Vlečenje socialne pomoči?
Zdravo,
imam eno vprašanje in ker se ne spoznam na te zadeve, me zanima če mi lahko kdo pojasni kako nekateri ljudje leta in leta prejemajo socialno? pa to zdravi odrasli, delovno sposobni. a ni tako, da je pogoj za prejemanje socialne pomoči, da je oseba prijavljena na zavodu za zaposlovanje in če zavrača ponujena dela, ga zavod izpiše? s tem pa naj bi oseba izgubila tudi pravico do socialne pomoči…
torej kako lahko nekateri živijo na socialni po leta in leta?
Kaj pa če bi se avtorstvo teme vprašalo, kako lahko nekateri pri vladnem koritu jedo leta in leta ob enem pa kar storijo je slabo za druge in lažejo ter zavajajo kolikor se jim da in jim je volja? In to ne pri socialnem koritu ampak pri zlatem koritu, kjer jim to omogoča razkošje in ne osnovno preživetje.
Darwin136, 14.08.2021 ob 14:29
Kaj pa če bi se avtorstvo teme vprašalo, kako lahko nekateri pri vladnem koritu jedo leta in leta ob enem pa kar storijo je slabo za druge in lažejo ter zavajajo kolikor se jim da in jim je volja? In to ne pri socialnem koritu ampak pri zlatem koritu, kjer jim to omogoča razkošje in ne osnovno preživetje.
Pa še res je ? žalostno …….
ja ampak a ni število del, ki jih zavrneš omejeno?
plus kakor sem gledal neke tabele, naj bi jaz kot samska odrasla oseba v tej situaciji prejel okoli 250€ na mesec, če bi bil na zavodu, s tem niti položnic ne morem plačat vseh in hrane. kako nekateri prejemajo po toliko denarja na mesec, da se jim bolj splača bit na socialki, kot delat?
vprashaj, 14.08.2021 ob 14:35
ja ampak a ni število del, ki jih zavrneš omejeno?
plus kakor sem gledal neke tabele, naj bi jaz kot samska odrasla oseba v tej situaciji prejel okoli 250€ na mesec, če bi bil na zavodu, s tem niti položnic ne morem plačat vseh in hrane. kako nekateri prejemajo po toliko denarja na mesec, da se jim bolj splača bit na socialki, kot delat?
Napačno in na napačen način se o tem sprašujete.
Ja tudi to se da zmutit. Meni so tudi hoteli dat 280 se mi zdi al 250… Potem je pa mama napisala izjavo da prispevam za stroske fajn je ce kao prineses kako poloznico in ti odobri… Lahko pa tudi potrdilo o prebivaliscu. Da ni na istem naslovu oz istem gospodinjstvu. Jaz sem oboje in so mi dali 5% nizjo… Kao ker sem v starsevem stanovanju…
Najde se luknje. V zakonu v glavah… Za ??, ne…
Sej ti ne zavracas?? ane… Ti se odzivas. Odpisujes na tisto napotnico ko imas 24h casa da odpises… Samo pac tam ti narava dela ne pase, tam urnik dela, tam nebi nocnih, tam reces bom razmislil itd… Ce me razumes? Ti ne zavracas napotnic.
Bem mu evo me pr mami spet gleda seje na rtv 3… Pa rece predsedujoca… ? replikaaa. Uh…
ja ampak ne more se preživet z 250€ na mesec, torej se pričakuje, da iskalce zaposlitve živijo še starši? če jih nimaš oz. nekoga, ki bi ti pomagal pa naj kar umreš?
kako torej eni prejmejo kar skoraj za minimalca socialne pomoči mesečno?
pa ne sprašujem zato, ker bi jaz rad visel na socialni, ampak ker mi ni jasno kako ljudje to dobijo in niti služb ne iščejo. zakaj eni ja, eni ne
Ker kot vidiš je to ljudem sprejemljivo. Ker če eni kradejo in izkoriščajo lahko vsi. Dokler ne zmanjka idiotov od katerih jemljejo. Ta izgovor da eni prigoljufajo še več je tako beden da bolj ne more bit. Ja ok, so bolj uspešni goljufi kot vi na 30+ letni socialni. Bravo res.
Drugače pa ljudje ne zavračajo del, ampak povzročijo da delo zavrača njih. Od jamranja o bolečinah na razgovorih za delovna mesta, kjer je fizično delo, do jamranja o bolanih otrocih, do tega da nekateri namerno pridejo smrdeči na razgovore, nekateri dobesedno bevskajo vate da ti ja kje ne pade na pamet jih zaposlit…..vse možno vidiš. Nekateri pač izberejo kariero zajedalcev. In so po celo življenje na raznoraznih pomočeh. Kolikor je sistem pouštra če se ti zalomi odličen, so ga ljudje tako kot vse ostalo uničili. In na koncu tisti, ki res rabijo ne dobijo skoraj nič, tisti ki pa delajo kariero iz “iskanja lukenj” pa zajedajo vse ostale. Socialna pomoč bi morala biti časovno omejena tako kot je v vseh normalnih državah. Ampak pri nas je očitno sprejemljivo da 30 letni zdrav človek, brez dneva delovne dobe, ki vleče že več kot desetletje socialno podporo to počne še naslednjih 30 let, potem mu za nagrado damo pa še “penzijo”. Večina normalnih ljudi sicer na srečo nima nobenega veselja životariti na tuj račun, ampak je pa še vedno kar velik procent ljudi, ki se jim zdi ta karierna pot čisto normalna. In potem imaš te zdrave 30 letnike brez delovne dobe, ki si menda nikakor nobenega dela niso zmožni najti v občinskih stanovanjih, z otroci v zastojn vrtcu in šoli, z zastojn morjem, potrebščinami za šole, izrednimi pomočmi……na drugi strani pa dva na minimalcu ali pa celo povprečni plači z dvema otrokoma v najemu. Ugani kateri družini po plačilu vseh stroškov osnovnih več ostane za življenje?
Ja mogoce dobivajo varstveni dodatek… Samo so pogoji…
??pac moja mama je v zdravstvu in sem ji rekel a mas koga da mi da potrdilo ?? za … Da bom ko un moj iz nizozemske… Itak kaj me briga. Pac ja nebi mogel kredit in ostale stvari kot “normalno opravilna oseba”… Mi se jeebe. Itak ne smem kredita. Lahko pa ti kaj spregledajo cez prste?… Itak ti ves kaj je res pa kaj ne. Folk je pa itak glup. Obleces se ko klosar pa misli da nimas… Itd…
Drugace pa lahko pises 2x letno tudi za MOL pomoc.. samo moras bit ljubljancan.. Potem mas na pol leta enkratno…
Pac to je samo za “dat čez rit”… Ti moraš še vedno bit produktiven… Še vedno moraš delat za denarnico… Ampak delaš za svojo ne za delodajalčevo.
Jst isto skoz to govorim kot pravi en gor. Po liniji najmanjšega odpora! To je sunnet?. Poslanec ni nikoli imel dveh možnosti na izbiro a da pri tem ni izbral lažje.
Js sm ze kaksno leto in pol na socialni. Pol leta nisem mogel ker sem odpoved dal…
Pa se nekaj je… Vse kar mas brezgotovinskega poslovanja bos moral preko drugega. Jst sem dobil dobodnino od prejsnjega leta pa so mi tezil… Mislim celo da so mi za 3 mesce znizal sovialno… Potem sem pa moral novo vlogo dat pa nove zadnje 3 ispiske kjer ni razviden noben drug dohodek razen socialne.
vprashaj, 14.08.2021 ob 15:12
vlečenje, zato, ker sem imel v mislih ljudi, ki se jim ne ljubi delat
Od kod ti misel, da se jim ne da delati?
Kažeš se,kot zelo mlad in neizkušen človek.
Redki so tisti, ki jim je socialna pomoč kapljica v njihovo morje že obstoječega razkošja.
Sam si omenil, da je znesek mizeren za preživetje. Morda bi se,kot čuten človek raje povprašal kako prosperitetno je življenje ljudi, ki jim ta znesek predstavlja edini vir njihovega preživetja drugega pa ne vidijo ali nimajo.
Forum je zaprt za komentiranje.