Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vožnja v temi

Vožnja v temi

****….čaki mal megaboy sam to je pa mal drugače, zaradi tega, ker imajo vinjeni ljudje ful slabše reflekse… ****

Če imaš slabše reflekse voziš počasneje in se skompenzira. in pijani tudi avtomatsko že vozijo počasneje, ker imajo občutek, da vozijo hitreje če razumeš.

Če te pa vedno zaslepi nekdo, ki prihaja nasproti potem ob robu ceste ne vidiš pešcev, kolesarjev…kar je po moje še veliko bolj nevarno.

Vsi veste povedati, da imajo pijani slabše reflekse. Nihče pa ne pove, da imajo 20-letni ki so pijani še vedno boljše reflekse kot pa trezni 50-letniki, da o 80-letnikih ne govorim.

Varnost na cesti ogrožajo tudi sladkorni in srčni boljniki, mamice, ki se ukvarjajo z dojenčkom med vožnjo, nezbranost, jezni vozniki, tisti ki slabše vidijo, slabe ceste, slabo opremljeni avtomobili…..
po mojem vsi ti bolj ogrpžajo varnost, kot pa nekdo ki pri belem dnevu pelj 65 skozi vas. In ko ga policaj oglobi za 15 jurjev šele postane nevaren voznik, ampak kot sem že večkrat omenil – policajem se ne gre za povečanje varnosti ampak le za polnjenje proračuna.
hehe, tiste ki slabo vidijo je težko ujet in jim kaj dokazat, radar je pa zelo priročno sredstvo za puljenje denarja iz naših žepov.

Mene tudi moti nočna vožnja, še posebej, če je dež. Da ne govorimo, ko pripeljo nekdo z dolgimi lučmi… Vozim z očali.
Z lečami se mi zdi pa vožnja bistveno lažja kot z očali. Se mi precej manj blešči.

Ok sam nemi pijancev zagovarjat :))) Ko ti eni dobesedno vijugajo po cesti… Še vedno je pol bolje da slabše vidiš pa vsaj voziš previdno. Če voziš po svojih zmogljivostih, je še vedno varno, nisem še pa srečala pijanca ki bi pazil na to.. Ne mi rečt, da se da vinjen zanesljivo vozit. Za 80 letnike se pa strinjam… Moj star ata, mislim, tist zdravnik, ki je njemu izdal zdravniško potrdilo pa ni čist pri sebi.

To bo še pokalo po cestah. 😉
Mene najbolj moti tema in mokra cesta (+dež), očal pa zaenkrat še ne potrebujem (nosim).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mene tudi vožnja ponoči ne moti, prav nasprotno, prav uživam. Je pa res, če je mokra cesta, me moti, ker se luči nasprotnih vozil bleščijo mnogo bolj.. še od mokre ceste. kar pa me najbolj jezi in tudi moti je to, da ljudje vozijo z meglenkami, ko sploh ni megle!!! Z njimi vozijo tudi ko je mokra cesta in takrat res fuuuul blešči. Mah.. nekateri nimajo pojma…

men tud ni problema ponoč vozit, sam je pa res naprimerno težje vozit ponoči, ko fulll dežuje, dost je pa tud, da je cesta mokra. pol se pa od luči nasproti vozečih avtov odbijajo od mokrega asvalta! ampak… bo že…

Vožnja ponoči mi ni tak problem kot močno sonce kakšno jutro, ko
mi tako močno blešči, da tudi sončna očala nič ne pomagajo…Tako sonce je ponavadi sedaj jeseni ali pa zgodaj pomladi. Takrat se prav bojim voziti in če se le da se po možnosti vožnji izognem.

Jaz sedaj že tako slabo vidim, da ponoči sploh ne vozim – dobim si kakšnega šoferja (ponavadi nečaka, ko moj sin še nima izpita), da me zapelje po nujnih opravkih. Podnevi pa nimam veliko težav. Ne, ni to “kurja slepota”, mislim da vsi slabovidni ponoči težko vozimo. Kurja slepota drugačna bolezen in prav gotovo tisti, ki jo imajo, ponoči ne vozijo.

Dioptrijo mam -1,5 na obeh…nic kej prevec, ampak lih tok, da je treba met ocala. Sicer me pa voznja v temi ne moti ( ali sem je pa ze navajena).
Na zivce mi gre edin, ce gre kdo proti meni z meglenkami ali dolgimi, ampak to po moje vsazga zmot…
Ni mi problema…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close