Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vzmetnica dormeo ali katera druga

vzmetnica dormeo ali katera druga

S katero vzmetnico ste zelo zadovoljne?
Ali je dormeo ok?
Hvala in lep pozdrav

Dormeo ni vzmetnica, ker nima vzmeti ampak jogi lezisce.

Tako glede izbora: Ce ste mlajsi od 35 let in zdravi, brez hrbtenicnih tezav, boste brez bolecin spali na proizvodih Dormeo. Starejsi in z ze s spremenjenim krizno-hrbtenicnim statusom pa obvezno conska lezisca z vzmetmi, v cenovnem razredu nekje med 350 in 700 eur za enojno 90×200 lezisce…..

izkusnja z Dormeotom po 3-dnevnem spancu pri prijateljih-popolna polomljenost ledvenega dela -je pa res, da ocitno vpliva tudi visina posameznika-pri nas smo vsi visji od 180cm, pa nam Dormeo ni ustrezal po 3x spanju na razlicnih lokacijah v roku 5-ih let.
Osebno na podlagi vec kot 10 letnih izkusenj priporocam jogi z vzmetmi in moznostjo nastavitve trdote v sAmem jogiju, zimsko-letno stran, ki jomobracas, pa znamko Optimo ! Cenovno drazje od komercialnih Dormeotov, ampak na daljsi rok izjemno dober izdelek, ki upravici odsteto ceno!

pri 700 ojri za eno ležišče lahko izbereš tudi vodno posteljo, stanejo okrog 1400€

Ce ti seveda ustreza plavajoc obcutek-meni vodna posteja zal ne potegne-tudi stestirano.

BTW-Kvalitetna vodna postelja je z okvirjem vred cca 3000 ojrov…Ja, se najdejo tudi taki kupci!

Dober in natančen odgovor,problem je le, da nimam kje testirat. Tistih 5 min ležanja v trgovini ni nič.

Mi smo šli po vzmetnice SEMLE[/url]. Odlično znajo svetovati, prilagodijo ležišče konstrukciji posameznika, v salonu smo malo “poležali” na različnih vzmetnicah.

Oglasi se v njihovem salonu, pa preglej kaj in kako.

Mi imamo tudi vzmetnice od tu.Super zadovoljni. So naredili vsakemu posebej glede na težo.
Mož se precej poti, mene je hrbtenica večkrat bolela ( sedaj, ko imamo te vzmetnice so bolečine nekam čudežno izginile)Super in še enkrat super.

Midva sva kupila žepkasto vzmetnico po nasvetu ravno od tukaj in spiva čudovito že pol leta. Res da ni bilo najbolj poceni, ampak nama ni žal niti za cent. Za Dormeota sem slišala precej slabih kritik iz prve roke, pač tolikšno oglaševanje naredi svoje…

meni je dormeo čisto ok, Ne vem na kakšen način bi polomili letveni del, glede na to da je zeloo močan, to ni res ni jasno. Mi imamo majhnega otroka in divjamo gor in dol po postelji pa so letvice še vedno cele… Midva sva z Dormeo zelo zadovoljna

ko smo že tako pametni.
jogi je blagovna znamka firme meblo, ne pa oznaka za ležišče… in pogovorno ime za… kaj že… aja, vzmetnico… lol

jógi 2 -ja m (ọ̑) pog. vzmetnica (brez trdnega okvira): kupi jogije / vzmetnice jogi tovarne Meblo; neskl. pril.: jogi postelja ♪

midva imava pa že leto vzmetnico http://www.google.si/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBUQFjAA&url=http{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2F{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fwww.bema3p.si{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2F&rct=j&q=bema3p&ei=uERCTuS_NYKAOr_pzLcJ&usg=AFQjCNEa0os7aR4BaF-V2N8A6GeHJg6rWw&cad=rja
samo za primer tamala ma poleg spalnice v staji konja ki nabija v ograjo pa gu tudi malo ne slišim ponoči ko ga vsi drugi da o dobrem počutju sploh ne govorim pa še slovensko poreklo je ,dormeo pa vse šopa -dela na kitajskem

ko smo že tako pametni.
jogi je blagovna znamka firme meblo, ne pa oznaka za ležišče… in pogovorno ime za… kaj že… aja, vzmetnico… lol

jógi 2 -ja m (ọ̑) pog. vzmetnica (brez trdnega okvira): kupi jogije / vzmetnice jogi tovarne Meblo; neskl. pril.: jogi postelja ♪[/quote]

Ko si pa že tako pameten/na, pa uporabi zdravo kmečko logiko in poveži sledeče: vzmeti in vzmetnica: torej “vzmetnica” “vsebuje vzmeti”;
Blagovna znamka “Dormeo” je brez karkršnihkoli vzmeti; torej po zdravi kmečki logiki ne more bit vzmetnica, ker jih ne vsebuje;)

žal “jogi” ni zaščiteno ime ali blagovna znamka slovenskega proizvajalca, ki ga omenjaš,ker ga uporabljajo tudi drugi, npr. Optimo, pa tudi Dormeo-kar preveri na spodnji povezavi:

Pa si ti scitiraj še kolikor hočeš od kjerkoli….Pa najsibodi “Dormeo” poimenovan še pravilno, torej “ležišče”…….lol tytoo 😉

ko smo že tako pametni.

jógi 2 -ja m (ọ̑) pog. vzmetnica (brez trdnega okvira): kupi jogije / vzmetnice jogi tovarne Meblo; neskl. pril.: jogi postelja ♪[/quote]

Ko si pa že tako pameten/na, pa uporabi zdravo kmečko logiko in poveži sledeče: vzmeti in vzmetnica: torej “vzmetnica” “vsebuje vzmeti”;
Blagovna znamka “Dormeo” je brez karkršnihkoli vzmeti; torej po zdravi kmečki logiki ne more bit vzmetnica, ker jih ne vsebuje;)

žal “jogi” ni zaščiteno ime ali blagovna znamka slovenskega proizvajalca, ki ga omenjaš,ker ga uporabljajo tudi drugi, npr. Optimo, pa tudi Dormeo-kar preveri na spodnji povezavi:

Pa si ti scitiraj še kolikor hočeš od kjerkoli….Pa najsibodi “Dormeo” poimenovan še pravilno, torej “ležišče”…….lol tytoo ;)[/quote]

lol, ti pa sploh nisi sposobna dojet, v čem je bil keč mojega posta.

če nekdo napiše, da dormeo ni vzmetnica, ampak je jogi, po SSKJ pa jogi pomeni prav vzmetnico, to pomeni, da je tisti nekdo napisal kup bedarij.

ne, jogi ni zaščitena znamka, je pa znamka, ki jo je uvedel meblo in se je prijela kot ime za vzmetnico. tako, kot kalodont za zobno pasto. zakaj niso zadeve zaščitili, ne vem. niso imeli denarja, najbrž.

dormeo in podobni pač to izkoriščajo, in izkoriščajo tudi uporabo besede jogi za ležišče, zato so tudi zakupili pri googlu geslo jogi.
če v google vtipkaš jogi, ti najprej vrže ven oglas (kar pomeni, da je to zakupljeno geslo) od dormea.

če pa pogledaš v sskj, dobiš pa tole sskj jogi

Pa si ti scitiraj še kolikor hočeš od kjerkoli….Pa najsibodi “Dormeo” poimenovan še pravilno, torej “ležišče”…….lol tytoo ;)[/quote]

lol, ti pa sploh nisi sposobna dojet, v čem je bil keč mojega posta.

če nekdo napiše, da dormeo ni vzmetnica, ampak je jogi, po SSKJ pa jogi pomeni prav vzmetnico, to pomeni, da je tisti nekdo napisal kup bedarij.

ne, jogi ni zaščitena znamka, je pa znamka, ki jo je uvedel meblo in se je prijela kot ime za vzmetnico. tako, kot kalodont za zobno pasto. zakaj niso zadeve zaščitili, ne vem. niso imeli denarja, najbrž.

dormeo in podobni pač to izkoriščajo, in izkoriščajo tudi uporabo besede jogi za ležišče, zato so tudi zakupili pri googlu geslo jogi.
če v google vtipkaš jogi, ti najprej vrže ven oglas (kar pomeni, da je to zakupljeno geslo) od dormea.

če pa pogledaš v sskj, dobiš pa tole sskj jogi[/quote]

Whatever, imej prav po svoje, tisti drugi pa ima tudi pa svoje prav- ne da se mi natipkavat – ja, ja , saj vem: sem na MON-u, kjer nekatere rade razčlenjujete/jo poste posameznic do prafaktorjev, ker jim/vam je to morda poklicna deformacija ali pa najljubši hobi 😀

Za hrbteničarje Dormeo ni primeren!

Izbiraš lahko med ležiščem z osnovo iz lateksa, pene ali vzmeti.

(vse troje ima dodatke iz tega ali drugega, bambusa, kavčuka, kokosa…)

Nujno je sprobat ležišča, preden kupiš. Jaz sem preizkusila zadnje 2 dni kakšnih 30 ležišč, v salonih Meblojogi, Jysk, Optimo in Lineaflex, pa ne vem kje vse. Pa so mi samo 3 ležišča odgovarjala! Nisem odležala gor več kot pol dpo 1 minuto, takoj mi je blo jasno. In me je celo sicer priljubljeni Meblojogi Dinamic normal (srednje mehek oz. srednje trd) tiščal gor, to ni zame. Na njem sem vse te žepkaste vzmeti dobro čutila kot neke trde kroglice, posebno ker nima 4 cm spominske pene. Njihov jogi Perla pa mi je zelo odgovarjal, toda stane 550 eur, pa ne morem.

Po vsem prebranem vedno bolj mislim, da je denarna naložba v ležišče najboljša naložba v zdravje, važno je hrbtenici čimdlje ohranjaš zdravje, zato se ljudem z bolečinami ne splača kupiti ležišča iz čiste pene, ampak na vzmeti! (obloga je pena), tako se menijo med sabo tudi kupci, ne samo prodajalci. Največje sranje za ljudi z bolečinami v hrbtenici so najbolj poceni ležišča iz pene, pravijo.

Vzmeti pa spet ne smejo biti staromodne Bonell, ampak žepkaste, še bolje multižepkaste.

Zato ker se pri premikanju telesa ne premaknejo vse vzmeti, ampak samo obremenjena in so vse kosti in vse mišice ves čas pravilno poravnane. Ni nikjer nobene ugreznine kot pri klasičnih vzmetnicah.

Posebej pri conskih ležiščih, z mehko cono pri vratu in ramenih in tršo kompkatnejšo cono v področju križa, je cena visoka. Ampak meni te cone ne odgovarjajo… Rada čutim neko kompaktnost, ki spominja na ravna ležišča kot so bla nekoč in da nikjer ne visim ali me nič ne pritiska. Vsak drugače občuti te novodobne pogruntavščine, vse ni za vsakega.

5 ali 7 conska ležišča z žepkastim vzmetenjem so draga in najbolj zdrava.

Žepkaste oz. multižepkaste vzmeti pa morajo bit prevlečene najboljse s HR peno (hladno peno), lateksom in ali spominsko peno, tudi kokos daje trdoto podobno kot lateks .

Lateks je bolje, da je umetni in ne naravni, ker se naravni hitreje stara in seseda, pa je po 5 letih lahko fuč.

Hladna pena je zelo fina, zračna, se ne kvari, se ne seseda, ne povzroča vročine, bistveno boljše diha. Običajna pena, poliuretanska pa malo manj…

Spominska pena navrh žepkov pa je od vseh najbolj prijetno topla in skoznjo ne čutiš žepkov po rebrih, zame idealna, ki me rado zebe. Lateks je hladen, kompakten, za tiste, ki jim je vroče.

Ne kupovat lateksovega ležišča po polovični ceni : ta je sigurno nekje par let tičal v kakšnem skladišču ali celo bil razstavljeno kot eksponat in so ga probali vsi, ali pa je bilo rabljeno 1 do 3 mesece in večkrat vrnjeno nazaj v trgovino..

Ležišče mora biti visoko vsaj 17 cm. Kar je manj, ponavadi ni kvaliteta. Še bolje, če je 20 cm!

Moja vzmetnica bo ena srednjega ranga, srednje trdo.

Resnica je, da (pre)trdo ali (pre)mehko ležišče na dolgi rok škoduje hrbtenici in da je ne glede na zdravje hrbtenice najboljše srednje…

In navrh sem si kupla nadvzmetnico s spominsko peno oz. posteljni nadvložek za blaženje nasprotnega pritiska gor v moje kosti. Tole je vzmetnica :

Vzmetnica PLUS S50 90×200 cm
2 kos. 399,-1 kos. 269,-

Vrsta vzmetnice: Vzmetnica z vzmetmi
Mere: Širina: 90 cm, dolžina: 200 cm, višina: 16 cm
Vrsta vzmeti: žepkaste
Število vzmeti/m2: 250
Trdota: srednje trda
Prešivanje: 150 g/m² bombaž + 90 g/m² poliester + 15 g/m² vlies
Oblazinjenje: 23 kg/m³ poliuretan 18 mm + kokos 650 g/m² / 23 kg/m³ poliuretan 18 mm + kokos 1500 g/m²
Sestava blaga: 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bombaž/40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} poliester

Malo me moti ta poliuretan, pa vlies, ne vem če je to zdravo…

Nima niti zdravstvenega in okoljskega standarda Eco-tex, kaj šele ISO 9001, ampak ok.

Pomembno opozorilo : pod ležiščem morajo biti za to vrsto primerne letvice oz. posteljni pod, ker niso vsake letvice primerne za vsako ležišče, prodajalec mora vedet, kero.

Razmak med letvicami mora biti obvezno med 3 do 3,5 cm.

kar je manj kot 3 cm, ležišče uniči : zaradi premalo kroženja zraka začne plesneti.
Kar je več kot 3,5 cm, pa škodi na drug način : tudi kakšno kvalitetno ležišče iz lateksa ali pene se poškoduje, ugrezne, obvisi, spremeni…

Upam da sem kaj pomagala.

Vpiši v iskalnik http://www.mimovrste.si in ‘ležišče’, pa ti vrže ven vse.

Živjo,

že kr neki časa ni noben nič napisal pod to temo, zato sem se odločla, da jo mal obudim.

Rabima bi kakšen nasvet glede vzmetnic, saj bi si v bližni prihodnosti rada kupila novo… zahteve so samo, da je v velikosti 140×200.

hvala za nasvete

Samo ne Dormea! Sva uveljavljala reklamacijo in sva dobila ze rabljeno vzemtnico!! Da o bolecinah v ledvenem delu sploh ne govorim! Zdaj razmisljava o nakuopu vzmetnice hitex s trikotniki. Lp

Js sem si pred mal več k pol leta kupila tole vzmetnico http://www.vitapur.si/spalnica/lezisca/lateks-lezisce-memory in spim k angelček. Dobila sem popust, kiga dobiš še vedn. Maš ful različnih velikosti in različne trdote, tako da pejt sprobat v njihovo trgovino, da ugotoviš kako pa kaj.

Jaz sem si pa kupila tistega z vonjem lavande – tudi vitapur – in lahko rečem, da sva z možem zadovolna. Razmišlava, da bi tudi za najine tri rabojnike kupila tovrstno ležišče. Ali ima kdo izkušnje z otroškimi ležišči vitapur?

Pro nas mamo tudi za otroke tovrstna ležišča in smo zadovolni. Koliko pa imata stare otroke, ker če so že vsaj tri leta vama priporočam. da jm vzamete kr vzemtnico za odrasle.

Živ,

js sem si kupila vzmetnico z žepkastimi vzmetmi in spominsko peno, ki ji poveča trdoto na https://www.hisapohistva.si/ – ugodno in spim kot angelček. Sem najprej mal gledala Dormeo, samo so mi prijatelji svetovali da raje ne…baje slabe izkušnje, bolečine itd.

lp

Pozdravljeni,

po spletu iščemo vzmetnice in smo zasledili tudi podjetje Leticia – http://www.leticia.si/vzmetnice/[/url], pa me zanima, če jih pozna kdo, saj iz zgornjih postov se za dormeo ne bomo odločili, ker ni ravno pozitivnih komentarjev na njihove vzmetnice.

Živjo!

Z možem imava že osem let vzmetnico od Slovenske postelje (žepkaste vzmeti, 5 con, jaz srednje trdo, mož trdo) in sva ful zadovoljna. Mož je imel pred tem že take težave s hrbtenico (domnevno hernia), da se je komaj premikal in je sedaj občutno bolje. Seveda brez odlične fizioterapije ni šlo, ampak glede na to, da že osem let nima več tako hudih bolečin, niti v času zidave naše hiše jih ni imel, verjamem, da je k temu pripomoglo tudi ležišče.

Pravilno je ležišče.

LEDVENI NE LETVENI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close