Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek vzajemna

vzajemna

pozdravljeni,

zanima me ce je kdo od vas dobil po posti vzajemno 5000 in ce se splaca to poslati nazaj.Ali je kje kaka zanka??

hvala in lp

Jaz sem dobil in mi ponujajo zavarovanje za 12000 SIT nižje. Zraven pa za tujino za 1 SIT. Tistih pogojev zadaj pa nisem bral. Imam še tri tedne časa, vendar ne more biti ne vem kakšna zanka.
A je pri tebi tudi nižja zavarovalnina?

Poglej na koliko časa ti ponujajo. Če je zavarovanje za več kot 10 let, nimaš davka, zato lahko znižajo premijo.

Če je 5 letno zavarovanje, je pa obdavčeno.

Na dvanajst let! In če prej prekinem?

meni velja samo eno leto sm pa dijakinja in placujem poloznico 4.500 zdaj pa naj bi mi jo znizali na 3200 al nekaj podobnega tako da bi na leto prisparala 2000.

misliš 15600?

ja na 12 let, jaz sem placevala do zdaj 4.077sit, sedaj pa naj bi blo 3.374sit, pomojem je kr ok ponudba, vsaj ni videt,da bi bla kaksna zanka.

Jaz sem govorila z vodjo ZZZS v našem kraju (osebno jo poznam) in mi je rekla, da se splača. Paket je za 12 let in ga lahko prekineš, če se ne motim po 5 letih. Premija je manjša. Nima pa nalaganja za starost, kakor ga ima paket v katerega smo sedaj vključeni. S tem paketom imamo zmeraj najnižjo ceno zavarovanj in traja nedoločen čas. Baje bo mogoče nov zakon, ki bo to “klavzulo” nalaganja za starost ukinil in nam bo morda čez 12 let isto.

Sama se še nisem odločila.

Meni osebno tukaj ni všeč to, da je to zavarovanje za 12 let, prej pa je bilo doživljenjsko. Kaj, če se zavarovalnica po 12-tih letih odloči, da si kot njen zavarovanec prevec rizičen (da si prestar, da si preveč bolan…). A boš moral potem skleniti novo zavarovanje, kjer bodo premije višje?? Kaj, če je vse to le odgovor na to, ker zavarovalnice niso smele dvigniti premij za starejše?? Kam bomo mi spadali čez 12 let – starejša populacija?! Mislim, da se tole ne splača, vsaj gledano na dolgi rok.

Po dvanajstih letih bo potrebno skleniti novo zavarovanje, ker le-to takrat potece. Cez dvanajst let boste starejsi in bo vstopna starost visja s tem pa tudi zacetna premija. Premislite.

Strinjam se z nina27 res gledaš v prihodnost. In kdo ti garantira, da te bodo čez 12 let sprejeli v zavarovanje kajti takrat boš zanje že rizičen zavarovanec. (pozanimajte se kolikšna je vstopna premija pri konkurenci zavarovalnici Triglav, za starost nad 50 let) .
jas zate ti zame- praviš, da si dijakinja, zakaj pa si sploh plačuješ dodatno prostovoljno zavarovanje, ti ga ne potrebuješ, le dostavi jim potrdilo o šolanju in daj polico v mirovanje! Sicer pa malo počakajmo, da vidimo kaj nam bo ponudila konkurenca Adriatic!?:::

nateg!

dej dej to je vse skupaj ena natega v slogu oriona ala slovensko
brezpravje skorumpirane golazni

PRAVILNO SVETLNIK!

Folk res naseda na vsako stvar, ki vsebuje nekaksen popust, zastonj,…

Ker nobena firma ti ne bo dala necesa kar zastonj. berite drobni tisk in se posvetujte z nekom, ki ima malo pojma o pravu.

Moja punca (pravnica) mi je povedala, da je to zivi nateg!

Včeraj je bilo ravno v 24ur o tem, da bodo potem drugo leto ful povišali ceno, za 15% ali koliko… Se mi je že od začetka zdelo sumnjivo…

Ne nasedajte temu pismu. Zadnjič je v Delu pisalo da je to nateg. Do sedaj smo vsi (no jaz imam tako pogodbo) zavarovani do življensko. S to zavarovalno polico pa bi sklenili zavarovanje za 12 let, s tem bi sedaj plačevali nižji znesek, ampak po dvanajstih letih bi zaradi starosti morala podpisati zavarovalno polico za občutno višji znesek. Vsak bo sicer naredil tako kot misli da je prav, pa vseeno bodite previdni kaj podpisujete.

V Delu oz. tudi na dnevniku je bilo, da so (oz. bodo) predlagali presojo tega, ker po zakonodaji ne smejo tega delati – dokler si mlad, plačuješ malo, s starostjo pa bistveno več.
Menda s podpisom tega tudi podpišeš, da se strinjaš, da boš kot starejši plačeval ful večje premije (=drobni tisk tega, da ti velja zavarovanje samo 12 let). Skratka, počakati, ali je to sploh veljavno in zakonito…

Vse skupaj je en nateg. Enako kot pri bankah, vse pogodbe so napisane
v njihovo korist.

Tako iz prve roke.Delam na naši največji zavrovalnici.Mi imamo akcijo,če se zavarujeta najmanj dva,ki delata v istem kolektivu,je premija 3.450,00 sit(oz.lahko se zavaruje tudi družinski član-mišljeno mož ali žena,ali otrok ki ima že svojo službo oz.študent)to smo izvedeli včeraj.Je pa res,da Vzajemna pošilja domov te nove pristopne izjave,ampak si zagarantiran najmanj 10 let,s tem da ti ne garantirajo,če bo ostala takšna premija.Isto kot mi.Ne vem,za kaj se boste odločili,vse skupaj,pa čeprav delam v tem,je ena velika kuhinja.

Preverjeno je Adriatic najbolj fleksibilen, ugoden in najcenejši. Pozanimajte se še tam.
Lep pozdrav

Pri Vzajemni itak placujes glede na starostno skupino; a ni tako,da ko se pac staras, preides v drugo starostno skupino in potem se premija avtomaticno povisa? Torej v vsakem primeru se premija povisa pa ce si rizicen ali ne, itak placujes vec, to pa je v njihovem interesu. Dvomim tudi,da bi si Vzajemna dovolila kaksno kuhinjo. Ce ne drugace pa prekines po 5 letih pa gres drugam. Se razmisljam…

Nisem plačala počožnic za dodatno zavarovanje pri Vzajemni že deset mesecev. Sploh ne vem, kaj mi je bilo da sem sklenila to neumno pogodbo. Če grem k zdravniku itak plačam 300 al kolk že SIT pa še kakega jurja za antibiotike, in to enkrat ali dvakrat na leto. Zdaj pa pogodbe ne morem prekinit, ker moram plačat vse za nazaj. En njihov uslužbenc mi je rekel, da če ne plačam eno leto se avtomatično prekine pogodba, potem pa terjajo. Pa naj. Ko se bom zaposlila, mi bo itak firma plačevala zavarovanje.
A je še kdo med vami, ki ni plačeval redno?

kaj pa obresti, ki sodijo zraven? ne pozabi,da je zakon na njihovi strani, tako da pricakuj kar konkretno stevilko.

Ja, res je. En sam nateg. Da si to sploh lahko privoščijo.
Mene je po parih dnevih od tiste pošte potem še klicala ena punca od Vzajemne in spraševala, če sem se odločila. Pa sem ji zastavila nekaj vprašanj in ni imela pojma, kar nekaj je bluzila naj pokličem eno brezplačno številko, če kaj hočem. Pa ona je mene klicala. Da te kap.
Pa še to. Poleti sem pozabila plačati eno njihovo položnico in so mi potem čez čas poslali opomin v smislu, da zadnja položnica ni bila plačana. In sem klicala, povedala da je moja zadnja položnica plačana in naj mi povejo kaj ni plačano. Se je izkazalo, da sploh ne morem preverit za kateri mesec ni bilo plačano.
Vzajemna bravo. Da se tako smešite okoli. Jooooojj

Za sanjalo:
” Ko se bom zaposlila, mi bo itak firma plačevala zavarovanje. ” Ne bo, dodatnega zavarovanja ti služba ne plačuje, lahko se pa odločiš, da ga boš plačevala preko službe (da ti odtrgajo od plače).

Pogodbo za zavarovanje si pa sklenila, torej imajo pravico terjati neplačane zadeve. Malo resnosti ne škodi, a ne …
Po moje bi jim morala vsaj kako odpoved pogodbe poslati, če si se odločila, da ne bi bila več dodatno zavarovana. Tako te pa bodo terjali za znesek za plačila pa še za zamudne obresti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close