Najdi forum

Vera

[img]http://img-9gag-ftw.9cache.com/photo/awKNEA1_700b.jpg[/img]

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Jep, jaz sem pred kratkim doživela eno presenečenje, ko sva imela na obisku prijatelja, Britanca, ki že nekaj časa živi v Sloveniji. Ne vem več, kako je debata potekala, ampak ko sem omenila trtico – seveda se nisem spomnila angleškega izraza za trtico, tako da sem bleknila nekaj o ex repu, nakar me prijatelj prekine, sicer s čisto mirnim in dobrodušnim glasom, da on ne verjame v evolucijsko teorijo. Čeprav sem drugače človek hitrih reakcij in hitrega jezika, sem potrebovala nekaj sekund, da sem preklopila (še čudno, da se nisem po čelu udarila), saj v moji bližini ni nobenega vernika. Kvečjemu so kritiki religije, tako da sem imela po dolgem času priložnost debatirati z nekom, ki veruje. Super debata se je razvila; ker nihče ni nikogar napadal, ni bilo potrebe po obrambi. Vsak je imel dovolj manevrskega prostora, saj ni šlo za to, kdo bo koga prej stisnil v kot, ampak za čisto zdrav firbec, spoštovanje (do) sogovornika in njegovega mnenja. Priznam pa, da bi najbrž ugriznila v prvo kost, če bi jo le vrgel. Pa je ni, kar cenim. Jaz je tudi nisem, kar cenita oba, omenjeni prijatelj in moj partner (mislim, da je cel čas čakal, da bom podrezala v brezmadežno spočetje).
Meni se zdi, da so taki (recimo malo delikatni) pogovori zelo dober način za spoznavanje ljudi, pa tudi nekakšna naravna selekcija, zato ne bi smeli biti tabu. (Ampak sredstvo za sistematično deljenje ljudi pa tudi ne.)

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Kaj je nejasno?
Zelo dobro in izvirno je, v kolikor ni predpisano:)))

5,
Sedi in piši dalje.[/quote]

Niti ni predpisano, niti prepisano.
Zmotil me je ” Niii ” od prej ! Zato sem napisal : Al je, al niii ?

Vsekakor pa gre pri takih pisanjih za “usedline” določenih spoznanj, v katere zagrebeš po potrebi in na plano privlečeš eno mešanico razumljenih in tudi izmuzljivih in razum “begajočih” dejstev, slutenj in upanj.
Tako potem rata tisto od prej .[/quote]

Ja, vprašal si, če je prepovedano, pa je rekla/rekel, da niiii.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Jep, jaz sem pred kratkim doživela eno presenečenje, ko sva imela na obisku prijatelja, Britanca, ki že nekaj časa živi v Sloveniji. Ne vem več, kako je debata potekala, ampak ko sem omenila trtico – seveda se nisem spomnila angleškega izraza za trtico, tako da sem bleknila nekaj o ex repu, nakar me prijatelj prekine, sicer s čisto mirnim in dobrodušnim glasom, da on ne verjame v evolucijsko teorijo. Čeprav sem drugače človek hitrih reakcij in hitrega jezika, sem potrebovala nekaj sekund, da sem preklopila (še čudno, da se nisem po čelu udarila), saj v moji bližini ni nobenega vernika. Kvečjemu so kritiki religije, tako da sem imela po dolgem času priložnost debatirati z nekom, ki veruje. Super debata se je razvila; ker nihče ni nikogar napadal, ni bilo potrebe po obrambi. Vsak je imel dovolj manevrskega prostora, saj ni šlo za to, kdo bo koga prej stisnil v kot, ampak za čisto zdrav firbec, spoštovanje (do) sogovornika in njegovega mnenja. Priznam pa, da bi najbrž ugriznila v prvo kost, če bi jo le vrgel. Pa je ni, kar cenim. Jaz je tudi nisem, kar cenita oba, omenjeni prijatelj in moj partner (mislim, da je cel čas čakal, da bom podrezala v brezmadežno spočetje).
Meni se zdi, da so taki (recimo malo delikatni) pogovori zelo dober način za spoznavanje ljudi, pa tudi nekakšna naravna selekcija, zato ne bi smeli biti tabu. (Ampak sredstvo za sistematično deljenje ljudi pa tudi ne.)[/quote]

Zanimivo kaj ne, kako se lahko dva s povsem različnimi stališči povsem normalno pogovarjata in izmenjujeta poglede na določene stvari, če je le prisotna strpnost in spoštovanje mnenja in pogledov druge strani. Druga stran pa tudi ne vsiljuje svojega mišljenja kot nekaj v kar ne smeš dvomiti.

In kot praviš v takšnih pogovorih spoznaš najprej človeka, zraven tega pa morda pridobiš določene informacije (pa če tudi se z njimi ne strinjaš), ki ti pomagajo bolje razumeti druge in njihove poglede. Če na koncu to vzameš, kot nekaj kar pripomore k tvoji splošni razgledanosti si pa samo osebno pridobil. V tvojem primeru ste kot je razbrati pridobili vsi trije.

Nekoč je nek izjemno pameten možakar izjavil:
“Whenever you are confronted with an opponent. Conquer him with love.” ― Mahatma Gandhi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

A zato me hočejo one nune naskočit ko jim povem, da sem ateist 😛 Barabe osvajalske! 😛

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

A zato me hočejo one nune naskočit ko jim povem, da sem ateist 😛 Barabe osvajalske! :P[/quote]

hahaha…dobra Matkič.

Ti pa mislil, da so “ninje” in te hočejo prefukat.

Ampak… če je recimo kakšna “uporabna” uporabiš isto taktiko. Osvojitev ter celo osvoboditev z ljubeznijo.
Ji najprej razložiš, da bog odpušča grehe, ne pa neumnosti, nato ji pokažeš Boga, ter popelješ v nebesa na zemlji.:-))
V trenutku bo postala ateistka. 😛 (bravo naši!)

Če ni uporabna pa rečeš da si musliman… pa imaš tudi takoj mir pred njihovim osvajanjem. :-))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

A zato me hočejo one nune naskočit ko jim povem, da sem ateist 😛 Barabe osvajalske! :P[/quote]

hahaha…dobra Matkič.

Ampak… če je recimo kakšna “uporabna” uporabiš isto taktiko. Osvojitev ter celo osvoboditev z ljubeznijo.
Ji najprej razložiš, da bog odpušča grehe, ne pa neumnosti, nato ji pokažeš Boga, ter popelješ v nebesa na zemlji.:-))

Če ni uporabna pa rečeš da si musliman… pa imaš tudi takoj mir pred njihovim osvajanjem. :-))[/quote]

Mi je všeč tvoj način, AMPAK, hudič se skriva v podrobnostih, namreč če ji pokažem ”Boga” pol se je pa rešit ne bom mogo 😛

hahaha…dobra Matkič.

Če ni uporabna pa rečeš da si musliman… pa imaš tudi takoj mir pred njihovim osvajanjem. :-))[/quote]

Mi je všeč tvoj način, AMPAK, hudič se skriva v podrobnostih, namreč če ji pokažem ”Boga” pol se je pa rešit ne bom mogo :P[/quote]

Bog vsemogočni !
Ja, ampak ker se hudič skriva v podrobnostih – nekoč v daljni ( upaj da res zelo daljni ) prihodnosti, se ti lahko zgodi, da ti tvoj “Bog” obrne hrbet.
No ja, kaj še hočeš več, do takrat bodo velike množice že itak “spreobrnjene” .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close