Vzorni Slovenke/ci
Katero Slovenko in katerega Slovenca občudujete? Mislim od znanih :), ker najbolj občudujemo ponavadi koga od bližnjih.
Jaz od Slovenk vsekakor Tino Maze – garaška, samozavestna, simpatična in ne le, da je v športu super, tudi poje, super zgleda, podjetna…
Potem bi rekla še recimo Lučko Kajfež Bogataj.
Od moških pa ne vem, recimo Iztok Čop.
Politiki, pevci, misice… noben vzoren.
Ne bi ravno o Tininem petju, naj se raje drži smučanja, saj ji gre tu več kot odlično, pa neizmerno je simpatična!
Čislam (ker ravno gledam dnevnik) Rosvito Pesek, Natašo Pirc in Slavka Bobovnika,
med drugimi pa še: Pipi Strela, Christiana Gostečnika, Antona Komata, Borisa Kobala, Sanjo Lončar, Iztoka Mlakarja, Alenko Rebula.
Če bi razmišljala, bi našla še ogromno ljudi…
Med slovenci nimam vzornikov, ravno tako ne med tujci. Nihče mi ni tako padel v uč, da bi ga vzela za vzor, čeprav se zavedam, da imajo številni posamezniki razne kvalitete na različnih področjih, ki so več kot vzorne, toda to ni nobeno vodilo, motiv ali sidro za moj obstoj. Zakaj bi morali biti vsi lepi in uspešni ter zgledni?
Lahko te nekdo navdihne, spodbudi k razmišljanju, da uporabne iztočnice. Če meniš, da so vsi v sivem povprečju in si samozadostna, potem slabo opazuješ:). Ljudje smo živa bitja, okrog nas mrgoli novih spoznanj, izkušenj, ne vem zakaj bi se temu zavestno odrekla, češ tega ne potrebujem za svoj obstoj.
Lahko te nekdo navdihne, spodbudi k razmišljanju, da uporabne iztočnice. Če meniš, da so vsi v sivem povprečju in si samozadostna, potem slabo opazuješ:). Ljudje smo živa bitja, okrog nas mrgoli novih spoznanj, izkušenj, ne vem zakaj bi se temu zavestno odrekla, češ tega ne potrebujem za svoj obstoj.[/quote]
Ti znaš čitati oz razumeti prebrano? V zadnjem stavku sem lepo pojasnila “zakaj bi morali biti vsi lepi, uspešni in zgledni”? Niti ne trdim, da so vsi v nekem sivem povprečju. Haha…. preko virtuale oceniti, da sem slaba opazovalka – ta pa res raztura – you made my day :))
Lahko te nekdo navdihne, spodbudi k razmišljanju, da uporabne iztočnice. Če meniš, da so vsi v sivem povprečju in si samozadostna, potem slabo opazuješ:). Ljudje smo živa bitja, okrog nas mrgoli novih spoznanj, izkušenj, ne vem zakaj bi se temu zavestno odrekla, češ tega ne potrebujem za svoj obstoj.[/quote]
Ti znaš čitati oz razumeti prebrano? V zadnjem stavku sem lepo pojasnila “zakaj bi morali biti vsi lepi, uspešni in zgledni”? Niti ne trdim, da so vsi v nekem sivem povprečju. Haha…. preko virtuale oceniti, da sem slaba opazovalka – ta pa res raztura – you made my day :))[/quote]
Ne se razburjat:). Tako kot si sama svetovala katenjki, jemlji tudi moj prispevek…dobronamerno:). Tudi vzorniki niso popolni, le njihov prispevek je tisto, kar nas navdušuje. Če je nekdo uspešen govornik, je lahko slab ljubimec:). Torej, ni treba, da imajo vsi vse, zato tudi ne zdrži tvoj zgornji stavek, ker nima pomena biti superlativ v vsem:).
Ti znaš čitati oz razumeti prebrano? V zadnjem stavku sem lepo pojasnila “zakaj bi morali biti vsi lepi, uspešni in zgledni”? Niti ne trdim, da so vsi v nekem sivem povprečju. Haha…. preko virtuale oceniti, da sem slaba opazovalka – ta pa res raztura – you made my day :))[/quote]
Ne se razburjat:). Tako kot si sama svetovala katenjki, jemlji tudi moj prispevek…dobronamerno:). Tudi vzorniki niso popolni, le njihov prispevek je tisto, kar nas navdušuje. Če je nekdo uspešen govornik, je lahko slab ljubimec:). Torej, ni treba, da imajo vsi vse, zato tudi ne zdrži tvoj zgornji stavek, ker nima pomena biti superlativ v vsem:).[/quote]
Mene je izjemno težko oz skorajda nemogoče navdušiti 🙂 Razburjanje zaradi foruma, – wtf? Saj nisem svojih nervov in srca na tomboli gevinala 😛
Zanimivo, čeprav moram priznati, da nekaterih ne poznam.
Ja, Petra Majdič je tudi zakon.
Alen Kobilica pa je lahko marsikomu navdih: trdna volja kljub slepoti. Si predstavljate kakšno voljo ima človek, da vseeno plava, smuča, se ukvarja s triatlonom?
Pri Bobovniku mi je recimo zelo všeč njegov nastop, samozavesten, iznajdljiv govornik in res zna dobro spraševat, tudi politike postavi tja kamor pašejo.
Kaj pa tako nasploh, kaj vas najbolj pritegne pri ljudeh, kakšen človek vam da navdih?
Se bolj zazrete, si mogoče želite biti podobni, vas navdahnejo lepi, urejeni, samozavestni, mirni, materinske, divje, … osebe?
Meni je recimo navdih samozavestna ženska, ki je dobra v svojih hobijih, ampak vseeno ne zanemarja službe, izobrazbe.
Mene pa navdušujejo vsi tisti Slovenci, ki preživijo z minimalno plačo čez mesec sebe in svojo družino ali so pa celo brez službe in pri tem nekako živijo polno življenje ter se ne ozirajo/ne nasedajo marketinškim kracam o “zavidanja vrednih” ljudeh.
On_, kje pa najdeš take ljudi? Če si brez službe, je življenje vse prej kot polno, iščeš in iščeš službo, dobivaš same neje, se sekiraš, ker te zavračajo povsod, sekiraš se, ker ne veš kako skozi mesec, počutiš se slabo, ker se čutiš nevrednega. Takrat sanjaš o tem, da imaš polno življenje. Ga ne poznam takega, razen, če mu ni do službe in ma finacerja.
Minimalci: tisti, ki me navdahnejo so tisti, ki so na minimalcu in se trudijo narediti kaj, da bodo prišli z minimalca. Jaz sem bila pod minimalcem, brezposelna, delala tu in tam kaj na črno za res borne pare, vedno sem se trudila priti na boljše. Tako, da me navdahnejo tisti, ki se trudijo in jim uspe priti na boljše. Tist, ki kar vztrajajo nekje na dnu in se ne trudijo izobljšati stanje, mi niso ravno vzor.
Če živiš v mestu je praktično nemogoče, primoran si nekaj počet, magari na črno. Na vasi je zadeva malo drugačna sploh če imaš kaj svoje zemlje si lahko nekoliko bolj neodvisen.
Imel sem bolj v mislih ljudi, ki so zadovoljni s tistim kar imajo in “večno” ne obupujejo nad nečim kar jim (sploh) ni dosegljivo.
Stvar je hudo relativna in ni istega recepta za vse, se mi pa zdi neko poveličevanje nekoga past v katero se ujamejo “slave željni” in potem so celo življenje sužnji lastnega pohlepa.
Če bi bila jaz zadovoljna s tistim kar sem imela po končani šoli, bi bila še vedno brezposelna, delala tu in tam na črno, gojila zelenjavo doma na vrtu in ne bi vedela kako priti skozi mesec. Veš na podeželju res lahko kaj pridelaš, ampak recimo dosti težje je najti kako delo, sploh ženski. Moški lažje dobi, ponavadi za delo v gozdu ni problema, če si le priden.
Ker pa nisem bila zadovoljna, sem se še dodatno izobraževala, iskala variante in počasi mi je uspelo priti ven iz bede. Zato občudujem ljudi, ki nekaj naredijo, so sposobni se izokopati iz tiste bede v kateri so.
Ne mislim, da morajo biti zdaj bogati in super ljudje.
Ampak, če si brezposeln, če si na minimalcu je pa kriza, če si s tem zadovoljen in če ne delaš na tem, da iz tega ven prideš.
Tole pa ni pozdrav tega “nekapitalističnega” foruma ampak je od……… P…..1 😉 :))))[/quote]Če bo dovolj časa tu, bo že ugotovila, da deliva usodo … :)[/quote]Eh ne vem, če bo. Le redki zdržimo pritiske tega foruma…. :)))
Maraš bit malo……..(karkoli), no če bi bili samo malo 😀
Vsekakor si želim, da ji uspe 😉
Če si s tem zadovoljen, ni nobena kriza. Ker če bi bila kriza, bi bil nezadovoljen. 🙂
Meni je všeč Svetlana Makarovič, ker je tak neodvisen duh in se ne pusti niti malo ukrotiti. Pa še lepa in pametna. Slavoj Žižek iz istih razlogov, razen lepote seveda.
Pokojna Ruth Reš predvsem zaradi sloga svojega življenja in postavce 🙂
Vesna Vuk Godina, ker je izjemno pametna, bistra ženska, pronicljiva in ker je super mama.
Med fanti mi je fajn osebnost tudi Jože Mencinger.
Športniki so mi preozki, izjema bi bil mogoče Matic Osolnikar, pa se premalo pojavlja po TV, da bi ga lahko ocenila. No, saj drugih tudi ne morem, ker jih ne poznam osebno, vseeno pa malo več nastopajo in je mogoče izluščiti iz tega tudi delček njihove osebnosti.
Forum je zaprt za komentiranje.