Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek vzajemna

vzajemna

sanjala napisal:

Ko se bom zaposlila, mi bo itak firma plačevala
> zavarovanje.

To ti misliš! Firme ne plačujejo dodatnega zavarovanja. Edino, če imajo sklenjeno pogodbo z zavarovalnico, ti trgajo od plače in nakazujejo tja. Strošek je pa vseeno tvoj.

V bistvu se motis. Starostna skupina je pomembna za cas, ko ti vstopis v zavarovanje. Ce torej vstopis v letu, ko bos dopolnila 24 let, bos placevala 3.545 SIT mesecne premije, ce bi bila v tem letu stara 25, pades v visji razred in s tem visjo premijo. Premije se vsakoletno zvisujejo VSEM in sicer za procent, ki se ga doloci za povisanje premije!

Ti pa mal prevec sanjas. Ce si sklenila pogodbo te ta pogodba zavezuje, da placujes!!!! In s tem, ko si sklenila to pogodbo si si zagotovila brezplacne preglede pri zdravniku.Ce si morala zdravila placati, za to ni kriva Vzajemna, ampak je bilo zdravilo ocitno na vmesni ali negativni listi.
Se kej ni jasno?

In ja, redkokatere firme placujejo dodatno zavarovanje, imajo pa sklenjeno z zavarovalnico, da ti odtegujejo premijo od place.

Gre za to, da pogodbe ne moreš prekinit. Tako so mi vsaj rekli, ko sem jo želela. Potem je pa tisti njihov uslužbenec povedal, da če eno leto ne plačam, se mi avtomatično prekine pogodba. Niso sanje, ampak cunning plan. Bom že plačala za nazaj, ko bom pri denarju.

Ze avtomaticno prekine pogodba ja, ampak denar bodo pa vseeno izterjali, z obrestmi. In cez eno leto bos namesto 40.000, placala 60.000.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close