Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vodeb o športnicah

Vodeb o športnicah

Tole je pisal Roman Vodeb, psihoanalitik z dvema magisterijema o ženskah:

»Kadar bo Slovenija imela kakšnega judoista oz. borca v kakšnem borilnem ringu, ki bo dobil olimpijsko medaljo, bo to nekaj neverjetnega. Te ženske pretepačice me nekako ne navdušujejo, in to ravno zaradi poznavanja psihoanalize. Čisto nekaj drugega je, če je borec moški, kot pa če je borka ženska. Meni se ženske v borilnih športih po svoje precej smilijo. Fenomen kastracije oz. ojdipovega kompleksa ima pač svoje zakonitosti in psihoanalitični diskurz je zelo nadležen in boleč, ko je na teoretskem nakovalu faličen ženski šport. Ženski športni ring sploh ne bi zaživel, če teh fantinj oz. moškinj ne bi obvladovalo nezavedno (ojdipano, kastracijsko) zavidanje penisa in zgledovanje po moških, torej kopiranje faličnih vedenjskih vzorcev. In če očetov in trenerjev ne bi obvladovala nezavedna fantazma: Ljuba moja punca, bodi moja fantinja – nosi mi medalje!, ženskega športa sploh ne bi bilo, razen plesa in nekaterih estetskih in manj agresivnih športov.«

Še dobro, da ta Vodeb ne napiše, da se ženske tudi šolati ne smemo. Šport očitno po njegovem ni za nas. Borilne veščine pa sploh ne. Da se ne bi katera slučajno branila, če je kdaj kdo napade, ker pretepaštvo ni žensko. Morate kar počepnit in čakat.

Vodeb se je pač navlekel ruglovščine, ki je bila predolgo let alfa in omega razmišljanja mačističnih psihoanalitikov, psihiartov in še koga, ki se ukvarja s tem.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Meni je to skrajno čudno, da izobražen človek trobezlja take neumnosti.
Šport je ravno tako primeren za ženske kot za moške.
Se pa bojim, da je tu gor precej takih moških, ki jim športne ženske ne sedejo, ker tudi sami niso športni :).

V bistvu ima prav. Ženske so danes vse nekaj obsedene s športom. Namesto s takimi nežnimi, lepimi športi se ukvarjajo z borilnimi veščinami. Pa neke gorske kolesarke pa celo triatlonke.
Polno kolegic imam, vse samske. Vse nekaj preveč samozavesttne. Pa namesto, da bi se ukvarjale z ženskimi zadevami, deli, samo športajo. Pa ta tura s kolesom pa on triatlon pa v gore pa plezarija pa karate… to ni prav nič ženstveno.
Potem pa ti hodi v službo pa še kak tečaj ali pa še kak faks zraven pa na teden trenira po 10-15 ur ali še več. Ene so celo skoraj vsak vikend v gorah, na izletih, turah.
Ni čudno, da so samske. Moškinje, fantinje. Ja pravi izraz.

No, meni je pa všeč, da se ženska ukvarja s športom in naredi tudi kaj za svojo notranjost glave. Standardne ženske lastnosti kot so jamranje, zateženost, kompliciranje in sitnarjenje, me preveč ne pritegnejo. Ličenje? Kaj pa vem. poznam jih nekaj, ki bi si s tem samo videz pokvarile. Drugače pa nimam nič proti.

Jebela, pa zna res bit, da sem lezbijka.

Bolj se gre zato da so nekatere ženske bolj pomožačene. Sicer sama nimam nič proti borilnim veščinam in je lepo da je ženska tudi močna predvsem psihično.

Dejstvo pa je da so na tej zemlji moški in ženske in moški naj bo moški in ženska ženska. To ne pomeni da mora moški biti nek alfa samec in ženska podložna kura ki je vsak dan za štedilnikom. Ampak še vedno je pa tako da moški ne sme pozabiti svoje vloge torej da je provider, zaščitnik, da se obnaša kot pravi moški, ženska pa ne sme pozabiti da je še vedno nežna, mila in da je kljub temu lahko močna in samozavestna.

Se pa ta pomožačenost pri ženskah ali pa pomehkuženost pri moških pokaže že v otroštvu običajno.

kaj pa zdrava pamet? meni se zdi, da na tej zemlji tega vedno bolj manjka obojim, tako moškim kot ženskam. Ko berem kaj tako tupega, res ne vem a je to posledica pomehkuženosti ali pomožačenosti .

Meni je pa zadnje čas zelo všeč sosedova Lenča. Vam povem ženska in pol, dela kot športna profesorica, trenira judo in boks oboje skupaj. Izgleda pa tudi zelo seksi, sploh sedaj ko ji rastejo lepi črni damski brki, komaj čakam da ji še lepa bradica zraste, ji bom lahko pobril v kozji repek. In nasplošno me zelo privlači ko je dominantna. Tudi njeni bicepsi so sedaj skoraj enake velikosti kot moji. Sedaj se bliža njen rojstni dan, in ji bom kupil strap-on penis da si ga bo lahko končno pritrdila. Tako bo končno postala to kar si že od nekdaj želi Ženskmož:))))

balettka, to ne pove veliko, kar si napisala.
Kakšna ne sme biti oz. kakšna mora biti ženska, da je ženstvena?

Mislila sem da mora biti ženska ženstvena v smislu da se liči, da ne hodi samo v navadnih hlačah okoli ampak da redno nosi tudi lepe obleke, petke. Tudi obnašanje, da se ne obnaša grobo kot nek dec.

Mislim saj nam ni treba igrati francoze kajne? saj nismo slepi:) mislim da vsi opazimo že na daleč katera ženska je možača in katera je ženstvena. Ampak taki se rodimo. Je pa tako da je veliko možač prikritih lezbijk, ker bom rekla “normalna” ženska se tako že v fundamentu ne more obnašati.

Osebno pa mislim da si noben normalen moški ne bo izbral možače, take si izberejo večinoma mamini sinčki ali pa na kakšen drug način zafurani tipi od mamice.

Pa prosim da me ne bo kdo narobe razumel, nimam nič proti raznim boksarkam in ostalim športnicam samo povejte mi po pravici sploh moški, bi vam bilo všeč če bi bila večina žensk takih kot so tele v spodnjem linku:?

http://www.zadovoljna.si/clanek/fotogalerija/grde-racke-londonskih-olimpijskih-iger.html

Torej, če te prav razuemm baletka, če se ženska ne liči je možača?
Grobo obnašanje je značilnost moških? Meni pa grobi moški niso všeč. In negrobi moški se mi zdijo tisti, ta pravi moški. Grobijani pa mi niso pravi moški.

nisi me čisto razumela, govorila sem o energiji ki jo možače oddajajo. Imaš tudi bully type ženske, ki so naličene v petkah in oddajajo možačasto energijo, ker pač v sebi nimajo nežnosti ali je pa ne znajo ven pokazati. Taka osebnost pač.

Seveda nit o res, če se ženska ne liči in ureja še ni možača. Gre se za tip ženske, kot sem napisala mislim da možačasto žensko in poženščenega tipa že na 1km vidimo. Pa tudi niso vse možače lezbijke, tako kot niso vsi poženščeni tipi gayi.

Gre se za energijo, ki jo oseba oddaja, in ene ženske imajo zelo moško energijo, tako kot določeni moški zelo žensko.

In to so tudi ekstremi, meni tudi niso všeč grobi moški imam rada uravnovešene moške, ki imajo vsega po malo. Samo če že govorimo o teh športih, ki naj bi bili tipično moški potem mi pa povejte zakaj v tem športu vidimo večinoma ženske ki nimajo ženstvenega izgleda?

Zakaj v teh športih ne vidimo sexy, lepotičk? (no v večji meri jih v teh športih ni) zakaj so v vojski po večini moški tip ženske?

Očitno imajo te ženske tudi taka telesa mogoče višek testosterona in drugače ramišljajo tudi, ne vem skratka tukaj nisem ekspert. Samo defenitivno se gre pa za ekstreme, ki odstopajo.

Ne pravim pa da je to kaj narobe, naj vsak dela to kar mu paše, meni osebno je vseeno. Povem pa kako jaz gledam na te stvari. In moškim nasplošno moški tip ženske ne privlači. Kot sem že napisala dominantna ženska bo v svoj krog potegnila šibkega poženščenega moškega in obratno.

Balettka, bolj konkretno. Kaj so zate moški športi? Trebušni ples mi je jasno, da je ženski šport, ritimična gimnastika tudi. Kaj so pa tipično moški športi?

vedno odkrijem kaj novega, sedaj je baletka pogruntala, da se ženske že rodijo s kiklo, petkami, imajo naravne odprtine za filanje silikona in seveda aplikator za pofarbane lase.

same novosti, no vidiš mogoče ti bo pa sedaj to pomagalo…

ma ne da se mi več od tega razpredat grem si našmikat fris, pa kupit nove štikle, pa izbrat novo oblekco da bom ŽENSTVENA za dragega..(sarkazem:)

Jasno mi je da vas motijo moji commenti, iskrenost boli aaaa

dejstvo je da so te ženske možače, moški športi so zame vsi borilni športi.

aja trbovka, no pa še ti povej odgovori na moja vprašanja

Zakaj misliš da v tipično moških borilnih športih in v vojski ni več žensk? oz. pravih žensk ne tistih z brki in češplo?

Vsi borilni športi? Torej je neumno, če se ženska vpiše na samoobrambo, ker postane možača.

Kaj pa gorsko kolesarjenje, triatlon, padalstvo, kajak na divjih vodah, plavanje, smučanje, alpinizem, nogomet, rokomet, vaterpolo, odbojka… to to športi za ženske ali ne? Oz. kateri so in kateri niso?

Seveda sodite predvsem po videzu vrhunsih športnic, ki so lahko takšne kakršne pač so zaradi kdove katerih substanc. Drugače, pa tista, ki je možača, tega ne more skriti prav z nobenim make-upom, frizuro in obleko. Poznam kar nekaj naličenih in urejenih žensk, ki so možače.

Boom, jaz bi pa res rada vedela kaj je to možača :).

by the way, moj frend dela v slovenski vojski in smo enkrat imeli debato o ženskah v vojski. In je izjavil da te ženske, ki delajo v vojski niso ženske da vsaka normalna ženska ne bi nikoli šla v tak poklic oz. čutila potrebo delati v tem. In da je večina pri njih lezbijk.

Ma kaj je s tabo trbovka? daj odgovori najprej na moje vprašanje, potem bom pa js na tvoja, maybe če boš mela srečo:) A misliš da punčaste ženske ne moremo biti dominantne:)) (joke)

Sorry, baletka, vojakinj pa res ne poznam. Tako, da ti žal ne morem odgovorit.
Poznam pa precej žensk, ki se ukvarjajo z borilnimi športi in nobena nima brk, nobena ni prav nič čudna. Tako, da ne vem od kje ti te ideje.

trbovka, pejt v slov. vojsko pa vprašaj tam ženske kaj je to možača, ali se pa vpiši v kakšen judo boxing club pa boš izvedela iz prve roke;)

Ja potem imava pa različne izkušnje, ko sem bla še v sredni šoli sem imela par sošolk, ki so trenirale borilne veščine in vse 3 so bile odkrite lezbijke (nimam nič proti njim) v bistvu sem se dobro razumela s temi 3. Samo niso pa ne vizualno ne energetsko te 3 punce imele čisto nič ženstvenega v sebi. Mislim pa da se veliko podobnih profilov žensk najde tako v vojski kot v dotičnih športnih aktivnostih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close