Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vzroki za locitev?

Vzroki za locitev?

Neodgovorni in egoistični očetje. To sodišče reši. Meni je pa odvetnica lepo razložila kako bo potekala tožba za več stikov… in povedala, da bi jo gotovo dobil, a bi bila takrat otroka že polnoletna.
Jbg… s Sizifom pa nisva na ti.
[/quote]

Pri takih očetih sodišče prav nič ne reši. Če pusti službo, dela na črno, sodišče prav nič ne reši. Večkrat videno.
[/quote]

Ponavljam – izvršilni postopki so v tem primeru prednostni. Če se oče izogiba izvršbi, otroci vseeno prejemajo preživnino iz preživninskega sklada.
Poznam pa precej ločenk, ki so do svojih bivših (običajno varalic) tako uvidevne, da samo milo prosjačijo in ne sprožijo nobenega postopka. Zakaj – mi ni jasno.
Moja varalica mi grozi z izvršbo, če zamujam samo nekaj ur… 😉

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Neodgovorni in egoistični očetje. To sodišče reši. Meni je pa odvetnica lepo razložila kako bo potekala tožba za več stikov… in povedala, da bi jo gotovo dobil, a bi bila takrat otroka že polnoletna.
Jbg… s Sizifom pa nisva na ti.
[/quote]

Pri takih očetih sodišče prav nič ne reši. Če pusti službo, dela na črno, sodišče prav nič ne reši. Večkrat videno.
[/quote]

Rešijo tule: http://www.jpi-sklad.si/

Sicer pa to sodišče vseeno reši. Poznam tak primer, ko je sicer oče želel plačevati, se je ukvarjal z otroki, a je po sili razmer ostal brez dela. Bivša ga je tožila, iztožila in mu obesila izvršbo. Par let so mu pobirali z računa skoraj vse, razen minimalca. Ker je bil tip SP, je zaradi tega tudi precej kasneje finančno okreval. Bivša je tako s svojim ravnanjem močno podaljšala agonijo sebi, svojima otrokoma in njemu.
Tako da… sodišče uredi te težave. Morda je pa treba včasih za to najeti kakega detektiva, da poišče skrita sredstva.

Sodišče večino reši le “tipične” primere. Vse ostalo je bolj kot ne v božjih rokah. Recimo, če mama prepoveduje stike….OK, izvršba,…Ampak to se tipično nadaljuje in potem sodišče ugotovi, da stiki otroku niso v korist. Pri preživnini je isto, čeprav roko na srce, veliko je žensk, ki za preživnino nikdar ne tožijo, ker se bojijo zamer.

Hahahaha….
Očitno imava podobne izkušnje.
Tudi meni je grozila, ker je banka izvršila trajnik za hči v petek, trajnik za sina pa v ponedeljek.
Par pogovorov sem imel čez vikend na temo, da res ne morem biti kriv, če banka ni izvedla trajnika po urniku…

Hahahaha….
Tudi meni je grozila, ker je banka izvršila trajnik za hči v petek, trajnik za sina pa v ponedeljek.
Par pogovorov sem imel čez vikend na temo, da res ne morem biti kriv, če banka ni izvedla trajnika po urniku…
[/quote]

No pri meni pa zato, ker preživnina ni bila na njenem računu že ob 8h zjutraj, ampak šele ob 11h… ;))

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Kaj vama ni jasno?
Osebno poznam nekaj primerov, ko sodišče ni moglo nič. Tip je pustil službo in bival tudi na črno kar nekje. In ne, niso se trudili, da bi šli še kam drugam iskat.
Vem tudi za primer, ko je mrknil v Nemčijo, tam fajn služil, na črno. Med drugim dobil izgon iz države, potem v Sloveniji delal na črno. Sodišče pa nič. Samo obvestila so pošiljali, on se je pa režal. Tudi policija je prišla na njegov uradni naslov, ki pa še zdaleč ni bil njego pravi naslov.

Ja, tako se tipčki izogibajo.

Ja, tudi take poznam, ko one tepke samo prosijo in prosijo preživnino pa je ne izprosijo. Ali pa celo imajo zabeleženo kot, da on plačuje preživnino pa je v resnici ne. Na stara leta pa bo moral otrok zanj plačevati, ker ima na papirjih napisano, da je plačeval preživnono, čeprav je ni.
Pač babnice so tepke, raje milo prosijo ali pa še to ne in se gredo nek ponos, tipček se pa reži, ker se izmika preživnini.

Glej, ne mislim ti več pojasnjevati, ker govoriš neresnice. Plačevanju preživnine SE NI MOGOČE IZOGNITI, lahko se skriješ tudi na senčno stran Lune. Mati lahko vedno izterja preživnino in jo prejema (če ne gre drugače) iz preživninskega sklada. Kar je tudi prav.
Zakaj se ženske tega ne poslužujejo, je pa drugo vprašanje… morda jim srček še vedno bije za bivšo (varalico), ali se ga bojijo, ali računajo, da bodo s sodnim postopkom tipa še bolj oddaljile od otrok…

Hahahaha….
[/quote]

No pri meni pa zato, ker preživnina ni bila na njenem računu že ob 8h zjutraj, ampak šele ob 11h… ;))
[/quote]

Hahaha…..
Pri meni je bil tudi tisti ponedeljek še vedno en dan pred rokom za plačilo, a se je očitno navadila, da denar pride tri dni prej. Trajnik sem nastavil tako prav zato, ker sem pričakoval, da bi v podobnem primeru res lahko šla na CSD in sodišče po “pomoč”.
Jbg… imam že v firmi dovolj stresno pa mi ne odgovarja še doma biti v stresu, zato tri dni pred rokom.

[/quote]

Hahaha…..
Pri meni je bil tudi tisti ponedeljek še vedno en dan pred rokom za plačilo, a se je očitno navadila, da denar pride tri dni prej. Trajnik sem nastavil tako prav zato, ker sem pričakoval, da bi v podobnem primeru res lahko šla na CSD in sodišče po “pomoč”.
Jbg… imam že v firmi dovolj stresno pa mi ne odgovarja še doma biti v stresu, zato tri dni pred rokom.
[/quote]
Zakaj to počne? A nima pametnejšega dela kot tebe zajebavat?
Ne razumem takih ljudi. Vse je ok pa spet ni nič ok. Ma a lahko kdo to razloži?

Sredstva za ureditev problema torej so. Zakaj pa jih v dobro otrok mame ne uporabijo pa je njihov problem.

[/quote]

Hahaha…..
[/quote]

Ja, meni je pa par mesecev nazaj grozila zato, ker 15-tega ni bilo denarja na računu. Zaleglo je šele, ko sem ji poslal fotko sodnega sklepa, kjer je kot datum plačila določen 18. v mesecu. 😉
Opravičila seveda ni bilo… 😉

Tudi sredstva za vzpostavitev stikov so pa mislim, da dobro veš, da ne delujejo.

Glej, ne mislim ti več pojasnjevati, ker govoriš neresnice. Plačevanju preživnine SE NI MOGOČE IZOGNITI, lahko se skriješ tudi na senčno stran Lune. Mati lahko vedno izterja preživnino in jo prejema (če ne gre drugače) iz preživninskega sklada. Kar je tudi prav.
Zakaj se ženske tega ne poslužujejo, je pa drugo vprašanje… morda jim srček še vedno bije za bivšo (varalico), ali se ga bojijo, ali računajo, da bodo s sodnim postopkom tipa še bolj oddaljile od otrok…
[/quote]

Sam sebi kontriraš. Najprej napišeš, da ni možno se izognit preživni. Potem pa pišeš o preživninskem skladu.
Preživniski sklad je ravno zato, ker se eni tipi izognejo plačilu preživnine.

Hahaha…..
[/quote]
Zakaj to počne? A nima pametnejšega dela kot tebe zajebavat?
Ne razumem takih ljudi. Vse je ok pa spet ni nič ok. Ma a lahko kdo to razloži?
[/quote]

Težko je te reči razumeti, ampak moj odhod je ona sprejela kot skrajno žalitev. Po njenem čustvenem dojemanju dogodkov sem še danes navaden p.r.a.s.ec, ker sem jo zapustil.
S takim čustvenim nastopom je svoje dosegla tudi na CSD in na sodišču. Verjetno se je tudi ona posvetovala z odvetnico, ki ji je pač svetovala v njeno korist.

Res je, da ne delujejo.
Mojega očeta niso mogli prisiliti, da bi se kdaj družil z mano :(. Preprosto ni želel stikov.

[/quote]

Sam sebi kontriraš. Najprej napišeš, da ni možno se izognit preživni. Potem pa pišeš o preživninskem skladu.
[/quote]

Nič si ne kontriram. Govorim o tem, da lahko mati v vsakem primeru poskrbi, da otroci dobijo preživnino – tudi, če se oče temu izogiba.

Tega seveda sistem ne more. To je bolj kot ne problem tvoje mame, ker je dala takemu tipu. Govorim o primerih, ko mame nagajajo in stike preprečujejo. Do predodelitev tudi po več letih teh zadev nikdar ne pride, čeprav bi lahko in pravzaprav moralo.

Res je, da ne delujejo.
Mojega očeta niso mogli prisiliti, da bi se kdaj družil z mano :(. Preprosto ni želel stikov.
[/quote]

Jap… in zato si vsi ločeni očetje zaslužimo enako obravnavo?

Kaj pa misliš BTDT? Saj smo vendarle prasci in preživnina je v veliko primerih le sredstvo maščevanja. Dobesedno. Plačaj za svoje grehe!

[/quote]

Nič si ne kontriram. Govorim o tem, da lahko mati v vsakem primeru poskrbi, da otroci dobijo preživnino – tudi, če se oče temu izogiba.
[/quote]

Jaz pa govorim o tem, da se veliko očetov izogiba preživnini in se nakteri tudi dejansko izognejo.
Če mati dobi denar iz preživninskega sklada, to plačamo mi, ne pa oče otroka.
In kolikor vem je preživninski sklad samo za otroke do 18 let? Če se naprej šola, ne dobi nič več. Medtem, ko preživnino se mora plačevati dokler se redno šola oz. največ do 26. leta.

Res je, da ne delujejo.
[/quote]

Jap… in zato si vsi ločeni očetje zaslužimo enako obravnavo?
[/quote]

Ne bi vedela kaki so drugi očetje. Pišem za svojega.

[/quote]

Jaz pa govorim o tem, da se veliko očetov izogiba preživnini in se nakteri tudi dejansko izognejo.
In kolikor vem je preživninski sklad samo za otroke do 18 let? Če se naprej šola, ne dobi nič več. Medtem, ko preživnino se mora plačevati dokler se redno šola oz. največ do 26. leta.
[/quote]
Preživninski sklad potem terja od očeta naprej denar.

Včasih celo – plačaj za moje grehe!!! 😉

ja, moja mama je bila neumna, da je zanosila s takim tipom. Se strinjam.
Isto ste bili vsi tisti, ki se tule pritožujete nad bivšimi neumni, da ste oplodili take ženske.

[/quote]
Preživninski sklad potem terja od očeta naprej denar.
[/quote]

In kot sem že zgoraj napisala, ne izterja.
Ti je res tako težko dojeti, da se da izognit preživnini?
Pa saj si imel v medijih jok našega košarkaša, ki se je ogibal preživnini in so ga po mnogo letih, ko je mislil, da je varen in se je vrnil v Slovenijo, pohopsali.
Zdaj pa joka kako je ubog.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close