis.

Pretiravas.
Zakaj ne mores biti v vodi z vsemi tremi in to varno? Pa saj ne gre na dopust na coln sredi Tihega oceana…[/quote]

Nemogoce je varno plavat hkrati s dvolenikom, triinpol ter sest letnikom. Teorwticno izvedljivo, ja, varno pa zagotovo ne. Nobeni rokavcki, ploscice, colni in podobno ne varujejo pred utopitvijo. In ko gre kaj narobe, …..

Pretiravas.
Zakaj ne mores biti v vodi z vsemi tremi in to varno? Pa saj ne gre na dopust na coln sredi Tihega oceana…[/quote]

Nemogoce je varno plavat hkrati s dvolenikom, triinpol ter sest letnikom. Teorwticno izvedljivo, ja, varno pa zagotovo ne. Nobeni rokavcki, ploscice, colni in podobno ne varujejo pred utopitvijo. In ko gre kaj narobe, …..[/quote]

Se vedno mislim, da pretiravas.

V morju se pac zadrzujes v plitvini in imas neskoncno moznosti iger ter okoli sebe precej ljudi, ki ti priskocijo na pomoc, ce jo potrebujes (pa realno, koliko je moznosti za nezgode?).

V bazenu se ravno tako zadrzujes v nivoju vode, ko sam lahko stojis trdno na tleh in imas okoli sebe kup ljudi, ki ti priskocijo na pomoc, ce slucajno istocasno vsem trem odpovejo rokavcki, slaufki, ploscice in vsa ostala pomagala, ki otroke drzijo nad vodo.

Jaz vidim vecji problem v drsecih ploscicah ob bazenu kot v bazenu samem.

Ne kompliciraj. Jaz imam tri in potujemo sami večinoma čisto v lastni režiji. Res da so zdaj že starejši od tvojih, ampak so bili enkrat tudi tok stari k tvoji pa je šlo. Med tem ko mi ob dveh zjutraj v kakšni eksotiki v nulo pregledujejo kufre, znajo moji mulci sedeti na tleh milo gledati carinike, vojake in policaje in biti najboljši sončki. Stepejo se ko pridemo domov :).
Zakaj je problem na dopustu popoldanski počitek? Saj doma moram tudi to narediti sama z vsemi tremi.
Zakaj je problem plaža? Saj jih moram doma tudi sama kopati?
In saj sem na dopustu, kaj pa naj na all inclusivu “postorim” med tem ko mi nekdo pazi otroke?
In seveda trinajstletni nečakinji pa otrok res ne bi dala za pazit.
Mož te pelje, ti čekira prtljago. Na avionu so se stevke še vedno ukvarjale z mulci, raje kot da se derejo in tekajo naokoli, verjami. Na destinaciji kamor greš MORAŠ imeti urejen prevoz do hotela. Če res ne bo šlo s tremi sončki, ti bo zagotovo kdo kufre naložil na voziček in pomagal do VNAPREJ organiziranega prevoza do hotela. V hotelu ti bodo pomagali. In potem po istem postopku domov., kjer te čaka mož.
Ne boš mogla verjeti, kako ponosni bodo, na svojo samostojnost in vašo skupno pustolovščino

Vse drzi, se strinjam.
Edino glede 13 letne necakinje, na letaliscu je lahko v pomoc, pa tudi tam lahko uc vrze na otroke ali jih za pol ure animira, res pa ni njeno, da bi jih cuvala in se z njimi ukvarjala, kaj sele, da ji zaupas vse tri za dalj casa.
Je pa odvisno od same necakinje, jaz bi mojim najstnikom zaupala dva vrtcevska necaka brez problema za par uric, pa tudi na letaliscih se dobro znajdejo.

Moji so bili sicer starejsi, ko smo zaceli potovati in mi je bilo lazje, ker je ze vsak vlekel svoj kufercek, ampak na poti so bili popolnoma skulirani, kregali so se doma 🙂

Tudi pri vas, če gresta oba z možem, očitno še vedno en otrok izvisi in mora na obali čakat, ker imata vidva lahko vsak samo enega naenkrat v vodi.

Tudi pri vas, če gresta oba z možem, očitno še vedno en otrok izvisi in mora na obali čakat, ker imata vidva lahko vsak samo enega naenkrat v vodi.[/quote]

Ne drzi. Eden od naju je bil z eno v vodi, drugi z drugo, tretja, ki je imela letos na morju 10 tednov pa je spala v vozicku. Ni sans, da bi se mi utopila.

Morda je verjetnost majhna, a ko se zgodi, smo pa neznansko zalostni.

Kaj boš pa drugo leto naredila? Oziroma, kaj naj naredijo vse ostale družine s tremi otroki? A smo ravnokar našli en utemeljen argument za uvedbo poligamije?

Ocitno nimas treh ali vec otrok. A si ze kdaj slisala, da gresta plavat dva, ostali pa pocakajo na obali? Nama je pac varnost pomembna. Ampak vsak po svoje, a ne?

Ne, večina velikih družin, ki jih videvam na dopustu, hkrati uživa v vodi. Predvsem zato, ker ne hodijo rekreativno plavat, ampak se skupaj igrajo. Si ne predstavljam, da bi se oči z enim žogal v vodi, druga dva bi morala pa z obale gledat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close