Vzgoja otroka – 2.
Jaz? Ti!
Jaz sprejemam vse tiste možnosti, ki so “moje” ali “proti” meni in še vse tiste vmes.
Ravno zaradi tega, ker so levičarje tudi nekoč tepli. Zdaj imamo le novo (levo) “roko”.
In čez en čas bomo spet rekli: Ups…![/quote]Nimam težav s tem kako kdo na kak način zadovoljuje svoje spolne potrebe le “moti” me, da si nekateri domišljajo, da so kljub temu povsem enaki, da niso deviacija in celo zahtevajo neke pravice in v svojih razmerjih želijo imet še vse tisto kar jim njihov način spolnosti ne omogoča. Naj sprejmejo, da so drugačni in v skladu s to drugačnostjo tudi živijo svoje srečno življenje, kdo jim brani.
ps
imam brata, ki je izrazit levičar in je moral v oš pisat z “nepravo roko” – po njegovo. Sedaj piše z obema enako 🙂
Vsako zlo za nekaj dobro.[/quote]
Po mojem pa nimajo oni toliko problemov s sprejemanjem drugačnosti – svoje ali tuje. Bolj očitno je, da imate ti in somišljeniki mnogo večje probleme s tem.
Glede zahteve po pravicah pa … zakaj jih zahtevaš ti zase? Katerekoli že, saj pravice vendar niso nekaj naravnega kot tudi demokracija ne, npr. Pa verjetno jo želiš obdržati, če jo je sploh še kaj. Bolj naravno je to, kar se dogaja zdaj: v krdelu obstaja vodja, ki je alfa in omega in šele ko se on nasiti, pridejo na vrsto ostali, če je še kaj ostalo.
Jaz? Ti!
Jaz sprejemam vse tiste možnosti, ki so “moje” ali “proti” meni in še vse tiste vmes.
Ravno zaradi tega, ker so levičarje tudi nekoč tepli. Zdaj imamo le novo (levo) “roko”.
In čez en čas bomo spet rekli: Ups…![/quote]Nimam težav s tem kako kdo na kak način zadovoljuje svoje spolne potrebe le “moti” me, da si nekateri domišljajo, da so kljub temu povsem enaki, da niso deviacija in celo zahtevajo neke pravice in v svojih razmerjih želijo imet še vse tisto kar jim njihov način spolnosti ne omogoča. Naj sprejmejo, da so drugačni in v skladu s to drugačnostjo tudi živijo svoje srečno življenje, kdo jim brani.
ps
imam brata, ki je izrazit levičar in je moral v oš pisat z “nepravo roko” – po njegovo. Sedaj piše z obema enako 🙂
Vsako zlo za nekaj dobro.[/quote]
No ja, prav ta narava, ki jo tako zelo rad poudarjaš, včasih zataji tudi pri čisto “spodobni” hetero ženski ali moškemu, pa ne samo da imajo enake pravice kot drugi, pri teh “pravicah” jim celo malo pomagamo…:// Zakaj raje ne sprejmejo svoje drugačnosti in živijo svoje srečno življenje?
Ampak pustiva to. Raje mi povej, če me boš spoznal s svojim bratom. Glede na to, da imata podobne gene mora biti gotovo ljubek kot ti.:)) In ker sta imela enako (ali vsaj podobno) vzgojo predvidevam, da nima nekakšnega levega penisa? :))
.
.
Probleme imam s čim? O_o
S tem, če bo mogoče it dobila zeta v hišo, ki ji ga bo sin pripeljal? 🙂
Večinoma se ljudje “svobodnih nazorov”….. norčujejo? iz “tradicionalnih vrednot” kot je nap poroka. Tu se pa neka skupina somišljenikov, ki zase trdijo, da so….. ne vem kaj da so, prizadeva, da bi postala del te “konzervativne” skupnosti oziroma njej enaka in si želi kljub svoji “drugačnosti” istih ceremonialov.
Hetero pari, ki zaradi različnih vzrokov ne morejo spočet, ne zahtevajo pravice do otroka, sploh pa, a je otok pravica kogarkoli? 🙁
Je biti poročen pravica?
A nekdo, ki se “noče” vozit z avtom in se raje vozi z motorjem, a ima le ta pravico, da zahteva od kogarkoli, da ni moker, ko pada dež, ker tisti v avtu je suh tudi v dežju?
Nesmisel.
Če si se odločil za drugačno pot ali si pač drugačen od večine, potem sprejmi vse v kompletu s to izbiro/drugačnostjo in se ne pritožuj, da imajo drugi, ki gredo po drugi poti “več” kot imaš sam.
Družba v kateri živimo je ravno zaradi nekih (tradicionalnih?) vrednot postala takšna kot jo poznamo danes in ker se te vrednote spreminja postaja tudi družba drugačna.
Ali se spreminja na bolje ali na slabše, kdo ve?
Želim si le, da bi ljudje bolje poznali (naravne) vzroke in posledice zaradi katerih smo takšni kot smo.
Ampak pustiva to. Raje mi povej, če me boš spoznal s svojim bratom. Glede na to, da imata podobne gene mora biti gotovo ljubek kot ti.:)) In ker sta imela enako (ali vsaj podobno) vzgojo predvidevam, da nima nekakšnega levega penisa? :))
.
.[/quote]Sedaj sem malo v dvomih ali ga želiš spoznat zaradi njegove domnevne ljubkosti ali zgolj zaradi njegovega organa? :)))
Po svoje bi bilo prav, da živijo svojo drugačnost tudi “spodobni hetero pari” in se ne razmnožujejo, če ne gre po naravni poti, iz vidika evolucije nam zdravstvo dela škodo, dolgoročno gledano, sploh pa je to postala tržna panoga, ker vladajo zakoni ekonomije…
Kljub vsemu imajo ti pari vse za “normalen-naraven” psihološki razvoj otroka česar za deviante ne moremo z gotovostjo trdit.
Probleme imam s čim? O_o
Večinoma se ljudje “svobodnih nazorov”….. norčujejo? iz “tradicionalnih vrednot” kot je nap poroka. Tu se pa neka skupina somišljenikov, ki zase trdijo, da so….. ne vem kaj da so, prizadeva, da bi postala del te “konzervativne” skupnosti oziroma njej enaka in si želi kljub svoji “drugačnosti” istih ceremonialov.
Hetero pari, ki zaradi različnih vzrokov ne morejo spočet, ne zahtevajo pravice do otroka, sploh pa, a je otok pravica kogarkoli? 🙁
Je biti poročen pravica?
A nekdo, ki se “noče” vozit z avtom in se raje vozi z motorjem, a ima le ta pravico, da zahteva od kogarkoli, da ni moker, ko pada dež, ker tisti v avtu je suh tudi v dežju?
Nesmisel.
Če si se odločil za drugačno pot ali si pač drugačen od večine, potem sprejmi vse v kompletu s to izbiro/drugačnostjo in se ne pritožuj, da imajo drugi, ki gredo po drugi poti “več” kot imaš sam.
Družba v kateri živimo je ravno zaradi nekih (tradicionalnih?) vrednot postala takšna kot jo poznamo danes in ker se te vrednote spreminja postaja tudi družba drugačna.
Želim si le, da bi ljudje bolje poznali (naravne) vzroke in posledice zaradi katerih smo takšni kot smo.[/quote]
Če imam poroko za neko brezvezno stvar oz. “potuho” zakoncema (da jima ni več treba se toliko trudit za odnos) še ne pomeni, da komurkoli odrekam pravico do nje. To je ta razlika. In mimogrede, zanima me, če odrekaš tudi pravico (recimo) italijanski manjšini pri nas, da uradno komunicira v svojem jeziku pri nas. Saj so vendar tudi neke vrste devijacija.
V primerih otrok pri homoseksualcih gre v večini primerov za njihove lastne otroke. Drugo so posvojitve in umetne oploditve. Tu sem pretežno skeptičen. Pa ne zaradi njihove homoseksualnosti, temveč predvsem zaradi travmatiziranja teh otrok s strani “tradicionalnežev”, ki k sreči tudi sami postajajo v splošnem prepričanju vse bolj deviacija.
Dal si slab primer, pa vendar.
Otroka lahko v skrajnem primeru “vzgajaš” tudi v kletki in bo preživel, vprašanje je kaj je bolje zanj, da odrašča v ljubečem okolju, ob mami in očetu ali je vseeno kakega spola so ljudje in v kaki zvezi/odnosu v katerem otrok odrašča in kaj bo iz njega nekoč nastalo.
Probleme imam s čim? O_o
Je biti poročen pravica?
Nesmisel.
Želim si le, da bi ljudje bolje poznali (naravne) vzroke in posledice zaradi katerih smo takšni kot smo.[/quote]
Če imam poroko za neko brezvezno stvar oz. “potuho” zakoncema (da jima ni več treba se toliko trudit za odnos) še ne pomeni, da komurkoli odrekam pravico do nje. To je ta razlika. In mimogrede, zanima me, če odrekaš tudi pravico (recimo) italijanski manjšini pri nas, da uradno komunicira v svojem jeziku pri nas. Saj so vendar tudi neke vrste devijacija.
V primerih otrok pri homoseksualcih gre v večini primerov za njihove lastne otroke. Drugo so posvojitve in umetne oploditve. Tu sem pretežno skeptičen. Pa ne zaradi njihove homoseksualnosti, temveč predvsem zaradi travmatiziranja teh otrok s strani “tradicionalnežev”, ki k sreči tudi sami postajajo v splošnem prepričanju vse bolj deviacija.[/quote]
takole ti bom rekel, pravijo, da je edina stalnica sprememba in jaz sem mnenja, da se je potrebno prilagajati, zato sem mnenja, da bi t.i manjšine morale v vseh uradnih postopkih komunicirati zgolj v slovenskem jeziku, svoj jezik in kultura pa naj ohranjajo v zasebnih stvareh, kulturnih domovih itd….enako velja za slovensko manjšino v Avstriji, Madžarski itd…
Da se gre pri homoseksualcih za njihove lastne otroke mi je tudi nekaj novega, če gledava v strogem kontekstu, da sta v zvezi 2 moška ali dve ženske, potem mi je misterij kako so prišli do lastnih otrok, boš razložil, če pa si imel v mislih to, da se en homosekusalec spusti v razmerje s pripadnikom nasprotnega spola zgolj iz reporoduktivnih namenom je pa spet druga pesem …tu se ne gre za noben pogled tradicionalnežev, gre se za čisto naravni pojav…homoseksualnost je deviacija in nikoli ne prevladujoča ne v družbi še manj pa v naravi, v naravi je to itak slepo črevo
Kako pridejo do otrok? Morda si v odgovor poglej film American beauty in vlogo Chrisa Cooperja v njem. Lepo prikaže tudi enega od vzrokov za homofobijo.
Poznam nekaj primerov, ko imajo homoseksualci obeh spolov popolnoma svoje otroke – iz prejšnje zveze, seveda. In ne, ne gre za zveze z nasprotnim spolom zgolj iz reproduktivnih namenov.
Probleme imam s čim? O_o
Je biti poročen pravica?
Nesmisel.
Biti poročen je pravica, ki jo nemalo ljudi odreka homoseksualnim parom. In če bi rad povedal, da je poroka nekakšen luksuz, prestiž ali karkoli podobnega “svobodni volji” (ne pa pravica), potem pomisli še na pravice, ki izhajajo iz statusa poročenih partnerjev – pravica do dedovanja po partnerju, pravica do statusa svojca, če je eden od partnerjev v bolnišnici, pravica do zdravstvenega zavarovanja po partnerju, pa verjetno bi se našla še kakšna malenkost. Meni se zahteve po teh pravicah ne zdijo nikakršen nesmisel, pač pa popolnoma logične in legitimne zahteve.
In heteroseksualnim parom, ki sami ne morejo spočeti otroka, ni potrebno zahtevati pravice do otroka, saj jim je omogočena (dovoljena) posvojitev in oploditev z biomedicinsko pomočjo.
Ko si boš naslednjič zaželel, “da bi ljudje bolje poznali (naravne) vzroke in posledice zaradi katerih smo takšni kot smo”, pa nikar ne opletaj z besedami, da se za svoje drugačnosti odločamo sami (in jih moramo potemtakem sprejeti v kompletu in blablabla), ker s tem delaš krivico slehernemu otroku, ki se v rani mladosti zave, da ga bolj privlači isti spol kot nasprotni. Nihče se ne odloči, da si bo otežil življenje.
Probleme imam s čim? O_o
Je biti poročen pravica?
Nesmisel.
Biti poročen je pravica, ki jo nemalo ljudi odreka homoseksualnim parom. In če bi rad povedal, da je poroka nekakšen luksuz, prestiž ali karkoli podobnega “svobodni volji” (ne pa pravica), potem pomisli še na pravice, ki izhajajo iz statusa poročenih partnerjev – pravica do dedovanja po partnerju, pravica do statusa svojca, če je eden od partnerjev v bolnišnici, pravica do zdravstvenega zavarovanja po partnerju, pa verjetno bi se našla še kakšna malenkost. Meni se zahteve po teh pravicah ne zdijo nikakršen nesmisel, pač pa popolnoma logične in legitimne zahteve.
In heteroseksualnim parom, ki sami ne morejo spočeti otroka, ni potrebno zahtevati pravice do otroka, saj jim je omogočena (dovoljena) posvojitev in oploditev z biomedicinsko pomočjo.
Ko si boš naslednjič zaželel, “da bi ljudje bolje poznali (naravne) vzroke in posledice zaradi katerih smo takšni kot smo”, pa nikar ne opletaj z besedami, da se za svoje drugačnosti odločamo sami (in jih moramo potemtakem sprejeti v kompletu in blablabla), ker s tem delaš krivico slehernemu otroku, ki se v rani mladosti zave, da ga bolj privlači isti spol kot nasprotni. Nihče se ne odloči, da si bo otežil življenje.[/quote]Glede na to koliko ljudi išče svoje (biološke) starše ali pa na vse študije o odraščanju v katerih se izpostavlja vlogo očeta in mame ali pa če preprosto vzameš sebe za primer in se zamisliš koliko ti pomenita starša (če sta vsaj kolikor toliko “normalna”), verjetno ne bo nihče zanikal, da je za otroka najboljče, če odrašča v ljubečem okolju očeta in mame. Lahko rečemo, da je to nek ideal, naraven mušter po katerem sodimo vse ostalo in vse kar je maj od tega je “oteženo življenje” za otroka, ki mu kot družba ne bi smeli dajat potuhe.
Nihče se ne odloči, da si bo otežil življenje.….pa vendar si nekateri (nevede?) želijo ravno to – zaradi lastne zmotne predstave otežijo življenje nedolžnemu otroku.
Senza eno so neke zakonske možnosti, ki si jih izmišljuje in predpisuje družba, drugo naravne biološko pogojene potrebe otroka in te bi morale bit osnova za različne zakone v družbi (kar se tiče družine in otrok).
Mislim, da ni narobe, če se hetero parom pomaga do otrok na različne načine, ker imajo v osnovi naravno biološke pogoje za pravilen razvoj otroka, pri hs parih imam pa pomisleke o tem.
Za vse ostale “poročne ugodnosti” ne vidim ovir zakaj jih ne bi imeli tako eni kot drugi in tretji…
O, kako lepo si to napisal. Se pravi tudi tisti t.i. kukavičji otroci (ki btw sploh ne vedo da to so) iščejo svojega očeta. Kako simpatično. Jaz imam bolj bujno domišljijo in si jih lahko kar zamišljam: Izležejo se, pridejo iz lupinice in gredo v akcijo, kot majhne Godzilice. :)) Pa tudi te študije najbrž držijo. Mimogrede, vedno sem se spraševala, kje za boga dragega v današnjih časih dobijo tako velik vzorec. Ljubeča družina, mama, očka in otroci …kako lepo … ideal, naraven mušter … joj, zakaj vedno, ko pomislim na naraven mušter, mi pred očmi zaplava slika samičke z mladiči ….
Meni pa ne.
Se moram v tem strinjat z On_-om, otrok potrebuje mamo in očeta. Ni nujno, da sta vedno poročena oz. v vezi, lahko sta tudi ločena, da le nista ločena še od otroka, če me razumeš, kaj želim povedat.
Sicer pa tega očeta oz. mamo interpretiram bolj simbolično (lahko je tudi v tej naravni obliki), oče kot simbol za trdnost, neomajnost, zanesljivost… in mama kot simbol za nežnost, razumevanje, sočutje… S tem ne mislim toliko, da mora mama predstavljati vse te “nežne” lastnosti in oče vse te “trdne” lastnosti, mislim pa, da mora v vzgoji biti obojega. Nekdo od dveh mora prevzeti te vloge (očeta in mame), nenazadnje tudi okolje naj bi otroku podajalo ta koncept vzgoje. Naj bi, čeprav se mi dozdeva, da je vse bolj nekega ženskega koncepta vzgoje (šole, vrtci, nenazadnje še uvidevne sosede), in da je že skoraj pomanjkanje moškega načina vzgoje. Zato je oče kot oče res pomemben v vzgoji otroka, enostavno mora biti oče, ker mama je zelo težko oče, ali pa če vidim po sebi, zelo težki bi vztrajala do konca, mislim, da bi zelo hitro klonila pred solznimi očmi svojega (ali tujega) otroka.
O, kako lepo si to napisal. Se pravi tudi tisti t.i. kukavičji otroci (ki btw sploh ne vedo da to so) iščejo svojega očeta. Kako simpatično. Jaz imam bolj bujno domišljijo in si jih lahko kar zamišljam: Izležejo se, pridejo iz lupinice in gredo v akcijo, kot majhne Godzilice. :)) Pa tudi te študije najbrž držijo. Mimogrede, vedno sem se spraševala, kje za boga dragega v današnjih časih dobijo tako velik vzorec. Ljubeča družina, mama, očka in otroci …kako lepo … ideal, naraven mušter … joj, zakaj vedno, ko pomislim na naraven mušter, mi pred očmi zaplava slika samičke z mladiči ….[/quote]
Aja, ker tka družina (skoraj) ne obstaja so dovoljeni vsi drugi približki? :/
Tuje napake so naše opravičilo? 🙁
Sploh sem pa zadnjič gledal na tv od otrok, ki so jih vzgajali psi, ker sta jih starša zapustila, malo bolj so bili umazani, govorili niso, so pa znali lajati, renčati in grizti….
Kaj pa, če bi njih vzeli za mušter?
O, kako lepo si to napisal. Se pravi tudi tisti t.i. kukavičji otroci (ki btw sploh ne vedo da to so) iščejo svojega očeta. Kako simpatično. Jaz imam bolj bujno domišljijo in si jih lahko kar zamišljam: Izležejo se, pridejo iz lupinice in gredo v akcijo, kot majhne Godzilice. :)) Pa tudi te študije najbrž držijo. Mimogrede, vedno sem se spraševala, kje za boga dragega v današnjih časih dobijo tako velik vzorec. Ljubeča družina, mama, očka in otroci …kako lepo … ideal, naraven mušter … joj, zakaj vedno, ko pomislim na naraven mušter, mi pred očmi zaplava slika samičke z mladiči ….[/quote]
Sploh sem pa zadnjič gledal na tv od otrok, ki so jih vzgajali psi, ker sta jih starša zapustila, malo bolj so bili umazani, govorili niso, so pa znali lajati, renčati in grizti….
Kaj pa, če bi njih vzeli za mušter?[/quote]
Jaz sem na sliki, ki jo omenja Margot, zaznala odsotnost očeta, mogoče so pa zato samice z mladiči tako nevarne – ker so jezne na neodgovornega samca… 😉
Kaj pa, če bi njih vzeli za mušter?[/quote]
Jaz sem na sliki, ki jo omenja Margot, zaznala odsotnost očeta, mogoče so pa zato samice z mladiči tako nevarne – ker so jezne na neodgovornega samca… ;)[/quote]
Tisto, kar pravi it-ka je njena slika, jaz bi svojo dopolnila še z gospodinjsko pomočnico, moj mož pa tudi, s tem, da bi imel željo, da bi bila stara okrog dvajset, če bi bila pa mulatka bi bilo pa sploh super. Ampak če govorimo o naravnem muštru je to pretežno samica z mladiči.
Kako pridejo do otrok? Morda si v odgovor poglej film American beauty in vlogo Chrisa Cooperja v njem. Lepo prikaže tudi enega od vzrokov za homofobijo.
Poznam nekaj primerov, ko imajo homoseksualci obeh spolov popolnoma svoje otroke – iz prejšnje zveze, seveda. In ne, ne gre za zveze z nasprotnim spolom zgolj iz reproduktivnih namenov.[/quote]
ne spomnim se, da bi Mena Suvari v American Beauty zanosila,?
no če že meni očitaš homofobijo na račun t.i prikrite homoseksualnosti ,je pač ne moreš očitati materi naravi, žal je mati narava največji homofob, sicer dopušča homosekualnost ( res da le kot odklon od naravnega stanja), ne dopušča pa, da bi dva istospolno usmerjena zaplodila otroka, pač nista primerno opremljena za takšen podvig…je že tako če želiš vijak pritrdit potrebuješ matico,dva vijaka lahk tiščiš skupaj do onemoglosti, dokler se ne obrabita..ni pa rezultata….o temu govorim…
je že tako, da homosksualnost ne bo nikoli družbeno sprejemljiva in v tem ne vidim nobenega problema
Forum je zaprt za komentiranje.