Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vlečenje socialne pomoči?

Vlečenje socialne pomoči?

Odgovor na objavo uporabnika
vprashaj, 14.08.2021 ob 15:21

še enkrat – mislim na ljudi, ki se malodane hvalijo, da ne rabijo delat, ker se jim ne splača.

Ne poslušaj ega in besed, ki prikrivajo težave ljudi,ki bi jih s takimi besedami radi prikrili. Si že kdaj slišal koga po ulici tuliti z veseljem in na ves glas, da je vesel, da je reven in obubožan ter odvisen od drugih?

Ljudje skrivajo tako svojo sramoto, bolečine, trpljenje in tudi kaj drugega. Prikrivajo pa na razne načine, kakor kdo ve in zna in misli, da mu bo uspelo.

Živeti, tako, da si odvisen od drugega sploh tujca ni lepo in prijetno. Tisti,ki se hvalijo s tem so nepremišljeni, kar pa ne pomeni, da jim je v življenju postlano z rožicami v simbolnem smislu.

Halo??? Poglej… Sem ze veckrat to napisal. Jaz sem delal slaba 3 leta..  Ce mi verjames ali ne jaz nimam dneva bolniske. Bolj ko sem delal, bil priden in poslusen (beri bolj ko sem se naguzil) bolj so me jebali. Nevem ce sem 3x odklonil delo. Pa sem hodil delat ko sploh nisem bil… Da ne pisem… Nekdo je bil( itak ne razumete). Boljs da ne govorim kaj pa kako.

Zadnjic sem bil na razgovoru. Jaaaa sej drugi tudi dajo minimalca… Sem mu mislil rect a ce drugi placajo slabo bomo pa se mi… A?

Denar dobis zame. Na bolnisko ne hodim. Otrok nimam. Mobilen sem. Ok lastna hvala se po dreku vala zato bom raje tiho… In ti da men minimalca ponudis? Ti bi mel to za minimalca? Halo???

Ti dej men ponudbo ki je ne morem zavrnit.

ja ok, se strinjam Darwin.

popravek, 250€ je za tiste do 26. leta, za samske odrasle je menda 402€

Darwin136, 14.08.2021 ob 15:26

Ne poslušaj ega in besed, ki prikrivajo težave ljudi,ki bi jih s takimi besedami radi prikrili. Si že kdaj slišal koga po ulici tuliti z veseljem in na ves glas, da je vesel, da je reven in obubožan ter odvisen od drugih?

Ljudje skrivajo tako svojo sramoto, bolečine, trpljenje in tudi kaj drugega. Prikrivajo pa na razne načine, kakor kdo ve in zna in misli, da mu bo uspelo.

Živeti, tako, da si odvisen od drugega sploh tujca ni lepo in prijetno. Tisti,ki se hvalijo s tem so nepremišljeni, kar pa ne pomeni, da jim je v življenju postlano z rožicami v simbolnem smislu.

Ne vem kje sem to slisal. Al sem prebral al je blo na tv…

Da je clovek bil prijavljen na socialni oz je imel prijavljene najnizje dohodke… V tujini na racunu pa vec miljonov evrov.

Ce si na socialni se ne pomeni da si od tega odvisen. Niti ne pravim da je to prav in da tako treba.

Dzabe dnar..?- zakaj pa ne.

Kot pravim… To je za dat cez rit… Ostalo… Snadzi se.

Krema advantan?, 14.08.2021 ob 15:39

Ne vem kje sem to slisal. Al sem prebral al je blo na tv…

Da je clovek bil prijavljen na socialni oz je imel prijavljene najnizje dohodke… V tujini na racunu pa vec miljonov evrov.

Ce si na socialni se ne pomeni da si od tega odvisen. Niti ne pravim da je to prav in da tako treba.

Dzabe dnar..?- zakaj pa ne.

Kot pravim… To je za dat cez rit… Ostalo… Snadzi se.

To kar si omenil je v teh primerih, ki naj bi dobivali socialno podporo izjema in ne pravilo.

Če bi bilo pravilo bi tisti, ki prejemajo socialno podporo bili milijonarji izjeme med njimi pa bi bili obubožanci.

Ne razmišljajte tako slepo, da bi verjeli slednjemu in se po slednjemu ravnali ter razmišljali,kot o dejstvih na tem in s tem povezanem področju sistemske ureditve in ekonomskih transferjev.

Zaposlitev ni toliko, da bi jih moral zavračati. Če na razgovoru izpadeš smotko, te verjetno tudi ne bodo zaposlili. In če imaš prijavljeno lastno gospodinjstvo, si upravičen do socialne okoli 400 €, če pa tu pa tam še prostovoljno kaj pomagaš pa 500 €.

Aaa zaprl mi je…

Vglavnem. Na kratko da ti napisem..  Ne da se vsega.

A nebi ti moral biti preskrbljen? A darči? A nebi ti moral biti kot ta v primeru, ki sem ga omenil? Sori ampak ti nisi nekdo, ki bi bil za zgled..  Nekdo, ki bi se lahko nanj ogledal…

Jaz sem se vedno drugace loteval stvari in se drzal drugacnih pravil.

Se enkrat pravim. To je za čez rit. Za blejanje po diskotekah, oblačenje po emporiumu kot to delate normalni in za financiranje ostalih neumnosti NE BO. Boš pa imel možnost ta čas, ki bi ga drugace zabil nekje v sluzbi uporabit za razmišljanje kako pa kaj.

Samohranilko npr. se komaj splača delati. V trenutku, ko se zaposli, plačuje vrtec, ima manj otroškega dodatka, plača članarino za npr. knjižnico…pa po možnosti še za eno uro študentko, da otroka pravočasno pobere vrtcu. Ko zadeve preračunaš včasih pač zgrožen ugotoviš, da si z delom za minimalca ali malce več v minusu proti sociali. Ni pa niti eno niti drugo ravno človeku vredno življenje.

Pa kako hudiča eni veste kdo ima zdravstvene razloge in kdo ne? A nadzorujete ljudi? Sami kar tako nebi nekomu X govorili o zdr. razlogih. Če ste pa z nekom takim prijatelji je pa grdo, da tako mislite o njih.  Ali pa ste z nekom “prialtelji”,da od njega čim več izveste, da potem lahko po forumih govorite.

tapravi slovenci, 14.08.2021 ob 15:14

Ker kot vidiš je to ljudem sprejemljivo. Ker če eni kradejo in izkoriščajo lahko vsi. Dokler ne zmanjka idiotov od katerih jemljejo. Ta izgovor da eni prigoljufajo še več je tako beden da bolj ne more bit. Ja ok, so bolj uspešni goljufi kot vi na 30+ letni socialni. Bravo res.

Drugače pa ljudje ne zavračajo del, ampak povzročijo da delo zavrača njih. Od jamranja o bolečinah na razgovorih za delovna mesta, kjer je fizično delo, do jamranja o bolanih otrocih, do tega da nekateri namerno pridejo smrdeči na razgovore, nekateri dobesedno bevskajo vate da ti ja kje ne pade na pamet jih zaposlit…..vse možno vidiš. Nekateri pač izberejo kariero zajedalcev. In so po celo življenje na raznoraznih pomočeh. Kolikor je sistem pouštra če se ti zalomi odličen, so ga ljudje tako kot vse ostalo uničili. In na koncu tisti, ki res rabijo ne dobijo skoraj nič, tisti ki pa delajo kariero iz “iskanja lukenj” pa zajedajo vse ostale. Socialna pomoč bi morala biti časovno omejena tako kot je v vseh normalnih državah. Ampak pri nas je očitno sprejemljivo da 30 letni zdrav človek, brez dneva delovne dobe, ki vleče že več kot desetletje socialno podporo to počne še naslednjih 30 let, potem mu za nagrado damo pa še  “penzijo”. Večina normalnih ljudi sicer na srečo nima nobenega veselja životariti na tuj račun, ampak je pa še vedno kar velik procent ljudi, ki se jim zdi ta karierna pot čisto normalna. In potem imaš te zdrave 30 letnike brez delovne dobe, ki si menda nikakor nobenega dela niso zmožni najti v občinskih stanovanjih, z otroci v zastojn vrtcu in šoli, z zastojn morjem, potrebščinami za šole, izrednimi pomočmi……na drugi strani pa dva na minimalcu ali pa celo povprečni plači z dvema otrokoma v najemu. Ugani kateri družini po plačilu vseh stroškov osnovnih več ostane za življenje?

Tale zapis je pa eden najboljših doslej. Resničen, realen in korektno zapisan. Vse to drži.

Zdaj pa, seveda, tisti eni in isti skačejo u luft, ker jim socialka pod maminim krilom pač znese. Žal tako imamo v Sloveniji. Za lenuhe fantastično poskrbljeno.

Tako kot omenja avtor, bi sociala morala imeti ROK. Ker delo je vedno bilo in bo. Govorim za zdrave mlade, lene mamine sončke, ki bi lahko delali.

Ce name to leti. Jst vem da on tega ne rabi.

Pac ne morem celotnega napisat… Cele zgodbe..  Niti ne pisem da bi ga ponizal. Pauli je moj “nubmate” until its no revives left!!!

Mama ga je uprasala a bos delal al bos penzijo… Je rekel penzijo… In je rekla mama ok samo bom rekla da si “žvižg”.

zdravstveni razlogi, 14.08.2021 ob 16:24

Pa kako hudiča eni veste kdo ima zdravstvene razloge in kdo ne? A nadzorujete ljudi? Sami kar tako nebi nekomu X govorili o zdr. razlogih. Če ste pa z nekom takim prijatelji je pa grdo, da tako mislite o njih.  Ali pa ste z nekom “prialtelji”,da od njega čim več izveste, da potem lahko po forumih govorite.

ta forum obiščem zelo redko, le vsake toliko, nekaj mi je bilo v spominu, da je oseba sama nekaj pisala po forumu. ker je bila pač zelo prisotna tu gor takrat, po preletu foruma. če se motim, vzamem nazaj. ne vem nobenih podrobnosti in me niti ne zanimajo, niti se me ne tičejo. sicer pa to sploh ni bil point te teme.

se strinjam, 14.08.2021 ob 16:31

Tale zapis je pa eden najboljših doslej. Resničen, realen in korektno zapisan. Vse to drži.

Zdaj pa, seveda, tisti eni in isti skačejo u luft, ker jim socialka pod maminim krilom pač znese. Žal tako imamo v Sloveniji. Za lenuhe fantastično poskrbljeno.

Tako kot omenja avtor, bi sociala morala imeti ROK. Ker delo je vedno bilo in bo. Govorim za zdrave mlade, lene mamine sončke, ki bi lahko delali.

Seveda delo je in delo bo. Kakšno? Dostojno z dostojnim placilom?

Pridi te bom najel za 1e po uri… Boš?

Seveda mi znese. Pod maminim krilom…? Pod maminim krilom. Ce pa pride do kaksne spremembe si pa lahko par let mesecno izplacujem povprecno placo.

Prevec je tega da se napise…

Uprasas zakaj bi si tocno vaso firmo zbral? Bulji pa gleda ko prizadet. Enkrat prej na razgovoru… Od tikanja do zamujanja do tretiranja enega cisto x cloveka kot psa… Kao jaz sem… Hh… Namesto da se vsaj skusal prikazat v dobri luci…

Da ne govorim kako te gledajo… Kot žrtev… Kako se mu oci svetijo ob misli “evo enga za iskoristit”… Halo????

Spet… Ne morem ti vsega napisat… To je zato ker folk malo hop cup otroki… Malo kreditka… Prvo kravca pol pa stalca… Najemnina… Na koncu pa daj sta das…

Enkrat sem se pogovarjal z enim sovrstnikom. Je rekel kakor smo mi mlajsi prisli… Takoj druga situacija… Šef mora biti tiho… Ne pa kot starejsi ki ga verbalno sklofa… Trese se za eno bedno sluzbo… Ker gdo ga bo pa vzel..  Star sem bla bla… Hhh…

Krema,……… A si u redu?

Ker kar iščeš in iščeš izgovore na tisočinennačin, da ti ne bi bilo treba delat. Dobr. če se ti izzide tako. Pa če ti je fajn tako življenje, preždeto v sobici. Škoda.

se strinjam, 14.08.2021 ob 16:53

Krema,……… A si u redu?

Ker kar iščeš in iščeš izgovore na tisočinennačin, da ti ne bi bilo treba delat. Dobr. če se ti izzide tako. Pa če ti je fajn tako življenje, preždeto v sobici. Škoda.

Daj ponudbo, ki je ne morem zavrnit. Al pa ce mas kaj, da pridem prespat za minimalca.

Itak ne bos razumel/a… Ne nanasa se za delo.

Neki bi, pa ne mogu. Ja mogu, pa neču.

Preprosto. Ker če so na socialni pa bolj malo delovnih izkušenj, jih tudi nobeden vzel ne bo. In več let na socialni, manjša se ti možnost. Potem zaradi pomanjkanja denarja niso tako socialni, ne znajo tako dobro vrtet jezik, da bi prepričali delodajalci. Pomanjkanje denarja tudi pomeni, manj potovalnih opcij, ker če nimaš avta, se krog potencialnih zaposlitev občutno zoži. Zato se lahko še tako trudijo dobiti, nekega efekta ni. Potem se pač sprijaznijo in se navadijo na tak način življenja, zato potem se tudi ‘hvalijo’, s čimer hočejo vseeno izpasti malo boljše, kot jim gre v resnici, kajti večina zaposlenih ne bi bila rada na njihovem mestu.

vprashaj, 14.08.2021 ob 16:36

ta forum obiščem zelo redko, le vsake toliko, nekaj mi je bilo v spominu, da je oseba sama nekaj pisala po forumu. ker je bila pač zelo prisotna tu gor takrat, po preletu foruma. če se motim, vzamem nazaj. ne vem nobenih podrobnosti in me niti ne zanimajo, niti se me ne tičejo. sicer pa to sploh ni bil point te teme.

Ni bilo mišljeno glede Maje. Ampak na splošno, na temo. Ne morete vedet kdo ima zdravstvene razloge in kdo vleče socialno pomoč.

Ali pa novo odprta tema: vlečenje brezposelnega statusa. No, nekaj takega. Da se odpirajo take teme mora nekdo imeti nekaj proti točno določeni/določenim osebam. A vbistvu pojma nimajo o človeku in ga po vsej verjetnosti ne poznajo.

Taki ki odpirajo take teme naj najprej sami povejo kaj in kje delajo.

ljudje z zdravstvenimi težavami itd., nikoli sploh niso bili v vprašaju moje teme. edina stvar, ki je mene zanimala je bilo to, kako lahko nekateri (ki sami sebe razglašajo, da se jim zarad socialne ne splača delat) prejemajo po več let, ker sem bil sam seznanjen kako pač je, ko si prijavljen na zavodu. ne delaj problema kjer ga ni, in ne polagaj besed v moja usta. sem tudi sam napisal tam – “…to je drugo”

vprashaj, 14.08.2021 ob 17:31

ljudje z zdravstvenimi težavami itd., nikoli sploh niso bili v vprašaju moje teme. edina stvar, ki je mene zanimala je bilo to, kako lahko nekateri (ki sami sebe razglašajo, da se jim zarad socialne ne splača delat) prejemajo po več let, ker sem bil sam seznanjen kako pač je, ko si prijavljen na zavodu. ne delaj problema kjer ga ni, in ne polagaj besed v moja usta. sem tudi sam napisal tam – “…to je drugo”

Ne da se zaradi socialne ne splaca delat… Ok tudi to. Jaz osebno bi bil verjetno nezaposlen tudi ce ne bi dobil zastojn denarja.

Krema advantan?, 14.08.2021 ob 17:35

Ne da se zaradi socialne ne splaca delat… Ok tudi to. Jaz osebno bi bil verjetno nezaposlen tudi ce ne bi dobil zastojn denarja.

O ja bi šel delat. Če bi izgubil zastojn streho nad glavo, hrano, če ne bi denar “od nekje” pritekal….bi šel delat. Ali bi te pa pobralo. Tako je v naravi. Imaš pač srečo da živiš v “socialni” državi. In da te nekdo živi. Ni dosežek to. Samo sreča. Če bi se rodil nekje kjer tega ni zagotovo ne bi bevskal po forumih naj ti kdo da ponudbo. Bi te hitro minila ta prevzetnost in prepričanje da so ti drugi nekaj dolžni samo zato ker obstajaš.

Ah ja…

Ljudje ne nasedajte, tema je provokacija odprta od kakšne novinarke, ki pripravlja članek za nategovanje ljudi, da bo temo-socialce izkoristila za svoj beden zaslužek, ker drugega itak ne zna !!!

SRAM TE BILO !

boste kar morale še naprej socialke plačevat dekletom, ki ste jih glupe babe zajebavale na recepcijah, blagajnah in vsepovsod. Nekatere krhke duše so zbolele zaradi vas.  Plačevale boste davek do smrti za vaše neotesano vedenje. In vsako leto bo dražje. Če vam kaj ne paše, pasaport v roke in v tujino.  Pa tudi tujina ima davke.

Desperadodajka, 14.08.2021 ob 20:43

boste kar morale še naprej socialke plačevat dekletom, ki ste jih glupe babe zajebavale na recepcijah, blagajnah in vsepovsod. Nekatere krhke duše so zbolele zaradi vas.  Plačevale boste davek do smrti za vaše neotesano vedenje. In vsako leto bo dražje. Če vam kaj ne paše, pasaport v roke in v tujino.  Pa tudi tujina ima davke.

No, tudi s to temo nisi prišel do zadovoljivega odgovora, Desperaklošar.  Revež, jauuuuuuuu

he he he :-), 14.08.2021 ob 22:19

No, tudi s to temo nisi prišel do zadovoljivega odgovora, Desperaklošar.  Revež, jauuuuuuuu

Si želiš seksa, mali prašiček? Te skrbi, ker še nisi našel nevestice? ne gre ti vse po načrtih tvojih staršev zate? Bi rad, da bi ti bila ženska kot lutkica, samo zate? Ne gre, a? Nikdar ni šlo takim, kot si ti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close