Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vse je manupilicija, vsi manipuliramo?

Vse je manupilicija, vsi manipuliramo?

Mah saj veš da ni moje področje samo kemija, ok pravo res ni; tu sta samo dve možnosti, ker kritiziraš prijatelja booma, nad čigar teorijo sem še vedno totalno očarana; ali ti abstraktno mišljenje ni lastno ali pa so te dobile ose, po moje je tisto drugo ampak presneto da ne vem če ni to zate bolj tragično.. tako da… ne se pričkati z mano prijateljica, jaz nimam rada fajtov, res ne noo…:))))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Končno en spodoben post, ki meni pove mnogo več kot vse ostalo bedarije poprej. Hvala za opis primerčkov, tako zdaj sem potešena (v smislu vsebine) in lahko grem spat.
Nekako ugotavljam, da že moraš biti tak človek, da prepoznajo drugi v tebi prilike, da te lahko ponucajo za karkoli…brezveze je biti brez hrbtenice in ustreči vsem – cena je zagotovo previsoka.

Sklepam, da primerov pred tem zato ni nihče konkretno navajal, saj bi s tem marsikdo priznal, da premore precej velik delež manipuliranja. No, zdaj pa res pičim v horizontalo, dovolj pikrosti za danes, moram je kaj prišparat še za druge dni in druge cvetke, teme.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Po prebranih postih te teme še dodajam naslednje: če opazim koga, ki je manipulativen, se mu izognem v velikem loku oz če začutim nevarnost manipulacije, pač takšnega človeka odpikam (nisem se rodila zato, da bi kdo manipuliral z mano, niti ne zganjam tovrstnih tehnik, saj ne najdem v manipulacijah smisla niti ne prepoznam v tem človeško sprejemljivega načina lastnega delovanja) me pa vseeno čudi, da nihče ne navaja konkretnih primerov, kdaj je bil zmanipuliran oz je funkcioniral tako, da je z nekom manipuliral oz kot je Boom na pisal, da se na vse lahko gleda kot na manipulacijo – no ja tak širok pogled pa nobenih opisov izkušenj…takšno vsebinsko revščino lahko vsak prodaja.[/quote]

Načelomabi lahko kot manipulativen imeli tudi tvoj odnos do princeske, glede na to, da so njene reakcije (umik) precej predvidljive. Lahko tudi obratno. Koliko pa je to zavedno namensko, pa je drugo vprašanje.

Končno en spodoben post, ki meni pove mnogo več kot vse ostalo bedarije poprej. Hvala za opis primerčkov, tako zdaj sem potešena (v smislu vsebine) in lahko grem spat.
Nekako ugotavljam, da že moraš biti tak človek, da prepoznajo drugi v tebi prilike, da te lahko ponucajo za karkoli…brezveze je biti brez hrbtenice in ustreči vsem – cena je zagotovo previsoka.

Sklepam, da primerov pred tem zato ni nihče konkretno navajal, saj bi s tem marsikdo priznal, da premore precej velik delež manipuliranja. No, zdaj pa res pičim v horizontalo, dovolj pikrosti za danes, moram je kaj prišparat še za druge dni in druge cvetke, teme.[/quote]

A se zavedaš, da si me ravnokar zmanipulirala?
Nočko!

P.S.: če napišem, da imamo lahko VSE za manipulacijo, niti ni nujno, da tudi mislim, da tudi je manipulacija VSE. V odnosu pa jo morda lahko povežemo tudi z nasiljem. Morda predvsem čustvenim.

Sklepam, da primerov pred tem zato ni nihče konkretno navajal, saj bi s tem marsikdo priznal, da premore precej velik delež manipuliranja. No, zdaj pa res pičim v horizontalo, dovolj pikrosti za danes, moram je kaj prišparat še za druge dni in druge cvetke, teme.[/quote]

A se zavedaš, da si me ravnokar zmanipulirala?
Nočko!
[/quote]Sprovocirala, zmanipulirala,… to počnejo tisti, ki se hranijo s problemi iz zasebnih zgodb drugih, in na tak način z identifikacijsko projekcijo zdravijo svoje komplekse…n’est-ce pas?

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Nič ni brez kemije. Potem res ostane samo še manipulacija :-)))

Počasiiiii katenjka….

Želela sem le povedati, da je percepcija manipulacije odvisna od trenutnega čustvenega stanja osebe ter njegovega načina doživljanja dogodkov/situacije.

Jaz bi lahko zmedeni_samici pripopala etiketo, ker me je čisto na vljuden način pripravila pisati nekaj kar bi ona želela prebrati, pa sama ni pripravljena kaj takšnega napisati – ni napisala konkretnih lastnih izkušenj. Seveda bi jaz imela to pravico, če sama ne bi želela objaviti nekaj kar meni ne ustreza, pa če bi zmedena_samica zlorabila to kar sem ji jaz povedala.
To je samo ena od možnosti….

Želela sem le poudariti kako tenka je meja med normalnim odnosom in manipulacijo…in kako je manj ali več odvisno od doživljanja dogodka / situacije.

Nič ni brez kemije. Potem res ostane samo še manipulacija :-)))[/quote]Ne vem eni so bolj na psihologijo, eni so bolj na fiziko, kaj rečeš zase :)))??

HM30, prijateljica, tisto ej napisano vzeto iz enega konteksta, pozabi…
Mislim resnično, da je vse manipulacija, v slabšalnem ali čisto nevtralnem smislu (če to sploh obstaja, mišljeno je strokovno), in o takšnih temah filozofirati… te začne boleti glava no, edino Marko in njemu podobni to zmorejo, čeprav me spider enači z njim…

Nič ni brez kemije. Potem res ostane samo še manipulacija :-)))[/quote]Ne vem eni so bolj na psihologijo, eni so bolj na fiziko, kaj rečeš zase :)))??[/quote]

Vsekakor najprej kemija. Kjer je kemija, tudi fizika ni več problem. :-))))

Ne vem eni so bolj na psihologijo, eni so bolj na fiziko, kaj rečeš zase :)))??[/quote]

Vsekakor najprej kemija. Kjer je kemija, tudi fizika ni več problem. :-))))[/quote]Kaj pa vem če… sicer ne bi prišlo do teorije popredmetenja

Vsekakor najprej kemija. Kjer je kemija, tudi fizika ni več problem. :-))))[/quote]Kaj pa vem če… sicer ne bi prišlo do teorije popredmetenja…[/quote]

To pa je takrat, ko je kemija vzpodbujena z matematiko in je lahko lep primer manipulacije 😉

Kaj pa vem če… sicer ne bi prišlo do teorije popredmetenja…[/quote]

To pa je takrat, ko je kemija vzpodbujena z matematiko in je lahko lep primer manipulacije ;-)[/quote]Pa ne no, pa ne tako tragično noo…

Zanimivo je, kako si sama sebe obsodila s tem sporočilom. Obsodila si prav vse, ki so pisali v to temo in niso navedli nobenega primera. Hkrati pa seveda tudi sebe, saj ga tudi sama nisi napisala, povrhu pa še obsodila vse, ki ga niso napisali, ker bi s tem priznali, da premorejo velik delež manipuliranja. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zanimivo je, kako si sama sebe obsodila s tem sporočilom. Obsodila si prav vse, ki so pisali v to temo in niso navedli nobenega primera. Hkrati pa seveda tudi sebe, saj ga tudi sama nisi napisala, povrhu pa še obsodila vse, ki ga niso napisali, ker bi s tem priznali, da premorejo velik delež manipuliranja. ;)[/quote]

Marko, get a grip in prični ločiti med KRITIKO in OBSODBO!!!

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Zanimivo je, kako si sama sebe obsodila s tem sporočilom. Obsodila si prav vse, ki so pisali v to temo in niso navedli nobenega primera. Hkrati pa seveda tudi sebe, saj ga tudi sama nisi napisala, povrhu pa še obsodila vse, ki ga niso napisali, ker bi s tem priznali, da premorejo velik delež manipuliranja. ;)[/quote]

Marko, get a grip in prični ločiti med KRITIKO in OBSODBO!!![/quote]

Bejbi sorči, ampak Marko ima prav.

No, potem pa si skritizirala (tudi) sebe, če ti to karkoli spremeni. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Dobro jutro tudi tebi 😉

Meni pa tule nekaj ne gre skupaj. Se mi zdi, kot da ti manipuliranje smatraš kot neko posledico nerazumevanja. Ali pa se motim?

Saj če se dva ne razumeta, še ne pomeni, da bosta manipulirala, ali da je to, da se ne razumeta posledica manipuliranja.

Mogoče pa si imel kaj tretjega v mislih… [/quote]S tem kar sem navedel sem imel v mislih nekoga, ki se pritožuje čez vse in vsakogar, kako mi vsi pijejo kri, ga obkrožajo vampirji takšni in drugačni 😉
Takemu ne vem če lahko kdo ustreže in in čeprav si želiš da bi ustregel in to storiš si na koncu želiš neke potrditve, mogoče pohvale, drobne pozornosti, da je sploh opazil, da si se trudil, dobiš le nek občutek krivde, ker ti skritizira še tisto za kar si se resnično trudil. Ob takem imaš nenehno občutek da si zmanipuliran, izkoriščen in ne koncu se počutiš zavržen, ničvreden…

Tudi tista kavica in kav o katerem je pisala HM30 ne bi izpadla kot manipulacija, če bi drugič nekdo drug skuhal kavo, če bi soseda prišla po treh dneh in preprosto povedala, da še ne more odpeljat kavča, prosila če lahko ostane še kak dan. Vendar je bilo to zanjo pretežko mogoče izpod časti in se je raje naredila “butasto” in ob tem se človek počuti izkorišen

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

[/quote] Tudi tista kavica in kav o katerem je pisala HM30 ne bi izpadla kot manipulacija, če bi drugič nekdo drug skuhal kavo, če bi soseda prišla po treh dneh in preprosto povedala, da še ne more odpeljat kavča, prosila če lahko ostane še kak dan. Vendar je bilo to zanjo pretežko mogoče izpod časti in se je raje naredila “butasto” in ob tem se človek počuti izkorišen[/quote]

Exactly.
Potemtakem je neiskrenost in skrivanje osnova/vzrok za manipulacijo.

Npr. če sem iskrena s seboj, sem iskrena tudi z ljudmi okoli sebe. Pomeni, da sem pripravljena iskreno in odkrito povedati kaj želim / potrebujem / pričakujem ipd. S tem dam drugi strani pravico, da se odloči: mi ustreže ali ne, v najboljšem primeru iztržim ustrezen kompromis – in so na koncu vsi vpleteni zadovoljni.

Če se nekdo sam odloči in izpolni moje želje / pričakovanja se je sam odločil – zavedno in zavestno in ni prav, če se kasneje pritožuje, zmrduje ipd. Zakaj? Sam je sprejel ponujeno. Imel je možnost reči ne. Vendar, ta ˝ne˝, lahko pomeni razlog za slabši izhodiščni položaj v kakšni drugi situaciji in ker ljudje niso pripravljeni tvegati, se raje odpovejo sebi – sprejmejo tisto, kar jim ne ustreza zato, da lahko enkrat kasneje tisti ˝ne˝ vnovčijo. Delno tudi zato, ker so doživljali obsojanja in zavrnitve samo zato ker so rekli ne – vzgoja, okolje v katerem živimo in ostaloooo…

Če pa oseba v določeni ponudbi / situaciji vidi neko korist tudi zase, je pripravljena na kompromis, in so spet vsi zadovoljni. Vendar za dosego kompromisa je potrebno dati čustva na stran in se racionalno odločati v določenem trenutku. Meni osebno se zdi kompromis edina najboljša opcija za dolgotrajno partnersko / prijateljsko in poslovno razmerje.

Povzetek: če si upaš iskreno in odkrito funkcionirati in imeti takšen odnos do vseh ljudi okoli sebe, potem nikoli ne manipuliraš niti se kdaj počutiš zmanipulirano.

PS. Sploh ne veste kako je fajn v življenju rečt NE! Jasen in glasen NE, ki prinese toliko…….preverite sami!

Tisti, ki premalokrat rečejo NE se ponavadi počutijo zmanipulirane in s časom sami začnejo manipulirati z drugimi, ker jim to postane način življenja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close